Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2017 21:06
ann.gaia

XXX.XXX.20.188

Dobrý den, mám problém, myslím si, že kobyla, kterou jezdím neumí močit pod sedlem a ani si o to nijak neřekne. Vždy, když slezu a dovedu ji k uvazišti, tak už nervózně přešlapuje a čeká až jí pustím do ohrady, kde běží na své čůrání místo. Někdy se vyčůrá i na uvazišti, ale pod sedlem nikdy. Nevíte, co s tím?

7.8.2017 22:11
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Ten můj se ani nevykadi, vždycky čeká až se dojde do boxu. Ale vyčůrá se když stojí nějakou dobu a má jistotu, že se po něm nic nechce. Když se jezdí byť s krokovými pauzami nebo se stáním, nikdy si neřekne, že se mu chce.
Proto je dobré dělat během ježdění pětiminutovky, kdy kůň jen stojí a nic nedělá a může se tak patřičně uvolnit(a taky je to dobré pro trénink). Nebo zkuste po vykrokování počkat, sesednout, povolit sedlo a uvidíte jestli se jí bude chtít.

8.8.2017 00:03
koně

XXX.XXX.205.252

ann.gaia napsal(a):
Dobrý den, mám problém, myslím si, že kobyla, kterou jezdím neumí močit pod sedlem a ani si o to nijak neřekne. Vždy, když slezu a dovedu ji k uvazišti, tak už nervózně přešlapuje a čeká až jí pustím do ohrady, kde běží na své čůrání místo. Někdy se vyčůrá i na uvazišti, ale pod sedlem nikdy. Nevíte, co s tím?

Myslím, že obecně si koně raději uleví bez sedla či jezdce.
Ale když jedete venku, třeba 4,5 a víc hodin, tak prostě čúrali všichni
Asi jezdíte běžně třeba hoďku, dvě, kdy to udrží.Pokud bude pod sedlem déle, pravděpodobně si močák prasknout dobrovolně nenechá a bude se muset vyčurat i s vámi

8.8.2017 09:36
kapička

XXX.XXX.64.44

Když musíš tak musíš. Nám pod sedlem nečurá jediný kůň ze stáje, ale jednou mě překvapila a pustila to. Jinak mi máme opačný extrém. Nasedláme, vyjedeme a do čtvrt hodiny všechno hází bobek a čůrá. Takže naše nejoblíbenější věta první části vyjížďky je: počkejte, máme záchod

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2017 11:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokiaľ nechodia kone dlhšie(tak nad dve hoďky pod sedlom), tak to nie je žiadny problém, veľa koní vypustí nádrž hneď po tom, ako sa odsedlá. Pokiaľ ale potrebuješ, aby čúrala, je fajn mať kolegu, ktorý pod sedlom čúra-to niekedy koňa namotivuje. Potom kone radi čúrajú a kadia vo vode, tam vypustia niečo takmer 100%. No a ešte vo vysokej tráve to zvykne kone namotivovať k tomu, aby si uľavili, zvyknem k tomu aj pískať. Je fajn koňa naučiť, aby si pískanie spájal s čúraním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík