Ahoj všem, obracím se na ty, kteří jezdí v jiných botách než klasických kožených perkách nebo vysokých kožených botách. Jezdím ve vysokých botách od S.Grasso, jsme v kopcích, takže velkou část vyjížďku odjedu v lehkém sedu. Poslední dobou mě začaly hodně bolet polštářky před prsty na nohou. Už se to objevilo dříve, tak jsem koupila širokonášlapné třmeny a problém zmizel, bohužel se nyní znovu objevil. Posouvat si třmen na noze moc nepomáhá.
Předevčírem se mi nechtělo přezouvat se ze starých rozbitých pohorek, ve kterých chodím ke koni, do jezdeckých bot, tak jsem vyrazila v těch pohorkách. A připadala jsem si jako v bavlnce. Tak jsem se začala rozhlížet, co se tak prodává a narazila jsem právě na boty Ariat. Jezdí je někdo? Stojí jejich koupě za ty peníze? Kdyby se moje současné pohorky tak nerozpadaly, jezdila bych v nich, protože podrážku s podpatkem mají úplně jako jezdecké boty.
Čtyřicet mi už bylo a obě nohy mám šroubované, jezdím pouze rekre po lese a ty vysoké boty nosím pro svůj dobrý pocit, protože se mi to líbí Ale už jsem dost stará na to klasické "parádo trp", takže už trpět nechci
Díky předem za tipy
S botama neporadím, ale mám tyto třmeny a nohy jsou jako v bavlnce i po celém dni v sedle. V obyčejných anglických mne trápil podobný problém. http://www.mikyfarm.cz/sedla-a-vybaveni-zn-zaldi/jezdecke-trmeny-zaldi/.
Za mě - ano, Ariat za tu cenu stojí. Nevím, jestli to vyřeší Váš problém, ale pohodlné jsou velmi. Mám teď Ariat ATS Terrain ve verzi z leštěné kůže (jsem prase, a leštěná kůže se snadněji čistí Koupené v Equiservisu na doporučení trenérky, už je mám tři roky a pořád bez vady - no, kůň mi vlastně jednou stoupl na nohu a kus podrážky mi odtrhl, ale opraveno "samo domo" a drží
Pro mě moc pohodlné nejen na ježdění, ale nosím je i na celodenní turistiku - vlastně je nosím víc na turistiku než na ježdění. Mooc pohodlné, lehoučké a prodyšné, i teď v létě se v nich dá celodenně chodit (jasně, v těchto parnech jsou nejlepší sandály, ale na různé výšlapy se prostě sandály nehodí...). Vzhledem k ceně se k nim chovám slušně, meju je, občas namažu, nepoužívám jako stájové a v období bláta opravdu jen na jízdárnu. A i po těch třech letech vypadají hodně dobře.
Já je fakt miluju, až doslouží, asi jiné vybírat nebudu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V zime používam na jazdenie obyčajné turistické lowy a nestažujem sa. Nemajú tvrdú podrážku, žiadny vibram, ani nič podobné. To asi bude rozhodujúce. Ale tiež mám zaldi strmene a súhlasím, že to spraví fakt veľa na pohodlí.
Já už mám asi 3 roky tyhle a naprostá spokojenost. http://eshop.vsechnoprokone.cz/cs/6030-jezdecka-kozena-perka-elt-london.html
Potřebovala jsem pořádnou podrážku do terénu, abych se nepřizabila když jsem místy koně vedla. Pořád jsou jako nové a noha jak v bavlnce... Pořád vypadají jako nové nic se ještě neutrhlo a to jsem měla kovaného koníka, který měl problémy s osobním prostorem a semtam mě na vyučenou schvalně přišlápl
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mně jsou Ariat opravdu super. Taky někdy v terénu musím koně vést, a na to jsou Ariat lepší než pérka. Ale i v sedle jsou mi pohodlnější. Doporučuju, a za tu cenu to stojí
Já jsem se před nějakou dobou na perka vykašlala, nejen že mě bolela bříška, ale ještě mi z nich tuhly kotníky (a to jak z těch gumových perek z Decathlonu, tak i z kožených šněrovacích za několik tisíc). Jezdím v botách s hladkou podrážkou za pár stovek a jsem šťastná + je tu výhoda, když u delší vyjížďky slezu, nemám problém jít delší úsek pěšky a je to levnější.
Díky všem za reakce.
S gelovými vložkami v botách jezdím a bohužel bez účinku. Zkoušela jsem už vložky všemožné, beránkové, filcové, ortopedické... a taky ne všechny se mi do boty vejdou.
Podumám, jestli budu měnit boty, nebo třmeny... anebo oboje.
Ještě jednou díky a nebolavým ploskám zdar!