A1/1 couvající a stavící se na zadní po nasednutí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2017 12:06
Kondola

XXX.XXX.48.231

Přivezli jsme si valacha A1/1, se kterým nikdo několik let nepracoval, dostihy běhal asi 3 roky, poslední v roce 2010. Na ošetřování a na ruce naprosto pohodový koník, na ruce odejde od koní bez ohlédnutí, naprosto klidný a vyrovnaný. Pracovali jsme s ním nějakou dobu na lonži, vše v klidu, bylo s ním zacházeno jako s remontou..

Až se nám zdálo, že je celkem v kondici a zvyklý na režim, zkusili jsme na něj sednout. Jezdce nasednout nechá, je naprosto v klidu, problém nastává, kdy má vykročit vpřed. Bez pobídek jezdce a bez stresování byl vodičem "požádán", aby šel vpřed (normálně, jako kdyby na sobě jezdce neměl a mělo se s ním jít jen na ruce). V ten moment absolutně strnul a začal jakoby padat dozadu - couval, ale divným způsobem, jakoby se mu podlamovaly zadní nohy. Ani jezdec ani vodič nezasahovali (nikdo ho netahal, nepobízel, jen jsme čekali, co se bude dít - všichni byli v šoku, protože to nečekali). Po pár "krocích" couvání vyskočil nahoru a vpřed, znovu strnul, aniž by někdo cokoli dělal nebo promluvil hned začal zase "padat" dozadu a po pár krocích zase stoupnul na zadní a vyskočil nahoru a vpřed. Toto se opakovalo asi 3x, pak jezdec seskočil. Kůň se bez jakéhokoli stresování vzal na lonž, kde totéž asi 3x zopakoval bez jezdce, poté byl "uklidněn" vykrokováním na ruce a absolutně zpěněný a zplavený odveden do stáje, po sundání sedla a uzdečky se zase proměnil v "normálního". Asi 2 týdny se s ním dále pracovalo na lonži a pokus s jezdcem byl opět zopakován se stejným výsledkem.

Musím podotknout, že se mu neměnila výstroj, která mu padne a na kterou byl zvyklý při práci na lonži, kde nejevil žádné známky nervozity, žádný zdravotní problém nebyl pozorován (zuby udělány, zkontrolován fyzioterapeutem), byl s dalším koněm, se kterým v pohodě vychází a nebyl jím nijak ovlivňovaný. O jeho minulosti prakticky nic nevíme, kromě výše zmíněného, je možné, že se mu někdy něco pod sedlem stalo, ale to se už asi nedozvíme..

Otázkou je, jak s takovýmto koněm pracovat? Alespoň, aby šel dopředu a necouval a nestavěl se na zadní..

12.8.2017 12:44
landaluce

XXX.XXX.125.239

Kondolo, napište jméno koníka. Určitě to není nic z dostihů, to by je nemohl běhat tři roky a už vůbec ne koník, co takhle reaguje.

Podle popisu to vypadá, že máte hodně dotaženo, on vykročí a nemůže dýchat, je sevřený a zpanikaří. A nebo na blbém místě dotažený - stlačen nějaký nerv. Už tu diskuze na tohle téma byly, zkuste pohledat.

Doufám, že Vám poradí a nebo, že se Vám podaří objevit příčinu.

P.S. doporučuji shlédnout přiložené video, tam je vidět hezká sbírka stereotypů, které zná a má dostihák.

http://dostihy.fitmin.cz/magazin/pribeh-megalala-nejstarsiho-kone-na-anglickych-drahach.html.

12.8.2017 13:19
Kondola

XXX.XXX.48.231

Kůň zatím ještě není můj, mám ho jen na 3 měsíce na "zkoušku", takže jméno psát veřejně nechci, aby nebyl majitel "poškozen"..

Podbřišník byl první, který nás napadl, ale nebyl přetažený, na stejnou dírku chodíval i na lonž a po vykrokování se ještě o dírku dotahoval. Teď to bylo to samé, chtěli jsme pár koleček v kroku a poté ještě případně dotáhnout a pokračovat na lonži v klusu..

Nemyslím si nebo nevím, že by se mu to stalo přímo na dostizích, ale "pošramocený" je.. Má tak jakoby "vykousnutá" (nemyslím, že by mu je vykousl jiný kůň, ale spíš jako hluboce poraněné svaly") místa.. Na krku kousek pod hrdlem trochu z levé strany a pak na prsou, také na levé straně. I levé plecko má o něco menší než pravé, ale to jsme připisovali i tomu, že byl spoustu let jen na pastvinách a nemusel se rovnoměrně nasvalovat..

Už nevím, co ještě zkusit, ale sedat na něj u nás už nikdo nebude (pokud nenajdeme možnou příčinu a nebo někdo něco neporadí).. Rozhodně jeho chování nespojuji s dostihama, měli jsme spoustu koní vyřazených z dostihů i dostiháky v tréninku u nás ustájené a žádné nevyřešitelné nebo nevysvětlitelné problémy s nimi nebyly.. Koník je moc hezký a ze země opravdu skvělý, ale jen kvůli tomu ho kupovat nebudu.. Chtěla jsem koně na ježdění, zatímco máme všechny kobyle březí a na mladoších se zatím jezdit nedá..

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2017 13:43

Tipujem to na dve možnosti. Buďto mal kôň pod jazdcom v minulosti veľmi zlý zážitok( napríklad nepekný pád) a nikto ho potom "nenapravil", alebo tam bude nejaký zdravotný problém typu kissing spines-ten sa prejavuje hlavne pod sedlom. Ten druhý pôjde vylúčiť jednoduchšie, takže by som začala tým.

12.8.2017 17:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

A "mrtvou váhu" v sedle jste zkoušeli? Pytel s něčím těžším (snad obilí, to se dá lehce rozložit v sedle) ve váze drobného člověka.
Jestli má koník problém s jezdcem nebo se zatížením hřbetu.
Jen nápad. U remont se také někdy přehodí jen něco přes sedlo, při obsedání, pokud je obava, že kůň jezdce ještě nesnese.

Jarka1234

12.8.2017 19:14
Jarka1234

XXX.XXX.44.117

Dobrý den,
s celou záležitostí neporadím, jen mám (možná) zkušenost s tím "divným couváním/padáním". Mně to ze začátku dělal kůň (také A1/1), když se bál. Nevím přesně, co dělal, nikdy ho u toho nikdo další neviděl, ale mi to ze sedla připadalo přesně jako když si při couvání sedá nebo jakože se mu podlamují zadní nohy. Udělal to 4x a pokaždé to byl projev velkého strachu před něčím. Přitom v jiných situacích se třeba chtěl otočit a prchnout. Takže mi to přišlo, že ty čtyři situace pro něj byly něčím tak náročné, že nemůže ani utýct a "podlamují" se mu nohy stejně jako člověku, když je ve velkém psychickém vypětí.

12.8.2017 20:10
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Jakym fyzioterapeutem byl zkontrolovan?

12.8.2017 23:05
Maaty

XXX.XXX.45.82

Dobrý den,
mám osvědčenou metodu jak toto změnit

Koně klasicky osedlejte, nejlépe westernovým sedlem a nejlépe někoho poproste aby vás jistil na lonži v kruhovce.Hlavním na tomto procesu je, aby jste se na koni udržela a koni tím pádem ukázala, že jeho jančení je na nic v žádném případě nesesedejte u prostřed rozehrané hry!
Tuto metodu pak zkoušejte ze začátku třeba jednou denně a postupem času přejděte třeba na půl hodinky dvakrát denně a mějte na koně postupem času také požadavky např. jezdit už bez lonže, chtít po něm hlavu směřující do kruhu atd.
Přitom ho NEZAPOMÍNEJTE chválit a odměnovat za vše co udělal správně.

Kůn tím co dělá projevuje své emoce a toto špatné chování je emocí, která vám říká, že kůn má psychický problém uvnitř sebe a je to stejné jako když dítě z psychickým problémem dostane záchvat hysterie a vy ho musíte jen pevně obejmout a čekat až pozná že se nic neděje, pak se uklidní to samé s koněm akorát že ho neobejmete, ale sečkáte na něm a svým klidem mu dáte informaci, že se vlastně vůbec nic neděje, že je to jen jeho hysterie a je mu na nic protože jste pořád nahoře a v klidu.

PŘEJI HODNĚ ŠTĚSTÍ A TRPĚLIVÉHO ÚSPĚCHU.

13.8.2017 07:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

No nevím Maaty
Jak vysokou pojistku by měl mít majitel problémového koníka, aby pokryla případné zmrzačení jezdce, pokud se kůň s westernovým sedlem na jezdce převrátí?
Ty doby, kdy jezdec spadl, něco si udělal a nikdo to neřešil, jsou už dávno za námi.

13.8.2017 08:30
landaluce

XXX.XXX.125.239

Kondola: chápu to.

Jinak jsem si po příspěvku Jarky vzpomněla, že takové chování mi kdysi předvedla kobylka v lese mezi kládami. Byla jsem na ní poprvé a jediné, co jsem udělala, že jsem se zamyslela, jak je projdeme. A v ten moment se ona vysypala, podlomily se jí nohy, jak se probrala, tak zběsilé couvání a vzpínání, což v takovém terénu bylo hodně o hubu. Byla to velmi nejistá kobylka, která ideálně fungovala s jezdcem začátečníkem (hodně jednoduchým člověkem), který nad ničím nepřemýšlel a jen se vezl za vedoucím koněm.

Otázkou je, jakého zkušebního jezdce jste na něj posadili. Ono toho na něj prostě jenom může být moc. Několik let nic nedělal, teď nový režim, teď se tuhle něco zkouší, spousta požadavků (tak na koně, kterej fakt nic dlouho nedělal, to může být spousta) a bod, kdy to vše jde na povrch, je tohle.

Každopádně, jak Vám radí, tak ta záda prověřit a uvidíte. Určitě neriskovat své zdraví.

13.8.2017 11:42
Maaty

XXX.XXX.45.82

sisi58 napsal(a):
No nevím Maaty
Jak vysokou pojistku by měl mít majitel problémového koníka, aby pokryla případné zmrzačení jezdce, pokud se kůň s westernovým sedlem na jezdce převrátí?
Ty doby, kdy jezdec spadl, něco si udělal a nikdo to neřešil, jsou už dávno za námi.

Sisi58

Pokud je jezdec odhodlaný a stojí si opravdu za tím že koni chce pomoct, jsem si jistá že nemá proč se "zmrzačit".Vaše domněnka je nesmyslná!

HEZKÝ DEN!

13.8.2017 12:16

Maaty napsal(a):
Sisi58

Pokud je jezdec odhodlaný a stojí si opravdu za tím že koni chce pomoct, jsem si jistá že nemá proč se "zmrzačit".Vaše domněnka je nesmyslná!

HEZKÝ DEN!

Nehnevaj sa Maaty, ale rada typu osedlať a usedieť úplne vhodná na anonymné fórum nie je. Nevieme, prečo to kôň robí, ani ako pri tom vyzerá- možno bojuje o holý život, alebo má príšerné bolesti a v takom prípade naozaj môže vážne ohroziť život človeka, ktorý na neho sadne.

13.8.2017 14:09
eenika

XXX.XXX.226.4

Neni to sice rada k reseni problemu, nicmene pokud kun neni vas, ale mate ho na zkousku pred koupi, tak za me by proste ve "zkusebnim obdobi" neprosel a sel by zpet. Pisete, ze chcete kone na jezdeni, tak ja nevidim duvod, proc si porizovat zvire s evidentne hlubsim problemem. Chapu, ze vam muze pripadat, ze jste za spolecne 3 mesice mohli ujit kus cesty a mate ho uz rada, ale co pak treba za 3 roky, kdyz to fakt nepujde? Povzneste se ze spasitelskych nalad a nechejte kone majiteli, kde nekolik let nic nedelal. At nic nedela treba i dalsi roky a bude to vyhra pro obe strany...

13.8.2017 16:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Maaty napsal(a):
Sisi58

HEZKÝ DEN!

Po čtvrt století skoro každodenní styku s koňmi všech povah, plemen, velikostí, barev a tvarů, si myslím, že mám pravdu já.
Ovšem přesvědčit vás nemůžu a ani nebudu.
Ano, jsou situace, kdy koník opravdu potřebuje vysvětlit, že jezdec rozhoduje a kůň poslouchá. Pak je na místě, zkušený jezdec, který to koni bez emocí vysvětlí. Toto je systém přiježďování koní na turistické jízdárně, ve školičkách i v oddílech, kde se někdo učí jezdit.
Tito koně opravdu potřebují, aby na ně sedl profesionál a srovnal jim v hlavě ten guláš, co jim tam nadělají začátečníci.
Toto není ten případ.
Vaše rada je nebezpečná. Nikdo neví, proč to kůň dělá. Myslím, že neposlušnost je zrovna tady až ta poslední alternativa.
Pokud kůň vyhazuje, uskakuje, rozbíhá se, točí se, to se všechno dá usedět. Ale pokud se kůň postaví do svíce a převrací se na záda?!

13.8.2017 21:10
Maaty

XXX.XXX.45.82

Sisi58

Nechápu proč z mé rady o pomoc ze mě děláte blbce!
Dobře, moje rada nemusí být nejlepší, ale chtěla jsem dát jen typ který mě i mým přátelům už mockrát pomohl.
Je pravdaže jsem si bohužel neuvědomila že paní "Kondola" je začátečnice a kůn není její.

Paní Kondole se velice OMLOUVÁM!

13.8.2017 22:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Maaty napsal(a):
Sisi58

Nechápu proč z mé rady o pomoc ze mě děláte blbce!
Dobře, moje rada nemusí být nejlepší, ale chtěla jsem dát jen typ který mě i mým přátelům už mockrát pomohl.
Je pravdaže jsem si bohužel neuvědomila že paní "Kondola" je začátečnice a kůn není její.

Paní Kondole se velice OMLOUVÁM!

Nedělám z vás blbce. Pokud se tak cítíte, není to má vina. Já vás jen upozornila na nebezpečí, které z tohoto způsobu řešení vyplývá.
Koně jsou příliš silní, chyba v úsudku jezdce může mít fatální následky.
To nemá nic společného s tím, co si myslím já nebo co si myslíte vy. To tak je.

14.8.2017 00:30
Maaty

XXX.XXX.45.82

Sisi58

Přiznejte si že vaše námitky na mojí snahu o pomoc druhému jsou zbytečné, asi si myslíte že jen vy máte ve všem pravdu a o všem rozhodujete, pár takových lidí znám a musím říct že jsou to vlastně chudáci a je mi vás upřímně líto.
Nechci se s vámi hádat, ale prostě mi to nedá neodpovědět na vaše nesmyslné ukřičené námitky a pokud se nemýlím tak jsem se už veřejně omluvila!

14.8.2017 07:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Maaty napsal(a):
Sisi58

Přiznejte si že vaše námitky na mojí snahu o pomoc druhému jsou zbytečné, asi si myslíte že jen vy máte ve všem pravdu a o všem rozhodujete, pár takových lidí znám a musím říct že jsou to vlastně chudáci a je mi vás upřímně líto.
Nechci se s vámi hádat, ale prostě mi to nedá neodpovědět na vaše nesmyslné ukřičené námitky a pokud se nemýlím tak jsem se už veřejně omluvila!

Božíčku, když všechno tak dobře víte a pouhé upozornění berete až tak osobně, proč si nezaložíte na FB uzavřenou skupinu s lidmi, kteří vám budou přitakávat? Proč přispíváte do DISKUZE, kde mohou mít ostatní jiný názor než vy? Prostě mám jiný názor, než vy, nic víc a nic míň.
Omluvila jste se zadavatelce. Což je dobře, neb kdyby se pokusila podle vaší rady postupovat, mohlo by to špatně skončit.Netvrdím že určitě a na 100%, ale kdo to bude riskovat?
Jinak. Já nepotřebuji vaši omluvu, neb se necítím uražená.
Nemusíte mě litovat, nestojím o vaši lítost. A jako chudák si nepřipadám. To mi spíše připadáte vy, jako člověk, který má nějaký problém a neví si s ním rady. Klidně mi nadávejte dál, pokud vám to pomůže a uleví se vám. Já to snesu a budu mít jedno velké bezvýznamné plus.
Btw. nemám vždycky pravdu, a nebojím se to přiznat, ale tentokrát ano. Sorry, jestli vás to štve.

14.8.2017 08:52
Moyda

XXX.XXX.74.8

Maaty napsal(a):
Dobrý den,
mám osvědčenou metodu jak toto změnit

Koně klasicky osedlejte, nejlépe westernovým sedlem a nejlépe někoho poproste aby vás jistil na lonži v kruhovce.Hlavním na tomto procesu je, aby jste se na koni udržela a koni tím pádem ukázala, že jeho jančení je na nic v žádném případě nesesedejte u prostřed rozehrané hry!
Tuto metodu pak zkoušejte ze začátku třeba jednou denně a postupem času přejděte třeba na půl hodinky dvakrát denně a mějte na koně postupem času také požadavky např. jezdit už bez lonže, chtít po něm hlavu směřující do kruhu atd.
Přitom ho NEZAPOMÍNEJTE chválit a odměnovat za vše co udělal správně.

Kůn tím co dělá projevuje své emoce a toto špatné chování je emocí, která vám říká, že kůn má psychický problém uvnitř sebe a je to stejné jako když dítě z psychickým problémem dostane záchvat hysterie a vy ho musíte jen pevně obejmout a čekat až pozná že se nic neděje, pak se uklidní to samé s koněm akorát že ho neobejmete, ale sečkáte na něm a svým klidem mu dáte informaci, že se vlastně vůbec nic neděje, že je to jen jeho hysterie a je mu na nic protože jste pořád nahoře a v klidu.

PŘEJI HODNĚ ŠTĚSTÍ A TRPĚLIVÉHO ÚSPĚCHU.

Toto může fungovat na mladého vystrašeného koně který nezná jezdce, ale na starého který má takový problém no nevím nevím, jak píše sisi je to o život. Takový koník patří do ruky odborníkovi nebo ještě lepší nechat ho být. Jestli je ve zkušebce tak za mne nebrat je spousta dalších mnohem vhodnějších. I kdyby se vám to podařilo odbourat nikdy si nebudete jisti jak může zareagovat třeba v terénu na nějakou stresovou situaci.

14.8.2017 09:17
makki

XXX.XXX.109.203

Předešlou výměnu názorů jsem nestudovala. Ale pokud koník závodil, tak nemůže to být nějaká negativní zkušenost při zavádění do startovacích boxů?

14.8.2017 10:56
pupanec

XXX.XXX.244.137

Před pár lety mi to udělal taky plńas...já se nedala a skončila z roštípanou pánví...

14.8.2017 12:05
Moyda

XXX.XXX.74.8

makki napsal(a):
Předešlou výměnu názorů jsem nestudovala. Ale pokud koník závodil, tak nemůže to být nějaká negativní zkušenost při zavádění do startovacích boxů?

Neřekla bych, startovní boxy nebyly v dohledu. Podle mne je to stresová reakce na jezdce, koník běhal naposled před sedmi lety od té doby se mu mohlo stát cokoli zadavatelka nepíše nebo neví co koník v tom období dělal. Jednou jsme prodali kobylu vytaženou z chovu s upozorněním že není úplně normální, nicméně byla znovu jezděna chodila před hříbaty jezdila ji zkušená juniorka. Po čtyrech letech volal pán že už je sedmý majitel přestože je kobyla pořád psaná na nás. Chudák stará se převracela už při pohledu na sedlo a to jsem na ní když byla v tréninku vozila tříletou holčičku a ani se nehla.

14.8.2017 12:16
Maaty

XXX.XXX.45.82

Maaty napsal(a):
Sisi58

Sisi58

Dobrá, myslím že toho hádání můžeme obě dvě nechat.
Jedná se o mou snahu o pomoc, která byla jaksi nedomyšlená, za kterou se prostě omlouvám.
Jde tady o koníka ne o nás dvě v tom máte pravdu naší komunikaci bych budto ukončila nebo usmýrnila!
Prominte za mojí výbušnou povahu.

14.8.2017 12:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Maaty napsal(a):
Sisi58

Dobrá, myslím že toho hádání můžeme obě dvě nechat.
Jedná se o mou snahu o pomoc, která byla jaksi nedomyšlená, za kterou se prostě omlouvám.
Jde tady o koníka ne o nás dvě v tom máte pravdu naší komunikaci bych budto ukončila nebo usmýrnila!
Prominte za mojí výbušnou povahu.

Nikterak jsem nechtěla útočit na Vás, pouze Váš nápad mi nešel tzv."pod fousy".
Souhlasím s vámi. Není to důstojné, hádat se jako trhovkyně.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2017 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Prostě by koníkovi asi vyhovovalo spíš chodit na houby, koupat se atd.Nikomu to samozřejmě neberu a nevnucuji, ale jsou s tím ježděním jen starosti..Na to bych opravdu neměl nervy pořád se stresovat co zase dneska kde mě kůň vysype.

14.8.2017 17:14
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prostě by koníkovi asi vyhovovalo spíš chodit na houby, koupat se atd.Nikomu to samozřejmě neberu a nevnucuji, ale jsou s tím ježděním jen starosti..Na to bych opravdu neměl nervy pořád se stresovat co zase dneska kde mě kůň vysype.

S normálním koněm tyhle starosti ale nemáte, tam můžete běžet na max. a víte, že nezradí.

14.8.2017 21:28
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Meifi já nevzít koně na pořádnou práci tak mi asi nafackujou kopýtkama jak přídu cpou se k východu a moc dobře ví co je čeká

Neregistrovaný uživatel

14.8.2017 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

tony-jcb napsal(a):
Meifi já nevzít koně na pořádnou práci tak mi asi nafackujou kopýtkama jak přídu cpou se k východu a moc dobře ví co je čeká

U mě kobyla nabírá zcela opačný směr když vidí sedlo a nebo jenom dečku.Kámo ta v tom rohu boxu ani není vidět. Zuzce jsem posílal ty fotky když přinesu sedlo jak se snaží předstírat, že je pouze tapetou na zadní stěně boxu. Co jsem zhruba vypozoroval, tak koně chtějí hlavně ven a je jim docela buřtík jestli pod sedlem, na ruce nebo na volno.Nejhůř snášejí nudu.Pokud se na to ježdění tvůj kůň těší, tak je vše v naprostém pořádku a je to paráda, ale znáš jak to chodí někdy..Určitě si byl na vojně a tak dobře víš k čemu se dá donutit násilím, né? smajlík To je pak o ničem když si někteří takhle představují "ježdění".

Neregistrovaný uživatel

15.8.2017 00:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ale sledujte jak má pán vymakaný způsob pamlskování.A ještě koni poděkuje. A prsty má taky všechny.smajlík
https://www.youtube.com/watch?v=OC2UJv6CQW0.

15.8.2017 09:42
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Meifi to bude tim nemají se kam schovat když jsou na pastvině a né v boxu i když pastvinka má hektar kdyby se jim nechtělo zmizí do stáda nebo na druhou stranu a z ježdění mam pěší turistiku jenom než je najdu

Neregistrovaný uživatel

15.8.2017 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já mám pěší turistiku jistou tak nebo tak. Někdy ale taky půl hoďky stojím u potoka a madam si chladí "ráfky", teda kopyta abych byl přesný. Proto mám čas psát v pohodě i sem když jsme venku.

16.8.2017 16:32
Kondola

XXX.XXX.48.231

Moc všem děkuji za reakce. Každopádně toto nebyl problém toho, že by kůň nechtěl vyhovět, ale problém, kdy mu něco vadilo/bolelo - to jsme v té době ještě nevěděli, ale v žádném případě nebylo na místě se na koni držet "dokud ho to nepřejde"!

PROBLÉM PRAVDĚPODOBNĚ VYŘEŠEN

Jeden den jsme měla "dobrodružnou" náladu s tím, že buď a nebo.. Koně jsem si vzala samotného, v klidu ho nasedlala, vyvedla ven, nasedla a šla.. K mému opravdu velkému překvapení šel, nijak jsme to nepřeháněli, obešli jsme ohrady, kousek jsme i zaklusali, ani dovádějicí koně v ohradě mu nevadili. S největší pravděpodobností tedy kombinace jezdec + vodič byla tím problémem.. Ani druhý den mu nedělalo problém jít vpřed (bez vodiče) a jinak je to naprosto vyrovnaný klidný koník.. Už má za sebou i 2 lehké vyjížďky za koněm i jako první a naprosto bez problémů.
Z majitele po dlouhé debatě nakonec vypadlo, že se někdy něco koni stalo, ale nevytáhla jsem z něj nic konkrétního.. Takže s ohledem na to, že ho mám jen na rekreaci, příp. nízký sport (do L drezury i parkury) a kůň je za velmi nízkou cenu, zůstává tedy doma (pokud se nenajde ještě nějaký jiný problém)..

Ještě jednou všem děkuji.

16.8.2017 16:54
Moyda

XXX.XXX.74.8

Jo ty kombinace člověk nikdy neví, jednou se nám obsedaný roček zděsil nevím čeho a zrovna jsem ho u toho držela já. Ještě dva měsíce musel jezdce vyhazovat někdo jiný protože si myslel že ta špatná jsem já a chytal paniku, jinak na vše ostatní se mnou fungoval naprosto bez problému. Později zjistil že při nasedání dávám pamlsky a vzal mě na milost

19.8.2017 07:20
dsj

XXX.XXX.207.141

Já jsem jednou s čerstvě obsedlou kobylou zavadila třemenem o drátěnku a kobča se toho zadrnčení strašlivě lekla, udělala obrat o 180´ a začala zdrhat... Místo kde se to stalo si pamatovala snad půl roku - už padesát metrů předtím zvedala hlavu, frkala, poulila oči, vůbec se k tomu plotu nechtěla přiblížit... když jsem jí poprvé půjčila kamarádce, tak kolem toho vůbec neprojeli, kobyla chytala paniku, musela z ní seskočit...

Kakaduš

19.8.2017 09:03
Kakaduš

XXX.XXX.162.234

Pisete ze ho mate na zkouzku, tak ho vratte.Pohodovych a zdravych koni je tak proc se trapit s timto.nakonec z toho vyleze zjisteni ze kun ma zdrav.problem do toho nema cenu jit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík