Sohokone

XXX.XXX.9.225
Dejme tomu, že prodáte koně a on v novém domově rapidně zhubne a i lidé z okolí, co ho znali před prodejem ho nepoznavaji a do toho možná dostane nemoc. Dá se takový kun získat zpět, i když ho nový majitel nechce prodat nebo je nulová šance?
kallisto
napsal(a):
To je věta úplně k ničemu, kdo bude posuzovat, že je o koně špatně postaráno?
Divil/a by jste se, ale i toto existuje, známá dosáhla navrácení koně jen proto, že byl ve špatných podmínkách, viditelně zhubl a díky špatnému krmení měl i velké zdravotní problémy. Stačilo jí vzít svědak, kterého měla při podepisování smlouvy a který viděl, jak kůn vypadal předtím. Ono i fotografie by celkem stačili.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že po roce a půl byl problém již nějakým způsobem vyřešen, ač by bylo zajímavé podělit se jakým.
Tipla bych, že ze zákona takové vrácení nelze. Každopádně by se to mohlo dát resit domluvou - po dobrém (vezmu si ho zpátky a třeba ti ještě něco doplatím navíc) a nebo po zlém (pokud mi ho nedáš, zavolám na KVS, budeš tu mít kontroly každý týden na koně, na psa, na kočky atd.). Ono to tak jednoduché nebude, ale na někoho by to fungovat mohlo. Pokud je majitel slabší povaha, možná bych vzala i ty fotky koně před prodejem a takového "důkazního materiálu" by se mohl zaleknout. Každopádně moc triumfu v ruce nemáš, majitel ti zpet koně dávat nemusí a jak se o něj stará je jen jeho věc pokud ho vyloženě netýra. Známá z chovné stáje mi říkala, že se po osudech svých odchovancu zásadně nepidi, protože vždycky se najde nějaká byť jen drobnost, která by ji byla proti srsti.
Jo a závěrem - pokud ty nejsi ty silná osobnost, vzala bych si s sebou určitě chlapa, ať to má váhu a nesklouzne to k nějakému ženskému fnukani "vy mi koníčka trápite" :).