Adéla888

XXX.XXX.53.248
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, starám se o shetlandskou poničku a už dlouho máme problém s nacváláním na lonži. Dříve nacválávala úplně v pořádku, ale teď poslední dobou s tím máme strašný problém a už si vážně nevím rady.. Stalo se to už se to někomu z Vás, popřípadě jak jste to řešili? Předem děkuji za rady :).
Zkoušejte na povolené lonžce, aby jí netáhla, nejlépe v kruhovce nebo v menší ohradě, aby nemohla zvětšovat kruh. Nám třeba pomohlo i lonžovat bez lonžky jen na jízdárně.
Pravidelnou prací se taky tyhle problémy dají odstranit.
Nebo pokud pod sedlem nacválává dobře, tak posadit druhého jezdvce při lonžování na ní.
Je to dost individuální, lepší by bylo, aby to viděl osobně nějaký trenér nebo zkušený jezdec. Takhle na dálku se radí špatně když nevíme v čem je problém
Aner

XXX.XXX.49.86
Zdravotni problemy vylouceny?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na prvním místě bych hledala zdravotní problém, obzlváště pokud přestala nacválávat najednou z ničeho nic. Pokud to zdravotní problém není, tak si pozvěte zkušeného člověka, přes internet se moc nedá radit.
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
Když s tím neměla problém a teď ano, přisuzovala bych to zdravotnímu problému - zavolejte si fyzio. :).
Adéla888

XXX.XXX.53.248
Děkuji všem za rady, vyzkouším. Popř. Zavolám fyzio. :).
Adéla888

XXX.XXX.53.248
Ještě dodám, že na ruce (když vedle ní běžím) cválá zcela v pořádku a ráda. :/ Takže zdravotní problém to snad nebude.

Adéla888
napsal(a):
Ještě dodám, že na ruce (když vedle ní běžím) cválá zcela v pořádku a ráda. :/ Takže zdravotní problém to snad nebude.
A na ruce cváláte rovně? Může jí něco bolet když jde na kruhu a ohýbá se. Je problém s nacváláním na obě strany, nebo jen na jednu? Ale veta/fyzio dle mně určitě zavolejte
Adéla888

XXX.XXX.53.253
Ano, na ruce cváláme rovně a problém je z obou stran :/.

Možná bude problém v tom ohýbání na kruhu.
Adéla888

XXX.XXX.53.248
Dneska jsem ji měla na lonži a cválala zase úplně normálně, byla opět plná energie..tak já nevím jestli se ji někdy nechce, nebo jak to je.