Hostfhj

XXX.XXX.244.146
Ahoj, ráda bych se zeptala, za kolik byste ustájili shetty ponyho 90cm. za velkého koníka bych chtěla 3 500. Ozvala se mi ale paní že by chtěla ustájit shettika, a já mám taky jednoho prcka tak by se mi to líbilo, že by byli dva, nevím ale jak s tou cenou, děkuji moc za názory ;-).
Hostfhj

XXX.XXX.247.65
Dekuji, vy ustajujete koniky jen za cenu toho co sezerou? Podminky mam takove, ze velkeho kone bych ustajila za 3500. Tak me zajimalo, v jakem poměru ustajit ponyho. U vás je tedy pony pouze o 300kc levneji?
Hostfhj
napsal(a):
Dekuji, vy ustajujete koniky jen za cenu toho co sezerou? Podminky mam takove, ze velkeho kone bych ustajila za 3500. Tak me zajimalo, v jakem poměru ustajit ponyho. U vás je tedy pony pouze o 300kc levneji?
Znám ustájení - pastevko 3500 Kč velký kůň,2000 Kč pony ( bez veterináře, zázemí box, seno, voda, sůl ). Ono se to zná moc, ale pro malého poníka se někdy musí přidat lanko navíc, aby nepodbíhal ohradník atd..
Ustájit koně jen za to, co sežere - to můžu někomu, kdo mi bude chodit často pravidelně pomáhat s prací kolem koní. Jinak si to neumím představit - nejsem charita
m i s i c k a
napsal(a):
Znám ustájení - pastevko 3500 Kč velký kůň,2000 Kč pony ( bez veterináře, zázemí box, seno, voda, sůl ). Ono se to zná moc, ale pro malého poníka se někdy musí přidat lanko navíc, aby nepodbíhal ohradník atd..
Ustájit koně jen za to, co sežere - to můžu někomu, kdo mi bude chodit často pravidelně pomáhat s prací kolem koní. Jinak si to neumím představit - nejsem charita
Ano, u nás samozřejmě pomoc s uklízením výběhu. Ale je to spíš pro známé.
Hostfhj

XXX.XXX.247.65
Děkuji ;-) presne tak jsem to myslela, prislo mi zvlastni ustajeni jen za zradlo. S tim, kolik penez jsem do sveho zázemí dala a stale davam (pres tri roky temer celou vyplatu) a té neskutečné práce, bych konika jen za zradlo neustajila ;-).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takoví jako karo przní ceny za ustájení. Pak má většina rekre populace pocit právě, že když si koně ustájí za domem, tak na to všechno vyzraje. Protože přece za 3 tisíce nechat někde ustájit koně... tak jsou ti ustajovatelé úplní vydřiduši!
Až si to někdo "ve větším" (3ks +) vyzkouší, teprve zjistí, co to všechno stojí úsilí, času a peněz už jen při pořízení toho všeho...neřkuli na péči o pozemky, koně, vybavení...
Tomu, že někdo někde obežene louku páskou a občas tam koním naleje vodu, fakt neříkám ustájení...
Taky ustajuji za nižší cenu s podmínkou spolupráce. (je to pro mě prioritnější než finance - abych pořád jen nelítala po pastvinách sama s vidlema...). Jinak mám víceméně srovnatelnou cenu s okolními "komerčními" ustájeními.
Je to těžká problematika tohle...
Sháněla jsem ke svému poníkovi tehdá menšího parťáka, nakonec má velkého. Každopádně cenu bych oproti velkému nijak extra nesnižovala, protože prostě vykadí stejné množství hromad jako velký (jen menší), žere seno a dělá s ním nepořádek, voda se kvůli němu taky zavážet musí a přístřešky i výběhy používá stejně jako velký... tedy bych snížila cenu o max.1/3.
Kdyz jsem mela pony kobylu ustajenou v komercnim ustajeni, platila jsem stejnou castku, jako holky, co meli velke kone.Je to osemetne, ale presne, jak pise Hhippie - moje kobyla mela na noc stejne velky box, jako ostatni kone, stejne nastlano, stejne sena, stejne chodila do vybehu a stejne jsem mela moznost pouzivat kruhovku a jizdarnu, jako majitele velkych koni..z toho duvodu jsem ani nepipla, ze cena ustajeni je stejna pro vsechny kone bez vyjimky vysky..jedine, ceho kobyla dostavala min, byly vecer granule..cena ustajeni byla 3500, - kc, kdybych tedy odecetla to krmeni, tak bych si vzala 3000, - kc.V pripade treba pomoci pri kydani vybehu a celkove pomoci pravidelne tak 2x tydne bych slevila na 2500, -.

Je to asi místo od místa a o ochotě lidí platit. Měla jsem v komerčním ustájení poníka a platila jsem 2.000, - měsíčně (za velkého se platily 4.000, -Kč) Měl na noc box a přes den výběh. Teď mám tři doma, dva do 80cm a jednoho 110cm v kohoutku, spotřeba slámy, sena, čas, který strávím kydáním boxů a množství hnoje ode všech je 1:1 s mohutným hannoverem. Tam, kde by po mě chtěli za 90cm poníka stejnou cenu jako za velkého koně, bych asi do ustájení nešla a ty dva tisíce měsíčně jsou pro mě za shettyho strop.
Hostfhj

XXX.XXX.247.65
Děkuji moc všem ;-) já mám venkovní ustájení, zatím tu mám jen své čtyři koníky z toho jednoho shettyho. Od května do října pasu, pozemky jsou dostatečně velké, přes zimu seno v krytých krmelcích, zimní výběh je zpevněný a odvodněný, je vybaven pristresky s pevnou podlahou a rohozemi, venkovnimi boxy(normálně otevřené přístupné konim dle libosti, ale je ta možnost v případě potreby konika zavrit, ) vyhrivanou napajeckou voda z vlastni studny od domu. Letní výběh ma take pristresky, vlastni studnu, oba výběhy sedlovnu, posezení, uvaziste. Mame i jizdarnu s podlozim, piskem a textilii, skokovy material. Uklid u koniku dvakrat denne a kontrola nekolikrat, jsem tu kazdou volnou chvili.. jakakoli individualni pece, krmeni, kovář, veterinar, je pro me samozrejmosti. Z toho duvodu bych za velkeho chtela 3500' takze za shettika to vidim na ty 2000. Děkuji za pomoc a rady :):.
napsal(a):
Takoví jako karo przní ceny za ustájení. Pak má většina rekre populace pocit právě, že když si koně ustájí za domem, tak na to všechno vyzraje. Protože přece za 3 tisíce nechat někde ustájit koně... tak jsou ti ustajovatelé úplní vydřiduši!
Až si to někdo "ve větším" (3ks +) vyzkouší, teprve zjistí, co to všechno stojí úsilí, času a peněz už jen při pořízení toho všeho...neřkuli na péči o pozemky, koně, vybavení...
Tomu, že někdo někde obežene louku páskou a občas tam koním naleje vodu, fakt neříkám ustájení...
Taky ustajuji za nižší cenu s podmínkou spolupráce. (je to pro mě prioritnější než finance - abych pořád jen nelítala po pastvinách sama s vidlema...). Jinak mám víceméně srovnatelnou cenu s okolními "komerčními" ustájeními.
Je to těžká problematika tohle...
Sháněla jsem ke svému poníkovi tehdá menšího parťáka, nakonec má velkého. Každopádně cenu bych oproti velkému nijak extra nesnižovala, protože prostě vykadí stejné množství hromad jako velký (jen menší), žere seno a dělá s ním nepořádek, voda se kvůli němu taky zavážet musí a přístřešky i výběhy používá stejně jako velký... tedy bych snížila cenu o max.1/3.
Ach jo... jak čtu Vaše příspěvky závidím... mám koníky za domem, protože bydlím na tak hloupém místě, že u nás ustajuje jen jedna stáj a tam to stojí 6000, - a podmínky strašné... jen box a výběhy... malé, beztravé, ušlapané... hned u města takže terény o ničem prostě jen jízdárna... za 3000, - bych je dala do lepšího hned.