Koně jsou pořád venku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.10.2017 23:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36

Všimla jsem si už dřív, že moji koně používají stodolu, kterou mají trvale otevřenou a přístupnou pouze když je horko a hodně hmyzu. Neřešila jsem to, pro koně je přirozený otevřený prostor a volnost k neustálému pohybu. Nicméně ta včerejší bouře, kdy létaly větve, pršelo a vichr byl fakt studený... No, stejně se neschovali!
Jaké máte zkušenosti? Tedy - má-li kůň svobodnou volbu jestli bude pod střechou, nebo pod širým nebem. Kdy se Vaši koně jdou dobrovolně "ustájit"?

30.10.2017 23:21
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Moje skúsenosti s voľným prístupom do maštale sú take že aj pri velmi zlom počasí kone zostávajú vonku (dokonca jaj tie staršie). Ak je zima zomknú sa k sebe a otočia sa vetru či dažďu zadkom. Tak ako píšete prístrešie vyhľadávali vo velmi teplých dňoch ako útočisko pred priamym slnkom. Známa dokonca našla svoje kone zasnežené i keď mali všetky otvorenú maštal.

31.10.2017 08:26
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Z mých zkušeností jim je jedno, jestli fouká, prší, chumelí, je konec světa, jediné, co je zajímá a kdy se chtějí schovat je opravdu výheň a dotěrný hmyz, jinak to mají na háku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2017 09:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že v tomto prípade kone vyhodnotili ako bezpečnejšie miesto výbeh, s možnosťou úniku, než stodolu.
U nás sa ustajňuje dobrovoľne hocijako, občas sa v silnom vetre a daždi pasú vonku, inokedy si zalezú pod strechu... a veľa záleží aj na povrchu, na suchom a pevnom podklade u nás kone stoja radšej, než vonku na blate. Aveľa zamvisí aj od polohy- ak je možnosť stáť a driemať na suchu a vidieť pri tom na celý výbeh, parkujú tam kone radšej, než vonku.

31.10.2017 10:09
samik49

XXX.XXX.177.4

Naši mají opravdu prostornou stodolu s vysokým stropem a výhledem do krajiny a při špatném počasí jsou tam furt. Za špatné počasí počítám jak velké vedro, tak déšť, vítr a podobně.. Ve vichřici nevystrčili nos, když jsem valacha naposledy v lijáku potřebovala na chvíli vytáhnout ven, tvářil se, že mě sežere :D.

31.10.2017 11:50
martin b

XXX.XXX.46.86

Mám poníky shetlandy. I v té vichřici co teď byla jsem je pustil normálně do výběhu. Manželka mi to vyčítala, že chudáčci tohlento a támhleto. Přes den jsme je pak pěkně z tepla z okna pozorovaly a oni si ten ledovej vichr normálně užívaly. Dováděly společně mladý, i starý jako za mlada. Skákaly do louží až voda lítala všude kolem. Byla to sranda je při tom pozorovat. Fakt jak malý děti. Jinak na noc mají otevřenou maštal s menším výběhem a při nepříznivém počasí maštal rádi využijí.

31.10.2017 13:50
canka

XXX.XXX.96.220

Kobyla se mi zachovala stejne jako Vasi kone..nez aby v nedeli v tom vichru a desti byla schovana v pritresku pekne nastlanem slamou s plnymi jeslemi sena, stala venku, otocena zadkem proti vetru a podrimovala . Snazila jsem se ji odvest do pristresku a naznacit ji, ze tam by ji bylo lip, ale kdepak, zase sla ven, kde stala v desti bez jidla..myslm, ze se tam citila bezbecneji, protoze je kolem ni otevreny prostor a vse vidi, kdezto v pristresku slysela susteni plachet od sena, padajici vetve apod., a byla asi nervni, ze nevidela, odkud ty zvuky jdou..jen jsem se modlila, aby nejaka vetev nepristala na ni, kdyz je kolem nas lesik..

31.10.2017 18:08
Francy_

XXX.XXX.208.100

Já mám kobylu, která se jde schovat už jen když začne maličko mrholit, je to slepice :-D Ale jakmile nesu jídlo, tak uragán, blesky či kroupy vem čert a je hned u mě smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík