Zdravím, jelikož přišla zima a já jezdím dvě kobče které jsou na sobě závislé ( snažíme se odzvykávat) a my jsme přes léto jezdily ve výběhu (když jsem nikoho nesehnala kdo by jel se mnou na výjdu) a teď přes zimu to moc nejde jezdit aby se nezničily ještě víc. V zimě moc lidí na koně chodit nechce kvůli zimě, brzké stmívání. Nemá někdo radu co s koňmi přes zimu ? co dělat třeba ve výběhu ze země? lonžovat se taky moc nejde, jen nějaký návrhy :) díky všem ☺
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Za mně stačí s koněm jen být. Myslím si, že si od člověka aspoň těch pár dní zaslouží odpočinout, když jinak "musí poslouchat". Já si nejraději sednu do sena, nebo se postavím někde poblíž, a oni sami si přijdou, když chtějí, když nechtějí, tak tam s nimi jen jsem. Ti drbací samozřejmě potřebujou drbat, ten ostatní se přijde podívat, zjistí, že žádná akce, tak si jde po svých. Jinak se dá i trénovat, třeba ustupování, dávání hlavy dolů, chození bez ohlávky a vodítka a jiný "hlouposti" jen pro radost a pro posílení kamarádství. V tomhle se fantazii meze nekladou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za mně stačí s koněm jen být. Myslím si, že si od člověka aspoň těch pár dní zaslouží odpočinout, když jinak "musí poslouchat". Já si nejraději sednu do sena, nebo se postavím někde poblíž, a oni sami si přijdou, když chtějí, když nechtějí, tak tam s nimi jen jsem. Ti drbací samozřejmě potřebujou drbat, ten ostatní se přijde podívat, zjistí, že žádná akce, tak si jde po svých. Jinak se dá i trénovat, třeba ustupování, dávání hlavy dolů, chození bez ohlávky a vodítka a jiný "hlouposti" jen pro radost a pro posílení kamarádství. V tomhle se fantazii meze nekladou.
Jee to zní fajn :) můžu zkusit něco takového :) děkujii moc :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nebo můžete s koníky chodit na procházky a trénovat pomaloučku polehoučku oddělování Sama píšete, že jsou na sobě závislé.Myslím, že tu na tohle téma bylo taky pár diskuzí včetně dobrých rad.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
A nebo můžete s koníky chodit na procházky a trénovat pomaloučku polehoučku oddělování Sama píšete, že jsou na sobě závislé.Myslím, že tu na tohle téma bylo taky pár diskuzí včetně dobrých rad.
Ano snažíme se pomaličku oddělovat, třeba se rozdělíme na cestě a setkáme na druhé straně ale na to potřebuju dva lidi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Teď jen tak přemýšlím jestli chodím já s koněm na procházku a nebo kůň se mnou. Jak píše couďas meze se nekladou naprosto žádné.Za mě nejdůležitější je být s koněm a "neprudit" ho zbytečně. Pokud člověk opravdu chodí ke koním jen kvůli těm koním, tak mu tohle bohatě stačí.