milujem koně

XXX.XXX.225.167
Dobrý den je dobré použít na koně bičík když se loudá neche jít do klusu a tak?
Záleží jestli se loudá i přes správné pobídky a zároveň také záleží na tom, jak chceš na koně bičík použít. Jezdila jsem kobylu, co byla prostě líná a udržet ji pobídkami v klusu bylo dost vysilující a když jsem si vzala bičík (bez jakéhokoliv použití) tak šlapala jako hodinky. Ale samozřejmě je lepší si s koněm udělat vztah bez těchto pomůcek - aspoň dle mého.
Nikdooo

XXX.XXX.49.86
kajunkka
napsal(a):
Záleží jestli se loudá i přes správné pobídky a zároveň také záleží na tom, jak chceš na koně bičík použít. Jezdila jsem kobylu, co byla prostě líná a udržet ji pobídkami v klusu bylo dost vysilující a když jsem si vzala bičík (bez jakéhokoliv použití) tak šlapala jako hodinky. Ale samozřejmě je lepší si s koněm udělat vztah bez těchto pomůcek - aspoň dle mého.
Ja treba tusitku pouzivam tak, kde mi noha nestaci - na zadi. Pokud chci, aby zapojil zad, tak ho na to upozornim tusirkou. Nesokazu si predstavit, jak bych pouze holenema podsazovala.
Zadavatelka - pokud nerespektuje pobidku, pak ano. Pokud pobidce nerozumi, tak ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nikdooo: "nedokážu si představit, jak bych pouze holeněma podsazovala"...
Podsazování přeci není o holeních? Je to o celkovém působení na koně, hlavní "řeč" by měl mít sed jezdce. A celková práce s koněm... to je dost komplexní tématika, jak podsadit koně, ale určitě bych začátečníkovi tímto netvrdila, že tušírka je důležitou součástí pro podsazení koně
Doporučila bych si objasnit, jak se SPRÁVNĚ SHROMÁŽĎUJE, jak tu bylo zmíněno je to hlavně o práci s koněm, správnou prací, ne o to do toho koně napobízet a používat otěže, je často vidět koně RÁDOBY shromažděné avšak násilně, kteří vůbec správně nepracují, ale hlavně že maj hlavu skoro na plecích (neutočím přímo na vás). je to hodně o přechodech apod.