Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2017 19:57
Eliška Böhmová

XXX.XXX.69.154

Ahoj,
je možné, že si brzy budeme pronajímat koně s odvozem do vlastní stáje. Je to bezplatný pronájem, ale budeme hradit vše kolem péče, chci se tedy zeptat, jak to s tím je? Kolik asi stojí kovář + veterinář? Ustájení máme zařízené, ale potřebuji vědět jak je to finančně s péčí, předem děkuji.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2017 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Rok narození 2004.Eliško v pohodě jen jsem se zděsil že je to pravda. smajlík

26.10.2017 20:16
Íháček

XXX.XXX.83.196

Kazdy kovar i veterinar ma jine ceny. Idealni je zajistit si je jeste pred tim nez kone dovezete a zeptat se na cenu jich. A pak taky zalezi co od nich vlastne budete chtit protoze od kovare i veterinare se da chtit spousta veci a prece vam tu nebude kazdy vypisovat ceny za vsechny ukony.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2017 20:18

Meifi, co blbneš? Proč by si nemohli pronajímat rodiče koně pro svou 13letou dceru? Vždyť se to tu řeší každou chvíli... tahle se alespoň ptá, jak to vlastně je s cenami... ikdyž se tady tedy probírají tahle témata pořád dokola. Kdyby se ptal ten rodič, jistě bych se snažila mu vymluvit, že je to dobrý nápad (pokud nemají zajištěné opravdu dobré zázemí a k ruce prvotřídního koňáka), ale u dcerky to nemá smysl...

Ceny držení koně se tu probírají každou chvíli. Použij, Eliško, chlíveček v horním pravém rohu "Vyhledat" a jistě najdeš, co hledáš. Něco s heslem "Kolik vás stojí kůň" nebo tak něco.

26.10.2017 20:24
chromik

XXX.XXX.243.252

No na tohle jste se měli zeptat majitele koníka, kolik co asi stojí, co koník potřebuje apod.
Nevím aktuální ceny, ale min.1x ročně očkování cca 500, -kč, min.2x ročně odčervení cca 500, -kč, kovář podle toho, jestli budete i kovat nebo jenom strouhat a jaké má koník kopyta - no dejme tomu cca 2000, - ročně.
Ovšem kdykoliv se může stát nějaký úraz apod. a pak to může jít do tisíců...

Neregistrovaný uživatel

26.10.2017 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Když to vezmu podle naší omladiny u nás, tak tu i ta 11-ti letá prďolka ví kolik se platí kovář na předek.Kolik stojí ustájení, kolik krve na závody a odčervení.Tak teda kde se pohybuje slečna u koní? Na marsu? Lituji na tohle neskočím ani náhodou.

26.10.2017 21:00
Íháček

XXX.XXX.83.196

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když to vezmu podle naší omladiny u nás, tak tu i ta 11-ti letá prďolka ví kolik se platí kovář na předek.Kolik stojí ustájení, kolik krve na závody a odčervení.Tak teda kde se pohybuje slečna u koní? Na marsu? Lituji na tohle neskočím ani náhodou.

To snad nemyslite vazne. Ja sem zacinala ve trinacti v oddile a kolik co stoji me teda fakt nezajimalo proc taky? Kdyz clovek zacne planovat vlastniho tak se samozrejme zacne zajimat ale kdyz to neplatim tak me to ve ctrnacti fakt nezajima. A na to ze se tu celou dobu prezentujete jak o konich nic nevite tak jste najednou nejak moc chytry a akorat tu kazdeho kritizujete.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2017 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Asi jiný oddíl.Mě to je fuk co si myslíte o tomto dotazu, ale já si myslím svoje.Tečka.

26.10.2017 21:24

Podpořím Íháčka v tom, že v cca 30 letech, když už jsem již měla odzávoděno, odpracováno u koní v zahraničí, odtrénovány desítky děcek do ZZVJ v oddíle, tak přesto jsem s pořízením svého prvního koně (vždy jsem tvrdila, že svého koně nechci, protože nejsem blázen - vždyť je tak prima nemít tu zodpovědnost a někde si "vozit zadek" ) zjistila, že vlastně třeba neumím napasovat sedlo...? Že musím hlídat očkování a odčervování...? A milion dalších věcí, které prostě běžný "uživatel koně" neřeší. Pro mě tehdá štěstí, že jsem nemusela pečovat o sporťáka, protože tam se přidávají další věci typu sestavování krmné dávky a další věci, které prostě JEZDEC neví.
Protože to řešit nemusí. Prostě "každý kůň ve sport.stáji má svoje sedlo", majitel nebo šéf stáje ví, co krmit, volá kováře, zařizuje závoz žrádla do stáje... jezdec opečuje koně, zkontroluje jeho zdravotní stránku a menší věci ošetří sám (nebo zkonzultuje s majitelem pro zavolání veta), ale zbytek vlastně není jeho starost. Akorát má pak výhodu toho, že už toho dost viděl a zažil, a že ví, na koho se obrátit pro radu, protože má těch lidí za ta léta kolem sebe dost... ale taky se prokousává spoustou novinek a zodpovědností. A každé rozhodnutí, ať už dobré nebo špatné, je čistě na jeho svědomí...

Neregistrovaný uživatel

26.10.2017 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A co jste jí tedy poradili? Nevíme ani jakého koně vlastně myslí?Kolik bude platit ustájení víte? Pastevní nebo box? Kovář? V jakém stavu má kůň kopyta? Jaký zdravotní stav vůbec má dotyčný kůň?Notabene naše děvčata se zeptají během dvaceti vteřin ošky nebo majitele.Hele a proč by jsme se tu hádali...Tohle jí přece stejně nikdo bez detailních znalostí nemůže poradit, ne?

26.10.2017 21:56
Íháček

XXX.XXX.83.196

A co jste jí tedy poradili? Nevíme ani jakého koně vlastně myslí?Kolik bude platit ustájení víte? Pastevní nebo box? Kovář? V jakém stavu má kůň kopyta? Jaký zdravotní stav vůbec má dotyčný kůň?Notabene naše děvčata se zeptají během dvaceti vteřin ošky nebo majitele.Hele a proč by jsme se tu hádali...Tohle jí přece stejně nikdo bez detailních znalostí nemůže poradit, ne?

Ne nevime nic proto jsem ji psala ze se ma zeptat konkretniho veta a kovare protoze kazdy ma jine ceny a je to rozhodne lepsi nez napsat ze je lharka a cele si to vymyslela. Vy tu kolikrat pisete vetsi pohadky takze od vas to fakt sedi.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2017 22:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Joo a uvěřil mi to někdo? Myslím ty pohádky? Schválně jsem zvědavý a napište mi to sem. smajlík

26.10.2017 22:18

Sisi?

26.10.2017 22:44
Íháček

XXX.XXX.83.196

Ja myslim ze takovych tu bylo vic ale hledat vam to fakt nebudu. Je to zbytecne a je mi jedno kdo cemu veri ale vadi mi ze kdyz se nekdo na neco slusne zepta tak ho nekteri tady hned zkritizujou jen proto ze je mu ctrnact.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2017 23:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ano ta určitě když má foto mých koní, akorát mé osoby ne.Co se mi stalo že to píšu? Konečně jsem našel človíčka odpovídajícího mým představám tady.No a tím to končí celé divadlo.Sháněl jsem někoho kdo má opravdu vztah ke koni jaký si já představuji a ne co někomu připadá normální a běžné.Koně opravdu existují a jsou zatím ustájeni skutečně v dostihové stáji.Mě se tu ukrutně nelíbí ale nemohl jsem odejít a vzít si koně sebou dokud neseženu někoho kdo je znalý a vyhovuje mým představám.Také s valachem je to pravda a v úterý bude konečně ofiko můj.Beru si i tu starou sebou protože majitel mi jí v klidu věnoval ať se stará někdo jiný o mrtvolu skoro. Proto jsem tu pořád zdůrazňoval to neprodání koně a jatka to mě vůbec málem zabilo.Dnes jsem právě našel a dokonce i se zázemím kam je dát.Už jsem nevěřil, že takový člověk existuje.Brouzdal jsem po stájích různě a přemýšlel co kam je dát? Nic nevyhovovalo a já se rozhodl pro jedině domácí chov.Jenže kde a s kým? Tak už se to konečně povedlo a pohádky je konec. smajlík Tak děkuji že jste to se mnou vydrželi, mějte se moc hezky a to i ti co mě považovali za blázna.Pokud bych se vrátil, tak na místě slibuji sto tisíc korun tomu kdo si toho první všimne, jo? Opravdu je to konečná.

27.10.2017 00:01
Íháček

XXX.XXX.83.196

Ano ta určitě když má foto mých koní, akorát mé osoby ne.Co se mi stalo že to píšu? Konečně jsem našel človíčka odpovídajícího mým představám tady.No a tím to končí celé divadlo.Sháněl jsem někoho kdo má opravdu vztah ke koni jaký si já představuji a ne co někomu připadá normální a běžné.Koně opravdu existují a jsou zatím ustájeni skutečně v dostihové stáji.Mě se tu ukrutně nelíbí ale nemohl jsem odejít a vzít si koně sebou dokud neseženu někoho kdo je znalý a vyhovuje mým představám.Také s valachem je to pravda a v úterý bude konečně ofiko můj.Beru si i tu starou sebou protože majitel mi jí v klidu věnoval ať se stará někdo jiný o mrtvolu skoro. Proto jsem tu pořád zdůrazňoval to neprodání koně a jatka to mě vůbec málem zabilo.Dnes jsem právě našel a dokonce i se zázemím kam je dát.Už jsem nevěřil, že takový člověk existuje.Brouzdal jsem po stájích různě a přemýšlel co kam je dát? Nic nevyhovovalo a já se rozhodl pro jedině domácí chov.Jenže kde a s kým? Tak už se to konečně povedlo a pohádky je konec. smajlík Tak děkuji že jste to se mnou vydrželi, mějte se moc hezky a to i ti co mě považovali za blázna.Pokud bych se vrátil, tak na místě slibuji sto tisíc korun tomu kdo si toho první všimne, jo? Opravdu je to konečná.

27.10.2017 06:58
peggi16

XXX.XXX.41.2

Já nevím, ale dávat takový dotaz na ifaunu? Ani nenapsala, odkud je. Pokud bych si pronajímala koně já, nejspíš bych zašla do dotyčné stáje a zeptala se tam, jestli mají vlastního veta, kováře, atd. a kolik se přibližně platí. Nesondovala bych na ifauně, kolik to stojí, když každému normálnímu člověku dojde, že ceny se budou v rámci celé ČR lišit. Prostě svůj dotaz měla holčina směřovat na stáj, tam by jí určitě řekli a poradili líp než zde. A každý kůň má svoje, že, jeden potřebuje to, druhý ono.

27.10.2017 07:01
peggi16

XXX.XXX.41.2

Pokud je to opravdu konečná, tak je to škoda...

Martine, díky za zprávu, plně s ní souhlasím. Ať se ti daří.

27.10.2017 07:49
kapička

XXX.XXX.64.44

U jedněch koní se platí za nic moc strouhání 400, v Praze jsem platila za koně v pronájmu 1200 za okování na všechny 4. Očkování tuším bylo 800, zase Praha, ale to nevím jistě. Já šla do částečného pronájmu jako dávno plnoletá, pracující osoba po 4 letech u koní, ale co a jak se platí a kolik, to jsem fakt netušila...

Přidejte reakci

Přidat smajlík