Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2018 17:21

Ahoj
Myslíte že by koníkovi nějak vadilo kdyby začal nosit bandáže na ježdění?
Jako jenom na okrasu a ne za zdravotními účinky.
Chtěla by si ho totiž barevně sladit ale nevím jestli to nebude spíše na škodu.

Dekuji za info.

16.1.2018 12:52

Drezúrne kone bežne pracujú s bandážami, dostihové kone behávajú sbandážami, takže na prácu sa pokojne používař môžu. Akurát treba vedieť bandážovať, nesprávne zamotaná bandáž môže vyrobiť pekný prúser.

16.1.2018 21:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jj, viděla jsem, a se mnou cca 30 dalších jezdců, co udělá nesprávně zamotaná bandáž, když se uprostřed Huberta začne koni odmotávat z nohy.
A opravdu je riziko při špatném zabandážování, že se koni ublíží.

14.10.2018 07:34
Katte19

XXX.XXX.189.1

Uvažoval tu někdo o zbytečném přehřívání šlach a celkově nohou?

14.10.2018 08:19
lenacia

XXX.XXX.173.31

Katte19 napsal(a):
Uvažoval tu někdo o zbytečném přehřívání šlach a celkově nohou?

když jsem se se Sárou trápila s hypergranulací na noze, dostala sjem přímo zde radu, že mám bandážovat několik vrstev, včetně třeba fleece bandáže. Když jsem se zeptala na zapaření/přehřátí, tak mi bylo řečeno že to nehrozí, a to měla nohu takhle ovázanou pořád a to v těch vedrech v létě.

14.10.2018 09:18

lenacia napsal(a):
když jsem se se Sárou trápila s hypergranulací na noze, dostala sjem přímo zde radu, že mám bandážovat několik vrstev, včetně třeba fleece bandáže. Když jsem se zeptala na zapaření/přehřátí, tak mi bylo řečeno že to nehrozí, a to měla nohu takhle ovázanou pořád a to v těch vedrech v létě.

Katte zřejmě myslela přehřívání šlach přímo při práci. Proběhly na to i nějaké výzkumy, nečetla jsem přímo je, ale jejich interpretace. Pokud si to pamatuju správně, závěr byl ve smyslu, že bandáže, kamaše apod. brání proudění vzduchu, šlachy se při jízdě přehřívají a stávají se náchylnějšími ke zranění, navíc hůře regenerují. Mohly proběhnout i výzkumy, které by tvrdily opak :-) Ale mně to zní logicky.

Za mě kamaše a bandáže jo, u koní, kteří šmajdají, strouhají se, hrozí při skoku bouchnutí nohou o překážku atd. Ale (kromě zmíněné teorie o přehřívání) může se mezi ně a koně snadno dostat písek, jehličí... A tento bordel pak způsobit odřeniny. Za hodinu na jízdárně to snad tolik nehrozí, ale při dlouhé jízdě terénem neterénem i mimo cesty bych to už brala v úvahu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík