Zdravím, pročítala jsem spoustu článků zde a příspěvků, ale nějak mám ve všem zmatek.Potřebuju radu ohledně opravdu účinné výživy pro starší kobylu 17 let, která je ustájená 24/7 ve stádě cca 10 koní.Pohyb má a jezdíme dle možností 2-4týdně vyjížďky - kopcovitý terén - trvající cca 1-2 hodiny.Nedávno absolvovala celodenní vyjížďku cca 20Km s jezdcem kolem troufnu si říci 55-65Kg.Bez problémů a kulhání.Jenže já osobně momentálně pracuji také na sobě, abych nebyla těžší a daří se.Stejně ale krokovou hodinovou vyjížďku dáme spolu.Nelítáme, max. klus na rovině.Prosím o zkušenosti vás, kteří již máte s různými přípravky.Kobyla je čt.Díky všem za rady.
DDV

XXX.XXX.42.151
Já sem si teď koupila namíchanou směs na klouby na activeanimal.cz a jsem nesmírně spokojená Je fakt suprová, cítím na klisně rozdíl a člověk fakt ví, co v tom je a za pár korun.
http://www.activeanimal.cz/zbozi/aa/kloubni-vyziva/12-sada-navazenych-surovin-pro-kloubni-vyzivu-koni-na-1-mesic/
Sypké mi to teda v krmení nežrala, musí se jí krmení namáčet a s tím už problém neměla.
Z toho, co se dá koupit v potřebách je jednička na trhu Aptoflex, nebo čistě jen MSM.
Kamarádka si ještě chválí Hyalgel.
Čemu bych se vyhnula je Alavis. Jako prevence asi dobré, nebo pro staré koně, kteří už nepracují, ale nebrat ho pokud má už kůň i třeba malý problém.
Moje zkušenost je taková, že po vysazení Alavisu byl koníkův stav 2x tak horší. Alavis totiž obsahuje i látky proti bolesti. Kůň se tak cítí dobře, najednou se začne lépe hýbat, nebo přestane kulhat apod. a tak si člověk myslí, že to super zabralo a koni může dát víc zátěže, jenže po vysazení alavisu katastrofa. Kůň byl nepojizdný, bolavý, kulhal, stav horší než před tím, co to začal brát. Prostě to jen schovalo příznaky a po vysazení se objevili zpátky 2x tak horší.
A pokud jsou stavy horší, kůň má artrózu, tak to bych pak asi zkonzultovala s veterinářem bonharen, bonefos, tildren.
Hodně štěstí. =).