Fili

XXX.XXX.234.34
Ahoj
Nemáte někdo nějakou radu jak naskakovat na koně bez sedla?
Jezdím na valáškovi, který má v kohoutku 170 a dělá mi celkem problém na něj bez sedla vylíst teda pokud tam není kamarádka nebo poník
........

XXX.XXX.177.194
Židle, špalek, kbelík.
Bez těchto věcí se na koně bez sedla nedostanu
Fili

XXX.XXX.234.34
Nezkouseli jste někdo nasedání přes krk?
Nepojmenovana

XXX.XXX.49.86
Fili
napsal(a):
Nezkouseli jste někdo nasedání přes krk?
Tim myslite takoveto, jak se konik pase, jezddec mu sedne za usi a jezdec hura skluzka na hrbet?
To ja nezkousela a nebudu. Prijde mi to vuci koni opravdu osklive. Ten krk na tohle neni a... proste kun s to prvne neceka, v tu chvili nemuze vedet, co ted rychle s balancem... ale tohle jsou me domnenky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nějaké vyvýšené místo. Jak už tu padlo, židle, špalek, kbelík, nebo lze využít terénu - kopec, pařez apod.
To "nasedání" přes krk je podle mně vůči koni bezohledné, hnusné a člověk, který to udělá je podle mně hloupý člověk, který koně nemá ani trochu rád a nevnímá ho jako živého tvora. Toť můj názor.
loucka76

XXX.XXX.162.234
napsal(a):
Nějaké vyvýšené místo. Jak už tu padlo, židle, špalek, kbelík, nebo lze využít terénu - kopec, pařez apod.
To "nasedání" přes krk je podle mně vůči koni bezohledné, hnusné a člověk, který to udělá je podle mně hloupý člověk, který koně nemá ani trochu rád a nevnímá ho jako živého tvora. Toť můj názor.
Neplacejte tu kraviny.Pokud se na to kun postupne navykne tak je to naprosto vpoho a dokonce je to bavi
loucka76

XXX.XXX.162.234
napsal(a):
Podle vaseho pristupu, by jsme ani nemohli jezdit na koni, protoze to je knemu prece takuy necitlive tak klid a neplaste
loucka76
94horse10

XXX.XXX.91.25
Ja si vždy pomôžem stoličkou, či idem bez sedla, alebo so sedlom. Je to šetrnejšie pre konskú lopatku :)
westernacek13

XXX.XXX.162.234
94horse10
napsal(a):
Ja si vždy pomôžem stoličkou, či idem bez sedla, alebo so sedlom. Je to šetrnejšie pre konskú lopatku :)
Je zajimave, ze vedci delali vyzkum a ruzna mereni a zjistilo se, ze nasedani normalne prez trmen ze zeme j epro kone mnohem lepsi a nezatezuje tolik hrbet jako nasedani prez zidli a podobne
je o tom zajimavy clanek na equichanellu.
westernacek13
napsal(a):
Je zajimave, ze vedci delali vyzkum a ruzna mereni a zjistilo se, ze nasedani normalne prez trmen ze zeme j epro kone mnohem lepsi a nezatezuje tolik hrbet jako nasedani prez zidli a podobne
je o tom zajimavy clanek na equichanellu.
Skutečně?
"Použití schůdku má za následek výrazné omezení asymetrického tlaku ve srovnání s nasedáním ze země. "
http://www.equichannel.cz/o-nasedani.
keira
napsal(a):
Skutečně?
"Použití schůdku má za následek výrazné omezení asymetrického tlaku ve srovnání s nasedáním ze země. "
Si mě předběhla :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
keira
napsal(a):
Skutečně?
Taky bych řekl.

loucka76
napsal(a):
Podle vaseho pristupu, by jsme ani nemohli jezdit na koni, protoze to je knemu prece takuy necitlive tak klid a neplaste
Ne, to ne. Jen tohle je podle mně prostě bezohledné. Koňský hřbet je přizpůsoben pro to, aby na něm mohl sedět člověk, ale koňský krk ne.
Podle mně je lepší nasedat bez třmenu. Jakmile člověk stojí v jednom třmenu, byť jen okamžik, sedlo je převáhnuté na tu stranu. Ano, to v tom článku také psali (fajn článek, stejně jako všechny ostatní na equichannelu, co jsem četla).