Nobody7

XXX.XXX.84.151
Zdravím, minulý rok si můj kůň spálil nohu o lonž. Ošetřovali jsme zranění jak bylo třeba, jenže se ze spáleniny vytvořil podlom. Odstraňovali jsme strupy a natírali mastičkou. Teď po roce už se mi strupy nedělají, ale zůstalo tam holé místo růžové barvy připomínající jizvu a srst se neobnovuje. Prosím poraďte mi, jak by se to dalo úplně vyléčit. Děkuji předem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám koně, který má také jizvu po spálenině vodítkem. Má ji, co jsem ho koupila, osm let. Jizva je růžová, pod spěnkovým kloubem, nerostou na ní chlupy. Zjizvená kůže je náchylnější k infekcím a v létě se, pokud nemažu krémem s vysokým uv faktorem, dělají v jizvě strupy. Moc toho dělat nejde, v bahnivém období nohu preventivně mýt, vysušit, namazat sádlem, podle možností a typu ustájení a v létě mazat krémem s uv filtrem, aby poškozená kůže tolik netrpěla.
KD

XXX.XXX.163.3
Můžete mazat mastí od Dromy na podlomy, třeba napomůže obrůstání srsti i po tak dlouhé době.
Nobody7

XXX.XXX.84.151
Děkuji za odpovědi. Právě mě trápí to holé nezarostlé místo. Bojím se aby do toho zase něco nechytl.
Nobody7

XXX.XXX.39.170
Infadolankou mu to natiram pravidelně, ale zatím nevidím žádné změny. Tak uvidíme časem.