Jinak aby se po vás nevozili rodiče obecně, zadejte si do vyhledávače "souhlas zákonného zástupce s jízdou na koni", vyjede vám hromada odkazů.
Př:
INFORMOVANÝ SOUHLAS
Jméno dítěte: ………………………………
Rodné číslo: ………………………..
Jako rodič (zákonný zástupce) syna/dcery souhlasím s tím, aby mé dítě jezdilo na koni
a provádělo činnosti spojené s ošetřováním koní. Jsem si vědom toho, že kůň je živý tvor, tudíž práce s ním nese jistá rizika (možnost pádu z koně, kopnutí koněm, kousnutí koněm apod.). Aby byla rizika minimální, je nutné dodržovat bezpečnostní pokyny, které jsou uvedeny v „Řádu stáje“. Svým podpisem stvrzuji, že jsem si tento řád řádně prostudoval
a seznámil s ním i své dítě.
Může to být i kvalifikováno jako trestný čin z nedbalosti, tak bacha na to... žádný papír Vám nepomůže, jen Vám může následně trest snížit a přihlížet na to. Už to není jako dřív, dítě spadlo, rodič řekl - můžeš si za to sám, nyní rodiče řvou a žalují, těch případů bylo bohužel již několik. Jste neustále jednu nohou v kriminále, tak jen doufat, že najdete normální lidi.
kayecek

XXX.XXX.118.20
ameed
napsal(a):
Jinak ta pojistka je zahrnutá v pojistce na dům...je to ale spíše na to, když kůň někde něco vyvede...
Rodiče rovná se lidi, lidi rovná se magoři myslící zle a jen na své dobro...ale nejsou všichni ve stejném pytli, takže snad nenarazíte na ty, co v tom pytli jsou...
... což mi v dnešní době přijde kolikrát jak o zázrak...
Ano, dnešní doba je nepochopitelná v mnoha ohledech, proto jsem slečně, co k nám chodí ke koním rovnou řekla, že pokud si omylem 8x vrazí vidle do zadku, může si za to sama a ať s tím když tak neotravuje ostatní, její mámě jsem vrazila podepsat ten papír a bylo vyřízeno:)...trochu to zlehčuji, ale dnes je toto skutečně o hubu a člověk musí myslet na všechno, takže dotaz od enducha považuji za správný...
kayecek

XXX.XXX.118.20
Ano, s tím souhlasím, ale bohužel dnes Vás ani papír neochrání, i kdybyste jej měla podepsaný od právníka. My nikdy k soukromníkovi žádnej papír nenosili, ale taky si doma nestěžovali, že nám koníček šlápnul na malíček. A naši by hned neletěli za majiteli koně, co to má za ohyzdu, že ubližuje dětičkám. Já to taky zkoušela, pustit omladinu ke koním, ale vzdala jsem to a řekla jsem, ať si jdou tam, kde jsou na to zařízený, že nemůžu za to, že má frísák velký kopyta a může holčičce šlápnout na nožičku a proto chce jinýho koně...
To chápu, holčičce bych koupila koně houpacího a řekla ji pápá holčičko.Tak mě sem chodí 17letá slečna, to už není zase tak malé dítě, malé dítě bych ke koni ani nepustila, protože děti jsou prostě děti a já nemám čas se jimi zaobírat a koukat, kde se dítě motá.Mám hodné koně, ale je to pořád zvíře, jak říkal jeden starý známý-je hodnej, ale jestli vleze do letadla-to nevím:).
Já spíše měla na mysl tak těch 14-17let, kdy ještě nejsou plnoletí, ale už dokáží s koněm něco dělat.
Rodičum bych asi ve vašem případě řekla, ať si tedy dítě hlídají a ke koním nepouští.Když já byla malá a kůň mě kopnul tak, že mi koukala kost, doma jsem zapírala o 106, aby mi to máma nezakázala, holt jiná doba asi nebo co...a to nejsem zase tak stará
kayecek

XXX.XXX.118.20
Je to o člověku, a doba v tom určitě hraje roli.14 - 17 let už potřebujou většinou svého koníška, aby se mohly fotit na facebook. Ale ano, najdou se výjimky, který to myslí vážně. Ale ty se v našem kraji asi nevyskytují, nebo je velmi úspěšně odháním. A já na to hlavně nemám koně, abych tu měla holčičky, ani 18ti letý, a hlavně povahu. Jsem na děti ošklivá. Taky si pamatuju, jak mi poprvé na nohu šlápl kůň i s podkovou, sice jsem domů dobelhala, ale neřekla jsem vůbec nic a se sebezapřením chodila, jak by se nechumelilo.
No ano, jak já říkám-nemám na děti nerva a mám pocit, že to je všechno špatně vychované a pak se rozčiluju, že se to neumí hýbat, pořád to drží telefon v ruce a tak dále-však to známe.Zřejmě někdy v posledních 20ti letech došlo ke změně, jinak si to neumím vysvětlit, protože za našeho mládí jsme flákli aktovkou do rohu a tradá ven a dnes?Je to pryč...
kayecek

XXX.XXX.118.20
Tak to máte fajn, mně si fotí lidi koně na pastvině, u přístřešku a podobně, pak si je daj jako úvodní fotku na facebook a ještě se strašně diví, když se mi to nelíbí a "stěžuju si", to po mně řvala do telefonu i dotyčné matka...
Ty jo, tak to by nebylo na mou impulzivní povahu, nemám s lidma slitování, prostě já k nim na dvůr také nechodim, abych se tam fotila s jejich zvířatama nebo věcma...to by se mi tedy také nelíbilo a matku dotyčné bych asi poslala do těch správných míst tak, že by se tam možná i těšila...kor v dnešní době, kdy si lidé své pozemky hlídají, protože nikdy nevíte, co za člověka tam přijde, jsou schopní dát zvířatum měkké pečivo nebo cokoli, co se zvířatům prostě nedává.Zaráží mne, že i na vesnici jsou lidé, kteří nevědí o zvířatech vůbec nic...
Ale osobně musím říct, že se mi toto nestalo, řekla jsem, že si nepřeji, aby se fotky, či videa šířila po netu a skutečně se tak nestalo-tedy doufám
kayecek

XXX.XXX.118.20
Bohužel mám koně u hlavních tahů, takže tady se každou chvíli někdo zastavuje, vystupuje z auta, trhá koním trávu a fotí se s něma. JEdnou jsem šla i za paní s dětmi, co teda jako dělaj a prej nic, my jsme jim přinesli jenom pečivo - plný košík. Před dětma holt člověk se snaží nebejt sprostej. NEbo jsem nepochopila a nebylo mi vysvětleno, proč si jedni, kteří tu měli kdysi koně, za dva roky moje koně na pastvině fotili a pak je dali na rajče... občas to člověk prostě najde no.
ameed
napsal(a):
Já osobně mám jak pojištěné koně, tak jsem si od rodičů nechala podepsat papír, kde se zavazují k tomu, že ke koním chodí na vlastní nebezpečí bez nároku na nějákou náhradu v případě úrazu...
Ano, ale to Vám kryje pouze jednu věc - dítě spadne, zlomí si nohu, rodiče budou mít zatmění zažalují Vás a už to jede. Jasně jste pochybila. Chtějí samozřejmě finanční kompenzaci - od té jste ochráněná pojistkou, kdy jim částku vyplatí pojišťovna a Vy se další rok nedoplatíte za novou pojistku, ale trestní odpovědnost nesete dál, od trestu mimo peněžitého Vás to z ničeho bohužel nevyviňuje.
Možná máte pravdu, ale upřímně-kolik lidem se toto stalo a kolik dětí ke koním chodí...samozřejmě je dobré to vidět černě, ale já se na to tak nekoukám.Žádný jezdecký klub nevlastním, takže mi to starost nedělá, odpovídala jsem enduchovi na jasnou otázku, více pro to udělat nemohu, prostě takto to mám ošetřené já a jestli se stane to nebo to a na jaké rodiče při tom člověk narazí, to nemůže vědět nikdo a přesto děcka ke koním chodí...tak nebo tak.
ameed
napsal(a):
Možná máte pravdu, ale upřímně-kolik lidem se toto stalo a kolik dětí ke koním chodí...samozřejmě je dobré to vidět černě, ale já se na to tak nekoukám.Žádný jezdecký klub nevlastním, takže mi to starost nedělá, odpovídala jsem enduchovi na jasnou otázku, více pro to udělat nemohu, prostě takto to mám ošetřené já a jestli se stane to nebo to a na jaké rodiče při tom člověk narazí, to nemůže vědět nikdo a přesto děcka ke koním chodí...tak nebo tak.
Stát - nestane... nikdo nikdy neví, bohužel se stal u nás ve stáji úraz, o kterém nechci mluvit, holka je ráda, že vůbec žije, nejsem provozovatel stáje, ani majitel koně, byla jsem jen "divák", rodiče to díkybohu nikam nedali.
Já pouze reaguju na Váš komentář, že jste pojištěná u pojišťovny, tak jen říkám, že jste pojištěná proti hmotné škodě, nic víc a nejste tím nedotčená.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
ameed
napsal(a):
Aha, špatné místo, to je takové neuhlídatelné no
Bohůžel si ti lidé neuvědomují, že tomu zvířeti mohou ublížit, to je to nejhorší.
Já spíše nechápu, co z toho maj, že si vyfotí cizí koně, ale to nevyřeším. Když někdo přijede, zazvoní - rád bych se podíval - nemám sebemenší problém. Ale tohle asi fakt nepochopím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Já jsem řešila s pojišťovákem, když jsem měla ustájení, jestli se lze pojistit vůči škodě způsobené na jeho koni, zvláště pak když si jí kupříkladu na vyjížďce způsobí sám, nebo třeba na jízdárně a napadlo by ho, že to je moje vina, že třeba mám špatně zajištěnou jízdárnu, nebo jak to napsat. Taky nic jednoduchýho na vyřešení. Stále je to totéž - je to o lidech.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem řešila s pojišťovákem, když jsem měla ustájení, jestli se lze pojistit vůči škodě způsobené na jeho koni, zvláště pak když si jí kupříkladu na vyjížďce způsobí sám, nebo třeba na jízdárně a napadlo by ho, že to je moje vina, že třeba mám špatně zajištěnou jízdárnu, nebo jak to napsat. Taky nic jednoduchýho na vyřešení. Stále je to totéž - je to o lidech.
A co vám na to pojišťovák řekl?To by mě docela zajímalo. Mám pocit, že je to tedy spíše otázka pro právníka.
Jinak my když byli malí caparti, tak to samozřejmě nikoho taky nenapadlo, jakýsi papír a kdoví co ještě..spadlas? No, tak tvoje chyba..je ti něco?Než se vdáš...atd atd..a nikdo to neřešil. A úrazů bylo mraky a kolikrát i nehezkých.
Mám svoje sporťáky na které nikoho nepustím, ale protože mi kolem dvora obhlížejí děti a chtějí jezdit, pořídila jsem ještě haflingu a shetlanda, aby teda pro ně člověk něco udělal..a teď si říkám, abych nakonec ještě nelitovala. Prakticky všichni, co mi chodí jsou lufťáci..většinou Praha..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
enducha
napsal(a):
A co vám na to pojišťovák řekl?To by mě docela zajímalo. Mám pocit, že je to tedy spíše otázka pro právníka.
Nejsem si teď jistá, protože to mám v pojištění podnikatele, a tam se řešilo spousta dalších věcí. Jak si to pamatuju, tak jsem měla koně jako "věc svěřenou", a jestli to vím dobře (musela bych pročíst, ale čert aby se v tom jejich psaní vyznal) tak se to vztahovalo jen na to, že kůň způsobí něco. Že pojistit koně jako takového - proti smrti, nemoci... že lze, ale zvláště pojištění a pěkně drahý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
ameed
napsal(a):
Jde pojistit pouze za způsobenou škodu, pokud se nepletu, tzn., že například-nedej bože koně srazí auto, tak pak škoda na autě by měla být plněna na 100%.
Ano, tohle pojištěné mám. Ale když by se ten kůň zranil, to už musí být pojistka přímo na toho koně.
kayecek
napsal(a):
Bohužel mám koně u hlavních tahů, takže tady se každou chvíli někdo zastavuje, vystupuje z auta, trhá koním trávu a fotí se s něma. JEdnou jsem šla i za paní s dětmi, co teda jako dělaj a prej nic, my jsme jim přinesli jenom pečivo - plný košík. Před dětma holt člověk se snaží nebejt sprostej. NEbo jsem nepochopila a nebylo mi vysvětleno, proč si jedni, kteří tu měli kdysi koně, za dva roky moje koně na pastvině fotili a pak je dali na rajče... občas to člověk prostě najde no.
No, není to přímo obhajoba lidí, nicméně jakožto fotografka čas oid času když třeba někam jedu autem a vidím něco zajímavého zastavím, a jdu to vyfotit, nebo když chodím ve zdeším kraji po polích. Vím, že se to teoreticky nesmí, ale pro dobrou fotku je občas třeba porušit pár pravidel.
Takže kdybyste na mě zničehonic vyrukovala, omluvila bych se vám, odešla od (nebo možná z, podle toho jak moc ten snímek chci) pozemku, řekla bych popravdě, že tohle sem prostě musela vyfotit, nicméně například požadavek na smazání snímku bych odmítla.
Pokud byste fotila má zvířata a já si nepřála, aby se snímky zveřejňovaly, měla byste to respektovat a to mluvím jako fotografka, ne jako člověk, který si nepřeje, aby se fotky někde objevily.Když se zúčastníte např nějaké foto soutěže a použijete snímek třeba nějaké náhodné osoby, ta dotyčná se pak někde najde a nedala vám souhlas, můžete z toho mít problém.
ameed
napsal(a):
Pokud byste fotila má zvířata a já si nepřála, aby se snímky zveřejňovaly, měla byste to respektovat a to mluvím jako fotografka, ne jako člověk, který si nepřeje, aby se fotky někde objevily.Když se zúčastníte např nějaké foto soutěže a použijete snímek třeba nějaké náhodné osoby, ta dotyčná se pak někde najde a nedala vám souhlas, můžete z toho mít problém.
Ano, jsem sobec. A pro dobrou fotku jdu a vyfotím to. A ano, fotku zveřejním, protože jsem sobec. Když se zůčastním nějaké fotosoutěže a použiji snímek, na kterým je obličej nějaké náhodné osoby, problém to není, protože na základě zákona lze fotografie, ač jsou na nich zobrazení lidé, v přiměřené míře použít, a to včetně fotosoutěže. Primární je, že se osoba na dané fotografii nedopouští trestného činu, nebo nedělaá něco intimního, a že já osobu nijak nejmenuji, neříkám její osobní a důvěrné informace...
Pokud jste se nějaké foto soutěže zúčastnila, musela jste si i číst podmínky a přesně v těch podmínkách to je a pokud nedodržujete pravidla a přání druhých-je to váš problém, přesně takový jsou dnešní lidé, myslící jen na své dobro, bez ohledu na ostatní, pro mě je toto hnus a nestojí mi za můj čas-to je vše, co vám k tomu Lenacie mohu napsat, víc k tomu nemám co říct, možná jen to, že pokud byste fotila na mém pozemku a mé přání bezohledně ignorovala, vzala bych klacek a svinskym krokem vás hnala pryč a pokud byste tam byla sama bez svědků, zřejmě byste i omylem zakopla, upadla a omylem si ten váš foto přístroj rozbila, na tohle jsem vážně haklivá, kde se ve vás bere vaše bezohlednost to mi jasné není.
ameed
napsal(a):
Pokud jste se nějaké foto soutěže zúčastnila, musela jste si i číst podmínky a přesně v těch podmínkách to je a pokud nedodržujete pravidla a přání druhých-je to váš problém, přesně takový jsou dnešní lidé, myslící jen na své dobro, bez ohledu na ostatní, pro mě je toto hnus a nestojí mi za můj čas-to je vše, co vám k tomu Lenacie mohu napsat, víc k tomu nemám co říct, možná jen to, že pokud byste fotila na mém pozemku a mé přání bezohledně ignorovala, vzala bych klacek a svinskym krokem vás hnala pryč a pokud byste tam byla sama bez svědků, zřejmě byste i omylem zakopla, upadla a omylem si ten váš foto přístroj rozbila, na tohle jsem vážně haklivá, kde se ve vás bere vaše bezohlednost to mi jasné není.
No, věřte mi, ž e kdybyste na mě šla s klackem, tak byste zřejmě o ten klacek několikrát nechtíc zakopla a to pokaždé jinou částí těla, ani ne tak pro to, že byste šla na mě, ale pro to, že foťák já si dokážu ohlídat, a svědci? Nebudou třeba, když budu mít fotodokumentaci vaše útoku ;)...
Nicméně vrťme se zpátky. Doporučovala bych naučit se řádně číst, ostatně občas je to tu vcelku dost problém, protože jsem napsala, že kdybyste chtěla abych odešla, tak se otočím a odejdu, je to napsáno hned v prvním příspěvku ohledně tohoto tématu, nevím proč ste to nepřečetla pořádně.
Pouze jsem řekla, že bych odmítla smazat fotky, které už jsem nafotila... (nebo bych s váma při nejhorším parádně vypekla, protože umím zformátovat celou kartu a doma dokážu snímky 100% obnovit zpět).
A navíc jsem v sychru, fotosoutěže, některé, požadují souhlas s fotografovanou osobou, jenže já lidi nefotím, lidé jsou pro mě nudná a fádní záležitost, fotím z 98% věci, které nezahrnují lidi... když už lidi fotím, tak do fotosoutěží neposílám, pouze dávám na svůj web, vyfotím je tak aby jim nebylo vidět do obličeje, a tím pádem jsem nepotřebovala souhlas, a nebo jsou účastníky veřejné akce, (také případě fotek z městských ulic není obvykle požadováno povolení od daných lidí na fotce).
ještě že v mém okolí jsou lidé s kladným přístupem k životu, a pár fotek krajiny obvykle při západu či východu slunce z jejich pozemku jim nevadí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
U nás si pořád někdo fotí koně na pastvě.No při sbírání koblih jsem jim já raději moc nepózoval.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
lenacia
napsal(a):
No, věřte mi, ž e kdybyste na mě šla s klackem, tak byste zřejmě o ten klacek několikrát nechtíc zakopla a to pokaždé jinou částí těla, ani ne tak pro to, že byste šla na mě, ale pro to, že foťák já si dokážu ohlídat, a svědci? Nebudou třeba, když budu mít fotodokumentaci vaše útoku ;)...
Nicméně vrťme se zpátky. Doporučovala bych naučit se řádně číst, ostatně občas je to tu vcelku dost problém, protože jsem napsala, že kdybyste chtěla abych odešla, tak se otočím a odejdu, je to napsáno hned v prvním příspěvku ohledně tohoto tématu, nevím proč ste to nepřečetla pořádně.
Pouze jsem řekla, že bych odmítla smazat fotky, které už jsem nafotila... (nebo bych s váma při nejhorším parádně vypekla, protože umím zformátovat celou kartu a doma dokážu snímky 100% obnovit zpět).
A navíc jsem v sychru, fotosoutěže, některé, požadují souhlas s fotografovanou osobou, jenže já lidi nefotím, lidé jsou pro mě nudná a fádní záležitost, fotím z 98% věci, které nezahrnují lidi... když už lidi fotím, tak do fotosoutěží neposílám, pouze dávám na svůj web, vyfotím je tak aby jim nebylo vidět do obličeje, a tím pádem jsem nepotřebovala souhlas, a nebo jsou účastníky veřejné akce, (také případě fotek z městských ulic není obvykle požadováno povolení od daných lidí na fotce).
ještě že v mém okolí jsou lidé s kladným přístupem k životu, a pár fotek krajiny obvykle při západu či východu slunce z jejich pozemku jim nevadí.
Díky, že jste to vysvětlila. Patrně to budete brát podobně, jako s ježděním po cizích pozemcích, takže netřeba to více rozebírat a komentovat, můj názor je jasný. V případě střetu s Vámi by to asi nedopadlo úplně dobře.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky, že jste to vysvětlila. Patrně to budete brát podobně, jako s ježděním po cizích pozemcích, takže netřeba to více rozebírat a komentovat, můj názor je jasný. V případě střetu s Vámi by to asi nedopadlo úplně dobře.
Je rozdíl mezi ježděním a focením... Navíc, i to ježdění po cizím je dost ošemetné, louky, lesy, to všechno někomu patří, ale dohoda o pohybu jezdce s koněm je něco jiného, než člověk s fotoaparátem.
A oseté pole, kde něco roste, pevný plot či ohradu asi taky přelézat nebudu, takže stejná omezení jako u koně. Nicméně, pokud stojím u ohrady a fotím, tak mi opravdu nikdo nic udělat nemůže. A za el. ohradník sice občas prolezu, ale obvykle se třikrát rozhlédnu, jestli tam někdo není, jdu, cvaku, odejdu.
Stejně jako když přijdete a oznámíte, že tam nemám co dělat, otočím se a odejdu... pouze ve chvíli, kdyby se někdo rozhodl po mě požadovat smazání fotek, tak to prostě odmítnu.
Co vám přesně na fotkách vadí? Máte se snad za co stydět? Týráte ta zvířata, která by se tam mohla vyskytovat?
Jistě, chápu ve chvíli, kdy bych fotku zveřejnila a začala vás jmenovat, urážet vás a pomlouvat vás, tak ano, pak to chápu...
Stejně tak bych chápala, kdybych tam přišla a začala vám tam krmit zvířata, nebo je jinak lákat, což také nedělám.
Ale jestli si mám vybrat mezi vaším 'fér' přístupem, a nebo být sobecká, protože jsem chtěla vyfotit například tohle http://www.fotoaparat.cz/storage/pm/11/06/26/773843_93f4d.jpg,
tak věřte, že že má odpověď bude vždy stejná.
Že je focení nebezpečné, to už vím... už sem zažila stádo splašených krav, co se hnaly přímo na mě, a skončila sem se šlincem na stehni a naraženým ramenem. Jedna s klackem je pro mě nic
...víte co, na jednu stranu vás chápu, také jsem k získání některých svých fotek lozila všude možně, jediné, co mi vadí je váš přístup, že prostě by ste tu fotku zveřejnila bez ohledu na přání majitele, zkuste to vzít takto:vyfotíte mého koně, fotka se povede, pošlete ji do soutěže a za mnou třeba přijde můj soused s tím, že mám fotku svého koně někde na internetu-já chápu, že pro vás je to prkotina, moji otesánci týraní rozhodně nejsou, stydět se také nemám za co, ale jde o pocit, zkrátka a dobře bych nechtěla, aby mé soukromí bylo narušeno tím, že za mnou někdo přijde a ptá se-hele tvůj kůň je tady a tady...proto mám ráda ohleduplné fotografy, kteří třeba nejdříve přijdou a zeptají se, jestli mohou a pak teprve fotí...pak se třeba i můj osobní pohled na věc mění, ale váš přístup je pro mě takový ofouklý...klacek berte nadnešeně, jsem vychovaná tak, že bych zřejmě v realu nikoho nenapadla, jde čistě jen o princip-o nic víc.
Mám ráda umění a jsem mu otevřená, chápu i to, že byste si svou optiku hlídala, vy s eale snažte pochopit přání druhých, kor když na to mají jako majitelé plný nárok...
Za západ slunce vás zřejmě nikdo kamenovat nebude, blbé je, že západy jsou tak okoukané, že s tím s největší pravděpodobností stejně nikde neoslníte...to už by byla větší šance u focení těch lidí...třeba takto- a nepotřebuji k tomu souhlas od nikoho a ani po cizím pozemku šlapat nepotřebuji...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.210
No jako lozit do ohrady s kravama... co kdyby vas zmrzacili? Za vasi blbost by to akorat odsral majitel... fakt nechapu tento pristup...
.
ameed
napsal(a):
Četla jste název diskuze a její náplň? to je to samé... Vy neznáte Čechy a zdejší zákony?
To ano, ale já nejsem 13 letý kid s rozmazlenejma rodičema, měla by ti moji i v mých 23 letech naflákali, oznámili, že je to moje vina, ještě se sedlákovi omluvili, a namydlili by mi znova, kdybych se nedej bože chtěla soudit.
lenacia
napsal(a):
To ano, ale já nejsem 13 letý kid s rozmazlenejma rodičema, měla by ti moji i v mých 23 letech naflákali, oznámili, že je to moje vina, ještě se sedlákovi omluvili, a namydlili by mi znova, kdybych se nedej bože chtěla soudit.
To je masakr, co tady z tebe padá... dej sem prosím odkaz na tvoji prezentaci - stránky, díky.
polárka.15
napsal(a):
To je masakr, co tady z tebe padá... dej sem prosím odkaz na tvoji prezentaci - stránky, díky.
Ty jsou momentálně v rekonstrukci, respektive v rámci prokrastinace na jejich znovuobnovení peču, ale můžete mě najít na plno fotografických webech, českých i zahraničních.
lenacia
napsal(a):
Ty jsou momentálně v rekonstrukci, respektive v rámci prokrastinace na jejich znovuobnovení peču, ale můžete mě najít na plno fotografických webech, českých i zahraničních.
Neznám tvoje jméno, tak opravdu nevím, jak si tě mám najít.. blik...cvak
Nemůžeš hodit odkaz?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Zde patrně heslo "chytrému napověz, hloupého trkni" neplatí, bohužel, nepovedlo se to ani kravám. Stěžujete si, že stahují Vaše fotografie a nadávají Vám, přitom principiálně jste na tom úplně stejně, jako lidé, na které si stěžujete. Zajímala by mne odpověď na otázku jak se ADEKVÁTNĚ bránit lidem, jako jste Vy. Protože tady už patrně nic než jedna dobře mířená nezabere. A pak že si celej národ stěžuje, že se furt vymejšlej nový a nový deb.ilní zákony. Ano, divme se, když jsou mezi námi právě takoví...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zde patrně heslo "chytrému napověz, hloupého trkni" neplatí, bohužel, nepovedlo se to ani kravám. Stěžujete si, že stahují Vaše fotografie a nadávají Vám, přitom principiálně jste na tom úplně stejně, jako lidé, na které si stěžujete. Zajímala by mne odpověď na otázku jak se ADEKVÁTNĚ bránit lidem, jako jste Vy. Protože tady už patrně nic než jedna dobře mířená nezabere. A pak že si celej národ stěžuje, že se furt vymejšlej nový a nový deb.ilní zákony. Ano, divme se, když jsou mezi námi právě takoví...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ono je to dneska už skoro jak japonský turisti.Nadělají miliardu fotek na dovolený a teprve doma se z nich dozvědí kde to vlastně byli.
ameed
napsal(a):
23let?Aha, to vše vysvětluje, tak proto...hmmm, tak to už vše chápu-mladí si zkrátka jen myslí, ze jim celý svět leží u nohou a všude na ně čekají... Proto ten sobec, třeba zmoudří a dospěje-co myslíte?
Tohle mě naučil můj učitel, a tomu fakt 23 není, a jeho fotky, to byste teprve měla vidět.
No ano, o to je smutnější, když člověk sobcem zůstane... A teď neřeším žádné fotky, trochu to začněte rozlišovat-nejste jen vy a vaše focení, jsou tu i ostatní-ale mluvit do dubu nemá smysl a jak už jsem jednou psala, nestojí mi za můj čas. Dub zůstane dubem, lípa z něj nebude.Stejně jako vy nepřijmete ohleduplnost, tu opravdu nemáte, užívejte si své focení a pevně doufám, že do mých končin nezavítate.
Pochybuji, že by se váš učitel prezentoval ve veřejné diskuzi jako vy...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A tady se dostáváme k tomu, že vytrháváte z kontextu...
Naučte se číst! Opět... fakt lidi, proč stím tady bývá takový problém, že nečtete?
"Jistě, chápu ve chvíli, kdy bych fotku zveřejnila a začala vás jmenovat, urážet vás a pomlouvat vás, tak ano, pak to chápu..."
Napsala sem to? Ano napsala... otázkou je, přečetla ste si to?
Vy tady cvaknutí krajiny srovnáváte s kyberšikanou!
Protože je plno lidí a webů, kde jsou moje fotky zveřejněné, třeba na Aivě najdete hned několik fotek u jejich produktů...
Odpověď na otázku si dokážete dohledat. Otevřený prostor a zvířata je možné fotit pro osobní a umělecké potřeby. Ve chvíli, kdy bych z toho chtěla finančně profitovat, pak mě můžete žalovat (toto se nevztahuje na fotosoutěže s věcnými či finančními odměnami pro vítěze).
Tady si to pročtěte...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vn%C3%AD_regulace_fotografov%C3%A1n%C3%AD
Nepamatuju si, kdy naposledy proběhla nějaká úprava zákona o fotografii... hloupé zákony se vytvářejí primárně kvůli EU a jejím nařízením a kvůli Debišovi.
ameed
napsal(a):
No ano, o to je smutnější, když člověk sobcem zůstane... A teď neřeším žádné fotky, trochu to začněte rozlišovat-nejste jen vy a vaše focení, jsou tu i ostatní-ale mluvit do dubu nemá smysl a jak už jsem jednou psala, nestojí mi za můj čas. Dub zůstane dubem, lípa z něj nebude.Stejně jako vy nepřijmete ohleduplnost, tu opravdu nemáte, užívejte si své focení a pevně doufám, že do mých končin nezavítate.
Pochybuji, že by se váš učitel prezentoval ve veřejné diskuzi jako vy...
Víte, je to zvláštní, ale dodnes se mi ani jednou nestalo, že by to někomu vadilo. Nikdy na mě nikdo nevyrukoval... pevně tedy také doufám, že do těch vašich končin nezavítám, tady jsou lidi fajn a buřt.
Můj učitel by se možná na diskuzi neprezentoval, ale na poli byste ho možná potkala. A možná byste ho tam potkala i s nahou slečnou, nebo dvěma... jednou jich mě prý dokonce pět. Pak byste za mě byla ráda.
ameed
napsal(a):
Jak říkám-ohleduplnost nula...furt si mele svou...co třeba chování člověka k člověku?
Zákon také umožňuje spousty věcí, který člověk, který je lidský a se srdcem na správném místě prostě neudělá-do tohoto pytle však skutečně nepatříte...
No to vy zrovna taky ne.
V tomhle případě ale pro mě platí, že fotka je důležitější než člověk. Lidi nemám ráda, lidi šikanují, nadávají, vytrhávají věci z kontextu, focení naopak miluju... co si asi vyberu.
Když to takhle udělá každý, nic se mezi lidma nikdy nezmění.
Jinak ale-jsem sice ženská, ale věřte, že pět nahých ženských a jednoho fotografa bych mile ráda uvítala...protože vy stále nechápete, co se vám snažím vysvětlit.Myslím si, že lidé jsou všude podobní, ani já bych vám zřejmě nic neřekla, potkat vás někde na poli, ale nechápete ten princip, že pokud by si to dotyčný nepřál-což jak říkáte se vám nestalo-ale kdyby stalo-bylo by na místě, kdyby ste ho respektovala-a vidíte, opět jsem se přistihla, že se vám to snažím vysvětlit...úplně zbytečně trávený čas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ano čtu, a právě že si z textu nevybírám jen to jedno, ale celý komplex, který o Vás vypovídá. Nikdo Vám nebere, když si fotíte přírodu, také ji fotím, když jsem někde na výletě, hezký západ si taky vyfotím. Ale nějak by mně v životě nenapadlo jít fotit cizí koně v cizí ohradě, ještě abych tam lezla a rozhlížela se, jestli mně u toho někdo nevidí. Vaše sobeckost Vám brání chápat taky ty ostatní kolem sebe. Když mi vlezete do ohrady (nedej bože, tak daleko se zatím nedostali, zatím lákají koníčky na trávu a házejí jim do ohrady nevím co, tak daleko nevidím - zrovna před chvílí jsem zase byla svědkem, a lidem vůbec nevadí, že vylezu ven a koukám na ně, dyť my můžem ne, ty koně tu jsou tak volně...) a já Vám řeknu abyste ji opustila(zatím bejvám slušná) a z jakého důvodu si fotíte moje koně, že si to nepřeju, Vy mi na to odpovíte, že fotky nedáte, co čekáte za reakci? A neodpověděla jste mi na mou otázku - jak chcete, aby se k Vám adekvátně zachoval naštvanej majitel, kterej si toto nepřeje - snad mám právo mít názor a osobní prostor? Vy se zde vychloubáte, že porušujete pravidla, soukromí a možná i zákon a ještě jste uražená, když se někdo ozve. Tak se ale nedivte.
ameed
napsal(a):
Když to takhle udělá každý, nic se mezi lidma nikdy nezmění.
Jinak ale-jsem sice ženská, ale věřte, že pět nahých ženských a jednoho fotografa bych mile ráda uvítala...protože vy stále nechápete, co se vám snažím vysvětlit.Myslím si, že lidé jsou všude podobní, ani já bych vám zřejmě nic neřekla, potkat vás někde na poli, ale nechápete ten princip, že pokud by si to dotyčný nepřál-což jak říkáte se vám nestalo-ale kdyby stalo-bylo by na místě, kdyby ste ho respektovala-a vidíte, opět jsem se přistihla, že se vám to snažím vysvětlit...úplně zbytečně trávený čas
A já řekla, že kdyby někdo takový přišel, tak se seberu a z pozemku odejdu. Můj učitel se taky sebere a odejde, ale fotky by smazat odmítl.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano čtu, a právě že si z textu nevybírám jen to jedno, ale celý komplex, který o Vás vypovídá. Nikdo Vám nebere, když si fotíte přírodu, také ji fotím, když jsem někde na výletě, hezký západ si taky vyfotím. Ale nějak by mně v životě nenapadlo jít fotit cizí koně v cizí ohradě, ještě abych tam lezla a rozhlížela se, jestli mně u toho někdo nevidí. Vaše sobeckost Vám brání chápat taky ty ostatní kolem sebe. Když mi vlezete do ohrady (nedej bože, tak daleko se zatím nedostali, zatím lákají koníčky na trávu a házejí jim do ohrady nevím co, tak daleko nevidím - zrovna před chvílí jsem zase byla svědkem, a lidem vůbec nevadí, že vylezu ven a koukám na ně, dyť my můžem ne, ty koně tu jsou tak volně...) a já Vám řeknu abyste ji opustila(zatím bejvám slušná) a z jakého důvodu si fotíte moje koně, že si to nepřeju, Vy mi na to odpovíte, že fotky nedáte, co čekáte za reakci? A neodpověděla jste mi na mou otázku - jak chcete, aby se k Vám adekvátně zachoval naštvanej majitel, kterej si toto nepřeje - snad mám právo mít názor a osobní prostor? Vy se zde vychloubáte, že porušujete pravidla, soukromí a možná i zákon a ještě jste uražená, když se někdo ozve. Tak se ale nedivte.
Tak já nejdu primárně fotit cizí koně v cizí ohradě. Obvykle je to jen stylem "tyjo, to je nádherné světlo a scenérie, potřebovala bych jít blíž" a tak prostě jdu.
Já cizí koně nekrmím, nechodím k nim, nelákám je k sobě (proč taky, chci snad mít na fotce obří hlavu a malé tělo kvůli deformaci perspektivy?) Kdybyste mě načapala nedejbože v ohradě a nedejbože bych fakt teda ty koně fotila, tak bych nejspíš ležela v trávě hodně daleko od nich. Což se ale nestává, v cizí ohradě trávím minimální čas, jdu, cvaknu dva, nebo tři snímky z několika úhlů pro srovnání a zase odcházím pryč.
Jen maličké mimo zamyšlení, já bych vám tedy samozřejmě vadila na vašem pozemku bez svolení, ale jsem opravdu o tolik horší, než lidé, kteří přitáhnou bůhvíco bůhvíjaké kvality a lákají koně k ohradě, kde si zvyknou na jídlo a pak je můžou snáze krmit všichni? Když já tam jsem potichu, ničím je nekrmím a rozhodně nejdu přímo k nim?
Kdybyste mi řekla, ať pastvu opustím, tak se otočím a opustím ji, když se mě zeptáte, proč si fotím vaše koně, odpovím, že se mi líbilo to světlo a krajina... Když mi řeknete, abych fotky smazala, teprve pak se dostáváme ke chvíli, kdy prostě odpovím, že ať se na mě nezlobíte, ale to prostě nemůžu udělat...
A jak by se ke mě měl majitel zachovat? Samozřejmě chápu, že ne každému se to může líbit, je to vaše právo se mnou nesouhlasit... a když mi to oznámí, že si nepřejel abych tam fotila, příště už tam fotit nejdu... Jenom, jak říkám, odmítám ty fotky smazat.
Soukromí neporušuji, to bych mohla porušit ve chvíli, kdy vám fotím teleobjektive výhled do ložnice v baráku. Právo na soukromí se totiž v takhle otevřeném prostoru nedá adekvátně využít... Ano, můžeme tvrdit, že vstupem na cizí pozemek se dopouštím trestního činu, a proto také na vaše vyzvání pozemek opouštím... A to je asi poslední chvíle kde zákon porušuji... Na zvířata a pozemky se zákon o ochraně osobnosti nevztahuje. To už si můžete stěžovat, proč Google Earth zveřejňuje po přiblížení vcelku detailní pohled na váš dům a pozemky z výšky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Zase musí člověk pochopit, že lidi když vidí koně tak si je jdou prohlédnout a třeba i pohladit.Když na ně hned narukujete div že né ve stylu karate, tak si jen uděláte nepřátele a ohrožujete vlastně i ty koně.Neříkám že nejsou tupci některý, ale já jsem se s tím vůbec tady nesetkal.V obci co je naše stáj mají majitele lidi fakt rádi a na koně na pastvě nedají dopustit.Když se něco děje tak dají vědět.Už jenom takový detail jako je lidi vřele pozdravit je maličkost s velkou mocí.Já takhle získal přístup na louku od jedné moooc hodné paní.A i jablíčka dostanem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ameed - máte pravdu v tom, že nemá cenu trávit drahocenný čas vysvětlováním něčeho, co člověk nechce pochopit.
Lenacia - lidé jako vy mne nutí se čím dále více od lidí izolovat a vymýšlet za drahé peníze ochranu toho, co mám ráda. Nedej bože, aby celá tahle společnost dopadla tak, že budem stavět třímetrové ploty pod vysokým napětím, protože přece vědomým vstupem na soukromý pozemek nic neporušuju.
Meifi - ne, tyto lidi nechápu. Protože nevidím důvod nezastavit u vrat a zeptat se, jestli mohou. Když budete parkovat motorku u restaurace a půjdete na oběd, a uvidíte lidi sahat na ni, sedat si na ni a oni Vám odpoví - my jen koukali - asi se Vám to taky bude hodně líbit, že jo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ameed - máte pravdu v tom, že nemá cenu trávit drahocenný čas vysvětlováním něčeho, co člověk nechce pochopit.
Lenacia - lidé jako vy mne nutí se čím dále více od lidí izolovat a vymýšlet za drahé peníze ochranu toho, co mám ráda. Nedej bože, aby celá tahle společnost dopadla tak, že budem stavět třímetrové ploty pod vysokým napětím, protože přece vědomým vstupem na soukromý pozemek nic neporušuju.
Meifi - ne, tyto lidi nechápu. Protože nevidím důvod nezastavit u vrat a zeptat se, jestli mohou. Když budete parkovat motorku u restaurace a půjdete na oběd, a uvidíte lidi sahat na ni, sedat si na ni a oni Vám odpoví - my jen koukali - asi se Vám to taky bude hodně líbit, že jo.
Jako já tedy ano? Tak ten plot postavte, nikdo vám v tom nebrání... já bych vám tam přišla možná jednou ve svém životě... ale tím, že kvůli mě ten plot postavíte, si koně ochráníte před těma rodinkama, co jim tam choděj házet pečivo, co může být i měkké, a nebo třeba jablka co už jsou moc potlučená a z části nahnilá... a ti tam zřejmě chodí div ne denně...
Jak už jsem řekla v minizamyšlení...
Proč ste si zase z prstu vycucala že nic neporušuju, když ve svém příspěvku hned nad váma naopak souhlasím a říkám, že po vašem vyzvání bych okamžitě odešla... to opět netuším... to je nějaká nemoc z diskutování tady na ifauně? Nebo jak?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda ještě jsem neviděl u ohrady někoho aby nám chtěl lézt na koně. Většinou kouknou a pohladí nějakého žebroně, třeba vyfotí a jdou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda ještě jsem neviděl u ohrady někoho aby nám chtěl lézt na koně. Většinou kouknou a pohladí nějakého žebroně, třeba vyfotí a jdou.
Tak buďte rád. Já znám jiný případ. Naštěstí ne u mně, jinak by pražák měl novou plastiku. Ne za to, že leze do cizí ohrady a posazuje dítě na koně, ale za to, že si ještě jde stěžovat že má veterinář toho koně vyšetřit, protože milé děťákto ze sebe zubama sundal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
lenacia
napsal(a):
Jako já tedy ano? Tak ten plot postavte, nikdo vám v tom nebrání... já bych vám tam přišla možná jednou ve svém životě... ale tím, že kvůli mě ten plot postavíte, si koně ochráníte před těma rodinkama, co jim tam choděj házet pečivo, co může být i měkké, a nebo třeba jablka co už jsou moc potlučená a z části nahnilá... a ti tam zřejmě chodí div ne denně...
Jak už jsem řekla v minizamyšlení...
Proč ste si zase z prstu vycucala že nic neporušuju, když ve svém příspěvku hned nad váma naopak souhlasím a říkám, že po vašem vyzvání bych okamžitě odešla... to opět netuším... to je nějaká nemoc z diskutování tady na ifauně? Nebo jak?
Předtím, než jste do ohrady vstoupila jste nevěděla, že to je soukromý majetek?
Žádný papír neobstojí před dobrým právníkem bohatého tatínka nebo maminky. Nejlepší ochranou je prevence: Vtloukání dětem do hlavy a to opakovaně základní bezpečnostní pravidla u koní a osobní setkání s rodiči, kde jim vysvětlíte, že kůň je potenciálně velmi nebezpečné zvíře, ale že 95% úrazů se dá předcházet používáním mozku, případně svěřením se do péče zkušenější osobě.
Ad lezení do cizí ohrady - drzost a arogance některých lidí je opravdu bezbřehá. Já všemu rozumím, obzlášť koním, já jsem pan fotograf, tak můžu všechno? I vstupovat na cizí pozemek? Neskutečně sprosté a bezohledné jednání. Když je někde plot, tak je to soukromé, když je něco soukromé, tak tam nemám co lézt.
Když bude mít někdo otevřená vrata na zahradu, tak tam také vlezete a začnete mu obcházet a ochmatávat auto? Vytáhnete kanystřík a crcnete mu do něj trochu nafty? No co, že jezdí na benzín, ono ho to nezabije. Případně si lehnete do rohu pod strom a začnete si tu hezky stavěnou Octávku fotit?
Newfoundland666
napsal(a):
Žádný papír neobstojí před dobrým právníkem bohatého tatínka nebo maminky. Nejlepší ochranou je prevence: Vtloukání dětem do hlavy a to opakovaně základní bezpečnostní pravidla u koní a osobní setkání s rodiči, kde jim vysvětlíte, že kůň je potenciálně velmi nebezpečné zvíře, ale že 95% úrazů se dá předcházet používáním mozku, případně svěřením se do péče zkušenější osobě.
Ad lezení do cizí ohrady - drzost a arogance některých lidí je opravdu bezbřehá. Já všemu rozumím, obzlášť koním, já jsem pan fotograf, tak můžu všechno? I vstupovat na cizí pozemek? Neskutečně sprosté a bezohledné jednání. Když je někde plot, tak je to soukromé, když je něco soukromé, tak tam nemám co lézt.
Když bude mít někdo otevřená vrata na zahradu, tak tam také vlezete a začnete mu obcházet a ochmatávat auto? Vytáhnete kanystřík a crcnete mu do něj trochu nafty? No co, že jezdí na benzín, ono ho to nezabije. Případně si lehnete do rohu pod strom a začnete si tu hezky stavěnou Octávku fotit?
Tohle sem šla vyfotit do ohrady, kde se pásli tři fríští koně... fotku ani jednoho z nich nemám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
To je od koníka praktické, jenže Vám řeknou, že jste si měl to zvíře zajistit. Takže Váš problém a Vy ho musíte řešit. Elektrický ohradník na vlastním pozemku bohužel není dostatečné zajištění zvířete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Jak už si dnes lidi lezou pěkně na nervy, co? No je nás moc a bude hůř.Je to jen můj názor, ale trochu se obávám že tuším co nastane..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
lenacia
napsal(a):
Tak co já vim... já u sebe katastr nemovitostí obvykle nenosím.
Tak hlavně že u sebe nosíte foťák. To nemá cenu, Madre Dioz.
lenacia
napsal(a):
Tohle sem šla vyfotit do ohrady, kde se pásli tři fríští koně... fotku ani jednoho z nich nemám.
Aha, tak to jo, po zhlédnutí této nádherné kompozice v elegantní a velmi umělecké černobílé musím říct, že na to máte právo. Tohle je umění s velkým U. Fakt jste mi vyrazila dech a beru vše, co jsem řekla o základní lidské slušnosti a respektování osobního vlastnictví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
lenacia
napsal(a):
Aspoň Polárka ví, koho hledat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Víte, takových "slečen" mám kolem sebe strašnou spoustu. A mám kvůli nim jen problémy, jejich rodiče mi nadávají, a nejhorší jsem jen já. Nelituju se, umím s tím žít. Ale je to děsně otravný.
Newfoundland666
napsal(a):
Aha, tak to jo, po zhlédnutí této nádherné kompozice v elegantní a velmi umělecké černobílé musím říct, že na to máte právo. Tohle je umění s velkým U. Fakt jste mi vyrazila dech a beru vše, co jsem řekla o základní lidské slušnosti a respektování osobního vlastnictví.
Ne, vy pořád tvrdíte, že chodím fotit cizí koně... tohle je příklad, proč jsem šla do výběhu něco vyfotit...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak hlavně že u sebe nosíte foťák. To nemá cenu, Madre Dioz.
Víte co, kde není žalobce, není ani soudce...
Vy tady pořád lžete o tom, že já chodím do výběhu krmit koně, a přitom jdu jenom něco vyfotit... a pak opět začnete že já patřím k těm co chodí posazovat děti na koně, a přitom jsem ve výběhu často od těch koní i přes celý výběh daleko... a pak zase, a zase, a zase...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
lenacia
napsal(a):
Víte co, kde není žalobce, není ani soudce...
Vy tady pořád lžete o tom, že já chodím do výběhu krmit koně, a přitom jdu jenom něco vyfotit... a pak opět začnete že já patřím k těm co chodí posazovat děti na koně, a přitom jsem ve výběhu často od těch koní i přes celý výběh daleko... a pak zase, a zase, a zase...
Já tvrdím, že vědomě porušujete práva tím, že vstupujete na cizí pozemek, na to nepotřebujete výpis z katastru ale trochu zdravého rozumu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
ameed
napsal(a):
Lenacie a co kdyby v tom výběhu byl kůň, který napadá lidi?Myslete i na své zdraví...klacku se ubráníte, ale kopytům těžko.
Bylo by o jednoho... míň. Promiňte, musela jsem.
ameed
napsal(a):
Lenacie a co kdyby v tom výběhu byl kůň, který napadá lidi?Myslete i na své zdraví...klacku se ubráníte, ale kopytům těžko.
To už je na moje nebezpčí, vždy s tím počítám, a snažím se být vždy obezřetná, a i proto mám vždy od zvířat poměrně velký odstup.
A už sjem si jedno splašené stádo krav zažila.
Hromada lidí porušuje vstup na cizí pozemek, často si lidi přes pole krátí cestu, apod...
Na druhou stranu... ano, já jsem na cizím pozemku, a vy na mě zakřičíte, že tam nemám co dělat. "Hlavně že já mám foťák a ne výpis katastru", ale vy hádám taky nemáte papír o vlastnictví v tu chvíli u sebe, a já tedy nemohu vědět, zda jste či nejste majitel...
Pokud jsou pozemky v nájmu od státu či obce, tak je tam navíc myslím i uvedena možnost průchodu přes pozemek... a můžeme se hadrkovat dál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Já Vám řeknu jiný příklad. Dívčina - bohužel z rodiny - se chodila koukat na koníčky, jak jsem to zjistila - vyfotila si mého koně a dala si jej na facebook jako úvodní fotku. Na dvůr máme automatickou bránu, takže nemusím vystupovat z auta. Tchán odjížděl, otevřel bránu, vyjel, zavíral bránu. Cca 1 - 2 trvá tento proces. Mezitím vyběhli psi, doběhli k dívčině, která si tahala svého jezevčíka sebou, jeden ho vzal za packu, a vrátili se zpátky. Tchán si toho ani nevšim, protože prostě odběhli a než se zavřela brána, tak přiběhli. Až večer dorazila matka, něco od brány na tchána štěkla, že naši psi pokousali jejich psa a holka že má tramu, a že jede do práce, nemá čas. MAnžel se tam druhý den zastavil, nikdo mu neotevřel, nikdo nebyl doma, i když byly klíče v zámku. Psal paní na facebook, bez odpovědi. Za dva roky na mně řvala holčička do telefonu, že se k nám bojí, protože s našimi psy jsou jen problémy, a že to "dali na obec". Za půl hodiny na mne řvala její matka, že nám bylo u prd.sele, že naši psi pokousali jejich psa (který na mně také "zaútočil", když jsem se vracela z naší louky a oni jej měli puštěného venku navolno) a že holka se psychicky sesypala... Na obci nic neevidují, chtěla jsem to vyřešit, ale smůla. Ale ten nejhorší jsem zase já. Tak CO bych měla udělat? Lenacio? Mentalita Vaše, třeba poradíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
lenacia
napsal(a):
To už je na moje nebezpčí, vždy s tím počítám, a snažím se být vždy obezřetná, a i proto mám vždy od zvířat poměrně velký odstup.
A už sjem si jedno splašené stádo krav zažila.
Hromada lidí porušuje vstup na cizí pozemek, často si lidi přes pole krátí cestu, apod...
Na druhou stranu... ano, já jsem na cizím pozemku, a vy na mě zakřičíte, že tam nemám co dělat. "Hlavně že já mám foťák a ne výpis katastru", ale vy hádám taky nemáte papír o vlastnictví v tu chvíli u sebe, a já tedy nemohu vědět, zda jste či nejste majitel...
Pokud jsou pozemky v nájmu od státu či obce, tak je tam navíc myslím i uvedena možnost průchodu přes pozemek... a můžeme se hadrkovat dál.
Ohraničení pastviny elektrickým ohradníkem vedle obytného domu, farmy, od které já přicházím, to je málo? Škoda, že jste to splašené stádo krav nezažila pořádně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já Vám řeknu jiný příklad. Dívčina - bohužel z rodiny - se chodila koukat na koníčky, jak jsem to zjistila - vyfotila si mého koně a dala si jej na facebook jako úvodní fotku. Na dvůr máme automatickou bránu, takže nemusím vystupovat z auta. Tchán odjížděl, otevřel bránu, vyjel, zavíral bránu. Cca 1 - 2 trvá tento proces. Mezitím vyběhli psi, doběhli k dívčině, která si tahala svého jezevčíka sebou, jeden ho vzal za packu, a vrátili se zpátky. Tchán si toho ani nevšim, protože prostě odběhli a než se zavřela brána, tak přiběhli. Až večer dorazila matka, něco od brány na tchána štěkla, že naši psi pokousali jejich psa a holka že má tramu, a že jede do práce, nemá čas. MAnžel se tam druhý den zastavil, nikdo mu neotevřel, nikdo nebyl doma, i když byly klíče v zámku. Psal paní na facebook, bez odpovědi. Za dva roky na mně řvala holčička do telefonu, že se k nám bojí, protože s našimi psy jsou jen problémy, a že to "dali na obec". Za půl hodiny na mne řvala její matka, že nám bylo u prd.sele, že naši psi pokousali jejich psa (který na mně také "zaútočil", když jsem se vracela z naší louky a oni jej měli puštěného venku navolno) a že holka se psychicky sesypala... Na obci nic neevidují, chtěla jsem to vyřešit, ale smůla. Ale ten nejhorší jsem zase já. Tak CO bych měla udělat? Lenacio? Mentalita Vaše, třeba poradíte?
Moje mentalita? Jaká moje mentalita? Co to melete?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
polárka.15
napsal(a):
Coo? Teď jsem nějak mimo
Na fotce je jméno, podle kterého můžete tvorbu dohledat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
lenacia
napsal(a):
Přímo vedle baráku nefotím, obvykle se jedná o pastviny kde není na baráky vidět.
A pak kdo vytrhává z kontextu. Umíte udržet myšlenku? Asi ne. Končím, to nemá cenu. Když nejste schopná pochopit, že ohraničený prostor, i kdyby na druhým konci vesnice, kde nevidíte ani živáčka, je něčí soukromý majetek, a vy bez dovolení na něj vstupujete je jedno za jakým účelem, a ještě když vás někdo vyhodí po něm budete skoro chtít jeho vlastnické právo, tak není o čem se bavit.
Jenom taková poznámka, jak to chodí u nás na chalupě, asi v jiném světě, bez plotů a se sousedskou slušností.
Nám normálně chodí lidi přes pastviny, v zimě tam jezdí běžkaři, v létě babičky s dětma na houby. Soused si otevře ( a zase zavře) ohradník a jede s traktorem do lesa. Před lety, kdy družstvo ještě páslo, tak bylo normální, že se procházelo pastvinama, byly totiž všude. Majitel stáje zastává nazor, že pokud lidi neničí ohradníky, nekrmím a ani jinak neomezují koně a nemaj strach z krav, tak ať si chodí, střílet je za to nebude...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nám taky elektrikáři normálně lezou na pastvinu a opravují si své, aniž by sjeli o 300 metrů níže a řekli, že jdou něco dělat. Případně si mezi koněma přistane vrtulník, protože byla v křižovatce nehoda. Když pak ten hodný člověk vytahá lamináťáky kolem hlavního tahu a vezme si k tomu i pásku, tak máte takovéto "sousedy" opravdu rádi a vítáte je s otevřenou náručí.
Já jsem došla k zjištění (to to trvalo ), že existují lidé, kteří mají s ostatními vcelku pozitivní zkušenosti, nemají potřebu v každém vidět to špatné, berou ostatní jako sobě rovné (to ale neznamená, že si nechaj sr.at na hlavu) a pak jsou lidi, kteří mají převážně špatné zkušenosti, v pomalu v každém pohledu vidí nějakou špatnost, občas na ostatní koukají s despektem. Asi je to způsobeno různým prostředím, ve kterém vyrůstali. A jedna strana velmi ale opravdu velmi těžko pochopí názor strany druhé, protože má naprosto jiné zkušenosti a zažité věci. Narazila jsem na to u svého partnera (já si poklidně žila v tom, že všichni jsou hodní a opravdu je jen málo lidí, se kterými nevyjdu ) a musím říct, že naše diskuze jsou velmi výživné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Slečna nechce pochopit to, že když si vyfotí něco mého, a já nechci, tak že ona to nesmaže, protože je profík, kterej si to doma pak stejně vytáhne a použije, a já téměř nemám právo to po ní chtít a vlastně se ani nemůžu bránit - krom jedný mezi oči a rozšlapání foťáku. ALe taky vím, že když jí její věc poničím, byť na soukromém pozemku, mám z toho problém já. Takže ostatní vlastně můžou cokoliv, ale já se za své bít nesmím. A to je pro mně nepochopitelný, velký problém. Já se nerozčiluju, že mi tu každou chvíli zastaví auto a dětičky si potřebují pohladit koníčka a vyfotit si ho. Do té doby, kdy stojí "způsobně" za ohradou a koukají a koně se přijdou podívat a oni ho pohladí, vyfotí a odjedou, mi to je jedno. Kdyby to bylo párkrát za týden, tak to neřeším vůbec. Ale když 2x denně řeším, že jim tam "něco" hází do ohrady, pískaj na ně, lákají je, tak mi to prostě vadí. No a, to nesmím mít názor?
Kapičko souhlasím s Vámi. Taky jsem to neznala, dokud jsem se nepřistěhovala. Ale 13 let v takovém prostředí dělá divy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
No a jsme u toho - jistěže vím, že takto to lze také. Chci po někom, aby dodržoval nepsaná pravidla, ale sama je budu porušovat, no kam to asi tak dospěje... Tam, kam už to dospělo. Já musím respektovat všechny, ale mně nikdo respektovat nemusí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Zrovna tady na dva, otec s dcerou, koukám z okna, a čekám, co z toho bude. Ti už si troufli k plotu, zatím stojí u silnice. Dívčina nacvičuje něco s telefonem. Ale asi jsem nevylezla a nenabídla jim, ať jdou dál, tak jedou pryč Možná bude dobrá obrna nechat příkop zarostlej kopřivama a bodlákama až k ohradě, třeba taky odradí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Celostátní akce nazvaná " Za mrkev raketou do "prdele" právě začala. Dost bylo nezvaných krmičů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
ameed
napsal(a):
Bezva, kde je sraz?
Je to v jednání. Putin zatím vyjednal příměří se slovy "slibuju fakt byla ta mrkev jenom jedna a takhle malá"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Škoda, že mi v tomhle chybí smysl pro humor. Jestli máte, Meifi, za úkol mně naučit mít ráda lidi, tak to nezkoušejte. A co se týká toho, že jste Vy něco neviděl či nezažil, to neznamená, že se to nemohlo nebo nemůže stát. Já jsem taky v Afgánistánu nebyla, a neodsuzuju a nezesměšňuju Vaše zážitky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Škoda, že mi v tomhle chybí smysl pro humor. Jestli máte, Meifi, za úkol mně naučit mít ráda lidi, tak to nezkoušejte. A co se týká toho, že jste Vy něco neviděl či nezažil, to neznamená, že se to nemohlo nebo nemůže stát. Já jsem taky v Afgánistánu nebyla, a neodsuzuju a nezesměšňuju Vaše zážitky.
Couďásku věřte mi srovnáváte nesrovnatelné. Nic horšího než válka není...I evropa už je vlastně zasažena a jen si to málo kdo dokáže uvědomit jak málo chybí a máme to tu taky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nesrovnávám válku s krmení mrkví. Jen že někdo zažil to, druhý ono, a je dost hloupé jedno či druhé odsuzovat. Co máme u nás vím moc dobře, o tom poučovat nepotřebuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nesrovnávám válku s krmení mrkví. Jen že někdo zažil to, druhý ono, a je dost hloupé jedno či druhé odsuzovat. Co máme u nás vím moc dobře, o tom poučovat nepotřebuji.
Jo v pohodě omlouvám se..Nevěděl jsem, že až takhle to tam máte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Slečna nechce pochopit to, že když si vyfotí něco mého, a já nechci, tak že ona to nesmaže, protože je profík, kterej si to doma pak stejně vytáhne a použije, a já téměř nemám právo to po ní chtít a vlastně se ani nemůžu bránit - krom jedný mezi oči a rozšlapání foťáku. ALe taky vím, že když jí její věc poničím, byť na soukromém pozemku, mám z toho problém já. Takže ostatní vlastně můžou cokoliv, ale já se za své bít nesmím. A to je pro mně nepochopitelný, velký problém. Já se nerozčiluju, že mi tu každou chvíli zastaví auto a dětičky si potřebují pohladit koníčka a vyfotit si ho. Do té doby, kdy stojí "způsobně" za ohradou a koukají a koně se přijdou podívat a oni ho pohladí, vyfotí a odjedou, mi to je jedno. Kdyby to bylo párkrát za týden, tak to neřeším vůbec. Ale když 2x denně řeším, že jim tam "něco" hází do ohrady, pískaj na ně, lákají je, tak mi to prostě vadí. No a, to nesmím mít názor?
Kapičko souhlasím s Vámi. Taky jsem to neznala, dokud jsem se nepřistěhovala. Ale 13 let v takovém prostředí dělá divy.
To víte, vy nemáte ráda lidi, já taky nemám ráda lidi... Zato mám ráda svoje fotky.
Nicméně... vy mě tady nařknete z vytrhávání z kontextu, ale sama neumíte číst prostě nic...
Spojujete mě s lidmi, kteří krmí koně a pískaj na ně, pak mě spojujete s jezevčíkem...
Ale vraťme se zpátky k prapůvodnímu příspěvku...
"omluvila bych se vám, odešla od (nebo možná z, podle toho jak moc ten snímek chci) "
už jenom tahle věta, PRVNÍHO příspěvku dává DOST najevo, že primárně stojím U ohrady...
Obvykle to totiž stačí, mám poměrně dlouhý objektiv.
Jen málokdy se mi stane, že musím opravdu až do výběhu... ano, do těch obrovských pastvin, kde se pasou krávy a maj stovky a stovky nekonečných hektarů, všechny ohraničené drátem, tam jo, tam chodím poměrně běžně, ono to občas ani moc jinak nejde, protože jestli jít do 'sousední' vesnice 12 Km po cestě, nebo 3 Km po louce...
Jak už jsem tu zmínila, i když jsem uprostřed vaší ohrady tak můžu na 99,99% zaručit, že ani na jedné z těch fotek žádný kůň nebude, a nebo bude někde na horizontu jako malá tečka. A právě pro to odmítám ty fotky smazat. Protože na nich není, ani váš barák, ani vy, ani zvířata. A promárně jsem nejspíše stejnak ani na vašem pozemku nebyla... Nebo si pověste na ohradu "zákaz vstupu" když je to viditelně čitelné, tak dovnitř nechodím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ach bože, no nic. Já to nebudu opakovat, nemá to cenu.
Meifi - v pohodě, někdy se stačí trochu zamyslet a nepsat první, co napadne. Ale nebojte, je nás hodně
Tááák, vše pokrmeno, chvíle klidu, tak si říkám-podívám se na tuto diskuzi, co se vyřešilo a vidím, že nic...ale přijde mi zajímavá ta myšlenka, že lidi nemají rádi lidi a přesto je vyhledávají a komunikují s nima...může vzniknout takový pomyslný kroužek asociálů?Nebo asociál musí být vždy jeden?Skupina asociálů zní divně...no, to jen tak pro zpestření diskuze, neberte to vážně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Tady se těžko něco vyřeší. Budou - li mít dva různý názor, ale nebudou se vzájemně respektovat, nic z toho nevzejde. Ono je něco jinýho komunikovat takhle, než když máte jít mezi lidi. Tedy za mě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
ameed
napsal(a):
Tááák, vše pokrmeno, chvíle klidu, tak si říkám-podívám se na tuto diskuzi, co se vyřešilo a vidím, že nic...ale přijde mi zajímavá ta myšlenka, že lidi nemají rádi lidi a přesto je vyhledávají a komunikují s nima...může vzniknout takový pomyslný kroužek asociálů?Nebo asociál musí být vždy jeden?Skupina asociálů zní divně...no, to jen tak pro zpestření diskuze, neberte to vážně
Noo to my ještě nakrmeno nemáme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tady se těžko něco vyřeší. Budou - li mít dva různý názor, ale nebudou se vzájemně respektovat, nic z toho nevzejde. Ono je něco jinýho komunikovat takhle, než když máte jít mezi lidi. Tedy za mě
Je to jiný..Moje pokusy o asociaci v naší stáji dopadli..No sedlo už žádný teda do sedlovny nikdy nenesu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Za mně dnes radši holčičky vyřídil manžel
lenacia
napsal(a):
To víte, vy nemáte ráda lidi, já taky nemám ráda lidi... Zato mám ráda svoje fotky.
Nicméně... vy mě tady nařknete z vytrhávání z kontextu, ale sama neumíte číst prostě nic...
Spojujete mě s lidmi, kteří krmí koně a pískaj na ně, pak mě spojujete s jezevčíkem...
Ale vraťme se zpátky k prapůvodnímu příspěvku...
"omluvila bych se vám, odešla od (nebo možná z, podle toho jak moc ten snímek chci) "
už jenom tahle věta, PRVNÍHO příspěvku dává DOST najevo, že primárně stojím U ohrady...
Obvykle to totiž stačí, mám poměrně dlouhý objektiv.
Jen málokdy se mi stane, že musím opravdu až do výběhu... ano, do těch obrovských pastvin, kde se pasou krávy a maj stovky a stovky nekonečných hektarů, všechny ohraničené drátem, tam jo, tam chodím poměrně běžně, ono to občas ani moc jinak nejde, protože jestli jít do 'sousední' vesnice 12 Km po cestě, nebo 3 Km po louce...
Jak už jsem tu zmínila, i když jsem uprostřed vaší ohrady tak můžu na 99,99% zaručit, že ani na jedné z těch fotek žádný kůň nebude, a nebo bude někde na horizontu jako malá tečka. A právě pro to odmítám ty fotky smazat. Protože na nich není, ani váš barák, ani vy, ani zvířata. A promárně jsem nejspíše stejnak ani na vašem pozemku nebyla... Nebo si pověste na ohradu "zákaz vstupu" když je to viditelně čitelné, tak dovnitř nechodím.
Vlízt mi cizí člověk do ohrady, tak tam vleze poprvé a naposledy!
Teda já nevycházím z úžasu.
To vám, Lenacie, přijde normální chodit na cizí jako do samoobsluhy? Vždyť je jedno, co tam děláte a s jakým úmyslem tam jdete. Prostě tam nemáte co dělat! Od toho je to soukromý pozemek.
Jak by bylo vám, kdyby někdo lezl na vaši zahradu, fotil si tam třeba vaše záhony, sad apod.? Že já si na svojí zahradě udělám motýlí louku, není pro vás pobídka, abyste tam lezla motýly fotit.
Fakt žasnu, že svoje chování považujete snad za normální, snad jste na něj i pyšná, ale běda, kdyby to někdo provedl vám, že?
Dotaz
napsal(a):
Teda já nevycházím z úžasu.
To vám, Lenacie, přijde normální chodit na cizí jako do samoobsluhy? Vždyť je jedno, co tam děláte a s jakým úmyslem tam jdete. Prostě tam nemáte co dělat! Od toho je to soukromý pozemek.
Jak by bylo vám, kdyby někdo lezl na vaši zahradu, fotil si tam třeba vaše záhony, sad apod.? Že já si na svojí zahradě udělám motýlí louku, není pro vás pobídka, abyste tam lezla motýly fotit.
Fakt žasnu, že svoje chování považujete snad za normální, snad jste na něj i pyšná, ale běda, kdyby to někdo provedl vám, že?
Je rozdíl mezi loukou a zahradou...
ameed
napsal(a):
A lenacie, vy nemáte žádná svoje zvířata? Proč vlastně chodite na koňské diskuze, když jednak tedy asi svého koně nemáte a co je důležité, nemáte ráda lidi.
Nemam jo?
A tohle je potom co? Pes?
ameed
napsal(a):
A lenacie, vy nemáte žádná svoje zvířata? Proč vlastně chodite na koňské diskuze, když jednak tedy asi svého koně nemáte a co je důležité, nemáte ráda lidi.
Lidi nemám ráda třeba i pro to, že od chvíle co jsem na diskuzi jsem se setkala s hromadou překrucování a vytrhávání věcí z kontextu... obsah asi 90% příspěvků.
ameed
napsal(a):
Já si hlavně myslím, že tato debata s vámi byla dlouhá a unavna pro vice lidí. Třeba se vytrhavalo jak vy pisete, většinou se ale vytrhava to, na co má dotyčný potřebu reagovat...na tom nic není.
Na tom by nic nebylo, kdyby se při tom vytrhnutí dal vpotaz celý text a nejléípe i předešlé texty ze kterého vychází.
ameed
napsal(a):
Ano, má koně, se kterým má pořád nějaký problém a samozřejmě to řeší tady. Stejně tak si tady léčí mindráky z toho, jak se jí lidé posmívají, kritizují, šikanují,... ona je vlastně taková chudinka, takže bychom měli její chování chápat, že chce být někde slečna důležitá..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nedokážete si připustit, že něco děláte trochu špatně, tak házíte vinu na druhé. Z textu nic nevytrhávám. Ptám se konkrétně, vy reagujete konkrétně. Uvedla jsem příklad, vy na mně vyrukujete, že něco melu. Lidí jako jste vy mám kolem sebe nepřeberné množství, takže tím, že vám dojdou argumenty a neumíte se rozumně obhájit a začnete kopat kolem sebe, mně moc nerozhodíte. Nemá cenu s vámi diskutovat. Přinejmenším to neumíte stejně jako já.
Víte, že pozemek je soukromý, jelikož je oplocený, k tomu se rozhlížíte, aby vás nikdo neviděl, ale nemáte u sebe výpis z katastru, takže jak to máte vědět. Když na vás případný majitel vystartuje, že máte odejít (většinou u nás již trochu ostřeji, neboť je nás více, co několikrát za týden někoho od někud vyhazujeme), a vám se zrovna ta fotka tak strašně bude hodit budete po něm chtít důkaz, že je pozemek jeho. A když náhodou vyfotíte mého koně, a já to nebudu chtít, nemáte potřebu fotku na mé přání mazat, případně si jí doma zase vytáhnete z karty, a ještě se tím vším vychloubáte. Pokud vám to přijde normální, tak vás tímto žádám, abyste se v našem kraji nevyskytovala, neboť takových jako vy tu již máme dost, a nerada bych narážela na dalšího takového člověka. Víc k vám nemám co dodat.
Newfoundland666
napsal(a):
Celé jsem to nečetla, ale souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. Mí koně se bez mého svolení nefotí a pokud ano / tak to dělá nějaká blbka podobná Vám L./. S Lidmi, co mi ke koním do stáje chodí, jsem domluvená, že fotky mých koní na FCB ani nikde jinde dávat nebudou, většina z nich ho ani nemá, neb nemají potřebu psát, že vstali, vyfotili co snídají, jak jdou do práce, pak oběd... mezitím osmnáctkrát napsat jak se cítí...všichni jsou díky bohu normální a respektují naše i své soukromí. Věřte, že pokud bych podobnou osobu přistihla přímo v ohradě, tak ten klacek také použiji, i když by stačilo dotyčnou jen profackovat... pokud budete šmírovat s foťákem jen za ohradou budu jen nadávat jak střeček.
A víte proč? protože třeba díky Vám a vašim zasr.nejm fotkám na FCB přilákáte k mým koním krmiče, traviče, zoofily a jinou úchylnou havět. Myslím, že tu takovou hrůzostrašnou zkušenost pár lidí má / myslím schvácení z krmení, ukájení se na zvířatech.../
Pokud bych někdy zjistila, že mi někdo jako vy vyfotil třeba dítě a dal ho na internet, pak bych se opravdu vytočila do běla a dotyčný by si to za rámeček nedal. Kdepak si myslíte, že pedofilové v dnešní době hledají své oběti?
Myslím, že dle Vašich příspěvků máte dost problémů sama se sebou, jste sobecká a zahleděná sama do sebe a protože nemáte ráda lidi, tak to odnáší JEN Váš kůň. Tak se zaměřte na sebe foťte roští a kytky a nelezte do cizích ohrad...
anonym000

XXX.XXX.245.26
To lenacia: bože už to pochopte - jde o princip, že k někomu lezete do ohrady a je jedno úplně za jakým účelem a není vám to blbý, pokud by se nedejbože něco stalo - třeba vás pohmoždili ty krávy tak z toho má problém jen chudák majitel. nebudte tak tupá proboha.
nevim jestli to je tim že vám je jen 23 a nebo právě že už vám je byste mohla změnit svůj přístup
ten kůň na fotce teda nevypadá moc dobře, ale možná jen blbá fotka
a ve 23 fakt ty kila shoďte, po kobyle taky chcete, aby dělala to a to, tka ji to usnadněte.
anonym000

XXX.XXX.245.26
Pro ostatní : to asi nemá fakt cenu s takovým člověkem, ta si mele pořád svou a nechápe pointu, je to mladý tele co si nedá říct.
Http://lenacia.rajce.idnes.cz/Vybeh_s_neznamymi_koniky/
"jeli jsme s tátou na chalupu a cestou potkali stádo koní. Vzala jsem fotoaparát a šla je fotit. Prolezla jsem do výběhu a zamířila k nim. Koníci se bohužel báli a tak předemnou utíkali přez celý výběh. Zrcadlovka měla vybitou baterii, ale přesto se dalo něco vyfotit."
Tohle fakt neni o tom, "jdu nam na svoje vlastni nebezpeci". Kone se muzou splasit natolik, ze projdou skrz ohradu, byt ji za normalnich okolnosti respektuji (porani sebe, nebo nekoho, zpusobi skody...). Muze tam byt konsky duchodce, nebo rekonvalescent, ktery za normalnich podminek spokojene vegeti, ale kdyz se splasi stado, tak poleti s ostatnima...
Bella04
napsal(a):
"jeli jsme s tátou na chalupu a cestou potkali stádo koní. Vzala jsem fotoaparát a šla je fotit. Prolezla jsem do výběhu a zamířila k nim. Koníci se bohužel báli a tak předemnou utíkali přez celý výběh. Zrcadlovka měla vybitou baterii, ale přesto se dalo něco vyfotit."
Tohle fakt neni o tom, "jdu nam na svoje vlastni nebezpeci". Kone se muzou splasit natolik, ze projdou skrz ohradu, byt ji za normalnich okolnosti respektuji (porani sebe, nebo nekoho, zpusobi skody...). Muze tam byt konsky duchodce, nebo rekonvalescent, ktery za normalnich podminek spokojene vegeti, ale kdyz se splasi stado, tak poleti s ostatnima...
Mj. kvalitní fotky
anonym000

XXX.XXX.245.26
Jinak tohle je chuťovka, ale známá pedex mi připomíná svoji tupostí právě lenaciu
http://pedex.rajce.idnes.cz/6.8.2010/.
anonym000

XXX.XXX.245.26
Bože a pořád na ní jezdí :( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1173238769366123&set=picfp.100000400334373.1173238722699461&type=3&theater.
Nechápu, čím se oplocená pastvina liší od oploceného dvora u baráku. Jako že tam nestojí žádný barák tak to jako nevadí a lézt se tam může? Jednou je to něčí, navíc ohrazené, tak tam nemá nikdo co dělat a bastafidli.
Že nelezeš lidem za plot na dvorek si fotit zvířata?!?
Tobě by taky vadilo kdyby ti někdo lezl na tvou zahradu.
Koně u baráku za normálním kovovým plotem si fotit nepůjdeš, ale za páskovou ohradou jo? Nebo bys vlezla i za ten kovovej plot?
Takovým lidem vážně patří rozbít hubu.
anonym000
napsal(a):
Jinak tohle je chuťovka, ale známá pedex mi připomíná svoji tupostí právě lenaciu
http://pedex.rajce.idnes.cz/6.8.2010/.
Tu už jsem taky zahlídla, byť je to mimo téma, tak jako "luxus"
Bella04
napsal(a):
A všimla sis, princezno, že je to z roku 2009? Ne, nevšimla... madam Polárka taky ne, jinak by mlčela o kvalitách fotografií.
polárka.15
napsal(a):
Ano, má koně, se kterým má pořád nějaký problém a samozřejmě to řeší tady. Stejně tak si tady léčí mindráky z toho, jak se jí lidé posmívají, kritizují, šikanují,... ona je vlastně taková chudinka, takže bychom měli její chování chápat, že chce být někde slečna důležitá..
Prej pořád... spíš vy z každé banality uděláte kecy o tom že je začervená, nebo že se neudrží na kruhu.
Oťásek
napsal(a):
Celé jsem to nečetla, ale souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. Mí koně se bez mého svolení nefotí a pokud ano / tak to dělá nějaká blbka podobná Vám L./. S Lidmi, co mi ke koním do stáje chodí, jsem domluvená, že fotky mých koní na FCB ani nikde jinde dávat nebudou, většina z nich ho ani nemá, neb nemají potřebu psát, že vstali, vyfotili co snídají, jak jdou do práce, pak oběd... mezitím osmnáctkrát napsat jak se cítí...všichni jsou díky bohu normální a respektují naše i své soukromí. Věřte, že pokud bych podobnou osobu přistihla přímo v ohradě, tak ten klacek také použiji, i když by stačilo dotyčnou jen profackovat... pokud budete šmírovat s foťákem jen za ohradou budu jen nadávat jak střeček.
A víte proč? protože třeba díky Vám a vašim zasr.nejm fotkám na FCB přilákáte k mým koním krmiče, traviče, zoofily a jinou úchylnou havět. Myslím, že tu takovou hrůzostrašnou zkušenost pár lidí má / myslím schvácení z krmení, ukájení se na zvířatech.../
Pokud bych někdy zjistila, že mi někdo jako vy vyfotil třeba dítě a dal ho na internet, pak bych se opravdu vytočila do běla a dotyčný by si to za rámeček nedal. Kdepak si myslíte, že pedofilové v dnešní době hledají své oběti?
Myslím, že dle Vašich příspěvků máte dost problémů sama se sebou, jste sobecká a zahleděná sama do sebe a protože nemáte ráda lidi, tak to odnáší JEN Váš kůň. Tak se zaměřte na sebe foťte roští a kytky a nelezte do cizích ohrad...
Jasně, k vašim koním přilákám pedofily... protože jdu vyfoti krajinu bez koní, jenom teda s tím že se teoreticky mohu vyskytnout na pastvině u koní, ale jak už jsem psala, a jak se zdá musím to miliardakrát napsat znova, znova, znova, znova a znova, to byste msueli mí t ku*va úžasnou krajinu na focení, abych vám vešla na pastvinu, protože z 99% fotím přes pásku... A tak dobrou a skvěle nasvícenou krajinu vy nemáte.
Navíc, oproti slečnám, které vyfotí přímo koně, zblízka, se zdeformovaným tělem a velkou hlavou, které ještě napíšou, že fo je focené tady a tady... tak já takové informace jednak nezveřejňuji, a jednak byste z mých fotek své koně nepoznala... už jenom pro to, že by na tý fotce nebyli.
lenacia
napsal(a):
Je rozdíl mezi loukou a zahradou...
Hlavně je to soukromé a pokud je to navíc oplocené, tak je jasné, že tam nemáte co dělat. Viz vaše lezení do výběhu.
Kolikrát tu lkáte, jak nehezky se k vám lidé chovají či chovali. Podívejte se, jak se chováte vy k nim. Absolutně nerespektujete cizí majetek a svévolně se pohybujete tam, kde nemáte. Ještě se tu chlubíte, jak s nimi "vyjebete" (viz fotky a SD karta), jen abyste si prosadila svoji. Když jste sama takhle nefér, co čekáte od ostatních? Fakt jsem nečekala, že jste schopná klesnout až takhle...
kallisto
napsal(a):
Nechápu, čím se oplocená pastvina liší od oploceného dvora u baráku. Jako že tam nestojí žádný barák tak to jako nevadí a lézt se tam může? Jednou je to něčí, navíc ohrazené, tak tam nemá nikdo co dělat a bastafidli.
Že nelezeš lidem za plot na dvorek si fotit zvířata?!?
Tobě by taky vadilo kdyby ti někdo lezl na tvou zahradu.
Koně u baráku za normálním kovovým plotem si fotit nepůjdeš, ale za páskovou ohradou jo? Nebo bys vlezla i za ten kovovej plot?
Takovým lidem vážně patří rozbít hubu.
Na naší zahradu běžně chodí zdejší sousedé, sbírají lané švestky a pálí si z nich domácí alkohol.
A já zase chodím na sousedovu zahradu sbírat jablka pro koně, protože tam má jabloně, o které se nijak nestará a jablka tam na podzim jen opadají a shnijí.
A chodila jsem tam i fotit.
Stejně jako jsem lezla do starého prázdného hotelu fotit urbex fotky.
Jistě, nesmí se to. A já jsem NIKDE nenapsala opak, ale kde není žalobce, není ani soudce, toliko k mému názoru.
jsou horší věci než fotograf, který teda až na to, že vstoupí na něčí pozemek ve zbytku respektuje cizí soukromí. Koně nefotím (jak už jsem miliardakrát zmínila- a fotky z roku 2009 kdy sem byla nerozvážné dítě, to už je dost promlčené nemyslíte?), opravdu se jedná primárně o krajinu, a bez koní. A proto taky odmítám mazat fotky.
Dotaz
napsal(a):
Hlavně je to soukromé a pokud je to navíc oplocené, tak je jasné, že tam nemáte co dělat. Viz vaše lezení do výběhu.
Kolikrát tu lkáte, jak nehezky se k vám lidé chovají či chovali. Podívejte se, jak se chováte vy k nim. Absolutně nerespektujete cizí majetek a svévolně se pohybujete tam, kde nemáte. Ještě se tu chlubíte, jak s nimi "vyjebete" (viz fotky a SD karta), jen abyste si prosadila svoji. Když jste sama takhle nefér, co čekáte od ostatních? Fakt jsem nečekala, že jste schopná klesnout až takhle...
Protože kdybych fotila jejich zvířata tak ok, chápu, že chtějí fotky smazat, ale jak říkám, já, pokud už bych orpavdu vlezla na cizí pozemek, to by fo opravdu msuelo být něco extra...
Ale nikdy to nejsou zvířata co fotím...
Víte, že teoreticky mám možnost průchodu přes louky a pastviny, které patří do majetku obce či státu, byť jsou v pronájmu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
"Víte, že teoreticky mám možnost průchodu přes louky a pastviny, které patří do majetku obce či státu, byť jsou v pronájmu?"
Ano, TEORETICKY. Na pastviny můžete, když se nevyužívají, tj mimo pastevní sezonu, normální člověk by pochopil, že když tam nejsou zvířata. Ano, při x hektarech, kdy můžou bejt na druhý straně a nejsou vidět pal čert. Na pole, louky atd. když NEZNEHODNOCUJETE majetek. Což pardon, pro mne, jako obhospodařovatele, když se půjdete "vyválet" na vzrostlou trávu, tak jste mi majetek znehodnotila.
Uvedu jiný příklad z momentální praxe - pro Vás, Lenacio, aby to nebylo vytrženo z kontextu, o lidech s podobným smýšlením jako vy, tedy vím, že to je soukromé, že bych tam neměla, ale to nevadí, když mně nikdo nevidí (vaše kde není žalobce není soudce). Louka v chráněné krajinné oblasti, majitelka koně se přišla zeptat, že by tam chtěla pást, bohužel i kdybychom chtěli, momentálně nelze, neboť neumožňuje dotační titul (pravidla, za která dostanu dotace), což jí bylo sděleno. Tak když nemůžu pást, tak tam budu aspoň lonžovat, protože nemám kde. Tudíž vychozený kruhy ve vzrostlé trávě, rozšlapané do bahna. Slečně to vadit nemusí, není to její, ale mně to vyfotí nebo přijedou na kontrolu (může se stát, nemusí) a komu asi tak ty dotace vezmou? Slečně určitě ne. Co z toho vyplývá - že musím udělat opatření, aby tam slečna nelezla. A už je to tady - debilové, kde asi mám tak lonžovat, když mi znemožnili přístup... Už jste, Lenacio, pochopila, nebo jak to chcete napsat?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Víte, že teoreticky mám možnost průchodu přes louky a pastviny, které patří do majetku obce či státu, byť jsou v pronájmu?"
Ano, TEORETICKY. Na pastviny můžete, když se nevyužívají, tj mimo pastevní sezonu, normální člověk by pochopil, že když tam nejsou zvířata. Ano, při x hektarech, kdy můžou bejt na druhý straně a nejsou vidět pal čert. Na pole, louky atd. když NEZNEHODNOCUJETE majetek. Což pardon, pro mne, jako obhospodařovatele, když se půjdete "vyválet" na vzrostlou trávu, tak jste mi majetek znehodnotila.
Uvedu jiný příklad z momentální praxe - pro Vás, Lenacio, aby to nebylo vytrženo z kontextu, o lidech s podobným smýšlením jako vy, tedy vím, že to je soukromé, že bych tam neměla, ale to nevadí, když mně nikdo nevidí (vaše kde není žalobce není soudce). Louka v chráněné krajinné oblasti, majitelka koně se přišla zeptat, že by tam chtěla pást, bohužel i kdybychom chtěli, momentálně nelze, neboť neumožňuje dotační titul (pravidla, za která dostanu dotace), což jí bylo sděleno. Tak když nemůžu pást, tak tam budu aspoň lonžovat, protože nemám kde. Tudíž vychozený kruhy ve vzrostlé trávě, rozšlapané do bahna. Slečně to vadit nemusí, není to její, ale mně to vyfotí nebo přijedou na kontrolu (může se stát, nemusí) a komu asi tak ty dotace vezmou? Slečně určitě ne. Co z toho vyplývá - že musím udělat opatření, aby tam slečna nelezla. A už je to tady - debilové, kde asi mám tak lonžovat, když mi znemožnili přístup... Už jste, Lenacio, pochopila, nebo jak to chcete napsat?
Jistě... Když tam člověk lonžuje koně, je jasné, že tam budou vyšlapané kruhy, a určitě je to velké znehodnocení pozemku, stejný jako bych vám nevjela na pozemek autem. Ale jestli jsem si někde dřepla v trávě, jistě, znehodnotit vám to mohu, ale taky tam můžou jít spát, nebo se pást srny (ty u nás běžně běhaj přes výběhy a přeskakujou pevné vcelku vysoké ohrady), vidím tedy opět rozdíl mezi lonžování/ježděním/řízením třeba hodinu a mou cca minutou strávenou na cizím pozemku po svých. Stejně jako respektuji osetá pole, byť kolem nich není ohrada, taky do nich nechodím...
A s koňmi nechodíme pást na louky za výběhy před sečením.
Dotaz
napsal(a):
Až budu fotit a zveřejňovat s texty, tenhle pozemek patří obéznímu monstru, hroudě tuku, apod... až budu na tom pozemku rozhatovat letáky s urážkama na jméno majitele a až budu přestříhávat zámky a rozkrádat věci, ničit je a házet do bahna všude okolo, můžeme řešit kdo je jak ke komu chová ju?
Že by mi někdo přišel fotit dlužichy na zahradu bych brala milionkrát víc, než aby mi někdo sypal projímadlo do pití...
Sakra, proč mi nechodili fotit kočku na zahradu a museli mě šikanovat, nevěděla jsem že je možné se tomu takhle snadno vyhnout.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To fotky mojí koby lítají bůh ví kde na FB její bývalé majitelky. Dokonce i teď si jí vyfotí.Před týdnem se mě ptala jestli jsem to nikomu neřekl, že už není její."Jenom pár lidem, neboooj v klidu se s ní foť dál.." .Přitom já mám fotek asi pět?
anonym000
napsal(a):
To lenacia: bože už to pochopte - jde o princip, že k někomu lezete do ohrady a je jedno úplně za jakým účelem a není vám to blbý, pokud by se nedejbože něco stalo - třeba vás pohmoždili ty krávy tak z toho má problém jen chudák majitel. nebudte tak tupá proboha.
nevim jestli to je tim že vám je jen 23 a nebo právě že už vám je byste mohla změnit svůj přístup
ten kůň na fotce teda nevypadá moc dobře, ale možná jen blbá fotka
a ve 23 fakt ty kila shoďte, po kobyle taky chcete, aby dělala to a to, tka ji to usnadněte.
No bože, srazily mě krávy... a pak taky protrhly ohradník, vyběhly na silnici a způsobily dopravní nehodu... já jsem se třeba k tomu incidentu vůbec nehlásila, zatímco další požadovali finanční vyrovnání i za mírně nakloněný sloupek plotu...
Jindy jsem zase byla poslána do výběhu k hřebci hledat ztracenou podkovu a hřebec mi skočil na záda.
Co se sebou dělám/nedělám, to není na vás soudit, víte třeba že momentálně čekám primárně na hormonální léčbu, než budu moct s jakoukoliv dietou či aktivnějším cvičením začít?
Fotka je stará snad tři roky, focená v době kdy potřebovala nabrat, teď vypadá úplně jinak.
Ja nechapu ze vas to jeste bavi. Dyt je to to same jako s atlantidou. Vzdy si rikam jestli ty dve nejsou dvojcata. Sou si docela podobne maji stejne kone a stejne mysleni a diskuze s nima je vzdycky zbytecna a o nicem a nakonec se zvrtne v urazeni a nadavani. A hlavne ty slecny maji pocit ze jim ublizil cely svet a ony maji pravo delat si co chcou a poradit vlastne nechteji jenom se pochlubit a pohadat s ostatnima. Nevim ze vam stoji za to s nima diskutovat.
lenacia
napsal(a):
To víte že jo... jen tady dál lžete.
Http://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3328806/lonzovani-nechce-zpomalit (kde jsem něco psala?)
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3277255/rychle-a-efektivni-nasvaleni-kone
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3151756/nechce-si-nechat-nandat-beranek
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/2962248/pad-z-kone-problemy-s-konem
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/2924209/vyjizdka-okolo-ohrady-s-hrebci
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/2917595/utika-mi-po-ohrade
A tak dál, vyprošuju si nějaké řeči o lhaní...
polárka.15
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3328806/lonzovani-nechce-zpomalit (kde jsem něco psala?)
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3277255/rychle-a-efektivni-nasvaleni-kone
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3151756/nechce-si-nechat-nandat-beranek
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/2962248/pad-z-kone-problemy-s-konem
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/2924209/vyjizdka-okolo-ohrady-s-hrebci
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/2917595/utika-mi-po-ohrade
A tak dál, vyprošuju si nějaké řeči o lhaní...
A proč to vztahujete jen na sebe, když já mluvím za celou komunitu?
1 lonžování- prakticky dva dny po napsání už mi přecházela do kroku sama, založila jsem zbytečně, protože jsem vyřešila sama.
2 lonžování- koprologii jsem udělala, a vida, začervená nebyla, a opět se do měsíce spravila, ne však zásluou diskuze, kde se všichni na konci jen patlali kolem odčervení
3 beránek- Opět jsem vyřešila úplě sama, hlavně že se všichni museli chytat každého slova.
4 problémy po pádu- řešila jsem z lůžka v nemocnici, kdy se kobylu ani neměla šanci vidět. A vidíte, asi jediná diskuze, kde se dalo na něčem domluvit, ačkoliv i tam lidi dost zamotávali.
5 hřebci v ohradě- co se vám tady nezdá na mém dotazu? Naopak se mi zdá že hodně lidí souhlasilo.
6 utíkala- no vidíte to, už dva roky neutíká. Naopak. No a kůň, kterého si pořídila moje bývalá spolujezdkyně Sáry, protože sem ji od ježdění na Sáře odstřihla, před ní utíkat začal, začínám tedy zpětně tušit, kde byl u Sáry tenkrát problém.
lenacia
napsal(a):
A proč to vztahujete jen na sebe, když já mluvím za celou komunitu?
1 lonžování- prakticky dva dny po napsání už mi přecházela do kroku sama, založila jsem zbytečně, protože jsem vyřešila sama.
2 lonžování- koprologii jsem udělala, a vida, začervená nebyla, a opět se do měsíce spravila, ne však zásluou diskuze, kde se všichni na konci jen patlali kolem odčervení
3 beránek- Opět jsem vyřešila úplě sama, hlavně že se všichni museli chytat každého slova.
4 problémy po pádu- řešila jsem z lůžka v nemocnici, kdy se kobylu ani neměla šanci vidět. A vidíte, asi jediná diskuze, kde se dalo na něčem domluvit, ačkoliv i tam lidi dost zamotávali.
5 hřebci v ohradě- co se vám tady nezdá na mém dotazu? Naopak se mi zdá že hodně lidí souhlasilo.
6 utíkala- no vidíte to, už dva roky neutíká. Naopak. No a kůň, kterého si pořídila moje bývalá spolujezdkyně Sáry, protože sem ji od ježdění na Sáře odstřihla, před ní utíkat začal, začínám tedy zpětně tušit, kde byl u Sáry tenkrát problém.
Když mně jmenujete, tak vztahovačná budu. A tady ty Vaše čísilka ani číst nehodlám - zase milion výmluv a keců. Končím.
Si tady připadám trochu jako na jiný planetě... jako fakt se lidi můžete zbláznit z toho, že někdo někde u vašeho pozemku, kam ani oko pomalu nedohlídne, zastaví a vyfotí si přirodu, nebo z dálky teleobjektivem koně, jak se pasou? A pak to zveřejní na fb, aniž by psal kde a co fotil, prostě jen krásný záběr přírody?
Jako myslet si, že tohle na váš pozemek přiláká zoofila, tak to už je fakt dost vysokej stupeň nějaký paranoidní poruchy.
Lenacia přece nepsala primárně o tom, že by někomu lezla do ohrady... Ano, neoplocené pozemky mají taky svého majitele, ale když máte potřebu hystericky vykřikovat, že na ten VÁŠ se teda nikdo cizí nepodívá, tak si ho obežeňte tou zdí ;) Normální lidi s sebou fakt katastr nemovitostní nenosí a pořád ještě máme volný pohyb po krajině.
Neříkám, že je ok cizí pozemky ničit - jezdit tam se čtyřkolkou, koněm, stanovat nebo krmit cizí zvířata, rozdělávat ohně.. Ale jít přírodou a vyfotit si zvířata v ohradě?
Lidi proberte se. To je úplně normální a běžná věc, která nikomu neubližuje.. vaše adresa u těch totek není, nebo jak by měl zoofil poznat, že ty koně jsou zrovna vaši?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.240
Nikomu tu nevadi foceni jakesi.krajiny s konem kdesi v dali. Ale prectete si toto znova. Lenacia pise ze kdyz chce vleze do oploceny ohray nebo pastviny mezi zvirata vyfotit si neco co ona chce. Lidem tu nevadi to foceni jako takove ale to ze bez dovoleni s totalni drzosti leze nekam kde nema co delat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.240
Jinak mila Lenacio. Na tohle muzete jednou seredne dohet. Viz starsi pan co si jen kratil cestu pres pastvinu kde kdesi v dalce byli kone... smula byla ze tam meli konylu natvrdo utocici na lidi ktera "zvetrila" nelze to jinak popsat dotycneho pres kus pastvin a sla po nem..
Zaver? Pana nasli rano mrtveho a kobylu se stadem na druhe strane ohrad/pastvin. Uz chapete proc tu vsici nadavaj? Stat se vam tohleto date zaruku a ruku do ohne ze vase rodina nebude majitele zvirat tahat po soudech a mamit z nej co nejvic to jde? Silne pochybuji.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikomu tu nevadi foceni jakesi.krajiny s konem kdesi v dali. Ale prectete si toto znova. Lenacia pise ze kdyz chce vleze do oploceny ohray nebo pastviny mezi zvirata vyfotit si neco co ona chce. Lidem tu nevadi to foceni jako takove ale to ze bez dovoleni s totalni drzosti leze nekam kde nema co delat.
Lidem tu právě vadí i to, že by stála u ohrady a fotila jejich zvířata... na začátku diskuze je to jasně psáno.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak mila Lenacio. Na tohle muzete jednou seredne dohet. Viz starsi pan co si jen kratil cestu pres pastvinu kde kdesi v dalce byli kone... smula byla ze tam meli konylu natvrdo utocici na lidi ktera "zvetrila" nelze to jinak popsat dotycneho pres kus pastvin a sla po nem..
Zaver? Pana nasli rano mrtveho a kobylu se stadem na druhe strane ohrad/pastvin. Uz chapete proc tu vsici nadavaj? Stat se vam tohleto date zaruku a ruku do ohne ze vase rodina nebude majitele zvirat tahat po soudech a mamit z nej co nejvic to jde? Silne pochybuji.
Představte si, že ano. Představte si, že já patřím do rodiny "Co se ti stane je tvoje vina páč seš blbá!". Je to vzácné, jsme skoro jako jednorožci, ale po soudech by to netahali.
Ano, jsem prostě taková, když chci něco vyfotit, riskuji. Málem jsem zahučela do propasti, Uvízla v bažině, lezu po pastvinách a loukách. Nutno říct, že se jedná opravdu o ty x hektarové rozlehlé louky, co jsou všude v okolí. Ale cca 3x jsem vlezla na pastvinu kvůli fotce, ale ani jednou kvůli fotce zvířat. A pak provozuji Urbex.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jsem zvědav jestli to půjde.
No nejde, tak nic.
Samiku-me osobně by vadilo, kdyby si někdo fotil nebo natáčel mé koně a pak to šířil třeba po metu, v této diskuzi už jsem vysvětlovala proč-proste proto, ze mi to narušuje soukromi-takto jednoduché to je.Nicméně když si prectete celou diskuzi, většině lidi vadilo to, ze slečna by fotila a když by ni majitel požádal o to, at s imky vymaze-odmitla by-nevim jak vám, ale me to přijde jako nehorazna drzost.
*
A všimla sis, princezno, že je to z roku 2009? Ne, nevšimla... madam Polárka taky ne, jinak by mlčela o kvalitách fotografií.
*
Ale vsimla, vsimla. Rok (ci kvalita fotek) je naprosto irelevantni k tomu co jsem napsala. Umis cist, buhuzel uz napsany text nechapes, a to je smutne. Ze moje konstatovani plati vseobecne, nehlede na rok, to uz ti bohuzel unika. A kdyz uz tu tak zduraznujes ten rok – to co se tehdy dalo vysvetlit nerozumem telecich let, ze ktereho by mel kazdy casem vyrust, se ted takto vysvetlit neda. Jsi prakticky dospela. Zadny posun, zadna sebereflexe. A to je tristni.
Bella04
napsal(a):
*
*
Ale vsimla, vsimla. Rok (ci kvalita fotek) je naprosto irelevantni k tomu co jsem napsala. Umis cist, buhuzel uz napsany text nechapes, a to je smutne. Ze moje konstatovani plati vseobecne, nehlede na rok, to uz ti bohuzel unika. A kdyz uz tu tak zduraznujes ten rok – to co se tehdy dalo vysvetlit nerozumem telecich let, ze ktereho by mel kazdy casem vyrust, se ted takto vysvetlit neda. Jsi prakticky dospela. Zadny posun, zadna sebereflexe. A to je tristni.
To je zbytečný, ona to stejně nepochopí...
ameed
napsal(a):
Ne e, nepochopí, většinu diskuze se ji to lidi snažili vysvětlit, ale naprosto zbytečně, ma dubovou hlavu a vidí jen sebe a své focení, nic víc, jen zkusite zaryt do kvality focení a je zle...toto dítě to nepochopi a bude nadále tak sobecké, to se nedá vysvětlit.
To vidíte sama - z příspěvku v 21:10 hodin - plno argumentů, že vlastně pomoc nepotřebuje.
Proč to tu furt řešíte a omýláte kolem dokola? Protože vás baví se do někoho navážet? Normální člověk by to nechal být... Kdybych sem nehodilo dlouho, tak řeknu: no jo, jsou prázdniny, puberťačky se nudí.
Je to jednoduchý si kopnout do slabšího co? Zvlášť v diskuzi i ničem. Jo jo dámy, poklepejte si po ramenou
Bella04
napsal(a):
*
*
Princezno...spojujete dvě věc, které mají společné jen to, že sem na pozemku. Tenkrát sem fotila přímo koně, tenkrát jsem šla přímo ke koním. Tenkrát to bylo něco jiného. Umíte číst viďte, tak si přečtěte něco odemě tady, starého dva dny, ne 8 let. Kde píšu že vždy respektuji prostor zvířat. Nikdy nechodím až k nim a nepronásleduju je. Pouze jsem za plotem. Tisíckrát to můžu napsat a tisíckrát to nikdo nepřečte, primárně vy ne. Pak kdo tady mluví do dubu.
ameed
napsal(a):
Ne e, nepochopí, většinu diskuze se ji to lidi snažili vysvětlit, ale naprosto zbytečně, ma dubovou hlavu a vidí jen sebe a své focení, nic víc, jen zkusite zaryt do kvality focení a je zle...toto dítě to nepochopi a bude nadále tak sobecké, to se nedá vysvětlit.
Plno fotografů fotí, smiřte se s tím, že můžete cvakat a doufat, že něco vyfotíte, nebo prostě něco obětujete. Já se focení věnuji a Moji učitelé mě naučili to, co dělám.
Nevím kdo přesně je sobecký, já to napsala jen jako pouhou narážku na příspěvek před tím.
Ale lidi se toho vždy drží zuby nehty.
Dospěla jsem ve chvíli, kdy sem se přestala zbytečně bát, třeba i toho se v absolutně krajním případě odhodlat a udělat dva metry za ohradu kvůli fotce.
ameed
napsal(a):
Samiku-me osobně by vadilo, kdyby si někdo fotil nebo natáčel mé koně a pak to šířil třeba po metu, v této diskuzi už jsem vysvětlovala proč-proste proto, ze mi to narušuje soukromi-takto jednoduché to je.Nicméně když si prectete celou diskuzi, většině lidi vadilo to, ze slečna by fotila a když by ni majitel požádal o to, at s imky vymaze-odmitla by-nevim jak vám, ale me to přijde jako nehorazna drzost.
Ach jo... Tak znova...
Když uz jdu na cizí pozemek, i tak i přesto všechno nefotím cizí koně... Jestli sem je vyfotila v roce 2009 budiž tedy, ale je to irelevantní.
Právě pro to odmítám ty fotografie mazat.
Protože to není o tom, že jiní fotí koně pres ohradu a lákají je k sobě a já je du fotit dovnitř. Já je nejdu fotit, jen stojím uvnitř, a proto se omluvím, opustím pozemek, ale fotky nesmažu. Raději se zaměřujte na lidi, co lákaj koně pečivem k ohradě, cvaknou je s dětičkama a pak hodí na FB, že byli tam a tam na výletě a přesně tady byli koníšci.