Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2017 20:56

Omlouvám se za nekoňské téma, ale nevíte někdo zda se dá použít neostomosan na odblešení 560g ježka? Ředění 1:500?

29.11.2017 21:49
helas

XXX.XXX.12.12

Nebylo by lepší vzít ho Arpalitem?

29.11.2017 22:18
Terven

XXX.XXX.160.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Omlouvám se za nekoňské téma, ale nevíte někdo zda se dá použít neostomosan na odblešení 560g ježka? Ředění 1:500?

Možná to potřebujete narychlo a nic jiného nemáte? Ale ten Arpalit je asi opravdu lepší nápad, jinak je ježčí manuálek třeba tady
http://www.vetlife.cz/jezci-jak-jim-pomoci/.

29.11.2017 22:42

Moc vám všem děkuji za reakce, ježek přišel dnes večer ke dveřím domu na kočičí granule, už se mi ho podařilo zvážit i na přesnější digitální váze, má 480g, dovolala jsem se i chudákovi vetovi, arpalit mám jen neo a ten je koncentrovanější, ježek může mít prý jen jednoprocentní. Zítra ráno nástup na veterině, prý je potřeba injekčně ivomec, kvůli plicním parazitům, do té doby snad nezamořím barák blechami smajlík

29.11.2017 23:17
helas

XXX.XXX.12.12

Obstříkni - opodál - to místo, kde ježka máš, Bio Killem. A až ho odvezeš, tak i to místo, pořádně. Ty blechy vcelku nebudou mít důvod ježka opouštět; horší bude, až se jim na něm přestane líbit. (Čili Bio Killem i tu krabici či přepravku - nebo zavčas vyhodit.)

Takže po injekci už bych ho domů nedávala - ono by mělo stačit dát ho do stodoly, přístavku či čeho, prostě do zatepleného místa, které odpovídá ježčí potřebě pro zimu.480 g je na hraně; no, oni ti na veterině poradí a v tom manuálku si taky dost načteš.
Ježkovi zdar a tobě dík!

30.11.2017 16:34

Aspoň na 800g jsme dokrmovali, raději 900, na spaní. Zdroj info záchlanná stanice Pavlov.
My je obvykle načapali dřív, takže nemrzlo, nezomovali jsme, jen krmili/ a nadávali, protože pořád drhli balkon, jsou to čuňata a marné dát jídlo na trávku, na balkon se stějně došli vys.../smajlík
Známá zimuje ve sklepě, v bedničkách, vedle mrkvesmajlík.

30.11.2017 19:29

Helo, Žofré, děkuji.Mrňous už má veterinární nepříjemnosti za sebou, už spí i stočený v klubíčku, včera jen ležel jak dlouhý tak široký. Zítra se na něho přijedou podívat ze záchranné stanice, máme ji tu kousek, abychom domluvili, kde a jak bude po dokrmení zimovat, spíš myslím, že u nich. Nemáme totiž sklep, zděnou stodolu, stáje jsou jen dřevěné, teplota uvnitř pod nulu klesá, garáž plechová totéž, leda mu udělat zimoviště v ložnici, kde netopíme, nebo v kurníku :).

30.11.2017 19:36
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ježeček, júúúj, ňuňuňuňuňuňu

Neregistrovaný uživatel

30.11.2017 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě tu bydlí dvojce ježků.Chodí běžně na večeři, ale teda stříkat je arpalitem? Blechy možná nějaký mají, ale nevím abych je nevyplašil spíš tím? Zabydleli se pod dřevem co mám uskladněný na zimu.Popravdě bych rád kdyby se přestěhovali kousek pod druhou hromadu, protože v zimě musím překvapivě něčím topit.

1.12.2017 06:52

Tak jsme ve stejné kaši, zas jeden bodlina nespí. Odblešovat a uvnitřňovat tedy nebudu, vedle je chlívek se senem a slámou, tam jsem šéfa na lopatce přemístila z terasy i s plnou miskou, vážit dnes nebyl čas, snad během víkendu, on si Pavlov někdy i přijede, když mají cestu pro jiniu skapacinu poblíž, uvidíme, jak ta váha. Nebo...ňuňuňu?

1.12.2017 10:09

Tak hlásím, že Vendelín už je v záchranné stanici na Huslíku. Přijeli, domluvili jsme se že dokrmí a zazimují a začátkem dubna si pro něho příjedu a vypustím ho zase u nás smajlík. Ňuňu by bylo hned, musím se držet smajlík.

Meifi, já fakt neběhám kolem baráku s arpalitem a nestříkám každého ježka, co se tu objeví

Neregistrovaný uživatel

1.12.2017 17:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak hlásím, že Vendelín už je v záchranné stanici na Huslíku. Přijeli, domluvili jsme se že dokrmí a zazimují a začátkem dubna si pro něho příjedu a vypustím ho zase u nás smajlík. Ňuňu by bylo hned, musím se držet smajlík.

Meifi, já fakt neběhám kolem baráku s arpalitem a nestříkám každého ježka, co se tu objeví

Dobře, noo. smajlík

2.12.2017 19:25

Tak to závidím, nebyla jsem doma, dnes bodlín zvážen, mizerných 340, nakrmen, zítra volám Pavlov, nemám jak převézt zatím.

3.12.2017 01:15

Tak to závidím, nebyla jsem doma, dnes bodlín zvážen, mizerných 340, nakrmen, zítra volám Pavlov, nemám jak převézt zatím.

A jéje. Tak to je úplný mrňousek. Držím mu moc palce.
Přeji Vám krásný adent.

7.12.2017 16:15

A jéje. Tak to je úplný mrňousek. Držím mu moc palce.
Přeji Vám krásný adent.

Díky, palce určitě pomohly.Dnes odjel na stanici Pavlov, měli vyjeté auto, chytali v Jihlavě nespící podměrečné netopýry, bodlinu přiložili cestou, váha prý dobrá, lidé jim volají a nosi dvěstěgramové smajlík.
Zimují je po více, takže ho nepoznají...nabízeli nám, že nám ale klidně nějakého zjara dají-netřeba, máme dostsmajlík.

Krásné svátky i vám, ježkům klidné spaní.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2017 16:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Díky, palce určitě pomohly.Dnes odjel na stanici Pavlov, měli vyjeté auto, chytali v Jihlavě nespící podměrečné netopýry, bodlinu přiložili cestou, váha prý dobrá, lidé jim volají a nosi dvěstěgramové smajlík.
Zimují je po více, takže ho nepoznají...nabízeli nám, že nám ale klidně nějakého zjara dají-netřeba, máme dostsmajlík.

Vám taky krásné svátky. smajlík

7.12.2017 18:46

Ten se měl jak v ráji, vícechodové menu smajlík.
A roztomilí netopýrci, to jsem nevěděla, že mohou být podměreční nespavci, máme je tu taky, tak doufám, že jsou všichni řádně najedení a tvrdě spí smajlík.
Díky, Žofré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík