Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2017 14:12
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím,

potřebuji poradit co dělat s kobylou, aby neutíkala ven s ohrady. Za poslední týden byla venku už několikrát . Kobylu mám v ustájení, kde je ve stádě a celý den jsou na pastvě. Ve stádě nemají žádné konflikty. Několikrát denně má ustajovatel hovory, že kobyla lítá venku.

Ohrada je vysoká cca 150cm, nahoře je dřevěná a pod tím jsou el.pásky. Docela jsme se divili, protože koby měří cca 145-148cm a je při těle, že to skočí skoro z místa. Ohrada už bohužel nelze zvýšit, protože sloupky jsou seřízlé, ale co teď? Nemůže být přeci zavřená .

Děkuji za přínosné rady

14.8.2017 14:22
Moyda

XXX.XXX.74.8

Zkuste na sloupky přidělat tyčky s el páskou, někteří jsou prostě skokani a páska nahoře je může odradit.

15.8.2017 09:57
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Nič iné ako zvýšiť ohradu vám nepomôže. Mám tiež doma takúto "skokanku" a museli sme ohradu zvýšiť na 170 cm. A dať 4 rady pásky inak sa snažila aj podliezť. Tiež jej nič nechýba robí to len z nudy, niekedy sa potom aj vrátila naspäť, alebo len proste stála dva metre za ohradou.

15.8.2017 10:34
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Zabavit koně, ať začne něco dělat, pravidelnou práci, pak ho přejdou myšlenky vymýšlet ještě něco ve výběhu.

15.8.2017 11:18
EmberDark

XXX.XXX.208.6

Opravdu to skočí? Není třeba možné, že strčí hlavu mezi pásky a projde a elektriku neřeší? Moje 12letá kobylka Haflinga je hodně tvrdá no.. Kvůli ní vypadá naše ohrada jako obehnaný koncentrační tábor Pravidlem je, že vše musí být vyšší než 140cm a nesmí nikam strčit hlavu. Jakmile dostane hlavu mezi prkna, jde celá a její jedno, že si ubliží. Kdybych měla ve výběhu 10 balíků sena a jeden dala za plot, bude ji zajímat jenom ten a najde způsob, jak se k němu dostat. Elektrický ohradník nic neřeší. Za tu bolest jí to evidentně stojí. Když byla v ustájení, lámala ohrady z kulatin s rozběhem. Je fakt, že aspoň ob den musí něco dělat jinak vymýšlí blbosti. Jak psala Polárka, zkuste koníkovi nastavit pravidelný režim a uvidíte. Když je to taková skokanka, tak skákejte - aspoň bude pořádně zrychtovaná

15.8.2017 16:10
lunin

XXX.XXX.109.199

Bohužel to opravdu skočí . Byla přitom několikrát viděná a skáče si ven i zpátky dovnitř. Včera ráno jsem jí chytla za ohradou a, tak šla za trest na celý den zavřít do stáje samotná. Dnes jsme jí normálně pustili ven a zatím neutekla. Pokud jí to nepřejde bude se muset zvednout ohrada . Kobyla by potřebovala něco dělat, ale bohužel nemám tolik času a po práci nemám náladu ani sílu. Mám jí spíše jak psa a prodat jí nechci kvůli tomu, že nevím, kde by skončila. Hledala jsem už na ní jezdce bohužel si umíte asi představit co to bylo za zjištění když slečna psala jak umí bezvadně jezdit a pak něco hrůzostrašného. Asi zjistila, že vedle je lepší tráva a ještě chodí na kukuřici na pole.

16.8.2017 16:43
EmberDark

XXX.XXX.208.6

To je teda důra. Že jí zavřete, zůsobí jen to, že nahromaděnou energii bude zas dávat do volovin. Napadá mě jen opticky ten plot zvýšit nastavenou páskou, jak už tu bylo zmíněno. Necpala bych ji zbytečně jádrem, prostě ničím navíc, protože nic nedělá. Skáče Vám za plot jako kdyby umírala hlady

Přidejte reakci

Přidat smajlík