ina22

XXX.XXX.209.180
Chcela by som poradiť v oblasti výživy mojej kobyly ktorá ma už pred pôrodom a po pôrode jej chcem dodať minerálne krmivo kedže teraz je len na pasienku a sene.Mate skusenosti s nejakým dobrým kvalitným min. doplnkom?
My máme chovné kobyle vždy jen na pastevku se senem a vodou. Rozhodně jim stačí jen bohatá pastva (ne rozblácená nebo vydupaná ohrada), kvalitní seno, k dispozici čerstvá voda po celý den a oba lizy (minerální i solný - s tím pomalu, někdy se ho nemůžou nabažit a pak mají průjem). Prvních několik týdnů po porodu vždy přikrmujeme mačkaným ovsem nebo ječmenem namíchaným s otrubami. Víc nic, granule nám nežerou, ale ani se jim nedivím
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dávame minerálku všetkým celoročne, mikrop má priaznú cenu, na den vychádza pár centov. Kŕmili sme s ním roky v dostihovej stajni, aj teraz keď mám dostihového dôchodcu. Určite by som pridala aj ľanové semiačko, to má mikrop extrudované, netreba ho variť.
Minerálny liz nie je úplne vhodná voľba, tam sa ten príjem ťažko sleduje a reguluje, niektoré kone ho nelížu vôbec, iné zas príliš...