Romeee

XXX.XXX.213.131
Zdravím, kobyla má v uších strašně moc malých mušek.. když ji od toho vyčistím uši, spousta vylétne, ale po některých tam zůstanou i krvavé stopy.. Kobylu to hodně svědí. Čím ji to ošetřit? Zítra dostane novou masku, ale prvně se těch mušek zbavit.. Díky moc.
Na štípance jsem zkusila SWAT a mohu doporučit, hezky se to zahojilo. Nedávala jsem to tedy na místa s delší srstí - jen hlava, vnitřek stehen a šourek a spokojenost. Nevím, jestli od toho ty uši nebudou moc "zapatlané", ale na kůži je to fakt super.
https://pece-o-srst-koni.heureka.cz/farnam-swat-fly-repellent-ointment-crm-170-g/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokiaľ kobyla znesie silnú vôňu, môžete skúsiť olej z čajovníka, budepôsobiť zároveň aj ako repelent proti otravnému hmyzu.
Romeee

XXX.XXX.213.131
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Pokiaľ kobyla znesie silnú vôňu, môžete skúsiť olej z čajovníka, budepôsobiť zároveň aj ako repelent proti otravnému hmyzu.
Určitě zkusím, už mi to někdo psal :) Sice kobyla bude proti, ale to ona je vždycky a pak se snad nechá..ty muchy jsou opravdu strašné.
Romeee

XXX.XXX.213.131
Vezmu příště..na to už jsem dnes neměla peníze. Zatím se to zdá, že to funguje, tak uvidí se no.
Vyzkoušejte toto. Je léčivá a mastná. Není repelentní. Používám ji na muchařku. A funguje.
A stojí v Kaufu cca 60, -.
sisi58
napsal(a):
Vyzkoušejte toto. Je léčivá a mastná. Není repelentní. Používám ji na muchařku. A funguje.
A stojí v Kaufu cca 60, -.
No koupila jsem taky, a kobyle se po namazaní udělaly hnisavé strupy, doštípaná byla ještě víc, mazala jsem citlivou oblast před vemínkem. Po jakékoliv takovéhle masti totéž. Mazaná oblast jí vždy zmokvala a vypadala ještě hůř než před mazáním. Letos jsem koupila ten Swat a zatím dobrý.
Už cca tři sezóny používám do uší, na břicho, šourek pro valacha Konispásek repelentní http://plastovepodkovy.cz/konispasek-repeletni-special-500-ml/z164.htm Uši má sice pak zamaštěné a zašpiněné, ale není dokousaný a jelikož nemůže nosit masku, tak to docela asi i ocení.
apolo2
napsal(a):
No koupila jsem taky, a kobyle se po namazaní udělaly hnisavé strupy, doštípaná byla ještě víc, mazala jsem citlivou oblast před vemínkem. Po jakékoliv takovéhle masti totéž. Mazaná oblast jí vždy zmokvala a vypadala ještě hůř než před mazáním. Letos jsem koupila ten Swat a zatím dobrý.
Divné. Zřejmě reakce na nějakou složku přípravku. Je tedy čistě přírodní (na rozdíl od SWATu) ale i to se může stát.