Zdravím, chtěla bych vás poprosit o radu. Kobylka má od včerejška oteklou přední holeň. Když jsme ji včera vedli do výběhu, tak bylo vše v pořádku, ale jak jsem za ní přišla za 4 hodiny, tak měla oteklou holeň a kulhala. Noha nijak nehřeje a ani jsme nenašli žádnou ranku, volali jsme vetovi a pokud se to nebude lepšit, přijede. Mažeme jí to Voltarenem proti otoku. Dneska pořád kulhá, ale připadá mi, že je to lepší, než včera, už na ni normálně našlapuje, jen si pořád tu nohu ulehčuje. Noha jí ale docela bolí, je trošku tvrdší. Nevíte, co to může být? Nemůže to mít zvrtnuté, když ji to tak z ničeho nic oteklo? Posílám foto. Moc děkuji za jakoukoliv radu.
A co ta rána vpředu, na spěnce?Kolem se mi zdá, že je zbytek bahna?
Každopádně tyhle akutní stavy se mají chladit.nejlépe tekoucí studenou z hadice.Pravidelně, vícekrát denně.
Jestli je Voltaren chladivý, netuším
Může mít v noze hnuté cokoli, od šlach, přes vazy, úpony.Zkusila bych jí nechat doma, v klidu a pár dní intenzivně chladit
Já mám pro takové případy na chlazení kromě vody i Flogestan.Když to po něm do třech dnů neopadne, pak je problém.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obvykle sa držím sa pravidla tri dni a volám veterinára. Ale teda, opuchnuté to má dosť, asi by som vtomto prípade volala veterinára hneď, vyzerá to, že to pripuchlo aj odzadzu na šlache... môže to byť čokoľvek, napríklad aj absces v kopyte.
Tohle mivala mohe plnaska po jakekoliv i neviditelne rance. Vzdy to vapadalo jako flegmona. Mela to i naprednich. Stacilo ze se o neco skrabla. Vzdy sme chladili a vetsinou to do tydne zmizlo. Jindy sme miseli nasasit atb.
Take to to muze byt od kopyta. Jak pise v prispevku nade mnou absces. Nebo ji mohl jiny kun kopnout, mohla uklouznout muze to byt slacha. Co ta rana na spence od te by to byt lymfatitida nebo to kopyto. Na slachu to nevypada.