Sedí dobře provazová ohlávka ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2018 18:44
fríský

XXX.XXX.64.144

Dobrý den, sice nějakou ohlávku provazovou ohlávku mám, ale nejsem si úplně jistá, jestli ji sedí dobře. Chtěla jsem se prosím koňáků zeptat, kteří ji používají jestli sedí či nikoliv? Foto přikládám.
Děkuji.

1.1.2018 19:29
eenika

XXX.XXX.68.102

Uzlíky na nose by měly být na půl cesty mezi nozdrou a lícní kostí, takže zkuste parelku ještě tak aspoň o cca 3 cm popustit dolů. Já osobně si ještě na kupovaných parelkách přeplétám (utahuji) ten hlavní uzel (ten u oka pro vodítko) tak, aby se kolem nosu zúžila. U parelky člověk využívá i tahu dopředu, kdy stojí před koněm, a pokud je ta nosní část příliš široká, tak to koni leze pod pysk nebo se dostane i do huby pokud ji zrovna pootevře; a zamezuje to i její celkové protáčení, kdy může lézt až do oka.

2.1.2018 10:30
-Veru-

XXX.XXX.142.99

Správně by měla provazovka sedět asi takto: http://parellinaturalhorsetraining.com/news/wp-content/uploads/2014/06/4-Savvys-Day-1-84.jpg
Ač to v 99,9% případů používání je úplně jinak, jedno ze základních pravidel je, že podhrdelák má být za žuchvami... Takže můžete hledat 10 rozdílů mezi obrázkem a vámi smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2018 11:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli čtu odpovědi správně, tak jste daly obě úplně protichůdné návody, ne?
Mě právě taky často připadají ty z obchodu velmi disproporční a na obrázcích (kterých je mraky) na internetu je to také všelijak, tak i mě to zajímalo.

2.1.2018 11:38
-Veru-

XXX.XXX.142.99

Proto píšu, že skoro všechny jsou použité špatně smajlík Lidi prostě nevědí, jak má taková provazovka vypadat, tak koupí první, kterou v obchodě uvidí, navlečou ji na koně a je z toho obrázek zadavatelky. A protože takových obrázků jsou na netu mraky, je člověk utvrzen v názoru, že to tak má prostě být. Co na tom, že spodní strana nánosníku skončí v tlamě (jak je zmíněno i tady) a podhrdelák je vlastně pod bradou. Na obranu těchto lidí ale musím říct, že narazit v obchodě na provazovku, která má aspoň minimální šanci koni správně padnout, je umění hraničící s nemožností. Podle mě je to prostě proto, že lidi už jsou zvyklí provazovku používat všelijak a ta správně padnoucí jim připadá špatná.

2.1.2018 12:17
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Co jsem měla v ruce provazovku, tak měla vždy velký podhrdelník a krátké lícnice tak jako je na obrázku zadavatelky. Raději si nechte udělat ohlávku na míru u Aivy.
https://youtu.be/sq1raSpgr9I.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2018 13:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Proto si ji dělám každému koni přímo na jeho palici

3.1.2018 08:12
fríský

XXX.XXX.64.144

Dobrý den, děkuji za reakce. Ty uzle zkusím posunout a uvidím, jetli to bude lepší, když tak si nechám udělat na zakázku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík