Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2017 19:49
Peti Popy

XXX.XXX.46.255

Ahoj, mam dotaz. Mam na míru šité westernove sedlo (půl roku staré ) a pri jízdě me velice bolí nohy. Hlavně vnější strana kotníku, dnes jsem jela 2 hodinovou vyjizdku a ke konci az jsem se skoro neudržela v klusu a ve cvalu. Třmeny nejsou predtocene ale mam je v sedlovne vyvazane tyči aby se rozeviraly. Myslíte ze bolest způsobují třmeny u relativně nového sedla které jakoby lehce paci nohu ? Nemůžu mít třeba moc krátké třmeny ? Mam zlozvyk ze moc proslapuju patu ( nejde mi se odnaucit mam opravdu hodně proslaplou nohu, snažím se ji pri jízdě trochu narovnavat ale pak mi třmeny vypadávají ) mohlo by za to i toto ? Jezdím 12 let, většinu času v Anglii tam me Boleslav obcas kolena ale ne kotníky, v tomto westernu mam vraždě problém. Je to kvalitní sedlo tak doufám ze se to vyřeší nerada bych měnila nebo tak.. A nemohou za to i nové neprošlaple westernove boty ( ale bolest ty jsem měla dnes prvně, a nohy prvně nebolely)... Nevim si rady dekuji pokud někdo zná příčiny.

4.11.2017 20:33
lenacia

XXX.XXX.205.245

Možné to je. Zkuste během jízdy vyndat nohy ze třmenů a mít je navolno, často bolest nohou apod způsobuje právě to, že člověk stále drží nohu v určité dané pozici a pokud hodně prošlapáváte, tak to nejspíše může být důvod.
Jaké máte třmeny to musíte poznat sama a případně si je zkusit třeba o dírku či dvě prodloužit, jestliže můžete takhle prošlapávat patu jak píšete, možná budou kratší.
Jinak na přetočení třmenů je výborná věc navlhčit fendry a postupovat dle obrázku https://i.pinimg.com/564x/4b/f0/29/4bf0293e43a1bec078f9acbf33a96cc9.jpg.

5.11.2017 20:26
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Přetoč třmeny a máš klid

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2017 11:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tyyyyjo! Tony žije!

Nazdááár!

Přidejte reakci

Přidat smajlík