Vydrbávání hřívy, srsti.. co s tím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2017 17:50
ladyhuculka

XXX.XXX.144.38

Dobrý den, máme nově minishetlanda, který si vydrbává srst i hřívu o stromy nebo zubama. Muchař to není, mohl by mi někdo poradit co by to mohlo být za kožní onemocnění a jak se toho nejrychleji a nejúčiněji zbavit? Předem díky za rady.

30.10.2017 11:57
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Může ho to to jen prostě svědit od prachu

Zkuste postižené místo umýt jemným třeba dětským šamponem a uvidíte, jestli v tom bude pokračovat. Pokud ano, vyzkoušejte šampon Medivet (nanést, napěnit, nechat 15min působit, pak umýt a čistým ručníkem osušit). Šampon Medivet je určený pro zvířata se zvýšeným projevem svědivosti kůže a jejím šupinatěním - mám vyzkoušeno a u nás to fakt zabralo, koník taky nebyl muchař, osypal se od postroje. Pokud ani to nezabere, pak volat veterináře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2017 12:34

Můžete pak zkusit i odčervit pastou s ivermectinem a umýt opakovaně neostomosanem. Pastu i neostomosan dostanete od veta, zkuste se s ním poradit.

31.10.2017 09:22
majkulka

XXX.XXX.237.148

Můžu se spíš zeptat, proč jste přesvědčena, že to není muchař?

1.11.2017 17:58
ladyhuculka

XXX.XXX.144.38

Poníka jsem viděla v létě a nebyl vydrbaný a mouchy mu nevadily. Poníka jsem dnes zkusila teda umýt šamponem tak doufám, že to zabere, když ne tak teda budu muset volat veta. A odčervený byl nedávno.

1.11.2017 21:15

ladyhuculka napsal(a):
Poníka jsem viděla v létě a nebyl vydrbaný a mouchy mu nevadily. Poníka jsem dnes zkusila teda umýt šamponem tak doufám, že to zabere, když ne tak teda budu muset volat veta. A odčervený byl nedávno.

Koukněte mu do hřívy hodně zblízka(posvítit i baterkou-mobilem), pořádně jí prohrňte, mohl by mít všenky...

2.11.2017 18:14
ladyhuculka

XXX.XXX.144.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koukněte mu do hřívy hodně zblízka(posvítit i baterkou-mobilem), pořádně jí prohrňte, mohl by mít všenky...

Všenky jsem nenašla. Dnes jsem ho, ale pro jistotu umyla antiparazitním šamponem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík