Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje kamarádka chodí ke stejné trenérce jako já, ale má ten problém, že ''jezdí'' už 3 roky a furt je na lonži nedostala se ještě ani do cvalu. Furt říká, že to nemá cenu, že se to nikdy nenaučí, ale já si myslím, že ano ovšem jí o tom přesvědči je horší. Mimochodem není tlustá, je normální postavy ( okolo 58 kg). Chodí 1x týdně, al já taky chodila a naučila (myslím tím krok, klus, cval, skákat ). Jak jí mám povzbudit?
Kazdy se uci jinak. Nekdo se neudrzi poradne na koni ani po deseti letech a nekdo uz po par mesicich bude jezdit jako profik. Je to hodne i o povaze cloveka. Kdo opravdu chce a bavi ho to tak na sobe bude makat a snazit se dal i kdyz mu to zrovna moc nejde. Nevim s cim konkretne ma kamaradka problem ale nektere veci se daji trenovat i bez kone. Jsou treba ruzne cviky pro spravny sed nebo rovnovahu. Nebo by mozna pomohla i zmena trenera. Kazdy trener uci trochu jinak a co vyhovuje jednomu nemusi vyhovovat druhemu. Treba by jiny trener umel vysvetlit lip nebo dal lepsi rady jak se zlepsit.
Nejideálnější by bylo domluvit se s trenérkou, myslím, že pokud se s ní "trápí" tři roky stále na lonži krok klus, také by ji určitě ráda posunula konečně o úroveň dál a určitě sama trenérka musí vědět, jak na tom ten člověk jezdecky je, jestli nemá dobrou rovnováhu, jestli je její strach zbytečný a zda by to zvládla či ne. Já se po pádu do sedla dostala taky po roce a poprvé naklusala po pěti měsících tím stylem, že sem šla s kobčou do kruhovky, ještě navíc na bezudidlovce, a kamarádka mi oznámila "Pevně se drž nohama, naklušeme", co na tom že sem se málem strachy rozbulela :D, prostě se klusalo a basta. Když sem poprvé po tom pádu vedla kobču v sedle sama po jízdárně taky to bylo prostě tak, že mě kamarádka odepla z lonže a oznámila mi, že prostě musím a je jí to jedno. Tím neříkám, že přesně tohle máte kamarádce udělat, proto je třeba domluvit se s tou trenérkou, ale je to nejlepší na odbourání takového toho iracionálního strachu.
Pokud ji chcete podpořit, je plno věcí, říct že umí dobře jezdit, že za lonžování v tuhle chvíli vyhazuje zbytečně peníze, že koníka chodit s ní stále v kruhu unavuje... případně být během tréninku jen jako divák, stát tam u nich sledovat je, a podporovat ji ze země, že už by mohla zkusit cval, nebo že by mohla zkusit vést koníka sama, a trošku do ní "hučet".