Lze získat zpět prodaného koně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sohokone

8.3.2017 11:36
Sohokone

XXX.XXX.9.225

Dejme tomu, že prodáte koně a on v novém domově rapidně zhubne a i lidé z okolí, co ho znali před prodejem ho nepoznavaji a do toho možná dostane nemoc. Dá se takový kun získat zpět, i když ho nový majitel nechce prodat nebo je nulová šance?

8.3.2017 12:15
kallisto

XXX.XXX.157.94

Ne.

8.3.2017 12:48
ValTuu

XXX.XXX.234.156

Pokud máte ve smlouvě o prodeji poznámku, že pokud nebude o koně dobře postaráno, tak si koně vezmete zpět, tak nejspíš to asi nepůjde...

8.3.2017 12:57
kallisto

XXX.XXX.157.94

ValTuu napsal(a):
Pokud máte ve smlouvě o prodeji poznámku, že pokud nebude o koně dobře postaráno, tak si koně vezmete zpět, tak nejspíš to asi nepůjde...

To je věta úplně k ničemu, kdo bude posuzovat, že je o koně špatně postaráno?

8.3.2017 13:00
ValTuu

XXX.XXX.234.156

kallisto napsal(a):
To je věta úplně k ničemu, kdo bude posuzovat, že je o koně špatně postaráno?

Divil/a by jste se, ale i toto existuje, známá dosáhla navrácení koně jen proto, že byl ve špatných podmínkách, viditelně zhubl a díky špatnému krmení měl i velké zdravotní problémy. Stačilo jí vzít svědak, kterého měla při podepisování smlouvy a který viděl, jak kůn vypadal předtím. Ono i fotografie by celkem stačili.

8.3.2017 14:24
anobbona

XXX.XXX.115.36

Ne nejde koně dostat v žádném případě zpět bez souhlasu nynějšího majitele.

Malá šance je, když by bylo prokázáno týrání, kůň by byl obcí zabaven, pak může být mizivá šance, že by se k vám kůň mohl vrátit, ovšem pouze do té doby, dokud si jej nynější majitel nevyžádá zpět...

8.3.2017 14:40
lenacia

XXX.XXX.205.245

Nebylo náhodou něco v zákoně? Že máte do určité doby nárok na odstoupení od smlouvy?
Ale musíte vrátit plnou částku.

19.7.2018 22:33
Káča171997

XXX.XXX.9.193

Mohla by jste mě prosím kontaktovat? Mám stejný problém. Na e-mail kacenka.kabatova@seznam.cz
Děkuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2018 04:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že po roce a půl byl problém již nějakým způsobem vyřešen, ač by bylo zajímavé podělit se jakým.

20.7.2018 07:23
akscha

XXX.XXX.26.89

Tipla bych, že ze zákona takové vrácení nelze. Každopádně by se to mohlo dát resit domluvou - po dobrém (vezmu si ho zpátky a třeba ti ještě něco doplatím navíc) a nebo po zlém (pokud mi ho nedáš, zavolám na KVS, budeš tu mít kontroly každý týden na koně, na psa, na kočky atd.). Ono to tak jednoduché nebude, ale na někoho by to fungovat mohlo. Pokud je majitel slabší povaha, možná bych vzala i ty fotky koně před prodejem a takového "důkazního materiálu" by se mohl zaleknout. Každopádně moc triumfu v ruce nemáš, majitel ti zpet koně dávat nemusí a jak se o něj stará je jen jeho věc pokud ho vyloženě netýra. Známá z chovné stáje mi říkala, že se po osudech svých odchovancu zásadně nepidi, protože vždycky se najde nějaká byť jen drobnost, která by ji byla proti srsti.

Jo a závěrem - pokud ty nejsi ty silná osobnost, vzala bych si s sebou určitě chlapa, ať to má váhu a nesklouzne to k nějakému ženskému fnukani "vy mi koníčka trápite" :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík