Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

milujem koně

24.4.2017 19:08
milujem koně

XXX.XXX.225.167

Dobrý den je dobré použít na koně bičík když se loudá neche jít do klusu a tak?

26.4.2017 14:30
kajunkka

XXX.XXX.48.20

Záleží jestli se loudá i přes správné pobídky a zároveň také záleží na tom, jak chceš na koně bičík použít. Jezdila jsem kobylu, co byla prostě líná a udržet ji pobídkami v klusu bylo dost vysilující a když jsem si vzala bičík (bez jakéhokoliv použití) tak šlapala jako hodinky. Ale samozřejmě je lepší si s koněm udělat vztah bez těchto pomůcek - aspoň dle mého.

Nikdooo

26.4.2017 14:59
Nikdooo

XXX.XXX.49.86

kajunkka napsal(a):
Záleží jestli se loudá i přes správné pobídky a zároveň také záleží na tom, jak chceš na koně bičík použít. Jezdila jsem kobylu, co byla prostě líná a udržet ji pobídkami v klusu bylo dost vysilující a když jsem si vzala bičík (bez jakéhokoliv použití) tak šlapala jako hodinky. Ale samozřejmě je lepší si s koněm udělat vztah bez těchto pomůcek - aspoň dle mého.

Ja treba tusitku pouzivam tak, kde mi noha nestaci - na zadi. Pokud chci, aby zapojil zad, tak ho na to upozornim tusirkou. Nesokazu si predstavit, jak bych pouze holenema podsazovala.

Zadavatelka - pokud nerespektuje pobidku, pak ano. Pokud pobidce nerozumi, tak ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2017 16:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nikdooo: "nedokážu si představit, jak bych pouze holeněma podsazovala"...

Podsazování přeci není o holeních? Je to o celkovém působení na koně, hlavní "řeč" by měl mít sed jezdce. A celková práce s koněm... to je dost komplexní tématika, jak podsadit koně, ale určitě bych začátečníkovi tímto netvrdila, že tušírka je důležitou součástí pro podsazení koně

27.4.2017 13:30
slonicess

XXX.XXX.245.26

Doporučila bych si objasnit, jak se SPRÁVNĚ SHROMÁŽĎUJE, jak tu bylo zmíněno je to hlavně o práci s koněm, správnou prací, ne o to do toho koně napobízet a používat otěže, je často vidět koně RÁDOBY shromažděné avšak násilně, kteří vůbec správně nepracují, ale hlavně že maj hlavu skoro na plecích (neutočím přímo na vás). je to hodně o přechodech apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík