Bezudidlové uzdečky a bezkostré sedla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2017 08:38
Naffi

XXX.XXX.129.20

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké jsou druhy bezudidlových uzd a které jsou jemné a které ostřejší...
A to samé s bezkostrými sedly..., které druhy se vám zdají pohodlné a které jsou dobré na rekreační ježdění např. Pro hucula smajlík
Předem děkuji za odpovědi.

1.10.2017 09:23
Lenka03

XXX.XXX.142.113

Tak bezudidlovky jsou třeba sidepull, hackamore, parellka, bitless bridle,... Nejjemnější bude asi sidepull (taky záleží na materiálu), nejostřejší hackamore, které je zároveň jako jediné povolené na závodech.

3.10.2017 20:53
Francy_

XXX.XXX.192.194

Zrovna obsedám kobylku na sidepullu, zatím krokujeme a reaguje hezky. Líbí se mi hackamore, ale je tam přeci jen výrazné pákové zesílení působící na nos a to jsem nechtěla. Tak jsem zvolila provazový sidepull přidělaný na klasickou uzdečku. Zároveň jezdím na bezkostrovém sedle Barefoot. Začínala jsem s ním, takže nedokážu porovnat s kostrovým sedlem, ale je moc pohodlné. Má výraznou přední i zadní rozsochu a je to opravdu křesílko, můžu jen doporučit :) Na trhu se postupně objevují další a další značky bezkoster, některé jsou i cenově příznivější než jiné. Důležité je říct, že i bezkostru je nutné napasovat na koníka, nestačí jen nasedlat a jet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík