Zdravím a prosím o radu. Potřebuji velmi nutně co nejdříve sehnat pastevní košík pro chlaďasku. Jenže takový, který jí nesedře kůži z půlky hlavy. Řešil někdo tento problém a vyřešil? Mohl by mi někdo, prosím, poradit jak? Dát nějaký odkaz či kontakt na někoho, kdo to zvládne ušít? Mnohokrát děkuji za tipy.
otys11
napsal(a):
Zdravím a prosím o radu. Potřebuji velmi nutně co nejdříve sehnat pastevní košík pro chlaďasku. Jenže takový, který jí nesedře kůži z půlky hlavy. Řešil někdo tento problém a vyřešil? Mohl by mi někdo, prosím, poradit jak? Dát nějaký odkaz či kontakt na někoho, kdo to zvládne ušít? Mnohokrát děkuji za tipy.
Mám doma, už ho nepotřebuji. Můžu vám ho nabídnout. Je velikosti xxfull, modrý.
http://www.sedlovna.cz/e-shop/pastevni-nahubky/487-komfortni-pastevni-nahubek-s-extra-vykrojenim-na-nozdry-barevny.html
Fotku můžu poslat.
Mám velikost i xfull ale ten nám byl malý, a dřel.
Zkuste se obrátit na tuto slečnu/paní
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/77097389/Pastevni-nahubek-Easy-Breathe-velikost-XFULL-tm-modry.php
Bereme od ní náhubky a zatím spokojenost.
m i s i c k a
napsal(a):
http://www.sedlovna.cz/e-shop/pastevni-nahubky/487-komfortni-pastevni-nahubek-s-extra-vykrojenim-na-nozdry-barevny.html
Fotku můžu poslat.
Dobrý den, moc Vám děkuji. Dneska kobylu přeměřím a dám Vám vědět.
m i s i c k a
napsal(a):
Fotku můžu poslat.
Jooo a prosím o to foto.
otys11
napsal(a):
Jooo a prosím o to foto.
Vyfotila jsem i černý, menší. Je vidět rozdíl velikostí.
otys11
napsal(a):
Dámy, ještě jedna věc. Mám kobylu 24/7, někdo nechává náhubek neustále. Co Vy? Vetka nám řekla, že prý má být venku pouze s košíkem = košík nonstop na nose. Mám z toho trochu výčitky . Ale zhubnout musí, má špatná kopyta.
Hodně záleží, na čem stojí.
Čerstvá, dorůstající tráva = náhubek stále.
Hlína bez trávy= bez náhubku.
Přerostlá, částečně suchá tráva (seno na stojáka) = celou dobu, co je světlo.
A výčitky nemějte. Máte na výběr, buď náhubek nebo nemocný kůň. A to nemocnění je např. v případě schvácení už nevratné
sisi58
napsal(a):
Hodně záleží, na čem stojí.
Čerstvá, dorůstající tráva = náhubek stále.
Hlína bez trávy= bez náhubku.
Přerostlá, částečně suchá tráva (seno na stojáka) = celou dobu, co je světlo.
A výčitky nemějte. Máte na výběr, buď náhubek nebo nemocný kůň. A to nemocnění je např. v případě schvácení už nevratné
Áno, máte naprostou pravdu. Stojí na velké pastvině,6 koní na cca 10 ha a travička je potvora a neustále vesele dorůstá a dorůstá. Jinak moc děkuji za rady!
otys11
napsal(a):
Dámy, ještě jedna věc. Mám kobylu 24/7, někdo nechává náhubek neustále. Co Vy? Vetka nám řekla, že prý má být venku pouze s košíkem = košík nonstop na nose. Mám z toho trochu výčitky . Ale zhubnout musí, má špatná kopyta.
Není lepší tedy posekat pastvinu a upravit krmnou dávku, než dávat koni košík?
scylla
napsal(a):
Není, zapátrejte pod hesly laminitis, fruktany...z hlediska schvácení je o horší krátký zelený porost než starší vykvetlá tráva.
S úpravou krmné dávky je to problematické, neboť koně se sklonem k laminitidě už tak bývají většinou zcela bez příkrmu, takže jejich KD tvoří jen a pouze to minimum objemu (seno, pastva).
Pastevní náhubek je často jediným řešením, díky němuž kůň nemusí trávit pastevní sezónu na hliněném plácku, nýbrž se může pást s ostatními. Chápu, že se o může zdát někomu drsné, ale věřte, že akutní schvácení je drsnější.
Jak říká Terven, přesně tak.My toto řešíme každý rok, chováme fjordské koně, letos zanáhubkováno 8 koní ze 14ti, ti zbylí jsou kobyly v laktaci a hříbata pod nima,28 letá zasloužilá matka, i když jsem jí ho na příští rok taky slíbila a pak koně co opravdu dřou, závodí endurance a plemeníci.Náhubky mají nonstop od jara do podzima, takže s nima žerou, pijou a letos to vymákli a dokonce s nimi i lížou sůl
Akorát ty co tady někdo dával odkaz se mi zdají, že mají dost velkou tu díru dole, my máme tak poloviční a i tak se tím dokážou pěkně cpát...
scylla
napsal(a):
Posekání nic neřeší! Vyroste nová čerstvoučká travička, plná fruktanů. Lepší je stará tráva, uschlá nastojato.Vlastně takové stojící(neposečené) seno.
Košíkem nic nepokazíte. Pokud se vám to moc ekluje, dávejte alespoň přes den.
Určitě je košík lepší, než tlustý nebo zchvácený kůň.
Ano, máte všichni pravdu. Sekání nic neřeší. Na pastvě se tráva neseká a koně mají svá oblíbená místa, která vypásají na anglický trávníček a pak ta neoblíbená, kde teď momentálně roste tráva metr vysoká. A vypasení jako prasátka jsou všichni, jenže jen ta moje má prostě špatná kopyta a ráda bych se vyhnula právě např. schvácení. Jinak nedostává zhola nic, pouze pastva a přes zimu seno a nějaké vitamíny v 1 strouhané mrkvi. A zatímco ostatní koně ve většině případů přikrmováni jsou, aby nevypadali jak radiátory, ta moje přes zimu konečně vypadá jak kůň a ne jak váleček s nožičkama.
otys11
napsal(a):
Ano, máte všichni pravdu. Sekání nic neřeší. Na pastvě se tráva neseká a koně mají svá oblíbená místa, která vypásají na anglický trávníček a pak ta neoblíbená, kde teď momentálně roste tráva metr vysoká. A vypasení jako prasátka jsou všichni, jenže jen ta moje má prostě špatná kopyta a ráda bych se vyhnula právě např. schvácení. Jinak nedostává zhola nic, pouze pastva a přes zimu seno a nějaké vitamíny v 1 strouhané mrkvi. A zatímco ostatní koně ve většině případů přikrmováni jsou, aby nevypadali jak radiátory, ta moje přes zimu konečně vypadá jak kůň a ne jak váleček s nožičkama.
Doporučím vám toto
http://www.rajprokone.cz/ovesne-granule-40-kg
vláknina, do které můžete přidávat vitamínovominerální přípravky, ostropestřec na detoxikaci, extrudovaný len na lepší přelínání, hydrolyzovaný kolagen na kopyta, léky a jiné přípravky.Krmíme tím koně, kteří nesmí normální KD, aby měli taky něco v kyblíku. Krmíme koně rovnou na pastvině, tak aby nám nevznikal chaos. Všichni něco mají.
Je to levné, je toho hodně a má to všestranné využití.
Sensa

XXX.XXX.19.242
Dobrý den, oživuji po 4 letech diskuzi. Sháním pastevní náhubek pro chlaďasku. Měli jsme zde doporučovaný xxfull ze sedlovny, který právě dosloužil. Bohužel, tato velikost je již delší dobu nedostupná. Paní z www.pastevninahubky.cz momentálně nové objednávky na míru nepřijímá.
Máte prosím někdo tip kde sehnat obr náhubek či nemáte někdo něco na prodej?
Obvod náhubku v nejširším místě potřebujeme 70 cm vnitřní, 80 cm vnější.