Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj mám sedlo Natowa které jsem kupovala kobylky zhruba před 3 lety. Sedlo ji sice sedělo ale vzadu se ji zvedalo. Teď nedávno jsem ji ho dala zase a opotila se mi nějak divně.
Chci ji pořídit jiné a tak nevím jakou velikost.Natowa měla posedlí 16. Myslíte že je moc úzké ?
Foto z opoceného sedla.
Děkuji.
napsal(a):
Ahoj mám sedlo Natowa které jsem kupovala kobylky zhruba před 3 lety. Sedlo ji sice sedělo ale vzadu se ji zvedalo. Teď nedávno jsem ji ho dala zase a opotila se mi nějak divně.
Chci ji pořídit jiné a tak nevím jakou velikost.Natowa měla posedlí 16. Myslíte že je moc úzké ?
Foto z opoceného sedla.
Děkuji.
Na fotkách toho není moc vidět.
Pokud se vzadu zvedalo, tak byla nejspíš komora moc široká. U nás to má poník, když ho chce čas od času někdo projet s west sedlem, tak si musí půjčit od hafloše a pak mu taky odstává.
Jinak víte že posedlí a komora je trošku něco jiného? Váš dotaz totiž vyzněl, jako by délka posedlí a šířka komory byla pro vás totéž.
Zkus se podívat na internetu jak správně změřit koně, aby mu sedlo padlo.Někdo z holek zde mi kdysi dával radu ohledně jakýchsi papírových šablon.Fakt si to ale už nepamatuji.A upřímně-sedlo by mělo být kvalitní.Za mě natowa je šméčko.Ale je to věc názoru.Sedlo prostě musí sedět super, aby jsi ty a hlavně tvůj kůň měla pohodlí a nebolely ho záda apod.Otázkou je, kolik hodláš za sedlo max. dát a zda chceš nové, nebo starší, neponičené a funkční.Já kupovala western za 12 000Kč, jetej, ale slouží už sedm let a kobyle padne dobře.Přeju šťastnou ruku při výběru, pohodlný posed a komfort pro koníkovo záda.
Poslední natowa, ve které se člověku sedělo dobře a koni (což ovšem byl quarter stavbově jak z příručky) padlo, tak byla stará xy let jakože opravdu hodně stará.
Vím, že některé typy westernů odstávají vzadu běžně (ono je zapínání vepředu a sedlo je dlouhé a je to, dá se říci, jednolitý kus dlouhých ližin, takže po dotažení sedla zafunguje fyzika a zadní část jde nahoru, ale nemělo by to být o moc mluvíme v řádech max pár cm, a mimo dotažení by mělo sedět správně).
Nicméně je opravdu třeba zamyšlení... pokud laciná anglie stojí okolo 4 tisíc jedna z nejlevnějších, a to mluvíme o polovinu menším sedle s mnohem menší plochou pevné kostry... co můžeš člověk očekávat od westernu za 6 tisíc?
Když kvalitnější nová anglie začíná kolem 12-15 tisíc, kvalitní nové westernové sedlo je třeba cenově zdvojnásobit (a to v obou případech mluvíme o tom, že má kůň, dá se říci, typická záda, na která stačí běžné rozměry koster).
Pokud jde o western, přijde mi že investice do takového sedla je dlouhodobá, no a po prvním neúspěchu u levného sedláře jsem se prostě rozhodla, že si ho udělám u Zajace (protože aby mojí kobyle padlo sedlo šité na úplně jiného koně, nehlo se ani o píď to je jedna věc, a že si do něj člověk sedne a je to tak pohodlné sedlo, že už nechce dolů, to je věc druhá, a dohromady tvoří dvě slova "To chci!" )
Fotky jsou vážně nekvalitní, chtělo by to lepší. Jestli to však odhaduji spravne, bude široká přední komora a padat vepredu na kohoutek, což je dost špatný. Ani westernové sedlo nesmí vzadu odstávat, po dotažení podbrisniku by mělo sedět.
Natowu bych nekoupila, ani kdyby to bylo poslední sedlo na světě, kvalita příšerná. Bazar je plný celkem slušných western sedel za dobré ceny.

Ahoj dávám další fotky kobylky. Jela jsem na bez ní deky(doufám že s toho nebude další diskuze )a opotila se mi takhle.Jinak sedlo se ji i po dotažení nezvedalo tolik jako s dekou.
Sedlo jsem kupovala i s koníkem.

karo2702
napsal(a):
Na fotkách toho není moc vidět.
Pokud se vzadu zvedalo, tak byla nejspíš komora moc široká. U nás to má poník, když ho chce čas od času někdo projet s west sedlem, tak si musí půjčit od hafloše a pak mu taky odstává.
Jinak víte že posedlí a komora je trošku něco jiného? Váš dotaz totiž vyzněl, jako by délka posedlí a šířka komory byla pro vás totéž.
Samozřejmně že to pro mě není totéž ale je to jediné co jsem o tom sedlu věděla.