Po veľmi dlhom zvažovaní som sa s rodičmi dohodla že by sme si mohli na chatu zaobstarať koníka. (Áno viem čo to všetko obnáša a myslím si že som na neho dostatočne pripravená) Všetko mám naplánované dopodrobna ale nastal jeden problém a to so senom! Chceli by sme kupovať taký ten gulaty balík sena ktorý má približne tak 300kg. Viem že predávajú aj také malé 5kg kocky ale to sa cenovo neoplatí... Super je že nám to privezú až pred bránu ale problém je ako to dostať za bránu do menšieho kopca. Pokial nevyriešim tento problém kôň nebude . Takze uvítam každú jednu radu! A napíšte mi všetko čo vás napadne! Predom dakujem za odpovede.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud nemáte nikoho, kdo by vám pomohl ani žádnou techniku, můžete balík odvozit po částech na kolečku s velkou korbou, odtahat v plachtě nebo na vozíku za autem. Pokud nemáte přístřešek, pod který volně ložené seno dát, je možné koupit plachtu, dát ji na zem ( aby nevzlínalo vlhko ze země do sena, rychle by plesnvělo), na ni dát dřevěné nebo ideálně plastové palety, na to navozit seno a přikrýt další plachtou. Plachta musí být nepropustná, pokud byste použila takovou tu typickou plachtu zakrývací, tak min.200g, ty řídké, obyčejné propouštějí vodu a seno by též plesnivělo.
Jeden balík, než se zkrmí, takhle vydrží.
Kůň by neměl být sám, měl by mít koňského společníka, to je úplný základ.

Taky si dobře nastudujte, kolik toho ten kůň sežere a počítejte s tím, že takovýmhle způsobem, co popsala Dess, je to spíš hipotetické zavážení krmení. Protože: jen málo dodavatelů sena Vám bude to seno držet pod střechou a až si vzpomenete, flexibilně časově Vám to doveze. Jediné spolehlivé řešení je nechat si navézt seno po sečích rovnou z pole, abyste měla jistotu, že budete mít dostatečnou zásobu. Když toho budete mít víc, tak je snazší najít někoho, kdo Vám přijede s traktorem s vidlemi a popoveze na místo uskladnění.
Další věc při uchovávání sena kdesi bez přístřešku na poli: pokud v zimě napadá, je velmi nekonfortní se pro něj každý den dostávat zpod sněhové přikrývky...
Je milion věcí, které budete řešit. Kůň bez zázemí je podle mě jen velmi krátkodové řešení. Zjistíte, že přes "mokré" období se vyrojí spousta věcí, která by Vás v létě nenapadla - blátem všude počínaje a bolavými koňskými nohami / kopyty konče
A samozřejmě jak už tu padlo: mít alespoň 2 koně je základ. Nad jedním ani nepřemýšlejte. Kort, jestli nemáte z dřívějška z chovem zkušenosti.

Pravidelne dávame pod strechu celý kamión(40ks) ručne. V ideálnom prípade pomôžu chlapi, ale boli zimy/letá, kedy sme okolo 20 balíkov museli ručne gúľať samy dve ženy, cca 200m cez výbeh.
Zas ale, človek má z toho fajn bicepsy :)
Treba hlavne zvážiť pohyb v takomto rozbahnenom teréne, prístup na hnojisko, vyriešiť možné spevnenie výbehu(aby hnojisto nebolo na jednom konci a kôň nebobkoval na druhú stranu), a hlavne, kôň nemôže byť sám. Aspoň druhý spoločník, ideálne traja, aby nezostával sám(niektorí oddelenie nesú ťažko). Odporúčam pred zadovážením koňa navštíviť niekoho, kto má kone doma, aby vám(hlavne rodičom) porozprával o možných problémoch. A zvážiť, či nebude rozumenjšie koňa niekde ustajniť.
rencamo
napsal(a):
Tak tak, Jednoho koně na zahradu fakt nee!
To sa neboj koník sám určite nebude. Kamarátka má väčšieho ponyho ktorý by bol s ním vo výbehu (teda aspoň dúfam) ale ona by si ho kŕmila a aj sa o neho starala sama. Pokial by to odvolala určite by som niekomu ponúkla ustajnenie ale ja si ďalšieho koníka dovoliť nemôžem.
Sabinq
napsal(a):
To sa neboj koník sám určite nebude. Kamarátka má väčšieho ponyho ktorý by bol s ním vo výbehu (teda aspoň dúfam) ale ona by si ho kŕmila a aj sa o neho starala sama. Pokial by to odvolala určite by som niekomu ponúkla ustajnenie ale ja si ďalšieho koníka dovoliť nemôžem.
No tak teď můžeš očekávat, že ti tu většina začne nadávat, že pokud nemáš na společníka, že si koně nemáš vůbec kupovat a bla bla... Já znám spoustu spokojených koní, co jsou sami.Pár kamarádek zachránilo ZDRAVÉ a mladé koně z jatek a i když je koník sám, tak se má lépe, než aby skončil v salámu. Také mám koně doma samotneho a zdá se šťastný, jen je sam už od cca 2 let, takže je zvyklý. Pokud si koupíš koně ze samoty do samoty, tak si myslím, že to nebude pro koně nějaká újma, pokud je na to zvyklý. Horší by bylo kupovat koně ze stáda a cpát ho do samoty, to by asi byl pro koně šok
neznasme
napsal(a):
No tak teď můžeš očekávat, že ti tu většina začne nadávat, že pokud nemáš na společníka, že si koně nemáš vůbec kupovat a bla bla... Já znám spoustu spokojených koní, co jsou sami.Pár kamarádek zachránilo ZDRAVÉ a mladé koně z jatek a i když je koník sám, tak se má lépe, než aby skončil v salámu. Také mám koně doma samotneho a zdá se šťastný, jen je sam už od cca 2 let, takže je zvyklý. Pokud si koupíš koně ze samoty do samoty, tak si myslím, že to nebude pro koně nějaká újma, pokud je na to zvyklý. Horší by bylo kupovat koně ze stáda a cpát ho do samoty, to by asi byl pro koně šok
Nedá mi to. Jak poznáš, že v samotě je kůň šťastný a spokojený? Sama píšeš - je zvyklý. To není totéž. Jenom nemá možnost volby.
rencamo
napsal(a):
Nedá mi to. Jak poznáš, že v samotě je kůň šťastný a spokojený? Sama píšeš - je zvyklý. To není totéž. Jenom nemá možnost volby.
Možná proto, že s koněm žiji mnoho let od malička a vím, jak vypadal ve stádě a jak vypadá v samotě. I dle veterináře se má koník lépe než s ostatními, ale to je pouze jedna z vyjimek, kterých mnoho není. Určitě až tento kůň odejde z tohoto světa, koníky si pořídím alespoň dva. Bohužel ke zdravotnímu a psychickému stavu koně jiné mít nemohu :).
neznasme
napsal(a):
Možná proto, že s koněm žiji mnoho let od malička a vím, jak vypadal ve stádě a jak vypadá v samotě. I dle veterináře se má koník lépe než s ostatními, ale to je pouze jedna z vyjimek, kterých mnoho není. Určitě až tento kůň odejde z tohoto světa, koníky si pořídím alespoň dva. Bohužel ke zdravotnímu a psychickému stavu koně jiné mít nemohu :).
A proto tu vsem pisete ze kun v samote je spokojeny a je v poradku porizovat si jen jednoho? Tato debata uz probehla v jine diskuzi kde ste radila to same.
Íháček
napsal(a):
A proto tu vsem pisete ze kun v samote je spokojeny a je v poradku porizovat si jen jednoho? Tato debata uz probehla v jine diskuzi kde ste radila to same.
No, tak nevím zda umíte číst nebo ne, ale já jasně napsal, že můj kůň je spokojený, do ostatních mi nic není, tak jako vám.
neznasme
napsal(a):
Zase pozor ano, nezastávám názor, že kůň má být sám. Zastávám názor, že i samotný kůň může být šťastný, což je sakra rozdíl.
Ale pisete to stylem ze je v poradku mit kone samotneho protoze spousta jich je stastnych a vsichni co tu pisou ze kun nema byt sam jsou blbci. A z toho si laik ktery nema na to mit dva kone vezme to ze jeden kun bude teda v pohode a proc ho neporidit. A pak se divi ze ho nemuzou zvladnout.
Íháček
napsal(a):
Ale pisete to stylem ze je v poradku mit kone samotneho protoze spousta jich je stastnych a vsichni co tu pisou ze kun nema byt sam jsou blbci. A z toho si laik ktery nema na to mit dva kone vezme to ze jeden kun bude teda v pohode a proc ho neporidit. A pak se divi ze ho nemuzou zvladnout.
Laik si v první řadě nemá co kupovat koně. Paní jsem napsala, že pokud si koupí koně ze samoty do samoty, tak by problém být neměl, myslím, že to pochopila dobře.

Ja asi tiež neviem čítať porozumením, ale z váśho príspevku mi jasne vychádza, že mať koňa osamote je fajn.”Já znám spoustu spokojených koní, co jsou sami.Pár kamarádek zachránilo ZDRAVÉ a mladé koně z jatek a i když je koník sám, tak se má lépe, než aby skončil v salámu”
Poradiť toto mladému dievčaťu, ktoré v podstate ani nemá predstavu, čo chov koní všetko vlastne obnáša, sa mi zdá, poněkud nešťastné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak já tomu nějak přestávám rozumět. Když tedy někdo jede s koněm na více dnů třeba na výlet po kopytě, tak vlastně je kůň týraný? Pokud jede sám samozřejmě. Několik dní nemá stádo přeci.Vlastně pokud takový majitel koně jezdí častěji, tak se ten kůň musí zbláznit?
Ono je těžké něco vysvětlit někomu, kdo se s takovým koněm nesetkal. Pokud chce slečna koně a má na to zázemí, ja ji fandím. Když člověk začíná, tak si prostě nemůže hned koupit stádo koní, taky jsem začínal s jedním a pak koupil dalšího až když jsem zjistil, jak vše budu zvládat s prací. Nakonec mi zbyl jen starousek.

Ale áno, stretla som sa. Dokonca to boli kone z jednej rodiny,3/4 súrodenci- predpokladám, že to bude mať súvis. Valach prehadzoval kone cez výbeh, kobyla mala takéto pokusy tiež, ale našťastie jej všetci ušli. Nakoniec to vyriešil poník, ktorý bol dominantnejší než ona, trochu ju pošikanoval a teraz žijú v mieri. Valach je naďalej sám. Po toľkých rokoch samoty by sa mu už beztak tažko hľadal spoločník, je viac než isté, že nedokáže komunikoval s vlastným druhom a boli by z toho iba problémy.
Ale nebudem to odporúčať niekomu, koho nepoznám, ako dobrý nápad. Možno núdzové riešenie, na nejaký čas(hoci práve kobyle tá samota na krátku chvíľu takto uškodila, v ustajnení predtým celkom vo dvojici fungovala), ale určite nie vedome vyrábať asociála, lebo ja mám potrebu mať koníka doma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak ono asi záleží jak hodně je člověk ochoten koni obětovat.Nemyslím jen vyloženě jak hodně času, ale taky si s ním třeba obyčejně pohrát.Je mi jasný, že asi postavit koně na pastvu samotného a jednou ráno se přijít na něho "mrknout" bude pro něj peklo.Ovšem když mu aspoň částečně nahradíte kamaráda a opravdu s ním jste každou volnou chvíli, tak to zase taková hrůza být nemusí.Taky záleží na tom koni jistě.Já osobně a je to čistě můj názor odsuzuji lidi co koně pošlou na smrt když už je "nebaví".To pochopit nedovedu, ale když člověku třeba zůstane kůň sám doma a on ho samozřejmě má rád, tak pokud to tomu koni evidentně nevadí, tak si myslím že se dějí daleko horší věci kolem koní.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ono asi záleží jak hodně je člověk ochoten koni obětovat.Nemyslím jen vyloženě jak hodně času, ale taky si s ním třeba obyčejně pohrát.Je mi jasný, že asi postavit koně na pastvu samotného a jednou ráno se přijít na něho "mrknout" bude pro něj peklo.Ovšem když mu aspoň částečně nahradíte kamaráda a opravdu s ním jste každou volnou chvíli, tak to zase taková hrůza být nemusí.Taky záleží na tom koni jistě.Já osobně a je to čistě můj názor odsuzuji lidi co koně pošlou na smrt když už je "nebaví".To pochopit nedovedu, ale když člověku třeba zůstane kůň sám doma a on ho samozřejmě má rád, tak pokud to tomu koni evidentně nevadí, tak si myslím že se dějí daleko horší věci kolem koní.
Ja mám právě staršího konika, má špatné nohy a na koně je dost ostrý. On stejně s koňmi být nemůže, musí být v klidu a nesmí lítat po výběhu. Sice je doma sám, ale chci aby u mě dožil, mam ho celý život.Kdyby se daroval, tak už vidim, jak ho lidé dají třeba na jatka pro zisk peněz, což nemohu udělat svému partakovi. Budeme rádi, když poslední věc uvidí svou milovanou pastvinu, kde vyrůstal, než jatecni pistoli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
neznasme
napsal(a):
Ja mám právě staršího konika, má špatné nohy a na koně je dost ostrý. On stejně s koňmi být nemůže, musí být v klidu a nesmí lítat po výběhu. Sice je doma sám, ale chci aby u mě dožil, mam ho celý život.Kdyby se daroval, tak už vidim, jak ho lidé dají třeba na jatka pro zisk peněz, což nemohu udělat svému partakovi. Budeme rádi, když poslední věc uvidí svou milovanou pastvinu, kde vyrůstal, než jatecni pistoli.
Lidem nevěřit.A když už to vypadá na důvěryhodného člověka, tak pokusně doporučuji naštvat mírně, nebo "ožrat". Pak teprve může člověk s jistotou říct s kým má tu čest.Většinou se nestačí člověk divit spíš. Jinak když mi má umřít vlastně nejlepší přítel, tak chci být u něj v jeho poslední chvíli až do konce.Jedině tak mám jistotu že teď už ho nic nebolí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže zase jsme u toho - jak poznám, že koni samota nevadí? Pořídit si cíleně jen jednoho koně (na zahradu) není dobrý nápad - můj názor.
rencamo
napsal(a):
Jenže zase jsme u toho - jak poznám, že koni samota nevadí? Pořídit si cíleně jen jednoho koně (na zahradu) není dobrý nápad - můj názor.
A jak poznáte, že koni vadí být v samotě ? Na tuto otázku se mohu zeptat i já vás. Ve volné přírodě jsou skoro všechna zvířata ve skupinách, ale lidé je chovají po 1. A nechci nesmysly typu "ale kůň není pes" je to také smečkové zvíře - stejně jako kůň
Jasně, že asi koni vadí, že nemá u sebe koně, ale asi by mu více vadilo, kdyby neměl co žrát, co pít a kam složit hlavu :)
Pokud má maximální péči, lidé se mu věnují, tak si myslím, že není problém.
Pokud stojí sám ve výběhu, bez jídla, bez pití, bez koně...celé dny, tak to chápu, to mi přijde jako trápení.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechapu proc mate porad potrebu vsechno hnat do extremu ale budiz. Kolik lidi podle vas ma cas byt s konem cely den? Vetsina chodi do prace, ma rodinu a jine zajmy a na kone maji cas par hodin denne. A co ma ten kun cely den delat? Clovek taky potrebuje lidskou spolecnost i kdyby jen par hodin denne. Jiste najdou se vyjimky ktere budou zit nekde v lese jen se zviraty ale opet kolik takovych je? To uz je podle me extrem a ve vetsine pripadech tomu predchazi nejaka psychicka porucha nebo spatne zazitky apod. A to ze vezmu kone na nekolik dni na vylet bych prirovnala ke sportakum kteri jsou taky vetsinou sami ale jsou na to zvykli. Kdyby meli moznost volby tak neverim ze by si nevybrali stado. To jestli jsou ti kone spokojeni se da dlouho dohadovat.
Většina lidí 8 hodin spí,8 hodin sedí v práci, hodinu stráví v práci a hodinu dejme tomu jí. To máme 6 hodin času na koně denně pokud ho budu mít pod oknem na zahradě. Co bude ten kůň dělat zbylých 18 hodin? Pustíte mu televizi? To i ten sporťák v boxe se může přes mříže očuchávat s kolegou v sousedním boxu a nějak spolu, i když minimálně, sociálně žít.
Vzpomněla jsem si na paní, co děla celý živit s koňma. Na stará kolena si pořídila domů do samoty asi ročního hřebečka chlaďase. Už přesně nevím, odkud ho měla, vím, že tam měl svoji mámu a krávy, možná i víc koní, to už nevím. Paní si ho přivedla domů, fakt se mu pečlivě věnovala, starý poctivý koňák, na pastvu ho dávala, zázemí fakt super. Jenže byl sám. A i když paní na tom nepřišlo nic divného, vždyť je to kůň, dává mu svoji lásku, věnuje se mu, tak jenom z jejího vyprávění vyšlo najevo, že to OK není. Mladému koni evidentně chyběl parťák, při vodění na pastvu se stavěl na zadní, chtěl si s paní hrát jako si hrají běžně koně tohoto věku, občas ji někam na vodítku odtáhl. Přes to, že mu paní dávala první poslední, ten kůň chtěl jediné, parťáka, se kterým si může hrát... Paní to neviděla, přeci toho koně milovala a trávila s ním spoustu času
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
V koncentráku taky měli židi společnost kamarádů.Možná by ale raději byli někde sami, kde dostanou najíst. Když už to naženu do extrémů teda.Protože takhle podobně se musí cítit ten kůň, když ho někdo nekrmí pořádně a nebo třeba dostává čočku od nějakého kolegy ve stádě.Nebo si snad myslíte, že šikana je jen lidská vlastnost?Bude tedy potom ten kůň spokojený? Vždyť si jenom vzpomeňte na mnoho diskuzí tady, kde lidi pořád dokola hledali prostředek na přibrání pro koně.No a nakonec zjistili překvapivě, že ustajovatel jim akorát maže med kolem "huby" a koně krmí jak většího vrabce.Tak to se koník teda má, když je sice ve stádě, ale má hlad.A majitel koně není ani schopen se jet jednou podívat jak je o koně postaráno.Takže když nick neznasme má prostě takového koně, který je na tom jak je, má dělat co? Prodat ho? Nebo ho dát řezníkovi? Případně nechat koně domlátit ve stádě, když mu to evidentně nesvědčí? Někdy mi připadá, že u koní se velmi často prosazuje "normalizace".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V koncentráku taky měli židi společnost kamarádů.Možná by ale raději byli někde sami, kde dostanou najíst. Když už to naženu do extrémů teda.Protože takhle podobně se musí cítit ten kůň, když ho někdo nekrmí pořádně a nebo třeba dostává čočku od nějakého kolegy ve stádě.Nebo si snad myslíte, že šikana je jen lidská vlastnost?Bude tedy potom ten kůň spokojený? Vždyť si jenom vzpomeňte na mnoho diskuzí tady, kde lidi pořád dokola hledali prostředek na přibrání pro koně.No a nakonec zjistili překvapivě, že ustajovatel jim akorát maže med kolem "huby" a koně krmí jak většího vrabce.Tak to se koník teda má, když je sice ve stádě, ale má hlad.A majitel koně není ani schopen se jet jednou podívat jak je o koně postaráno.Takže když nick neznasme má prostě takového koně, který je na tom jak je, má dělat co? Prodat ho? Nebo ho dát řezníkovi? Případně nechat koně domlátit ve stádě, když mu to evidentně nesvědčí? Někdy mi připadá, že u koní se velmi často prosazuje "normalizace".
Jsem moc rád, že alespoň někdo chápe co cítím. Raději koně budu doma "týrat" samotou, než ho dát řezníkům. Můj kůň se má dobře, ať se to odpůrcům líbí nebo ne. Kůň je ke mě velmi milý a poslechne na slovo i když je volně. Kdyby měl "problém" dá to najevo, jak již někdo psal.
Však jo, plácejte se tu po ramenou, jak to jako jediní děláte správně Ona i ta ovce je vlastně víc než kůň, protože ta musí kromě jídla a pití mít i společníka stejného druhu. Ale tak co, vždyť je to jenom kůň, hlavně když splní lidské samaritánské potřeby a můžete se tu na diskuzích chlubit, jak jste super, hodní, div ne se svatozáří
kapička
napsal(a):
Však jo, plácejte se tu po ramenou, jak to jako jediní děláte správně Ona i ta ovce je vlastně víc než kůň, protože ta musí kromě jídla a pití mít i společníka stejného druhu. Ale tak co, vždyť je to jenom kůň, hlavně když splní lidské samaritánské potřeby a můžete se tu na diskuzích chlubit, jak jste super, hodní, div ne se svatozáří
Nemá cenu reagovat na někoho, kdo absolutně neví o co jde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ano, nemá cenu reagovat na někoho, kdo si stejně mele svou. Možná absolutně nevím, o co jde, ale děláte tu z výjimky potvrzující pravidlo a to, že prostě "vždycky se to nějak udělá a okecá", a to je to, na co všichni negativně reagují.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, nemá cenu reagovat na někoho, kdo si stejně mele svou. Možná absolutně nevím, o co jde, ale děláte tu z výjimky potvrzující pravidlo a to, že prostě "vždycky se to nějak udělá a okecá", a to je to, na co všichni negativně reagují.
Možná by bylo od věci si přečíst příspěvek, kde se psalo, že nejsem zastánce samotných koní, jen to bohužel někdy nejde. Tímto končím debatu o mém koni, sterejte se o své chytrolíni
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já už jsem línej i psát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
neznasme
napsal(a):
Váš první příspěvek. Dále už to je jen dohadování se a slovíčkaření.
Neznasme:
Jenomže to je jako kdybych zarytě trvala, že koně nemají mít seno nonstop, ale jenom na příděl a ať si v mezičase hrabou stařinu pod sněhem, v žádném případě nesmí dostávat energetické příkrmy, a psala to do každý diskuze o krmení koní.
A to takových koní, co musí mít tento režim, znám osobně víc než jednoho, různé stáří i plemeno. Takže mnohem reprezentativnější vzorek, než ten váš...
Jenže vím, že to tak není a je to spíš vyjímka. Tak to nepíšu, protože lidi se rádi chytaj toho, co se jim hodí. Takže když napíšete do diskuze, kde si někdo chce na zahradě chovat jednoho svého koně (myslím obecně diskuze, ne jen konkrétně tuto), že vy samotného koně máte a že je kůň v pohodě, tak i když dodáte ta ale, která si myslím, že tu všichni respektují, tak ten člověk, který jenom uvažuje o tom, že si koně do samoty pořídí, si z toho vybere, že kůň v samotě je v pohodě... Chápe to? To je to co tu všichni řeší, ne vašeho konkrétního koně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo seno ve výběhu jsem viděl z deseti ustájení v jednom, plus u nás.Taková je bohužel zase praxe.A ještě se divili, proč ty koně tak spěchají domů do boxu.Měli hlad zřejmě.Chvíli jsem objížděl různé stáje a pak to vzdal trvale.Moc se toho nakecá a málo udělá.

Meifi, netreba dramatizovať, vyťahovať bitúnky a koncentráky. Reakcia je iba na to, že tu neznasme napísala, ze chovať kone(všeobecne) osamote je vlastne v pohode, lebo niekto iný dá koňa na bitúnok. alebo ho nenakŕmi. Nikto nerieši konkrétny prípad, ale bavíme sa všeobecne, o koňoch a o ľuďoch.
A za mňa, vedome kupovať koňa(ktorý nie je asociál) do samoty, je obyčajné sebecké rozhodnutie.
To o čem jsem psala já, je ale kvůli až velmi dobré výživové kondici koně. Ze srandy občas s kamarádkama ze stáje říkáme, že naprosto nechápem, co všichni furt šílí s krmnýma doplňkama, příkrmy a senem nonstop. Že stačí ani ne 1 ha na koně a v zimě jim hodit párkrát za den nůši sena. Jestli maj tak 9 kg sena na koně za den, tak je to hodně. A tlustí jsou fakt všichni a ani při zimě, kdy je několik dní v noci -20 nehubnou.
Takže když bych to vzala podle tohoto vzorku, tak všichni ostatní majitelé koní jsou neschopní, když nejsou schopní vyrkmit koně na obyčejné trávě a senu na příděl... (samozřejmě vtip).
Já se zas nesetkala se stájí, kde by koně ve výběhu seno neměli, pokud tam teda není tráva...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
To o čem jsem psala já, je ale kvůli až velmi dobré výživové kondici koně. Ze srandy občas s kamarádkama ze stáje říkáme, že naprosto nechápem, co všichni furt šílí s krmnýma doplňkama, příkrmy a senem nonstop. Že stačí ani ne 1 ha na koně a v zimě jim hodit párkrát za den nůši sena. Jestli maj tak 9 kg sena na koně za den, tak je to hodně. A tlustí jsou fakt všichni a ani při zimě, kdy je několik dní v noci -20 nehubnou.
Takže když bych to vzala podle tohoto vzorku, tak všichni ostatní majitelé koní jsou neschopní, když nejsou schopní vyrkmit koně na obyčejné trávě a senu na příděl... (samozřejmě vtip).
Já se zas nesetkala se stájí, kde by koně ve výběhu seno neměli, pokud tam teda není tráva...
Noo Kapičko vtip..Ono kolik lidí ví, že ten kůň to seno opravdu dostal?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ono se holt někdy teorie s praxí nedaří skoubit. Nebýt internetu, tak kolikrát ani nevíme, že se koně někde chovaj a jakým způsobem, pokud nejsou někde z okolí...Já budu, možná naprosto nepochopitelně, tvrdit stále jedno - máte-li problém, ptejte se reálných lidí v reálném životě. Na diskuzích to většinou končí takto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono se holt někdy teorie s praxí nedaří skoubit. Nebýt internetu, tak kolikrát ani nevíme, že se koně někde chovaj a jakým způsobem, pokud nejsou někde z okolí...Já budu, možná naprosto nepochopitelně, tvrdit stále jedno - máte-li problém, ptejte se reálných lidí v reálném životě. Na diskuzích to většinou končí takto.
Jo tohle si myslím taky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
Tak vidím jak ten kůň vypadá... Vypadá dobře, neřeším, hubne řeším... Ale to je jedno, vy máte svoji pravdu.
V pohodě, vždyť se nic neděje. Byly doby kdy se za pravdu i umíralo.Dnes už se jenom lže, ale zase se kvůli tomu neumírá.Tak jsme na tom vlastně o dost lépe. Hezký večer přeji.
napsal(a):
Meifi, netreba dramatizovať, vyťahovať bitúnky a koncentráky. Reakcia je iba na to, že tu neznasme napísala, ze chovať kone(všeobecne) osamote je vlastne v pohode, lebo niekto iný dá koňa na bitúnok. alebo ho nenakŕmi. Nikto nerieši konkrétny prípad, ale bavíme sa všeobecne, o koňoch a o ľuďoch.
A za mňa, vedome kupovať koňa(ktorý nie je asociál) do samoty, je obyčajné sebecké rozhodnutie.
Ano, toto jsem měla na mysli.