Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2017 07:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Není to tak dávno, kdy se člověk, pohledem do profilu, dozvěděl základní věci o účastnících diskuzí na ifauně. Někdy i jméno, většinou koníčky a skoro vždy byly fotky domácích miláčků.
A teď? K čemu je profil, když tam nic není.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 07:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Protože tu máme lidi, kteří nechtějí, aby o nich druzí něco věděli

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2017 07:44

Sisi: protože ne každý potřebuje lustrovat uživatele. Někdo sem totiž chodí pomáhat na diskuse nebo hledat odpovědi na svoje otázky a z důvodů sociálního kontaktu má založen Fb profil...
A když mi někdo přijde sympatický, přes SZ lze navázat osobnější rovinu kontaktu...
Mě to přijde dostatečné.

8.12.2017 08:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sisi: protože ne každý potřebuje lustrovat uživatele. Někdo sem totiž chodí pomáhat na diskuse nebo hledat odpovědi na svoje otázky a z důvodů sociálního kontaktu má založen Fb profil...
A když mi někdo přijde sympatický, přes SZ lze navázat osobnější rovinu kontaktu...
Mě to přijde dostatečné.

Ha, nikoho nelustruji!
Koukla jsem a věděla, že Anička má poníčka a králíka a Honza má tažáka a dogu.
Většina majitelů mazlíčků se jimi chlubí. Pokud někdo nedá ani takovou drobnost k povědomí, je to k zamyšlení.
Co se týká té pomoci. Většinou je odpovědí na dotaz něco z vlastních zkušeností. Taky odkazy popř. třeba jména vetů, či kovářů.
Já se zeptám, jak to mají druzí, ale i tak si seženu další informace popř. konzultuji s odborníky.
Ale pořád nerozumím, proč nemít v profilu nic. Obzvlášť, když tentýž člověk (netvrdím, že všichni) má na FB fotky třeba i z WC.
Beru to tak, že když si chci s někým povídat, představím se. Ale já jsem ze staré školy, nejspíš je to teď jinak.

8.12.2017 08:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Protože tu máme lidi, kteří nechtějí, aby o nich druzí něco věděli

Asi je to tak.
To ovšem o něčem svědčí.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 08:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Fb"nemám", respektive mám jen na hraní hry, a určitě už tam po zkušenostech nic dávat nebudu. Mám webovky, na ty stejně nikdo nechodí, takže je to znamení, že to nikoho nezajímá A stejně v mém případě když někoho hledám, a ráda bych o něm něco věděla, kontaktovat ho nemůžu, protože se mu můj profil zablokuje, nebo to hází někam, kde to dotyčný ani nenajde. Stejně je nejlepší osobní kontakt, na internet si může napsat každej co chce a vůbec to o něm nemusí vypovídat, jaký je ve skutečnosti.

8.12.2017 08:29
kapička

XXX.XXX.64.44

Já ani na fb v současné době nemám profilovou fotku, podle které by mě někdo poznal. Kromě lidí, kteří mě znají.
Nevím jak to maj jiní, ale já ani v osobním životě nevybalim na člověka, se kterým se bavím třeba pracovně, nebo i během provozování nějakých koníčků, celý svůj životopis, koníčky, koně, stáje, kde jezdím, jména trenérů a já nevím co. Prostě moje soukromí je moje, a co je komu do něj a na internetu zvlášť...

8.12.2017 08:36
saola

XXX.XXX.200.148

sisi58 napsal(a):
Ha, nikoho nelustruji!
Většina majitelů mazlíčků se jimi chlubí. Pokud někdo nedá ani takovou drobnost k povědomí, je to k zamyšlení.
Co se týká té pomoci. Většinou je odpovědí na dotaz něco z vlastních zkušeností. Taky odkazy popř. třeba jména vetů, či kovářů.
Já se zeptám, jak to mají druzí, ale i tak si seženu další informace popř. konzultuji s odborníky.
Ale pořád nerozumím, proč nemít v profilu nic. Obzvlášť, když tentýž člověk (netvrdím, že všichni) má na FB fotky třeba i z WC.
Beru to tak, že když si chci s někým povídat, představím se. Ale já jsem ze staré školy, nejspíš je to teď jinak.

Souhlasím, absence fotek je škoda, ale je pravda, že každý třeba nechce své soukromí či detailní fotky z chovatelských zařízení či chovaných zvířat úplně zveřejňovat, to je každého věc. Více mne mrzí, že lidé skrývají své příspěvky a to, kde diskutují - to mi přijde hloupé, protože diskuze je od toho, aby se názory vyměňovaly a právě z příspěvků je možné si udělat o tom kterém konkrétním diskutujícím obrázek, zda jeho informace brát vážně či ne. A taky kontinuální změny identifikace jednoho přispěvatele, ale to je spíš jen takový povzdech...

8.12.2017 08:40
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Ha, nikoho nelustruji!

Pokud se představíte někomu v reálném životě, představíte se jen jemu. Představíte-li se na veřejném diskuzním fóru, představíte se de fakto celému světu, což je rozdíl. Takže ačkoliv (nebo možná právě proto), že jsem ze staré školy, chápu, že ne pro každého je to přijatelné. A nemusí to hned znamenat, že se má dotyčný za co stydět nebo má co skrývat. Jen prostě nemá chuť sdílet své osobní údaje či část svého soukromí úplně s každým. Z různých důvodů, někdy i profesních.
Nemám potřebu znát identitu diskutujících na diskuzním fóru, raději si udělám představu podle jejich psaného projevu než podle profilových údajů, které mohou být smyšlené od A do Z.

8.12.2017 08:54
saola

XXX.XXX.200.148

Terven: a proč skrýváte své přípěvky? Nic ve zlém, jen mne to zajímá...co vás k tomu vede. Zde je přece diskuze a pokud už sem člověk tedy píše, tak proč by historie jeho příspěvků neměla být viditelná pro ostatní?

8.12.2017 10:27
canka

XXX.XXX.96.220

Za me muzu rict, ze ja se na svem profilu rada pochlubim svymi zviratky, a budu rada, kdyz o me bude chtit nekdo vedet vic, respektive tedy co se zvirat tyce (jsme preci ifauna), ze se proste podiva do meho profilu a uvidi, jakym zviratum se venuji a co me zajima...ale na druhou stranu co se soukromi tyce, je asi kazdeho vec, co chce zverejnit a co ne..a kdyz se s nekym chci zkontaktovat blize, tak vyuziji SZ, jak uz tu padlo vyse..

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Taky nemám potřebu znát identitu některých diskutujících, ale myslím si, že psaný projev vyjadřuje hodně, přesto v reálu může být člověk úplně jiný. Někdo se neumí vyjadřovat, jiný zase číst, místo řádného vysvětlení "však nic nemusím" a nebo zas přehnaně popisuje svou situaci. Jak se říká, papír snese hodně, a internet ještě více. Každý má soukromí asi někde jinde, někdo se pochlubí s obědem, jiný radši ani koně nevyfotí. Někdo je paranoidní a myslí si, že ho všichni sledují, jinýmu je to buřt. To je ta individualita a různorodost člověka. Kdybychom byli všichni stejní a měli stejné myšlení, asi by bylo spoustu věcí jednodušších, ale život je život. O mně je na internetu téměř vše, včetně rodného čísla, když někdo ví, jak to poznat, nebo kolik vlastně za rok vydělám, a nic s tím neudělám, protože se snažím pracovat, a jsem vydána úředníkovi a jeho požadavkům napospas. A ano, někteří nechtějí své zázemí zveřejňovat, je to jejich právo, upřímně, kolik lidí se zvedne a pojede se podívat, nebo v reálu "něco udělá". Spíše se to strhne k oné "diskuzi" bez reálné znalosti situace a pravdy. A je jen na každém, jestli se toho chce nebo nechce účastnit.

8.12.2017 11:53

Jsem se schválně šla podívat do svého profilu, cože tam vlastně (ne)mám
Mno, taky nic extra. Alespoň výčet druhů chovaných zvířat.

8.12.2017 12:36
petra136

XXX.XXX.138.162

Upřímně, po tom co se děje kolem jisté osoby na FB a potažmo i zde na iFauně, ani nemám potřebu o sobě sdělovat více informací, natož zde sdílet více fotek. Momentálně jsem já objektem zájmu této osoby a jsem propírána na mnoha jeho poradnách a stránkách a zjistila jsem, že i zde.

8.12.2017 12:43
-Veru-

XXX.XXX.142.99

Já osobně nemám potřebu všude roztrubovat, jestli mám koníčka, pejska, kočičku nebo morčátko. Myslím si, že po tom nikomu nic není, respektive celý svět o mně nemusí vědět, kdo jsem a co všechno vlastním. Ono v dnešní době se strašně málo lidí pozastavuje nad pojmem "digitální stopa". A hodně z vás by se dost divilo, co všechno se o vás dá z veřejně dostupných informací zjistit. I k nějakým základům digitální gramotnosti patří vědět, co je vhodné ke zveřejnění a kde.
Takže pokud o mně někdo chce vědět, ať se zeptá. Já zhodnotím, jestli jsem ochotná tomu konkrétnímu člověku tu konkrétní informaci poskytnout, nebo ne. K tomu, aby si člověk udělal názor o mých odpovědích na fóru, nepotřebuje vědět, jestli mám 10 křečků a fotku ke každému.
Jen vsuvka, když jsme se s manželem seznámili, tak si stěžoval, že o mně nikde nemůže nic najít. Že ani na fcb nemám svou fotku. Což si myslím, že je naprosto správně. Stejně jako on si o mně mohl shánět informace úplně kdokoliv a využít je k čemukoliv. Myslete si třeba, že jsem paranoidní, ale to neznamená, že mě nikdo nesleduje smajlík

8.12.2017 12:49
Terven

XXX.XXX.110.147

-Veru- napsal(a):
Já osobně nemám potřebu všude roztrubovat, jestli mám koníčka, pejska, kočičku nebo morčátko. Myslím si, že po tom nikomu nic není, respektive celý svět o mně nemusí vědět, kdo jsem a co všechno vlastním. Ono v dnešní době se strašně málo lidí pozastavuje nad pojmem "digitální stopa". A hodně z vás by se dost divilo, co všechno se o vás dá z veřejně dostupných informací zjistit. I k nějakým základům digitální gramotnosti patří vědět, co je vhodné ke zveřejnění a kde.
Takže pokud o mně někdo chce vědět, ať se zeptá. Já zhodnotím, jestli jsem ochotná tomu konkrétnímu člověku tu konkrétní informaci poskytnout, nebo ne. K tomu, aby si člověk udělal názor o mých odpovědích na fóru, nepotřebuje vědět, jestli mám 10 křečků a fotku ke každému.
Jen vsuvka, když jsme se s manželem seznámili, tak si stěžoval, že o mně nikde nemůže nic najít. Že ani na fcb nemám svou fotku. Což si myslím, že je naprosto správně. Stejně jako on si o mně mohl shánět informace úplně kdokoliv a využít je k čemukoliv. Myslete si třeba, že jsem paranoidní, ale to neznamená, že mě nikdo nesleduje smajlík

Pěkně napsáno.

8.12.2017 13:02
Terven

XXX.XXX.110.147

saola napsal(a):
Terven: a proč skrýváte své přípěvky? Nic ve zlém, jen mne to zajímá...co vás k tomu vede. Zde je přece diskuze a pokud už sem člověk tedy píše, tak proč by historie jeho příspěvků neměla být viditelná pro ostatní?

Já bych tomu neříkala skrývání. Ty příspěvky jsou veřejné a dohledatelné, kdokoliv si je mohl přečíst,. Neviditelné jsou patrně proto, že jsem při zakládání profilu zaklikla příslušné okénko a nepřikládala jsem tomu hlubší význam. Asi jsem netušila, že by někdo chtěl hledat v archivu mých mouder . A jak píše hhippie, musela jsem se podívat, jak vlastně ten můj profil vypadá.
Mimochodem, když kouknu do profilů častějších uživatelů ifauny, příspěvky má viditelné cca polovina.
A odtajnila jsem je, tedy - jak píšu, žádný zvláštní význam to nemělo.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 13:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Mně přijde posun už jen to, že můžete napsat soukromou zprávu, to třeba před nějakými těmi devíti lety možné nebylo, takže se veřejně probíraly i spory mezi jednotlivci. Kolik nynějších uživatelů sem chodilo třeba před 10ti lety? Když se podívám tedy do toho svého profilu, tak já někdy 2008,2009, pak dlouho nic až zas blb.ec před rokem.

8.12.2017 14:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):

Děkuji saola. Tohle je to, co jsem vlastně myslela! Jméno je jméno, o ničem nesvědčí, snad jen o pohlaví přispívatele. Ale o čem ten který člověk diskutuje a jak, to je jiná.
Je pravda, že už jsem napsala, v dobré víře, pár nesmyslů do diskuzí, ale v tu chvíli mi to přišlo na místě. Vymazat to nejde, snad jen obhájit.

8.12.2017 15:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsem se schválně šla podívat do svého profilu, cože tam vlastně (ne)mám
Mno, taky nic extra. Alespoň výčet druhů chovaných zvířat.

Třeba fotka ciliáta/ů by mě zajímala.
U nás nejspíš volně nežije žádný zástupce I když naši mloci jsou taky krásní.

8.12.2017 15:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

petra136 napsal(a):
Upřímně, po tom co se děje kolem jisté osoby na FB a potažmo i zde na iFauně, ani nemám potřebu o sobě sdělovat více informací, natož zde sdílet více fotek. Momentálně jsem já objektem zájmu této osoby a jsem propírána na mnoha jeho poradnách a stránkách a zjistila jsem, že i zde.

Asi to nebude tak žhavé. Já třeba vůbec nevím, kdo jste. Ale zase, já toho nevím docela dost.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 15:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

petra136 napsal(a):

Proč se takovým člověkem vůbec zabýváte, evidentně je to jen někdo, kdo se potřebuje prezentovat na veřejnosti stylem, jakým to dělá. Pokud máte za sebe vše čisté, není proč se s ním vůbec bavit. Protože jen čeká, kdo se chytne a on bude moct podat jeho slavné TO.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 18:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Joo tak já už jsem se svěřil zde na ifauně a jak to dopadlo víme, ne.? A psát něco jiného než pak ve skutečnosti dělám? Mohlo mě ale napadnout, že pro většinu bude můj život jaksi neuvěřitelný.Byl jsem zde jen chvilku a neznal jsem to tady jako dnes.Ale v mém životě se vůbec nic nezměnilo.Stále úsměv na tváři a v srdci tři koně a psa.

8.12.2017 18:23

8.12.2017 18:24

Meifi: Jak co dopadlo? Vždyť víš, že Tě tu všichni berem, jak se prezentuješ...

8.12.2017 19:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sisi: rhacodactylus ciliatus.

Tak to je fakt fešáček.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 19:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Meifi: Jak co dopadlo? Vždyť víš, že Tě tu všichni berem, jak se prezentuješ...

Děkuju, ale už nic raději vyprávět nebudu.

8.12.2017 19:27
koně

XXX.XXX.205.252

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuju, ale už nic raději vyprávět nebudu.

Proč? Pěkně se to četlo

8.12.2017 20:26
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Já naopak chránění soukromí chápu a nevidím na tom nic špatného. I FB mám rozškatulkovaný, ne každý mě musí vidět v plavkách, to jen ti nejbližší. Veřejně přístupnou nemám žádnou fotku (vč. profilovky), nepotřebuji, aby lidé, které nemám úmyslně v přátelích, měli přehled o mém životě.
Striktně odděluju jednotlivé pokec servery, nemám potřebu být dohledatelná. Pokud někomu anonymně radím na základě třeba vlastních životních těžkostí, nepotřebuji, aby mě v tom někdo známý poznal.

Já naopak nechápu lidi, co mají veřejně přístupné fotky sebe, svých dětí, dá se o nich zjistit prakticky cokoliv - jak bydlí, kdy jsou na dovolené, jaký mají vůz atd. Nepřijde mi to moudré.

8.12.2017 20:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Já naopak chránění soukromí chápu a nevidím na tom nic špatného. I FB mám rozškatulkovaný, ne každý mě musí vidět v plavkách, to jen ti nejbližší. Veřejně přístupnou nemám žádnou fotku (vč. profilovky), nepotřebuji, aby lidé, které nemám úmyslně v přátelích, měli přehled o mém životě.
Striktně odděluju jednotlivé pokec servery, nemám potřebu být dohledatelná. Pokud někomu anonymně radím na základě třeba vlastních životních těžkostí, nepotřebuji, aby mě v tom někdo známý poznal.

Já naopak nechápu lidi, co mají veřejně přístupné fotky sebe, svých dětí, dá se o nich zjistit prakticky cokoliv - jak bydlí, kdy jsou na dovolené, jaký mají vůz atd. Nepřijde mi to moudré.

Já své fotky, na kterých jsem k poznání, už taky nikde neukazuji. A už vůbec ne v plavkách! I když, když tak nad tím přemýšlím, některým lidem bych ten pohled přála!

Neregistrovaný uživatel

8.12.2017 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já vzhledem k tomu, že jsem majitelce kobči slíbil že nikomu ve stáji neřeknu nic o prodeji kobči, tak musím být tajemný. Kdyby náhodou jí někdo tady znal, tak jí to neříkejte, protože sice říkala jenom ve stáji, ale asi jí nenapadlo že zbytek republiky se nepočítá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík