Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Najny

19.9.2017 20:35
Najny

XXX.XXX.248.210

Dobrý den, moje klisnička má lehký výtok z obou nozder..věčinou po vyjížďce, občas udělá divný zvuk při nacváláni-doskoku..je to ponička a nikdy nic takoveho neměla..začalo to ale asi před pár dnima..dá se to ňák léčit?

19.9.2017 21:22
lenacia

XXX.XXX.168.82

Najny napsal(a):
Dobrý den, moje klisnička má lehký výtok z obou nozder..věčinou po vyjížďce, občas udělá divný zvuk při nacváláni-doskoku..je to ponička a nikdy nic takoveho neměla..začalo to ale asi před pár dnima..dá se to ňák léčit?

No je celkem možný, že se to dá ňák léčit... Já bych vám na to doporučila aplikovat Veterináře.

Najny

19.9.2017 21:46
Najny

XXX.XXX.248.210

A náké rady např ?kromě Veta?

19.9.2017 21:49
lenacia

XXX.XXX.168.82

Najny napsal(a):
A náké rady např ?kromě Veta?

No kromě veta je další rada, řídit se rad od veta.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2017 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pak už snad jedině nějakou vědmu. smajlík

20.9.2017 08:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Najny napsal(a):

Bolí mě rameno, docela dost, nevíte, co by na to zabralo? Tedy kromě ortopeda.
Přesně takto jste se zeptala.
Jakákoliv odpověď zde, je jen hádání z křišťálové koule.
Jen zvažte toto.
Kobča může být jen lehce nachlazená, může u ní začínat zánět dýchacích cest, může to být začátek dušnosti, může mít jen naprášeno v nose, atd., atp.
Když zavoláte veterináře teď, zaplatíte vyšetření a cestu a budete mít jistotu, že o nic nejde a nebo podchytíte problévm v začátku, kdy jde léčení nejlépe.
Pokud ho nezavoláte, může to odeznít a nebo se to rozjede v něco horšího. Veta bude volat zrovna tak, ale zaplatíte vyšetření, cestu a LÉČENÍ, což je u koní vždycky značná částka. A neléčení se vám může zvrtnout v nemoc chronickou až nevyléčitelnou.
Vyberte si sama, zda volat, či nevolat veterináře.

ptakobijka

20.9.2017 10:46
ptakobijka

XXX.XXX.41.2

Nikdo Vám tu z křišťálové koule nevyvěští, co kobylce je. Může být jen nachlazená, může se jednat o zánět, dušnost, výrůstky v nose (polypy), nedej bože nádor apod. Důvodů, proč může mít koník výtoky z nosu je strašně moc.

Osobně bych po dvou dnech slabšího výtoku nevolala veterináře. Záleží, jak silný výtok je, v jaké je konzistenci a barvě, jestli se jedná o výtok z obou nozder nebo jen z jedné, jestli se přidává i krev. Pokud je to slabší výtok z obou nozder, zbarvení čiré, či jemně zbarvené, pak bych se přikláněla k nachlazení a nejprve bych jí zkusila nasadit nějaké bylinky do krmení. My používáme Pulmoran, dobrý je i Kašlík. A kobylce klid. Pokud by to po týdnu nepřecházelo nebo se to i horšilo, určitě bych volala veterináře, abyste nezanedbala něco horšího.

20.9.2017 12:45
ryzáček

XXX.XXX.160.12

Můžete zkusit dát kobči na pár dní volno, leda nějaké procházky v kroku. Mi se vždy osvědčil jitrocelový sirup od Dromy, brala jsem ho i já přes zimu a byla jsem zdravá jako řípa. Pokud nepomůže, neuvidíte zlepšení, nebo při okamžitém zhoršení volejte veterináře.

Neregistrovaný uživatel

20.9.2017 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Veta raději dřív než později.Aby to nebylo jako ta kostra co šla k doktorovi a doktor jí povídá: No vy jdete taky brzo. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík