Chevrolet Captiva / jiné autíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2017 03:15
elizabetha

XXX.XXX.249.139

Zdravím, nastal čas pro změnu tažného vozu a tak bych chtěla poprosit o zkušenosti. Hledám auto které moc nežere jelikož za den toho najezdím docela hodně. A samozřejmě aby taky něco vydrželosmajlík

Potřebovala bych vlastně takové městké auto se kterým si odtáhnu koně občas na kurzy nebo na závodysmajlík Máte nějaké tipy? Nejlépe vlastní zkušenosti? Co ano, čemu se raději vyhnout?
Mým snem je Rav4 ale zatím se mi v mojí cenové relaci nedaří najít.

V inzercích se mi nejvíc líbí asi Chevrolet Captiva ale nikdo v okolí Chevroleta nemá tak vlastně ani nevím jak na tom jsou. Vlastní někdo toto vozítko?
Budu ráda za jakékoli tipy

Děkujíííí

PS: Auta tipu Octavia opravdu neeee

19.12.2017 06:50
peggi16

XXX.XXX.41.2

Americká auta obecně mají vysokou spotřebu a jsou poruchová. Pokud chcete auto pokladničku, kupte si ameriku nebo koncernové auto.

Raději si kupte pořádné auto, které bude x let sloužit a bude potřebovat akorát běžné opravy.
Špatný není Mercedes ML W163 (po faceliftu,2,7 v naftě). Ovšem záleží, jakou máte cenovou hranici...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2017 13:24

Já kvůli tomu stejnému kupovala Hondu CRV (taky nebyl bůhvíjaký rozpočet).
Ale je fakt, že ta naše tedy žere hodně (jezdím převážně krátké tratě, takže o to hůř... za cca 9,5l). Na druhou stranu jsem šťastná za komfort jízdy a to, že nemusím přemýšlet, kudy jedu.. mám celoročně zimáky, takže se vyhrabu ze všeho

19.12.2017 13:33

Nie je chevrolet ex-daewoo?
Keby som mala ísť do ojazdenca, tak určite nejaký nemec(ML je super, ale drahý servis a dosť žerie, čo je nevýhoda na bežné užívanie), ako vw, audi alebo japonec- honda, toyota, mazda, mitsubischi... všetko ostatné je otázka rozpočtu.

19.12.2017 16:06
peggi16

XXX.XXX.61.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nie je chevrolet ex-daewoo?
Keby som mala ísť do ojazdenca, tak určite nejaký nemec(ML je super, ale drahý servis a dosť žerie, čo je nevýhoda na bežné užívanie), ako vw, audi alebo japonec- honda, toyota, mazda, mitsubischi... všetko ostatné je otázka rozpočtu.

Od roku 2004 mají na kapotě logo Chevroletu také vozy Daewoo a v zemích Jižní Ameriky také modely prodávané v Evropě pod značkou Opel. Chevrolet byl dříve než Daewoo.

Mercedes nemá drahý servis, to je předsudek. Je to spolehlivé, bezpečné a pohodlné auto. Drahý servis má třeba škoda, vw... mercedes vydrží, chce to jen běžnou údržbu. Osobní zkušenost, rodinná značka už mnoho let. Navíc mercedes v dieselu má perfektní spotřebu, nežere i trávu okolo cesty jako třeba audi.

19.12.2017 16:20
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

VW Amarok. Žere kolem 8 l, na korbu naložíte europaletu.

19.12.2017 16:57
elizabetha

XXX.XXX.249.139

Rozpocet cca 400 s tim aby to ale nebylo moc stare a moc najeto:) mercedesy budou asi palka ne? Evropska auta nejak moc nemusim.. vzdycky sem byla spokojena s asiatama a nejradeji bych v tom pokracovala ale nejak jsem zjistila dle recenzi ze asi budu jezdit mhd:( mela jsem doted mitsubushi asx bohuzel ma na kouli jen 1500 ale jednoho kone mi tahalo uplne v pohodicce.(spotreba 5-6 s vlekem 8-10) Rozhodla jsem se vymenot za neco co zvladne i dva. Ale asi jsem v risi snu. S tim ze rocne najezdim min.25tis. Se mi nechce mit auto se spotrebou10 litru.

19.12.2017 17:01
elizabetha

XXX.XXX.249.139

Amarog je trosku krava velika..predstava parkovat s tim pred panelakem na sidlisti nebo v centru

19.12.2017 18:02

peggi16 napsal(a):
Od roku 2004 mají na kapotě logo Chevroletu také vozy Daewoo a v zemích Jižní Ameriky také modely prodávané v Evropě pod značkou Opel. Chevrolet byl dříve než Daewoo.

Mercedes nemá drahý servis, to je předsudek. Je to spolehlivé, bezpečné a pohodlné auto. Drahý servis má třeba škoda, vw... mercedes vydrží, chce to jen běžnou údržbu. Osobní zkušenost, rodinná značka už mnoho let. Navíc mercedes v dieselu má perfektní spotřebu, nežere i trávu okolo cesty jako třeba audi.

Tak možno ten u nás, ale do servisu chodievam a je to o niečo drahší, než toyota- hoci teda ani tá nemá lacný servis.
Máme v stajni staré MLko na ťahanie, druhý majiteľ, rok výroby okolo 2002-2003, celoźivotne servisované v autorizovanom servise a okrem elektorniky(sťahovanie okien, klíma a podobné hlúposti) je auto stále v 100% stave. Ale, mať ho ako jediné auto na presun napr do práce, to sa mi zdá zbytočné(údržba, poistka, spotreba...). Ináč je to skvelý pracant, vyjde hocikam, po akomkoľvek povrchu.

Dosť ľudí si pochvaľuje vw sharon na takéto rodinno-ťahacie kombinácie, ale nemám absolútne źiadnu skúsenosť a osobne ani nedôverujem súpravam, ktoré ťahá “malé” auto. Je to kua rozdiel, keď sa oprie vietor zboku do malej škatulky a keď sa oprie do silného auta.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2017 18:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já už se zaběhl v diskuzích a než bych se s někým hádal, tak se na rady pěkně můžu "vykváknout" Doporučím tazatelce jen odbornější fóra na netu a pevné nervy při výběru auta v českých bazarech. Pokud si nějaké auto vyberete, tak kašlete na spotřebu a navštivte servis dřív než ho koupíte, ať Vás potom neodveze záchranka se srdeční příhodou co auto v servisu může stát. Dnes totiž o výhodnosti auta rozhoduje hlavně cena servisu, protože klidně přesáhne částky sta tisíc.No a to než ušetříte na "naftě", tak autíčko dávno bude na věčných pastvinách.Teda na vrakovišti.

20.12.2017 06:56
peggi16

XXX.XXX.41.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já už se zaběhl v diskuzích a než bych se s někým hádal, tak se na rady pěkně můžu "vykváknout" Doporučím tazatelce jen odbornější fóra na netu a pevné nervy při výběru auta v českých bazarech. Pokud si nějaké auto vyberete, tak kašlete na spotřebu a navštivte servis dřív než ho koupíte, ať Vás potom neodveze záchranka se srdeční příhodou co auto v servisu může stát. Dnes totiž o výhodnosti auta rozhoduje hlavně cena servisu, protože klidně přesáhne částky sta tisíc.No a to než ušetříte na "naftě", tak autíčko dávno bude na věčných pastvinách.Teda na vrakovišti.

Tady se (zatím) nikdo nehádá.
Laik nemá šanci sám vybrat auto, potřebuje se sebou někoho, kdo tomu rozumí (a rozumí nejlépe té značce, co člověk chce, každé auto má svoje slabá místa).
Já bych třeba nechtěla auto s DPF...když jsem slyšela, jak u blbé Kie stálo STK 130 táců...děkuji, nechci.
Navíc lidi mají strach z vysokých obsahů, přitom ty malé obsahy docela žerou (a výkon žádný). Radši si připlatím na pojištění (na naftě ani tolik ne), a mám pod zadkem trochu živější auto. Pokud bych něco měla tahat, nějaký přívěs, šla bych do silnějšího auta. Pak není problém.

20.12.2017 07:09
peggi16

XXX.XXX.41.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak možno ten u nás, ale do servisu chodievam a je to o niečo drahší, než toyota- hoci teda ani tá nemá lacný servis.
Máme v stajni staré MLko na ťahanie, druhý majiteľ, rok výroby okolo 2002-2003, celoźivotne servisované v autorizovanom servise a okrem elektorniky(sťahovanie okien, klíma a podobné hlúposti) je auto stále v 100% stave. Ale, mať ho ako jediné auto na presun napr do práce, to sa mi zdá zbytočné(údržba, poistka, spotreba...). Ináč je to skvelý pracant, vyjde hocikam, po akomkoľvek povrchu.

Dosť ľudí si pochvaľuje vw sharon na takéto rodinno-ťahacie kombinácie, ale nemám absolútne źiadnu skúsenosť a osobne ani nedôverujem súpravam, ktoré ťahá “malé” auto. Je to kua rozdiel, keď sa oprie vietor zboku do malej škatulky a keď sa oprie do silného auta.

Já jsem právě nad ML uvažovala, je to tank, fakt bezpečné a pevné auto. Na prvním místě řeším bezpečnost a malé auto mi bezpečnost nenabídne. Taky je fajn, že je to 4x4, což se do končin, kde bydlím, hodí. Na dojíždění do práce by mi vůbec nevadilo. Akorát bych si musela vyslechnout blbé kecy některých lidí v práci, ale ty mám na háku.
Momentálně mám 20 let starého meďoura a nic mu nechybí. Za ty dva roky mě spolehlivě vozí, nikde mě nenechal, i v těch největších mrazech startuje bez problému (je to nafťák). Investice - pouze pravidelná údržba. Jiné auto než mercedes bych nechtěla.

20.12.2017 08:03
liva

XXX.XXX.124.107

elizabetha napsal(a):
Rozpocet cca 400 s tim aby to ale nebylo moc stare a moc najeto:) mercedesy budou asi palka ne? Evropska auta nejak moc nemusim.. vzdycky sem byla spokojena s asiatama a nejradeji bych v tom pokracovala ale nejak jsem zjistila dle recenzi ze asi budu jezdit mhd:( mela jsem doted mitsubushi asx bohuzel ma na kouli jen 1500 ale jednoho kone mi tahalo uplne v pohodicce.(spotreba 5-6 s vlekem 8-10) Rozhodla jsem se vymenot za neco co zvladne i dva. Ale asi jsem v risi snu. S tim ze rocne najezdim min.25tis. Se mi nechce mit auto se spotrebou10 litru.

400 000, - není zase tak málo, aby se nedala sehnat slušná, udržovanà ojetina. Chce to jen trpělivě hledat.
Naprostou nezbytností je férový a znalý automechanik, který každý vybraný exemplář pečlivě zkontrolujte a má nejlépe kontakt na STK, aby bylo možné auto dohledat v systému.
Platit někoho takového, aspoň symbolicky, jsou samozřejmě peníze navíc, ale ušetří to spoustu peněz za případný následný servis.
Můj známý tahá nejen koně, ale doslova kde co s Hyundai i55.
Nemůže si to autíčko vynachválit, měsíčně najezdí x 10000 km, auto je v provozu doslova denně a řeší pouze spotřební záležitosti.
Každý má svého favorita...
Já mám na rodinné ježdění a tahání dvou koní Nissan X Trail a jsem spokojená...

Neregistrovaný uživatel

20.12.2017 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

peggi16 napsal(a):
Tady se (zatím) nikdo nehádá.
Laik nemá šanci sám vybrat auto, potřebuje se sebou někoho, kdo tomu rozumí (a rozumí nejlépe té značce, co člověk chce, každé auto má svoje slabá místa).
Já bych třeba nechtěla auto s DPF...když jsem slyšela, jak u blbé Kie stálo STK 130 táců...děkuji, nechci.
Navíc lidi mají strach z vysokých obsahů, přitom ty malé obsahy docela žerou (a výkon žádný). Radši si připlatím na pojištění (na naftě ani tolik ne), a mám pod zadkem trochu živější auto. Pokud bych něco měla tahat, nějaký přívěs, šla bych do silnějšího auta. Pak není problém.

Jen nechte být s tím hádáním. Víte jak to tu chodí někdy. Teda se mnou se nikdo přít o autech asi nemusí.Momentálně to ke koním "valím" ve Škodě 1203 s plachtou. Chtěl jsem české auto a novější už neměli.Teda měli, ale nebylo již české.

20.12.2017 15:45
Terezín

XXX.XXX.45.5

Mám volkswagen touareg a jsem velmi spokojená, zaparkuju ve městě, je to bezpečné auto, koně utáhne "s prstem v nose". Po městě spotřeba tak 12l (manžel má 9l-nechápu jak to.dělá )
Na.delší trasy 7,4l ", s konima 13l.Když jsme teď jeli na hubertovku, tak nás v autě jelo 5, z toho jedno dítě v sedačce, kočárek v kufru s věcma na koně a vlek s dvěma buřtkoňama. Je to super auto

20.12.2017 16:28
nyin

XXX.XXX.180.220

Máme Chevrolet Orlando a je to super auto. Jezdíme 6 let bez poruch, jen s běžnou údržbou. Auto nijak nešetříme a nikde nás nevypeklo. Je pohodlné i na velmi dlouhé jízdy, skvěle se řídí (i mě, a to řízení nesnáším), narveme tam všechno haraburdí (dovolená 6 lidí a pes) a nežere skoro nic (při mém klidném stylu jízdy, manželovi žere víc;).

S taháním s ním zkušenosti nemáme, není koule;)

V době koupě to bylo nejlepší velké auto ve svojí cenové kategorii. My našeho Ševíčka milujeme a až ho budeme měnit za jiné, tak to snad i obrečím. To asi půjdeme do Hondy. Přemýšleli jsme i o dalším Chevroletu, ale manžel říkal, že je problém teď sehnat v Evropě nová auta, prý je snad stahují z eurotrhu, kvůli nenaplnění očekávané poptávky - nebo tak něco, ale nejsem si úplně jistá, že jsem ho dostatečně vnímala ;D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík