Jak vysoký ohradník pro hřebce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2017 22:25

Ahoj.
Jak vysoký ohradník by měl mít hřebec? (ČT, KWPN do 170cm kvh?
Díky.

28.5.2017 22:41
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Naší kobyle stačil ohradník na zemi a nešla přes něj Záleží na tom, zda ohradník respektuje, nebo zda je schopen jít přes něj a nebo či je schopný ho skočit.Pokud je schopen jít přes ohradník, či jej skočit, bude lepší pevná ohrada-v rámci možností-, tak bych určo dala 150cm minimální výšku ohradníku.

29.5.2017 10:32
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Pro hřebce má být pevná vysoká ohrada, kterou neskočí, a ne ohradník a je jedno jak vysoký. Dát hřebce pouze do ohradníku je zahrávání si s ohněm a je jedno, jak dobře je hřebec vychovaný nebo ohradník dobře udělaný. Pokud se rozhodne, projde skrz velice snadno a jeho oddělování od cizího stáda je pak hodně vypjatá a nepříjemná záležitost, zejména když má hřebec v té době váhově kolem půl tuny a už ví, na co ty koule asi má...
Zažila jsem si to z obou pohledů. V jednom ustájení jako majitel klisny, kterou připustil podobný kriplík, než ho dokázali oddělit, a v jednom ustájení jako majitel hřebce, kterého dali i přes můj nesouhlas do páskového ohradníku spolu s dalšími dvěma hřebci a ti se prostě rozhodli, že půjdou za kobylama. Fakt není o co stát.

Pokud nejste schopná zajistit pevnou ohradu, ze které se kůň nemá šanci dostat, tak o hřebci ani neuvažujte - všichni okolo vám budou vděční.

29.5.2017 12:37
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Hřebce chováme v pevné ohradě z klád cca 150cm, kde je puštěný i proud. Ohrada je na uzavřeném dvoře, kobyly chodí na pastvu mimo tento dvůr.
Náš hřebec je nejhodnější a nejcharakternější zvíře, bydlí s námi už 15 let, respektuje i pásku na zemi.
On je charakter ale je si vědom toho, že ty koule má a... kobyly v říji jsou potvory a když by se naskytla ta možnost, tak spíš ony se budou dobývat k němu. Takže doporučuji ohradu pro hřebce nepodceňovat, pořádně to promyslet a trochu do ní zainvestovat.

29.5.2017 20:03

alfi pav napsal(a):
Pro hřebce má být pevná vysoká ohrada, kterou neskočí, a ne ohradník a je jedno jak vysoký. Dát hřebce pouze do ohradníku je zahrávání si s ohněm a je jedno, jak dobře je hřebec vychovaný nebo ohradník dobře udělaný. Pokud se rozhodne, projde skrz velice snadno a jeho oddělování od cizího stáda je pak hodně vypjatá a nepříjemná záležitost, zejména když má hřebec v té době váhově kolem půl tuny a už ví, na co ty koule asi má...
Zažila jsem si to z obou pohledů. V jednom ustájení jako majitel klisny, kterou připustil podobný kriplík, než ho dokázali oddělit, a v jednom ustájení jako majitel hřebce, kterého dali i přes můj nesouhlas do páskového ohradníku spolu s dalšími dvěma hřebci a ti se prostě rozhodli, že půjdou za kobylama. Fakt není o co stát.

Pokud nejste schopná zajistit pevnou ohradu, ze které se kůň nemá šanci dostat, tak o hřebci ani neuvažujte - všichni okolo vám budou vděční.

Tak jak vysoká pevná ohrada? Ptám se na výšku, ne na materiál oplocení.
A kde jsi přišel/a na to, že nejsem schopná zajistit pevnou ohradu? Jen proto, že jsem napsala OHRADNÍK, ne OHRADA?

29.5.2017 20:09
lenacia

XXX.XXX.205.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A kde jsi přišel/a na to, že nejsem schopná zajistit pevnou ohradu? Jen proto, že jsem napsala OHRADNÍK, ne OHRADA?

Jak vysoká? Kolik váš kůň ve volnosti skočí? :D
Prostě podle pocitu, asi vyšší než nižší, kolik vám přijde moc a kolik málo? 120cm je podle mě minimum, a možná bych raději volila vyšší.

29.5.2017 20:13

Hřebce nemám, budu mít. S majiteli vybraných hřebců jsem mluvila, za kobylou skočí rozhodně víc než ve volnosti :D.

30.5.2017 08:45
Oťásek

XXX.XXX.241.210

OK, tak pak (ČT, KWPN do 170cm kvh) skočí ve volnosti s přehledem 150cm. Pro klid duše ohradu 180cm. Pokud tam bude i proud a kůň si toho bude vědom /ňufne si do pásky a dostane/ pak by stačila o něco nižší.

30.5.2017 08:59
majkulka

XXX.XXX.237.148

Tak teda nic proti, ale když napíšu OHRADNÍK určitě si pod tím nepředstavím pevnou OHRADU, takže nechápu co na odpovědích překvapuje Jinak u hřebců se dělá pevná ohrada 150 cm a bidla ve třech řadách. Pokud se bude výběh nacházet vedle ostatních koní, dělá se mezi nima ulička - cca taky 150cm.

30.5.2017 09:44
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Tak zaprvé paní zadavatelko, husy jsme spolu nepásly takže nechápu, proč mi tykáte, když k tomu není důvod.

Ohradník je pro mě elektrický ohradník a nic jiné, rozhodně ne pevná ohrada. Pokud nedokážete rozlišit ani tohle, tak to s vámi z hlediska znalostí v této oblasti asi nebude zrovna dobré a popravdě pochybuji, že máte dost zkušeností a jste dostatečně zralá na držení a výchovu hřebce. Ano, každý musí nějak začít, ale jestliže si chcete pořídit hřebce, tak není moc na místě řešit dětinské dotazy jako je výška ohrad, to už máte přece dávno vědět. Navíc to znamená, že v okolí nemáte nikoho v tomhle směru zkušeného, koho byste se mohla zeptat a tedy ani nebudete mít nijakou fyzickou pomoc ve chvíli, kdy vaše zvíře začne zlobit (a že začne, protože vás bude zkoušet jak přijde do nového místa a budete se poznávat, kór jestli jde o 3-4leté zvíře se kterým začíná mlátit puberta..).

Moji hřebci jsou v ohradách z pevných kovových trubek cca 10 cm v průměru svařovaných ve dvou řadách, výška horního břevna 150 cm. Pokud je nutno přehradit část pevné ohrady skrz růst trávy, přehrazuje se to širokýma el.páskama ve 2-3 řadách taky do výše 150 cm a do takto upravené ohrady chodí jen ten, který el. ohradník respektuje. Ulička mezi ohradami je u nás cca 2,5-3m, aby je to nelákalo vymýšlet ptákoviny, jak se dostat ke stádu valachů v protější ohradě. Ohrady se zavírají na závoru a ta se doplňuje o spojení dveří řetězem s karabinou, aby to nemohli vyvalit, kdyby se rozhodli jít pryč.

30.5.2017 10:10
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Hřebce nemám, budu mít. S majiteli vybraných hřebců jsem mluvila, za kobylou skočí rozhodně víc než ve volnosti :D.

A nedá mi to.

Jestli vidíte legraci v tom, že hřebec může za kobylou zdrhnout a skočí víc než ve volnosti, tak bych si jeho koupi opravdu rozmyslela. Tohle opravdu ale opravdu není sranda, jak z hlediska chovatelského, tak z hlediska koňáckého, tak i z hlediska lidského.

Asi jste to nikdy nezažila a nevíte co vás čeká. Chce to opravdu silnou, vyzrálou a koní znalou osobnost když máte klidnit rozvášněné a adrenalinem nabušené zvíře s koulema ve chvíli kdy opravdu nechce poslouchat a lítá kolem vás na zadních, pokud vás už tedy rovnou nezkouší tahat za sebou nebo na vás útočit, a dělá bordel a všichni ostatní jen stojí a čekají, jestli ho zvládnete (protože se bojí přiblížit, aby vám pomohli...). Ne všichni musí být nutně takoví, ale viděla jsem jak jeden "to je nejhodnější hřebec pod sluncem, co nikdy nic neudělá" přerval ohradník a šel pronásledovat cizí hříbě jen proto, že se mu nelíbilo.

30.5.2017 10:29

alfi pav napsal(a):
A nedá mi to.

Jestli vidíte legraci v tom, že hřebec může za kobylou zdrhnout a skočí víc než ve volnosti, tak bych si jeho koupi opravdu rozmyslela. Tohle opravdu ale opravdu není sranda, jak z hlediska chovatelského, tak z hlediska koňáckého, tak i z hlediska lidského.

Asi jste to nikdy nezažila a nevíte co vás čeká. Chce to opravdu silnou, vyzrálou a koní znalou osobnost když máte klidnit rozvášněné a adrenalinem nabušené zvíře s koulema ve chvíli kdy opravdu nechce poslouchat a lítá kolem vás na zadních, pokud vás už tedy rovnou nezkouší tahat za sebou nebo na vás útočit, a dělá bordel a všichni ostatní jen stojí a čekají, jestli ho zvládnete (protože se bojí přiblížit, aby vám pomohli...). Ne všichni musí být nutně takoví, ale viděla jsem jak jeden "to je nejhodnější hřebec pod sluncem, co nikdy nic neudělá" přerval ohradník a šel pronásledovat cizí hříbě jen proto, že se mu nelíbilo.

Úplný souhlas. Není co dodat.

30.5.2017 16:43

Jen jsme mě v tom utvrdili. Tupý namyšlený krávy, přesvědčený že ví všechno a já nic. Jak víte, jaké zkušenosti mám?

30.5.2017 16:45

A "chytrá" (= tupá a dementní) alfi pav, jak víš z čeho si dělám srandu?

30.5.2017 17:06

Jen jsme mě v tom utvrdili. Tupý namyšlený krávy, přesvědčený že ví všechno a já nic. Jak víte, jaké zkušenosti mám?

No, když se ptáte po výšce ohrad a nerozlišujete mezi ohradou a ohradníkem, nezlobte se, ale ty zkušenosti z vašeho psaného projevu jaksi vidět vůbec nejsou.

30.5.2017 20:03

No, když se ptáte po výšce ohrad a nerozlišujete mezi ohradou a ohradníkem, nezlobte se, ale ty zkušenosti z vašeho psaného projevu jaksi vidět vůbec nejsou.

Taky dobrá čeština
Nerozlišuju ohradu a ohradník, pravda. Proč taky?
Btw, na otázku mi odpověděli jem 3 lidi (díky), ti ostatní jsou tupci neschopní číst

30.5.2017 20:24
Íháček

XXX.XXX.134.249

Taky dobrá čeština
Btw, na otázku mi odpověděli jem 3 lidi (díky), ti ostatní jsou tupci neschopní číst

Opravdu inteligentni nadavat lidem do tupcu, krav a dementu. Prijde mi to jako vztekani pubertaka tak se nedivte ze lidi pochybuji o vasich zkusenostech. Taky se mi obcas nelibi nektere prispevky, ktere jsou zbytecne ostre ale dospely rozumny clovek je umi prejit bez rozcilovani a sprostych slov.

30.5.2017 20:47

Ja vím že bejsme inteligentní

30.5.2017 21:12

On vám to hřebec vysvětlí.

30.5.2017 21:42

Co mi vysvětlí?

30.5.2017 21:42

Co mi vysvětlí.

30.5.2017 21:43

2. přispěvek byl omylem, se stává (aspoň mně).
Který hřebec vlastně?

31.5.2017 09:45
konarka13

XXX.XXX.228.22

Ten, kterého si určitě pořídíte , myslím že se zde dá diskutovat i slušně, a nenavážet se do ostatních, pokud Vás neplácají po ramenou.Je zde hromadu lidí s letitými zkušenostmi a bez potřeby se nějak zviditelňovat...

31.5.2017 09:59

Taky dobrá čeština

Pretože ohradník je elektrický a ohrada je pevná, preto. A kupodivu to bežní užívatelia rozlišujú.

Mali sme v žrebčíne pre plemenníkov ohrady cca 1.5m. Nechovné jedince chodili do štandardných výbehov, cca 1.30m. Pravidelne pracujúce a výbehované kone nikdy nemali tendenciu kamkoľvek skákať, ale samozrejme dodržiavali sa bežne bezpečnostné opatrenia- teda pred výbehmi so žrebcami sa nepremávali žiadne kone, do susedných výbehov nechodili kobyly, atď. Myslím, že dobre socializovaný kôň s možnosťou kontaktov vo vlastnom výbehu, teda žiadny izolovaný asociálnebude mať potrebu nikam skákať. Ale skôr než výšku ohád by som riešila celkovo prostredie, pokiaľ je v ustajnení veľa majiteľov, rizoko prúseru sa rapídne zvyšuje.

31.5.2017 13:06
alfi pav

XXX.XXX.30.253

A "chytrá" (= tupá a dementní) alfi pav, jak víš z čeho si dělám srandu?

Milá slečno anonymní, až budete mít tolik zkušeností, jako já, tak se budete (možná) vyjadřovat jinak.

Doufám, že si hřebce pořídíte. On sám vám rychle ukáže, kolik toho umíte a jak dobrý jste koňák, to se nemusíte bát, na to jsou ti s koulema machři. Škoda, že váš pád z obláčku neuvidím na vlastní oči.
Myslím, že u koní je vždycky nejtěžší ustát pád vlastního ega a na vás tahle zkušenost zjevně teprve čeká.

Každopádně poslední a podle vás určitě dementní rada: udělejte si dobrou pojistku na odpovědnosti za škody způsobené hospodářským zvířectvem. Bude se vám hodit. Já ji mám od té doby, co známý pojišťovák řešil likvidaci škody způsobenou koněm, kvůli kterému vykolejil vlak, škoda 17 milionů, a vymáhali to v celé výšce po jezdkyni resp majitelce koně, protože nebyla schopná koně zvládnout natolik, aby ji nesejmul a nezdrhl a která jako bonus neměla žádnou pojistku...

31.5.2017 15:48

Ank, hřebce si pořídím, a ukáže mi toho dost. Pravda. Vy jste ti tupí bez zkušeností, ne já. Já se jen zeptala na výšku, vy jste mě začali poučovat o hřebcích (kdybych na ně neměla, nepořizovala bych si je). Tak kdo je tu ten tupý

31.5.2017 16:17
vet.

XXX.XXX.199.63

Ank, hřebce si pořídím, a ukáže mi toho dost. Pravda. Vy jste ti tupí bez zkušeností, ne já. Já se jen zeptala na výšku, vy jste mě začali poučovat o hřebcích (kdybych na ně neměla, nepořizovala bych si je). Tak kdo je tu ten tupý

Vážená slečno/paní.
Ptala jste se na to, "Jak vysoký ohradník pro hřebce?". Bylo vám odpovězeno, že ohradník není vhodný, že je potřeba pevnou ohradu, většina přispěvatelů se shodla na tom, že se za minimum považuje 150 cm, je-li kůň dobrý skokan tak vyšší v závislosti na jeho kondici. Nechápu, proč se tu rozčilujete a urážíte lidi, kteří se vám snaží poradit a v nádavku poskytují svoje zkušenosti ze života, kterých mají asi víc jak vy, neboť jste to vy, kdo se ptá a ne oni.
Tupou jste ze sebe udělala vy tím, jak se chováte, tak buďte tak laskavá a mírněte svoje projevy na veřejné diskusi.
Děkuji.

31.5.2017 17:10

Ano, ptala jsem se JAK VYSOKÝ OHRADNÍK, ne JAKÝ OHRADNÍK. To nikdo neumíte číst?

31.5.2017 18:29
Dep

XXX.XXX.37.60

Ano, ptala jsem se JAK VYSOKÝ OHRADNÍK, ne JAKÝ OHRADNÍK. To nikdo neumíte číst?

A Vy asi nechápete, že ohradník a ohrada je diametrální rozdíl. Pokud zadáte nepřesný dotaz, nedivte se nepřesným odpovědím. Možná, že si to tak nazýváte mezi kolegy v maštali. Nicméně pokud zadáte dotaz, pro řekněme odbornou veřejnost, měla by jste věci nazývat správnými jmény. Vysvětlíme si to na jednoduchém příkladu: Jako by jste se ptala jak velkou máte koupit svému koni uzdu, ale myslela jste uzdečku. Jsou to také dvě rozdílné věci.

31.5.2017 18:31

Já jsem na tom tak špatně, že dělám chyby. Tak to laskavě respektujte a přestaňte se v tom šťourat.

pesik

31.5.2017 19:00
pesik

XXX.XXX.248.194

Rozdíl mezi ohradou a ohradníkem je asi jako mezi uzdou a uzdečkou.

Tedy pro laika žádný, pro zasvěceného veliký.
A je s podivem, že tak velezkušený odborník v tom rozdíl nevidí.

31.5.2017 19:39

pesik napsal(a):
Rozdíl mezi ohradou a ohradníkem je asi jako mezi uzdou a uzdečkou.

Tedy pro laika žádný, pro zasvěceného veliký.
A je s podivem, že tak velezkušený odborník v tom rozdíl nevidí.

To už jsem tu četla. Ty ale zřejmě neumíš číst.
Můžete se už laskavě přestat šťourat v mé chybě? A to všichni.

31.5.2017 20:37
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Se nato nevyptavejte a udělejte si po svém a uvidíte.!

31.5.2017 20:42

Papoušek555 napsal(a):
Se nato nevyptavejte a udělejte si po svém a uvidíte.!

Na to, na co se ptám, chci odpověď. Jen nechápu, proč se všichni stále musí šťourat v jedné chybičce.
Teda, ne že by tvá zpráva byla srozumizelná...

31.5.2017 22:28

"Na to, na co se ptám, chci odpověď."

...staří známí odsud vědí, že nebývám vulgární, ale na tohle mě napadlo jediné:

"NASRA_T!"

Takovíhle primitivové se tu občas vynořují a otravují tu život.
Štěstí je, že se ukážou už v prvních vláknech, tedy to nejjednodušší je je ignorovat. Snadné a účinné. Stejně už bylo řečeno vše.

1.6.2017 13:36
sovicka

XXX.XXX.37.152

"Na to, na co se ptám, chci odpověď."

...staří známí odsud vědí, že nebývám vulgární, ale na tohle mě napadlo jediné:

"NASRA_T!"

Takovíhle primitivové se tu občas vynořují a otravují tu život.
Štěstí je, že se ukážou už v prvních vláknech, tedy to nejjednodušší je je ignorovat. Snadné a účinné. Stejně už bylo řečeno vše.

Přesně tak, už jí nikdo nic nic nepiště, takový hulvát co se neumí chovat a ostatní jen uráží, si nezaslouží, aby na něj ostatní plýtvali časem...

pesik

1.6.2017 19:41
pesik

XXX.XXX.248.194

To už jsem tu četla. Ty ale zřejmě neumíš číst.
Můžete se už laskavě přestat šťourat v mé chybě? A to všichni.

My jsme si pokud vím nepotykaly, takže se laskavě držte vykání.

1.6.2017 19:46

Takže:
1) vy jste ty tupé nezkušené děti.
2) nikoho neurážím, narozdíl od vás.
3) já jsem se zeptala, vy jste mi tu začali psát o hřebcích. Kdybych na ně neměla (tím nemyslím prachy) nepořizovala bych si je.
4) já dělám chyby (ano, jsem na tom tak špatně). Ale vy nejste schopní to respektovat a neustále se v tom budete šťourat. A budete se v tom šťourat dále. V tom případě opravdu jste pitomé krávy.

1.6.2017 19:49

pesik napsal(a):
My jsme si pokud vím nepotykaly, takže se laskavě držte vykání.

Vykat budu těm, ke kterým mám úctu, ne malým dětem/dospělím chovající se jako malé děti, kteří mě uráží jen kvůli jedné malé chybičce. Takže ne, vykání se držet nebudu

pesik

1.6.2017 22:25
pesik

XXX.XXX.248.194

Vykat budu těm, ke kterým mám úctu, ne malým dětem/dospělím chovající se jako malé děti, kteří mě uráží jen kvůli jedné malé chybičce. Takže ne, vykání se držet nebudu

No, takový příspěvek vypovídá o úrovni pisatele víc než dost.

Jak už tu padlo, nekrmit trolla a bude.

1.6.2017 23:41
koně

XXX.XXX.205.252

Doufám, že nebydlíte někde poblíž, takovou hromadu zkušeností bychom nemuseli unést my, ani naši koně

2.6.2017 07:58

koně napsal(a):
Doufám, že nebydlíte někde poblíž, takovou hromadu zkušeností bychom nemuseli unést my, ani naši koně

Netuším kde bydlíte (kdo MY vlastně?).

2.6.2017 08:06
peggi16

XXX.XXX.41.2

Netuším kde bydlíte (kdo MY vlastně?).

Tady je někdo dobře natvrdlý...

2.6.2017 08:16

peggi16 napsal(a):

Taky si myslík.

2.6.2017 08:16

peggi16 napsal(a):

Myslím *.

qq

2.6.2017 10:19
qq

XXX.XXX.80.205

Tak jsem asi taky nezodpovědný majitel, mam hřebce a pevnou ohradu fakt nemam a výška provázku je různá, ale většinou do metru a ani ne a nikdy mi neutekl, nepřeskočil a ani to neroztrhal

ale záleží co to bude za koně, povaha a taky kde přesně ho budete mít, zda vedle kobyl, nebo jiných koní, pokud bude chtít jít za říjící se klisnou tak mu v tom nezabrání nic, ani pevná ohrada

jinak výšku bych pro jistotu zvolila ve třech řadách do těch 150cm.

2.6.2017 15:21

Qq děkuji moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík