Není to takhle lepší?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.4.2017 17:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Https://www.youtube.com/watch?v=u_Rv3QBL1eY

Co na to říkáte? Já vůbec nevěděl, že se takhle dá jezdit?

28.4.2017 18:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Má kobyla je určitě ráda, že svou váhu rozkládám pomocí sedla na větší část jejich zad, než kdybych jí hýpla celou svou vahou na plochu o velikosti sedáku u židle, věřte mi.
Tak, jako na videu mohou jezdit jezdkyně lehouné jak vánek. S vrozenou stabilitou a takové, co nemají strach.
Asi trochu přeháním, ale ne zas moc.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2017 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To mě právě taky vrtá hlavou..Sedlo přece musí být pro toho koně příjatelnější protože právě rozkládá váhu..Ovšem zase nemá železářství v hubě.

Nanny

28.4.2017 19:03
Nanny

XXX.XXX.199.180

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To mě právě taky vrtá hlavou..Sedlo přece musí být pro toho koně příjatelnější protože právě rozkládá váhu..Ovšem zase nemá železářství v hubě.

Tak přece existují bezudidlovky, není bezpodmínečně nutné jezdit s udidlem. Ale bez sedla je to tak na chvíli nebo občas, určitě ne na pravidelné ježdění. Bez sedla se sedí koni přímo na páteři, sedací kosti člověka tlačí na kosti koně, jak psala Sisi, váha se soustředí na malou plochu, a myslím, že to koni rozhodně nebude moc příjemné (jezdci vlastně taky ne). A to pominu další věci, jako že je třeba léto, oba se potíme atd. atd. Když už, tak existují různé pady na ježdění, ale úplně bez sedla bych nejezdila.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2017 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nanny napsal(a):
Tak přece existují bezudidlovky, není bezpodmínečně nutné jezdit s udidlem. Ale bez sedla je to tak na chvíli nebo občas, určitě ne na pravidelné ježdění. Bez sedla se sedí koni přímo na páteři, sedací kosti člověka tlačí na kosti koně, jak psala Sisi, váha se soustředí na malou plochu, a myslím, že to koni rozhodně nebude moc příjemné (jezdci vlastně taky ne). A to pominu další věci, jako že je třeba léto, oba se potíme atd. atd. Když už, tak existují různé pady na ježdění, ale úplně bez sedla bych nejezdila.

Proberu to s místním guru.Děkuji všem moc.

28.4.2017 20:43
Terven

XXX.XXX.110.147

Též se spíš přimlouvám, aby kůň měl něco na zádech, i když je pravda, že někteří hrošíci nemají přes vrstvy tuku šanci pocítit jezdcovy sedací kosti smajlík
Dobrá alternativa mezi sedlem a holým koněm je jezdecký pad - takové lehoučké nic, ale šetrné k zádům koně, naše kobyla nosí celogelový, záda jako v bavlnce a zadek jezdkyně taky.
Nicméně si myslím, že by si každý jezdec občas měl vyzkoušet jízdu na úplně holém koni - tj. na koni, který je, jak já říkám, nahoře i dole bez smajlík Klidně někde v ohrazeném prostoru - jízdárna, kruhovka- jen tak na zkoušku a pro zajímavost. Zdali se s koněm domluví o směru a rychlosti i bez udělátek smajlík

28.4.2017 21:08
kapička

XXX.XXX.5.211

Na koně s holými zády lezu dobrovolně jenom, když je zima, jinak je to za trest. Naštěstí mám k dispozici tlouštíky se zády jak křeslo, sama jsem taky notně polstrovaná (teď aby to neznělo blbě, že jako tlusťoch lezu na holé koně, mám 70 kg), takže je to i pohodlné ( v zimě). V létě je to za trest, ale když pak ze zajímavosti koukám na otlaky od jezdce, tak hafla se strmou lopatkou, úzká v plecích, pořádným pupkem a širokýma zádama má rovnoměrně opocená moje hýždě a stehna, ale kolem páteře je sucho. Asi mám kompatibilní zadek s jejíma zádama, i když se kroutím jak se kroutím, tak páteř jsem nikdy pod sebou necítila.
Na koni, co nemá nic na hlavě jsem bohužel neseděla, ale potřebovala bych to jako sůl, abych se naučila pořádně řídit sedem.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2017 21:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Protože jsem si myslel z počátku, že se na koni jezdit musí, tak jsem dvě lekce jezdecké dostal.Pak jsem toho nechal.Ona tady jízdárna za moc nestojí podle mě a tak jsem spíš sledoval kam princezna šlape.Nakonec jsem jak je mi vlastní řekl pravdu co si myslím o povrchu jízdárny a bylo vymalováno.Zkrátka zase zvítězilo bezpečí koně jako vždy.

28.4.2017 21:59
Svatava

XXX.XXX.70.17

Da se leccossmajlík https://www.youtube.com/watch?v=Sz-m4kbgjS8
Nevidela bych to jezdeni bez sedla zas tak dramaticky, kdyz clovek na tom koni nedrepi dlouho v kuse a nejezdi dlouhy streky hlavne krokem, tak pokud ma kun zdrava zada, nic mu to neudela. Pokud zdrava zada nema, vadit mu muze i jezdec se sedlem.
Mam kone, ktery opravdu vyrazne dava najevo diskomfort, a na jezdeni bez sedla nic spatnyho nerika.
Uprimne receno ve skutecnosti malokdo ma tak dobre napasovane sedlo, aby mohl rict, ze fakt udelal pro komfort hrbetu sveho kone maximum a ze je pro nej sedlo nejlepsi varianta.

29.4.2017 00:59
jednorožecAmálka

XXX.XXX.63.154

Terven napsal(a):
Též se spíš přimlouvám, aby kůň měl něco na zádech, i když je pravda, že někteří hrošíci nemají přes vrstvy tuku šanci pocítit jezdcovy sedací kosti smajlík
Dobrá alternativa mezi sedlem a holým koněm je jezdecký pad - takové lehoučké nic, ale šetrné k zádům koně, naše kobyla nosí celogelový, záda jako v bavlnce a zadek jezdkyně taky.
Nicméně si myslím, že by si každý jezdec občas měl vyzkoušet jízdu na úplně holém koni - tj. na koni, který je, jak já říkám, nahoře i dole bez smajlík Klidně někde v ohrazeném prostoru - jízdárna, kruhovka- jen tak na zkoušku a pro zajímavost. Zdali se s koněm domluví o směru a rychlosti i bez udělátek smajlík

Když bez udělátek, tak prosím beze všech. I bez té smyčky kolem krku, na prvním videu poměrné tenké a ostré. V čem je lepší ovládat koně škrcením, než třeba padnoucím jemným udidlem?

29.4.2017 05:30
lenacia

XXX.XXX.211.130

jednorožecAmálka napsal(a):
Když bez udělátek, tak prosím beze všech. I bez té smyčky kolem krku, na prvním videu poměrné tenké a ostré. V čem je lepší ovládat koně škrcením, než třeba padnoucím jemným udidlem?

No, tohle mám teda od magora, který se rozhodl že založí VIP stránku kde mě a ještě druhu slečnu, bude urážet a nadávat nám do tlustých hloupých hroud tuku...
Údajně je udidlo mučící nástroj, a koně kvůli udidlu v hubě umírají, že prej udidlo způsobuje "náhlou smrt koní" kvůli vzduchu z nedořených koutků úst.

29.4.2017 07:15
dsj

XXX.XXX.207.141

Moc hezká videa. Mě se tyhle alternativní styly ježdění moc líbí. Občas tak jezdíme na hodinách pro zpestření a je to docela zábava pro hlavu. Mě ježdění na nákrčáku moc nebaví, ale docela zábavné je ježdění na jedné otěži - to musím zapojit hlavu. Bez sedla moc nejezdíme, dávám aspoň složenou deku - koně jsem nikdy neodřela, zato můj zadek měl párkrát namále a to mám polstrování nešizené

29.4.2017 08:23
Terven

XXX.XXX.110.147

jednorožecAmálka napsal(a):

Jo, já souhlasím, že bez všech. To video jsem nevkládala já. Ani netvrdím, že je lepší koně ovládat škrcením než padnoucím jemným udidlem

Neregistrovaný uživatel

29.4.2017 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já se vždycky pochlubím novými poznatky z NETU a sklidím vždycky stejnou odpověď: Vy jste zase byl na tom vašem internetu.Já se z Vás poseru jednou. Tak si na ní někde v lese vylezte a já až se vrátí sama tak pro Vás někoho pošlu i se sanitkou.Teda ta je na mě hubatá, co? A to za ní sbírám bobky ve výběhu teď momentálně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík