Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katka145

3.8.2017 23:32
Katka145

XXX.XXX.240.4

Dobrý den, před pár dny mě kopl kůň kamarádky, když jsem mu čistila zadní kopyta..on má nějaký problém se zvedáním kopyt a zvedne mu je jen taťka mé kamarádky..kopl mě asi z nervozity, nebo nevím, ale od té doby mám strach zvedat koním zadní kopyta, abych je vyčistila a nevím co dělat, jak se toho strachu zbavit..poradíte mi prosím?
Katka,14 let.

Baboon

4.8.2017 06:59
Baboon

XXX.XXX.162.234

Proste se prekonej, zvladni vlastni strach a prvne zacni u koni co jsou hodni a nemaji s nohama problem.Mimochodem kopancu za svuj zivot jeste dostanes a treba i kousnuti, je potreba se oklepat a jit dal.ne se hned hroutit a bal.Stalo se a hotovo.

4.8.2017 10:00
katkaa1

XXX.XXX.43.146

A hlavne stoj tak aby šanca že ťa kopne bola čo najmenšia, to znamená mierne od koňa, chodidlami dozadu nie smerom ku koňovi aby ti nemohol ani doskočiť na nohu, jednu ruku si mu môžeš zľahka oprieť o zadok a druhou dvíhaj nohu. Kôň zvyčajne kopne dozadu, alebo len mierne do boku, pri tomto postoji by si to nemala schytať..
Pripájam obrázok ako by to malo vyzerať, stiahla som ho z netu dúfam, že sa autor nenahnevá.

4.8.2017 10:36
kapička

XXX.XXX.5.211

Já teda už zažila koně, co mají vymakaný systém kopaní do boku. Ať už po člověku nebo hlavně po koních. Když má kobča kopavou (v období říje (nebo to je mimo říji? u ní těžko říct) nemá občas ráda doteky kolem zadku a vemena) tak se jí nohy zvedaj jenom tak lehce nad zem, spíš překlopí na špičku a je klid. Já teda radši u kopavých koních stojím nalepená na jejich kyčelním kloubu, tam mě ještě nikdo nekopl, jak jsem se ale oddálila, tak jsem to občas schytala a musím říct, že kopanec okovaným kopytem do stehna je žužo labůžo, ještě že to neschytalo koleno.

4.8.2017 10:41
ameed

XXX.XXX.248.64

Jak to tak čtu, jsem ráda za své vychované koně:).

Ladaeomen

4.8.2017 13:59
Ladaeomen

XXX.XXX.250.112

Pred lety jsem si jako nezkušena (resp.u koni cely zivot ale s vychovou mladych zkusenosti zadne) koupila jako prvniho kone dvouletou sebevedomou klisnu z pastvin -bez vychovy. Dnes je ji pet a pul a za nic na svete bych ji nedala, ale zacatky byly dost perne a take-neumela davat nohy a zadnima kopala. Dlouhy cas jsem z toho mela strach a o to to bylo horsi. Poznala to samozrejme. Neumela jsem si s tim poradit a delala chybu typu -nee konicku, to se nedela. Pak jsem prosla urcitym vyvojem a ucila se jak mezi sebou komunikuji kone a vyrikavaji si pozice. Bohuzel /bohudik nakonec jsem.to vyresila velice snadno, snad mě tu nikdo nenarkne ze trápim zvirata, ale dle me si kun nesmí dovolit po cloveku kopnout, je to velike zvire a muze jit o zivot. Takze kdyz kobylka po me kopla, ustedrila jsem ji proste na oplatku kopanec do bricha. Stačilo opakovat trikrat a uz to nikdy neudelala. A neni to strachem, proste pochopila ze jsem vudce a i v mem ostatnim chovani vůči ni si ziskala ke me respekt a duveru. Chodi na zavolani, reaguje na slovni povely, naprosto spolehliva, ochotna vstricna... podotýkám ze sve kone miluju nade vse ;-).

4.8.2017 18:56
ameed

XXX.XXX.219.25

Však v pořádku, pokud by se někdo navážel, budu souhlasit s kopancem, nemůžeme si přeci nechat líbit vše od koně. Když někdo používá bič, je to obdobné a nikdo neříká, že je to trápení zvířat, to už by fakt byla přeháňka ...někdy to ty potvory potřebují-pevnou ruku.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2017 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Když už jsme u toho kopání do břicha..To jako vážně? Nic neprovokuji, ale zdá se mi to přes čáru mírně.

4.8.2017 20:18
landaluce

XXX.XXX.125.239

Meifi - ne, není to přes čáru. Kůň Vás jediným kopancem může zabít nebo do konce života zmrzačit. Vy mu tím kopancem nezpůsobíte nic.

4.8.2017 20:21
ameed

XXX.XXX.219.25

Mne ne, lidský kop není zdaleka takový jako když kopne kůň koně... A určite při tom nekoukaji kam kopou...takže pres caru bych říkala jinym věcem, ne tomuto. Já když držím nohy při štípání a držím přední a kun už začne vymýšlet, také ho rukou upozornuji, aby začal vnímat, ze ted ma stát a ne vymyslet kraviny.Nebudte tak přecitlivělý...když kun kopne po člověku, také nemiri, kam trefí, tam trefí...jestli břicho nebo hlava je mu fuk...někdy je to účinnější, než to oblíbené "ťuťu".

crocrocrokodyl

4.8.2017 21:03
crocrocrokodyl

XXX.XXX.162.234

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když už jsme u toho kopání do břicha..To jako vážně? Nic neprovokuji, ale zdá se mi to přes čáru mírně.

Pokud studujete chovani koni ve stade tak vzdy podrizeny musi poslouchat sefa nad sebou a pokud ne riskuje kopanec nebo kousanec...proste nadrizeny o tom s podrizenym nediskutuje proste mu ji tam vylipne

nebojte se, ze jedno nakupnuti od cloveka jako sefa ve chvili kdy si to kun zaslouzilna nem necha nejakou psych.ujmu...naopak on dobre vi za co to bylo a ze si to zaslouzil a uz o tom nebude vice dizkutovat a pekne zaparkuje na sve misto tudiz se podridi a v jeho ocich stoupnete jako sef

bohuzel lide si spatne mysli, ze je lepe koni neco 100krat slovne vysvetlit a nebo na nej byt jen tutu a nunu

v tomto pripade jste pro kone slaboch a v jeho ocich jste klesl

budte dusledni a spravedlivy nic jineho kun nechce a nebojte se uhajit si svoji pozici jako sef stada.

4.8.2017 21:12
ameed

XXX.XXX.219.25

Plny souhlas.

Ladaeomen

4.8.2017 21:27
Ladaeomen

XXX.XXX.250.112

Dekuji vsem, ja bych opravdu nikdy kone nebila proste jsem to udelala tak, jak si resi mezi sebou - ne jako my lidi, ze se na kone urazim a budu na nej nastvana jakou dobu, to on nechape, prostě jsem mu ji tafla, v tu chvili s velkym přesvědčením ze tohle proste ne, to si ke me nesmi dovolit, ale to nastvani je jen mzik, ihned potom, jsem byla opět klidne a dal neresila. Kdybych s natlakem pokracovala, kun to pochopi jako utok a muze se zacit branit. Chce to proste jasne, strucne, rychle a hlavne byt o tom.co delam presvedcen. A naopak - klisna si me zacala vážit, (ne diky kopanci, ale diky me psychice -/ja jsem šéf a vim to, jsem spravedliva chovam se vzdy stejne a kdyz se kun neumi chovat, dam mu to jasne najevo ) Kun si je pak ve vasi spolecnosti jisty, vi co cekat a s takovym vudcem je spokojeny, veri mu a je ochotny jej nasledovat. Diky tomuto pristupu dnes nemame problem v podstate s nicim, kdyz ja jse v klidu a sebevedoma ona se take neboji - napr. Do te doby nez jsem zmenila svuj pristup, nenechala se osprchovat hadici, ani nohy, nic, jakmile hadici videla jancila. A ja kdyz to zkousela, vzdy jsem podvedome tusila problem a ona tim padem take a podle toho to vypadalo. Pak po nejakem case prace s ni timhle pristupem, se mi zdala vhodna prilezitost, vzala jsem hadici naprosto jakoby nic a zacala ji sprchovat, kdyz se ji voda dotkla na nohou zvedla hlavu roztahla nozdry koukla na me, cekala co ja. Kdybych se v tu chvili zalekla a, rekla si ajaj tak to nepujde, neslo by to. Ale ja si toho jejiho strachu ani nevsimla, delala jsem ze tam kun vubec neni jako bych sprchovala treba strom :-D a kobylka se nechala.. nechala se umyt cela uplne v pohode...

Neregistrovaný uživatel

4.8.2017 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak s tímhle já problém vůbec nemám.Rozmazlený je mám až hanba a stejně nikomu nic špatného nedělají.Ovšem trávím s "horsíkama" opravdu hodně času a tolik úplatků nemají ani naši ministři. Nějak mě započítali do stáda asi.Opravovat s nimi přístřešek ve výběhu je teda porod.Zvědavci jsou to děsný. Mě vůbec nepříjde, že by byli nějak zákeřný a nebo dokonce mě chtěli kousat či kopat.

5.8.2017 06:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak s tímhle já problém vůbec nemám.Rozmazlený je mám až hanba a stejně nikomu nic špatného nedělají.Ovšem trávím s "horsíkama" opravdu hodně času a tolik úplatků nemají ani naši ministři. Nějak mě započítali do stáda asi.Opravovat s nimi přístřešek ve výběhu je teda porod.Zvědavci jsou to děsný. Mě vůbec nepříjde, že by byli nějak zákeřný a nebo dokonce mě chtěli kousat či kopat.

Nic po nich nechcete, nijak je neomezujete, proč by kopali? Kousat snad jen v případě, že se pokoušejí z kapsy vytáhnout další mrkev a vezmou ji do zubů i s člověkem Tedy ve vašem případě.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2017 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Nic po nich nechcete, nijak je neomezujete, proč by kopali? Kousat snad jen v případě, že se pokoušejí z kapsy vytáhnout další mrkev a vezmou ji do zubů i s člověkem Tedy ve vašem případě.

Holt základem přežití je umět se přizpůsobit a to jsem musel rychle. Ale objevili jsme nejúčinnější repelent na světě.Pořádně vykoupat v rybníku a to klidně i dvakrát za den a much je kolem ní mnohem méně.Aspoň než se zpotí.Což jí moc nehrozí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík