Westernové sedlo na shetlanda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2017 21:18
k.madzia

XXX.XXX.64.22

Dobrý den, zničilo se nám sedlo, tak chci koupit nové, tentokrát westernové. Shetland má 100 cm v kohoutku, myslíte, že by mu bylo dobré sedlo s posedlím 12? Nebo raději 10. A další věc, je třeba hodně řešit komoru, nebo jsou ta sedla už napasována na takto malé poníky? Mám vyhlídnuté toto: http://www.mamekone.cz/produkt/Detske-westernove-sedlo-Waldhausen-597/.

28.3.2017 10:16
karo2702

XXX.XXX.193.74

My máme teda na shetlanda anglické sedlo. Má 105cm a posedlí 12 je akorát. Problém máme akorát s komorou, protože sedlo mělo být pro koně s malým až žádným kohoutkem (což shetland je) ale sedlo tomu neodpovídalo. Ale beránek to víceméně vyřešil.

28.3.2017 10:34
k.madzia

XXX.XXX.105.74

karo2702 napsal(a):
My máme teda na shetlanda anglické sedlo. Má 105cm a posedlí 12 je akorát. Problém máme akorát s komorou, protože sedlo mělo být pro koně s malým až žádným kohoutkem (což shetland je) ale sedlo tomu neodpovídalo. Ale beránek to víceméně vyřešil.

Anglické jsme taky měli, ale právě bych raději westernové. Sedlo máme pouze na vožení malých dětí a v anglickém se neměly čeho pořádně chytit. A dětské taky nechci, to je pro větší děti malé :/.

28.3.2017 10:56
22verunka

XXX.XXX.232.56

Mela jsem velky problem napasovat sedlo na pondu. Z techto levnych variant se vetsina tocila. Bylo to opravdu tak na povozeni deticek na ruce jinak to absolutne nesedlo. Nasla jsem na bazosi site sedlarem za 8 000 tisic a to uz padlo dobre. Vetsina poniku ma zada jak pristavaci plochu a tyhle sedla se bud zvedali dopredu nebo litali ze strany na stranu.

28.3.2017 10:57
karo2702

XXX.XXX.193.74

Westernové na něj občas hodíme s posedlím 16, pro koně s menším kohoutkem a sedí (teda až na délku posedlí samozřejmě). U west. je to s tím kohoutkem lepší, protože sedla bývají hodně vykrojená.

28.3.2017 12:32
k.madzia

XXX.XXX.37.6

22verunka napsal(a):
Mela jsem velky problem napasovat sedlo na pondu. Z techto levnych variant se vetsina tocila. Bylo to opravdu tak na povozeni deticek na ruce jinak to absolutne nesedlo. Nasla jsem na bazosi site sedlarem za 8 000 tisic a to uz padlo dobre. Vetsina poniku ma zada jak pristavaci plochu a tyhle sedla se bud zvedali dopredu nebo litali ze strany na stranu.

No já to právě potřebuji pouze na to povožení dětí na ruce, a dávat za to několik tisíc zase nemůžu...

28.3.2017 13:32
22verunka

XXX.XXX.232.56

Otazkou je zda to koni nebude na zadech vadit. Tyhle laciny sedla vetsinou nic nevydrzi. Z jednoho po tydnu zacaly velezat nejake vruty a predstava ze se to koni pichne do zad me celkem desila.Je to samozrejme vase vec ale ja uz bych to koni na zada nedala. Stacilo mi to to jednou a uz ne. Take jsem si rikala ze pro ty deticky by to melo stacit. Ale koni to proste nestaci. Radeji bych dala dobre padnouci anglii nebo jezdecky pad.

28.3.2017 20:13
k.madzia

XXX.XXX.64.22

No s anglií jsem měla problém, že se těm dětem špatně drželo a na jezdecký pad jsem taky moc chvály neslyšela... Tak uvažuji nad westernovým sedlem, ale nemůžu si dovolit ani za 4000, natož za 8000 :/.

28.3.2017 20:28
22verunka

XXX.XXX.232.56

Pokud deti budou jezdit tak je lepsi ucit je tovnou nedrzet se niceho. Jestli to jsou jen deti ktere se obcas prijdou povozit, daji se koupit madylka. Nebo prisetrete. Fakt tohle na zada kone nepatri. Jsou to smejdy. Jen nici koni zada.

28.3.2017 21:16
lenacia

XXX.XXX.211.130

k.madzia napsal(a):
No s anglií jsem měla problém, že se těm dětem špatně drželo a na jezdecký pad jsem taky moc chvály neslyšela... Tak uvažuji nad westernovým sedlem, ale nemůžu si dovolit ani za 4000, natož za 8000 :/.

A co tohle?
http://www.jezdeckepotreby-pegas.cz/jezdecke-potreby-pegas/pro-kone/sedla/17-doplnky/pridrzovaci-reminek.html
Já to mám na sedle taky, Jasně, není to pevná westernová hruška, ale je to fajn věc :).

29.3.2017 08:00
k.madzia

XXX.XXX.64.22

lenacia napsal(a):
A co tohle?
http://www.jezdeckepotreby-pegas.cz/jezdecke-potreby-pegas/pro-kone/sedla/17-doplnky/pridrzovaci-reminek.html
Já to mám na sedle taky, Jasně, není to pevná westernová hruška, ale je to fajn věc :).

To jsem u sedla měla ale stejně měly děti s držením problém...

29.3.2017 08:04
lenacia

XXX.XXX.147.64

k.madzia napsal(a):
To jsem u sedla měla ale stejně měly děti s držením problém...

To je potom ovšem otázka, jestli potřebují držet, nebo se naučit mít rovnováhu.

29.3.2017 08:34
22verunka

XXX.XXX.232.56

Byt vami nez kupovat smejd za 2300 s postovnym 2500 kc. Kupte radeji ty madylka. Deti se nauci drzet sed a tucickama se pridrzi. Pokud chcete nervomoci nejakej ten western prisetrete. Opravdu mluvim z vlastni zkusenosti tyhle radoby sefla jsou naprd.

29.3.2017 08:37
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Nevím jak "náročné" to u vás je, jak jsou děti velké a co zvládají či nezvládají. Být Vámi, tak koupím vypolstrovanou dečku a madla a děti i kůň budou spokojení. Dítě se má kde držet a koně nic nebolí. Vzhledem k Vašemu rozpočtu stejně nic nevymyslíte, aby to bylo příznivé jak pro poníka, tak pro děti.

29.3.2017 09:15
22verunka

XXX.XXX.232.56

Tyhle jsou levny a pekny ja bych koupila ty ruzovy.

29.3.2017 09:56
k.madzia

XXX.XXX.19.11

lenacia napsal(a):
To je potom ovšem otázka, jestli potřebují držet, nebo se naučit mít rovnováhu.

Já děti neučím jezdit, pouze je vozím. A většinou hodinu, tak to zas nevím, jestli na hodinu madla stačí. Každopádně děkuji za rady, podívám se po madlech a, nějaké protiskluzové dečce, jestli takové jsou :).

29.3.2017 10:04
polárka.15

XXX.XXX.45.253

k.madzia napsal(a):
Já děti neučím jezdit, pouze je vozím. A většinou hodinu, tak to zas nevím, jestli na hodinu madla stačí. Každopádně děkuji za rady, podívám se po madlech a, nějaké protiskluzové dečce, jestli takové jsou :).

Proč by na hodinu nestačila? To nějak nechápu?

29.3.2017 10:30
22verunka

XXX.XXX.232.56

k.madzia napsal(a):

Tim spis jim madla budou v pohode stacit. Pokud je neucite jezdit. Ponik je asi vas ze? Tak si ho vazte a chrante jeho zada. Ma jen jedny. Za 2000 kc poridite oboje i decku i madylka a prckum to stacit bude.
A myslim ze i konik vam bude vdecny.

29.3.2017 11:19
k.madzia

XXX.XXX.19.11

22verunka napsal(a):
Tim spis jim madla budou v pohode stacit. Pokud je neucite jezdit. Ponik je asi vas ze? Tak si ho vazte a chrante jeho zada. Ma jen jedny. Za 2000 kc poridite oboje i decku i madylka a prckum to stacit bude.
A myslim ze i konik vam bude vdecny.

Můj právě není, jenom se o něj chodím starat :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík