Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2017 23:14
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Zdravím,
mám vestu na koně, ale je mi docela nepohodlná, tak uvažuji nad koupí páteřáku. Padl mi do oka BackPro II nebo od HKM, máte s nimi někdo zkušenosti nebo máte lepší návrh

Díky za pomoc.

5.10.2017 09:48
kallisto

XXX.XXX.157.94

Jinou vestu. Páteřák je o kategorii níž.
Pokud nejsou problém finance, tak pak nafukovací.

5.10.2017 12:33
te.peckova

XXX.XXX.51.221

kallisto napsal(a):
Jinou vestu. Páteřák je o kategorii níž.
Pokud nejsou problém finance, tak pak nafukovací.

No já bych to pak chtěla i na motorku a lyže, na to asi ve vestě nepůjdu :D.

5.10.2017 13:30
eenika

XXX.XXX.68.102

te.peckova napsal(a):
No já bych to pak chtěla i na motorku a lyže, na to asi ve vestě nepůjdu :D.

Proc ne? Xlet lyzuju v Alpach pouze ve veste a ten pocit bezpeci je k nezaplaceni...

5.10.2017 14:06
te.peckova

XXX.XXX.51.221

eenika napsal(a):
Proc ne? Xlet lyzuju v Alpach pouze ve veste a ten pocit bezpeci je k nezaplaceni...

To bych asi úplně nechtěla... Páteřák je prostě takový volnější a vesty nemám ráda :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2017 15:52

eenika napsal(a):

Ten pocit bezpečí je hlavně iluzorní, páteřák ani vesta vás nedělají automaticky nezranitelnou.

Vím, že to víte a sama jsem striktní zastánce helmy a i toho páteřáku (nenašla jsem vestu, ve které bych se mohla hýbat, na nafukovací nemám peníze a doma se mi válí nepoužívaná Komperdell), ale je třeba si uvědomit, že ty bezpečnostní prvky nejsou od toho, aby nám dodávaly sebevědomí pouštět se do nebezpečných činností - jsou prostě od toho, aby nás alespoň trochu ochránily, když se během té činnosti, kterou vykonávám sebevědomě a zodpovědně, náhodou něco semele a ona se náhle promění v nebezpečnou.

Uvedu příklad - pokud mi má vesta a helma dodat sebevědomí lézt na koně, na kterého se bojím, tak tou opravdu bezpečnou volbou je na něj prostě nelézt. Že musím? Nic nemusím, alespoň 99% z nás tady. Je to něco, co jsem si v jezdectví musela zjistit tou tvrdší cestou... Neposlouchat namachrované řeči a místo toho věnovat každému koni i sobě ten čas, který potřebujeme, abych se vždy cítila bezpečně.

Já mám páteřák SWING - je fajn. Chystám se ho časem vyměnit za vestu Phoenix Tipperary, až si na ní našetřím a vyzkouším si ji.

Neregistrovaný uživatel

5.10.2017 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Každého věc jak zachází se svým zdravím.Ovšem řeknu to na rovinu, že člověk který je desetkrát za rok u lékaře po pádu z koně, pak lyže a pak motorka, by od pojišťovny měl mít zvýšené pojistné.Jak k tomu pak příjdou ti opatrnější? Blbneš? Tak zaplatíš..Možná by potom bylo i víc peněz pro opravdu nemocné..

5.10.2017 16:46
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Vykašlete se na jezdecké páteřáky a zajděte si do sportissima nebo jiného dobrého obchodu se sportovními potřebami a chtějte gelový nebo pěnový páteřák na snowboarding. Je to vyšší kategorie ochrany než klasické jezdecké a gel v tom zaprvé dokonale chrání před nárazem (z mé strany otestováno velmi krutým pádem zádama na hranu chodníku, když mě jedna remonta katapultovala - a NIC, skoro jsem to necítila a to trenéra omývali, že je po mě) a navíc se díky teplotě těla dokonale vytvaruje podle vašich zad a prakticky ho necítíte.

Navíc je mnohem levnější než ty hrůzy, co se kolikrát prodávají pro jezdce. Já jsem za svůj v akci zaplatila jen asi 1800 Kč a nedám na něho dopustit. Teď jsou dokonce i levnější: https://www.sportisimo.cz/etape/back-pro/118041/.

5.10.2017 17:33

Alfi: to je dobrý tip! Moc pěkné a jistě funkční. A za pár kaček.
Já bych to tedy na sebe nezvala - ani vestu, ani páteřák, ale rozumím, že někteří mají potřebu se takhle chránit.

Pro děti mám taky lyžařskou vestu - je to síťovina, tedy krásně dýchá - s pěnovými panely. Nejezdíme žádnou divočinu a když mi někoho někde sklepne poník tím, že uskočí, naprosto to stačí. Nebo padaj na jízdárně do písku. Tam by spíš tvrdá vesta uškodila, když se tělo hloupě zkroutí kolem spodního okraje vesty, než aby něco ochránila.
U těch bezpečnostních prvků rozumím navlékání až na úrovni skokové práce nebo u dětí.

5.10.2017 19:06
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ten pocit bezpečí je hlavně iluzorní, páteřák ani vesta vás nedělají automaticky nezranitelnou.

Vím, že to víte a sama jsem striktní zastánce helmy a i toho páteřáku (nenašla jsem vestu, ve které bych se mohla hýbat, na nafukovací nemám peníze a doma se mi válí nepoužívaná Komperdell), ale je třeba si uvědomit, že ty bezpečnostní prvky nejsou od toho, aby nám dodávaly sebevědomí pouštět se do nebezpečných činností - jsou prostě od toho, aby nás alespoň trochu ochránily, když se během té činnosti, kterou vykonávám sebevědomě a zodpovědně, náhodou něco semele a ona se náhle promění v nebezpečnou.

Uvedu příklad - pokud mi má vesta a helma dodat sebevědomí lézt na koně, na kterého se bojím, tak tou opravdu bezpečnou volbou je na něj prostě nelézt. Že musím? Nic nemusím, alespoň 99% z nás tady. Je to něco, co jsem si v jezdectví musela zjistit tou tvrdší cestou... Neposlouchat namachrované řeči a místo toho věnovat každému koni i sobě ten čas, který potřebujeme, abych se vždy cítila bezpečně.

Já mám páteřák SWING - je fajn. Chystám se ho časem vyměnit za vestu Phoenix Tipperary, až si na ní našetřím a vyzkouším si ji.

A sedí dobře? Já na něj taky koukala, ale přišel mi, že není tak přizpůsobivý jako když si koupím klasický páteřák s popruhy.

5.10.2017 19:08
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Každého věc jak zachází se svým zdravím.Ovšem řeknu to na rovinu, že člověk který je desetkrát za rok u lékaře po pádu z koně, pak lyže a pak motorka, by od pojišťovny měl mít zvýšené pojistné.Jak k tomu pak příjdou ti opatrnější? Blbneš? Tak zaplatíš..Možná by potom bylo i víc peněz pro opravdu nemocné..

Aaa... Závěr? Z toho si mám jako vzít že mám sedět doma na zadku, nebo ze si nemá cenu nic kupovat? :DD Já se ptala jak se mám ochránit, tenhle komentář mi přijde "trochu" mimo mísu :D.

5.10.2017 19:12
te.peckova

XXX.XXX.36.224

alfi pav napsal(a):
Vykašlete se na jezdecké páteřáky a zajděte si do sportissima nebo jiného dobrého obchodu se sportovními potřebami a chtějte gelový nebo pěnový páteřák na snowboarding. Je to vyšší kategorie ochrany než klasické jezdecké a gel v tom zaprvé dokonale chrání před nárazem (z mé strany otestováno velmi krutým pádem zádama na hranu chodníku, když mě jedna remonta katapultovala - a NIC, skoro jsem to necítila a to trenéra omývali, že je po mě) a navíc se díky teplotě těla dokonale vytvaruje podle vašich zad a prakticky ho necítíte.

Navíc je mnohem levnější než ty hrůzy, co se kolikrát prodávají pro jezdce. Já jsem za svůj v akci zaplatila jen asi 1800 Kč a nedám na něho dopustit. Teď jsou dokonce i levnější: https://www.sportisimo.cz/etape/back-pro/118041/.

Moc děkuji za návrh! Já se právě bojím aby se ty, které nejsou přímo určené pro jezdce nějak nezadrhávali o sedlo.. :/.

Neregistrovaný uživatel

5.10.2017 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

te.peckova napsal(a):
Aaa... Závěr? Z toho si mám jako vzít že mám sedět doma na zadku, nebo ze si nemá cenu nic kupovat? :DD Já se ptala jak se mám ochránit, tenhle komentář mi přijde "trochu" mimo mísu :D.

To nebylo přímo na Vás.Jen tak všeobecně právě pro ty kteří na bezpečnost moc nedají.Z mého pohledu je to jiné, protože za zaměstnance odvádím docela "raketu" a když se mi někde "zrakví" zbytečně..Stojí mě pak víc než vydělají.Zrovna tak mě pak mrzí, když musíme sbírat víčka od coly na operaci dítěte které si to rozhodně nezpůsobilo samo.Docela masakr moje uvažování, co?

6.10.2017 10:37
alfi pav

XXX.XXX.30.253

te.peckova napsal(a):
Moc děkuji za návrh! Já se právě bojím aby se ty, které nejsou přímo určené pro jezdce nějak nezadrhávali o sedlo.. :/.

Já mám ten svůj kousek pod pas a v sedle mě to neomezuje

Musíte si je vyzkoušet a i si v tom sednout, navíc každý páteřák se při sezení trochu posune nahoru.

6.10.2017 17:34
te.peckova

XXX.XXX.38.223

alfi pav napsal(a):
Já mám ten svůj kousek pod pas a v sedle mě to neomezuje

Musíte si je vyzkoušet a i si v tom sednout, navíc každý páteřák se při sezení trochu posune nahoru.

Jo? Mně právě podle obrázku připadá dlouhý, i co jsem se ptala jako dotaz k produktu, tak píšou, že by měl chránit i spodní díl páteře, že by při jízdě mohl vadit :/.

8.10.2017 13:47

te.peckova napsal(a):
A sedí dobře? Já na něj taky koukala, ale přišel mi, že není tak přizpůsobivý jako když si koupím klasický páteřák s popruhy.

Mně vyhovuje, ani ho necítím a na záda už jsem sebou párkrát flákla a v pohodě ;)

Když jsem v něm poprvé seděla v drezurním sedle, tak mi vadil na zadní rozsoše, ale ukázalo se, že je to tím, že jsem se v tom sedle neuměla správně posadit - teď už je to fajn.

9.10.2017 09:34
alfi pav

XXX.XXX.30.253

te.peckova napsal(a):
Jo? Mně právě podle obrázku připadá dlouhý, i co jsem se ptala jako dotaz k produktu, tak píšou, že by měl chránit i spodní díl páteře, že by při jízdě mohl vadit :/.

Já taky neříkám, že si máte kupovat zrovna ten, z linku, co jsem dávala k dobru

Prakticky jakýkoli pěnový nebo gelový páteřák na snowboarding s II. třídou ochrany je dostačující a jsou různé druhy, stačí si jen vybrat a nemusíte kvůli tomu ani lítat do koňoobchodu. Navíc koňské páteřáky jsou většinou jen třída ochrany I. a tedy nechrání tak dobře, jako ty na snowboardy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík