kayecek

XXX.XXX.118.20
Dyť jsou prázdniny, vysvětlete jí to slušně...
Tak fajn...mladá dáma to myslí vážně, budu také vážný...
Mám tady kobylku ČT, má 5 let. Nemám moc času, takže bych ji přál domov, kde by se jí více věnovali. Jelikož jsem jí dostal zdarma, také bych za ní skoro nic nechtěl. Pouze záruku, že se bude mít dobře a předkupní právo, v případě dalšího prodeje. Napište tedy kde a jak bude kobylka ustájená, rozlohu výběhu a pastvin. Zkrátka bych rád věděl vše, než nad celou věcí začnu vůbec uvažovat. Pěkný večer
kuba_74
napsal(a):
Tak fajn...mladá dáma to myslí vážně, budu také vážný...
Mám tady kobylku ČT, má 5 let. Nemám moc času, takže bych ji přál domov, kde by se jí více věnovali. Jelikož jsem jí dostal zdarma, také bych za ní skoro nic nechtěl. Pouze záruku, že se bude mít dobře a předkupní právo, v případě dalšího prodeje. Napište tedy kde a jak bude kobylka ustájená, rozlohu výběhu a pastvin. Zkrátka bych rád věděl vše, než nad celou věcí začnu vůbec uvažovat. Pěkný večer
Váš email?
Kámoška má roční hříbě a už mu cpe do huby udidlo a sedá na něj?Obě dvě by ste potřebovaly sflákat bičem-prázdniny neprázdniny-tyhle rozmazlené haranty nesnáším, písknou si a mají koně-o kterém nevědí lautr nic, rodiče jak by smet a k-rv- takto mladého koně.Smrad jeden ještě má tu drzost sem napsat, jestli ji někdo nedá hříbě zadarmo...ano, tyhle děti by se měly ignorovat, ale mé osobě to nedalo...ani křečka bych tomu nepořídila, za týden jí začne beztak bavit třeba klokan...
Za mého mala se říkalo "do těch ruk ti mas..t ne ti tam dát koně", napiš adresu pošlu ti ty hřibata. Doporučuji ti kup si chytrou knihu, sežen někoho kdo koním rozumí ať tě zaučí jak se ke koním chovat a kamošku vem sebou protože to moc potřevuje. V této době kdo má si muže třeba zaplatit trenéra a né si kur..t hříbě, doufej že si ho nezničí tak že zbydou jen jatka.
Vlastní kůň je hodně finančně náročné a obzvlášť když chceš aby ti někdo daroval hříbě. To není jenom ho koupit ( tedy dar), ale i veterinární náklady a potom i výbava. A než Ti vyroste, tak do něj budeš ( respektive rodiče) strkat peníze. Když to spočítám jenom ustájení, které platím, tak je to ročně 54000 Kč včetně kopytáře. A to nepočítám další náklady (očkování, odčervení, zubař) to jsou další cca 2000 Kč/ročně, takže z toho máš + - 56000 Kč/ ročně a než by ti hříbě vyrostlo a obsednul jsi ho ve nejdříve třech letech, tak to bude stát 162 000 Kč možná více či méně podle typu ustájení. Výbava cca 13 000 Kč, bez termodeky, odpocovky. A to nemám luxusní výbavu, ale normální obyč, která mi bohatě stačí. A za tuto částku se dá koupit už slušný obsedlý kůň a určitě i přiježděný. Jestli Ti rodiče dávají kapesné, tak si na něj šetři. Zatím Ti doporučuji jezdit někam na jízdárnu a dodělat školu, někam nastoupit do práce a potom si ho koupit.
Tynus1234

XXX.XXX.59.54
Mě fascinuje, že pokaždé, když začnou prázdniny, se po internetu objeví spousta takových "inzerátů", děti se prostě nudí.
PS: Možná tu mám někde doma hříbě od schleicha.
kayecek

XXX.XXX.118.20
LucinkaMňauí
napsal(a):
Jestli vás to nezajímá tak ja jdu do 8 takže nejsem žádnej 7 letej kid.
Hele kide, a víš kolika let se to hříbě může dožít? A že to chce papat a nechat o sebe starat, i když tobě se nebude chtít, nebo budeš chtít s kámoškama pařit, nebo jít do kina? A až žíbáťko vyroste, hodíš ho do kouta a koupíš si novýho plyšáka, protože ten předchozí už není plyšáček? Dívtko, kůň, koníček, hříbátko, ani jiný živý tvor není hračka, která když tě omrzí, tak s ní mrskneš do kouta. To je ta nejhlavnější věc. A kdo bude koníčka živit, když ty jdeš do 8? Že by fakánek bohatejch rodičů, který toho rozumu asi taky moc nemaj, když svému dítěti tohle dovolí? No, aspoň víš, po kom to máš.
kayecek
napsal(a):
Hele kide, a víš kolika let se to hříbě může dožít? A že to chce papat a nechat o sebe starat, i když tobě se nebude chtít, nebo budeš chtít s kámoškama pařit, nebo jít do kina? A až žíbáťko vyroste, hodíš ho do kouta a koupíš si novýho plyšáka, protože ten předchozí už není plyšáček? Dívtko, kůň, koníček, hříbátko, ani jiný živý tvor není hračka, která když tě omrzí, tak s ní mrskneš do kouta. To je ta nejhlavnější věc. A kdo bude koníčka živit, když ty jdeš do 8? Že by fakánek bohatejch rodičů, který toho rozumu asi taky moc nemaj, když svému dítěti tohle dovolí? No, aspoň víš, po kom to máš.
1.Hribe se doziva různého věku podle toho jaké je to plemeno 2. Vím že se o koně musím starat když mi ho dá někdo do péče tak vym že o neho mam zodpovědnost a když nahodou budu nemocná nebo třeba budu se školou treba na výletě napr.do británie což se na začátku školního roku planuje tak tam kde bude ustajeni tak stačí poprosit a pani ho nakrmi da mu vodu vyhaze hnoje a podobně 3. Ne já ho budu mít rada takového jaký je a hribe jsem chtěla abych ho mohla obsednout a me žádné zvíře neomrzi a vím že to není hracka 4. Ja nejsem zadnej rozmazlenej fakan který ma bohaté rodiče a oni mají dost rozumu máma šla na střední chemickou a táta taky a já budu mít toho koně ustajeneho za menci cenu a ja se chci trochu priucit protože ja pujdu na zemědělskou chovatelskou proto chci toho koně a máma s tatou to dovolili.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A dajú ti máma a táta napr.15.000kč, keď si žriebätko pichne do oka a budete bojovať o jeho záchranu? Alebo 12.000, keď bude mať škaredý úraz nohy? Alebo 40.000 a viac na operáciu koliky?
Kone sú drahá sranda a žriebätá patria do rúk skúseným ľuďom. Choď, nájdi si klub, súkromníka, čokoľvek a uč sa. O pár rokov to možno budeš vidieť ináč.
kayecek

XXX.XXX.118.20
LucinkaMňauí
napsal(a):
1.Hribe se doziva různého věku podle toho jaké je to plemeno 2. Vím že se o koně musím starat když mi ho dá někdo do péče tak vym že o neho mam zodpovědnost a když nahodou budu nemocná nebo třeba budu se školou treba na výletě napr.do británie což se na začátku školního roku planuje tak tam kde bude ustajeni tak stačí poprosit a pani ho nakrmi da mu vodu vyhaze hnoje a podobně 3. Ne já ho budu mít rada takového jaký je a hribe jsem chtěla abych ho mohla obsednout a me žádné zvíře neomrzi a vím že to není hracka 4. Ja nejsem zadnej rozmazlenej fakan který ma bohaté rodiče a oni mají dost rozumu máma šla na střední chemickou a táta taky a já budu mít toho koně ustajeneho za menci cenu a ja se chci trochu priucit protože ja pujdu na zemědělskou chovatelskou proto chci toho koně a máma s tatou to dovolili.
Aha, takže ti řekli běž na internet a sežeň hříbátko zadarmo? Nebo kdo ti to poradil, ta paní co se o něj bude starat, když budeš v Británii? Jak dlouho už jezdíš na koni, a kolik jsi jich obsedla, že si chceš sama obsednout hříbě? A kolika let se chceš dožít ty, když máš takovýhle nápady? Proč se nezeptáš té paní, u které plánuješ mít hříbátko, jestli ti nějaký nepůjčí?
Kdyz si tak chytra tak bys mela vedet ze HRIBE SE NEOBSEDA! Hribe ma behat po pastvine s ostatnimi konmi a hrat si s nima. Dite taky nechodi do prace ale hraje si. Jestli chces jezdit tak si najdi jizdarnu s dospelymi konmi a uc se. Jestli ti jde jenom o to abys tyrala hribe svou neznalosti a vytahovanim se tak tady pomoc nehledej. Tady jsou totiz lidi kteri maji kone opravdu radi a nemaji jen potrebu si vozit zadek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Lucinko já tě sice chápu a přál bych ti to aby si měla svého koníka ale jednoho valáška po takové slečně co taky chtěla "koníška" mám zrovna u sebe.Nechybělo moc a doplatil na to životem.Až budeš ty soběstačná a schopná se postarat sama o sebe, pak teprve přemýšlej že si vezmeš na starost něco tak 100 procentně závislého jako je kůň.Notabene tvoje znalosti jsou na bodu mrazu.Nemyslím to nijak zle, ale toho koně už je mi teď líto.