Sarkoidy - operace, mast či nechat být?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2017 15:12
xxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.170.7

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se sarkoidy. Mám 5ti letou kobylu s 5ti sarkoidy na různých místech (plec, krk, břicho-spíše u vemínek-, vnitřní strana přední nohy a poslední je na zadní noze z vnější strany). Žádný sarkoid ji nebrání v pohybu, neodírá se, nebolí jí atd. Začli se ji tvořit tenhle rok v dubnu, největší je rozměrem tak deseti kačky. Veterinářka mluvila o 3 metodách. Operace, mastička z anglie a nebo autovakcinace. Mast z anglie by mě vyšla na 10tis a prý operace by měla vyjít cenově podobně. O autovakcinaci jsem neslyšela. Otázkou zůstává, zda-li má vůbec cenu sarkoidy odstranit, když ji to nebolí. Jaké máte s tímhle zkušenosti? Tvoří se vašim mazlíčkům sarkoidy znovu i po odstranění? Někdo říká, že mám počkat přes zimu, že by mohli zmizet, co je na tom pravdy? Slyšela jsem i o zaškrcení, funguje to? Děkuju moc za vyjádření, jsem z toho už v beznaději

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2017 15:51

xxxxxxxxxxxxx napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se sarkoidy. Mám 5ti letou kobylu s 5ti sarkoidy na různých místech (plec, krk, břicho-spíše u vemínek-, vnitřní strana přední nohy a poslední je na zadní noze z vnější strany). Žádný sarkoid ji nebrání v pohybu, neodírá se, nebolí jí atd. Začli se ji tvořit tenhle rok v dubnu, největší je rozměrem tak deseti kačky. Veterinářka mluvila o 3 metodách. Operace, mastička z anglie a nebo autovakcinace. Mast z anglie by mě vyšla na 10tis a prý operace by měla vyjít cenově podobně. O autovakcinaci jsem neslyšela. Otázkou zůstává, zda-li má vůbec cenu sarkoidy odstranit, když ji to nebolí. Jaké máte s tímhle zkušenosti? Tvoří se vašim mazlíčkům sarkoidy znovu i po odstranění? Někdo říká, že mám počkat přes zimu, že by mohli zmizet, co je na tom pravdy? Slyšela jsem i o zaškrcení, funguje to? Děkuju moc za vyjádření, jsem z toho už v beznaději

Jen operace bez cytostatik má malou úspěšnost. na zaškrcení, mazání mastmi na bradavice a podobné věci zapomeňte, to je recept na rychlý rozvoj sarkoidů, ty věci jsou jak kdyby se naštvaly a rostly o to víc.

co se léčby týče, je lepší léčit malé sarkoidy než je nechat narůst do obr rozměrů.

9.8.2017 16:05
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Mast z Anglie.

9.8.2017 16:30
xxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.170.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen operace bez cytostatik má malou úspěšnost. na zaškrcení, mazání mastmi na bradavice a podobné věci zapomeňte, to je recept na rychlý rozvoj sarkoidů, ty věci jsou jak kdyby se naštvaly a rostly o to víc.

co se léčby týče, je lepší léčit malé sarkoidy než je nechat narůst do obr rozměrů.

Děkuju za radu. Jak by jste je teda léčila vy? Návrhy, které jsem psala jste říkala, že radši ne, znáte něco jiného a spolehlivého?

9.8.2017 16:34
xxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.170.7

jahodapavel napsal(a):
Mast z Anglie.

O té říkala veterinářka, že je prý nejspolehlivější... Máte s tím dobré zkušenosti? Tvořily se sarkoidy znovu? Obávám se toho, že to na to nezabere a že je to vyhozených 10tis. Děkuji.

9.8.2017 16:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Má stájová kolegyně nechala odstranit svému koni mezi předníma nohama jeden, a jeden vepředu na hrudi. Ten už je zahojený. Ten v mezinoží je od října neustále otevřenou ranou. Dnes opětovně, snad už po 10 té, vetka ořezávala granulační tkáň.
Tohle, co je na fotce, má koník už desátý měsíc.

9.8.2017 16:51
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Používal jsem ji na několika koních, s úspěchem. Pokud jsou ještě malé, šel by použít tekutý dusík. U skotu funguje autovakcina, ale u koní nemám zkušenost.

9.8.2017 16:54
xxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.170.7

sisi58 napsal(a):
Má stájová kolegyně nechala odstranit svému koni mezi předníma nohama jeden, a jeden vepředu na hrudi. Ten už je zahojený. Ten v mezinoží je od října neustále otevřenou ranou. Dnes opětovně, snad už po 10 té, vetka ořezávala granulační tkáň.
Tohle, co je na fotce, má koník už desátý měsíc.

No tak to má ta moje slečna na dost podobném místě... Teď mám strach ji na ten zákrok dát, abychom nedopadli stejně Přeji brzké uzdravení, snad to nějak vyřešíme.

9.8.2017 16:55
xxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.170.7

jahodapavel napsal(a):
Používal jsem ji na několika koních, s úspěchem. Pokud jsou ještě malé, šel by použít tekutý dusík. U skotu funguje autovakcina, ale u koní nemám zkušenost.

Děkuju moc, asi tu mast zkusim a budu doufat.

9.8.2017 18:52
22verunka

XXX.XXX.168.47

Holky pridam se. Mame u kobci malou bradavici pod okem. Zatim je to takove ploche misto ale bojim se aby z toho nebyl velky problem. Objevila se loni a trochu se zvetsila ale max o par mm. Cim namazat? Mam doma z lekarny takovou tu vodicku pro lidi. Michaji to primo tam. Ale nevim zda to zkouset nebo koupit neco primo pro kone.

9.8.2017 20:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Jak jsem psal, buď AW4 pasty z Anglie, míchají to na univerzitě, nebo dusík, nějaké humalmí přípravky nefungují

http://www.horsevets.cz/clanky/detail/sarkoidy-u-koni

přečtěte si celý článek, je tam spojení na na výrobce pasty.

10.8.2017 14:33
-šumák-

XXX.XXX.166.30

Mast z anglie! :) ale záleží na typu...
dnes mažeme naposledy a odpadávají! předtím jsme jednomu valachovi nechali řezat- "legrace" za pár tisíc, problémy s tím a do měsíce sarkoid narostl zpátky do původní velikosti (naštěstí nerostl dál) ale záleží na typu sarkoidu- nějaké typy se řežou... jestli máte zájem mohu poslat na e-mail průběh léčby řezáním i mazáním, vše mám nafocené od 2 koní :).

11.8.2017 08:28
xxxxxxxxxxxxx

XXX.XXX.252.254

-šumák- napsal(a):
Mast z anglie! :) ale záleží na typu...
dnes mažeme naposledy a odpadávají! předtím jsme jednomu valachovi nechali řezat- "legrace" za pár tisíc, problémy s tím a do měsíce sarkoid narostl zpátky do původní velikosti (naštěstí nerostl dál) ale záleží na typu sarkoidu- nějaké typy se řežou... jestli máte zájem mohu poslat na e-mail průběh léčby řezáním i mazáním, vše mám nafocené od 2 koní :).

Děkuju moc, určo pošlu e-mail:).

11.8.2017 08:46
neluše

XXX.XXX.146.210

Urcite nenechavat a neco s tim delat, dokud jsou male. Moje kobca mela 2 male pod podbrisakem. Nejezdim a vet rikal, ze je zbytecne nebudeme drazdit. Za 3 roky se udelaly "odnoze" az na veminko a dalsi velke pod brichem. Letosni zimu se hrozne rozbujely a zvetsily. Kdybych nebyla blba a trvala na odstraneni, vysla by lecba na hubicku, ted mi zbyly oci pro plac.

11.8.2017 08:48
neluše

XXX.XXX.146.210

Nejde mi z tel dat vic fotek najednou.

11.8.2017 14:31
liva

XXX.XXX.125.95

22verunka napsal(a):
Holky pridam se. Mame u kobci malou bradavici pod okem. Zatim je to takove ploche misto ale bojim se aby z toho nebyl velky problem. Objevila se loni a trochu se zvetsila ale max o par mm. Cim namazat? Mam doma z lekarny takovou tu vodicku pro lidi. Michaji to primo tam. Ale nevim zda to zkouset nebo koupit neco primo pro kone.

Pokud je to opravdu bradavice...
Nám na bradavici na čumáku výborně zabral Wartner bradavičník. Stačila jedna aplikace a do týdne bradavice odpadla a už se neobjevila...

11.8.2017 15:16

Za mně určitě mast AW4. Mazali jsme valáškovi celkem 5 sarkoidů cca velikosti mince (2 mezi předníma nohama a 3 na šourku). Jsou to tři roky zpátky a žádný nový se neobjevil.

7.7.2018 14:40
Kuba a Mila

XXX.XXX.252.229

Ahoj, dostal jsem radu od jednoho pana veterináře, dá se sarkoid řešit roztokem z aspirinu? omýváním?

7.7.2018 18:24

Vykašlete se na nepodložené rady a řešte problém včas tak, jak výše psali přispěvatelé. (i se špatnými zkušenostmi při experimentech, které vedly jen ke zhoršení situace).
Pokud se jedná opravdu o sarkoid, objednejte přes veta mast AW4. Sice Vás vyjde na dost peněz, ale stačí krátká aplikace a je po problému.

Kupovala jsem kobylku se sakroidem velikosti menší třešně na prsou, rovnou koupila a aplikovala pastu a po cca měsíci by člověk neřekl, že někde něco měla... nevrátilo se to.

Už jsem mnohokrát slyšela názor: "Hlavně neřezat!" - viz zkušnost Sisi...

8.7.2018 11:29

Mám taky podezření u mojí kobylky, že má na vemínku a před "divné bradavice", jeden vet viděl, doporučil vzít vzorek- to se mi nelíbí, pasty AW4 se trochu bojím, že to bude kobylu bolet a je to na dost blbém místě- teď si tam nechá sáhnout, ale pak a při dalších aplikacích? máte zkušenosti s podáváním něčeho od bolesti?

8.7.2018 12:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Mám taky podezření u mojí kobylky, že má na vemínku a před "divné bradavice", jeden vet viděl, doporučil vzít vzorek- to se mi nelíbí, pasty AW4 se trochu bojím, že to bude kobylu bolet a je to na dost blbém místě- teď si tam nechá sáhnout, ale pak a při dalších aplikacích? máte zkušenosti s podáváním něčeho od bolesti?

Tak si počkejte až se to rozleze. Hrabejte do toho, nechte to vyříznout.

8.7.2018 13:45

jahodapavel napsal(a):
Tak si počkejte až se to rozleze. Hrabejte do toho, nechte to vyříznout.

Běžte se bodnout s takovým sarkasmem...je léto a mouchy, tak co asi...domyslete sám. Není snad lepší počkat na chlanější období? S vetem jsem to konzultovala a názor mastičkáře nepotřebuji...

8.7.2018 14:09

Veru, ja bych taky pockala az treba na zari. Neni to vetsinou vec, ktera by se musela resit okamzite. Ale sledovat. Kdyby se zaclo.rozlezat vic, tak bych aplikovala driv holt... Me rikala vetka hlavne nicim nedolecovat, nechat zive (jako nezadtrikavat, nematlat Betadine, atp., ikdyz to vypada osklive - viz fotka od Sisi). Takze fakt radsi do chladna, protoze kdyz je pak to maso zive, mouchy by urcite lakalo a na veminku to siti neochranis..

Ohyta

3.3.2021 03:07
Ohyta

XXX.XXX.234.23

Prosím kde sa dá kúpiť masť AW 4 ? 🙏

3.3.2021 08:05

U veta, ten objedná.....
Nám ta bradavička před vemínkem odpadla sama...ztratila se...holky u nás ve stáji dávají kurkumu(na sarkoid i do krmení), na můj vkus ve větším než malém množství a furt, bylinky mají mít nějakou přestávku- dobu užívání...

3.3.2021 12:25

Ohyta napsal(a):
Prosím kde sa dá kúpiť masť AW 4 ? 🙏

Veterinář mast objedná. Už teda ne AW 4, mast je modernizovaná a má vyšší číslo. Prostě AW mast.

Otázka je, jak to nyní probíhá v souvislosti s Brexitem. Jaké jsou podmínky pro dovoz veterinárních přípravků do EU, jak Brexit ovlivnil cenu. Mast je totiž z Velké Británie.

3.3.2021 12:46
deauville

XXX.XXX.30.49

Veterinář mast objedná. Už teda ne AW 4, mast je modernizovaná a má vyšší číslo. Prostě AW mast.

Otázka je, jak to nyní probíhá v souvislosti s Brexitem. Jaké jsou podmínky pro dovoz veterinárních přípravků do EU, jak Brexit ovlivnil cenu. Mast je totiž z Velké Británie.

Dovézt AW mast asi nebude pro veterináře problém - já jsem sarkoid řešila s vetkou cca před měsícem a nabídla mi právě AW mast - já se sice pak rozhodla pro jinou léčbu, ale vetka považovala objednání AW pasty za no problem - kdyby to problém byl, předpokládám, že by mě upozornila...

Bacetka1

21.7.2021 10:12
Bacetka1

XXX.XXX.51.123

Koupila jsem mladeho koně se dvěma sarkoidy na břichu a sourku. Začala jsem přidávat do krmení bylinky na detox a imunitu, kurkumu s pepřem, sirup od Topvetu.. Střídala jsem to ca po mesici aby vždycky něco v krmení bylo. Sarkoidy jsem mazala kurkumovou a konopnou masti domácí výroby. Trvalo to asi půl roku a kůň je teď čistý... Naštěstí to bylo v zimě...nebyl problém s mouchama (občas to krvacelo). Těžko říct co z toho mu pomohlo. Třeba i ta změna prostředí.
Kdyby nepomohlo toto, šla bych do aw pasty nebo zaskrceni (u typu kde je to možné). V záloze jsem měla seznam homeopatů 😉

Nosferatu1

13.9.2021 18:16
Nosferatu1

XXX.XXX.72.209

Prosím, kolik stojí AW mast? Zrovna teď řeším mini bradavici, která mi přijde jak sarkoid. Nerada bych to podcenila. Díky 🙂

22.11.2021 21:56
Kačkad

XXX.XXX.37.124

Náhodou jsem narazila na váš příspěvek, podařilo se vám sarkoidy vyléčit?

24.11.2021 12:49
Nezzie

XXX.XXX.237.193

Teď to tu náhodou čtu....a mě zabralo přidávat kurkumu ( 1zarovnana čajová lžička) denně s pepřem ( jen špetka) do žrádla. Po půl roce ze 7 sarkoidu nezůstal ani jeden. Postupně odpadaly úplně samy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík