Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2018 08:59
Monga

XXX.XXX.55.134

Dobrý den, chtela bych se zeptat na vase zkušenosti s predkusy u koní. Mam 1.5 leteho valaska a ma predkus. samozrejme vet videl, ale nic moc co by mi pomohlo mi nesdelil. Zajima me jak často nechavate zuby upravovat atd atd. Popř jestli nejak přezubeni změnilo ten stav. Dekuji.

17.1.2018 12:10
22verunka

XXX.XXX.188.139

Znam valaska s predkusem. Zuby kontrola kazdeho pul roku. Ono to ze ma predkus nezmeni zasny zubar. Jen opravi opotrebeni a treci plochy tak aby lepe prijimal a zpracoval potravu. Jinak kdyz ho kamoska kupovala byl v celku hubeny ale po par mesicich a uprave zubu se to srovnalo. Prakticky to na nem nejde znat. Ze zacatku tam byl zubar casteji ted uz jen preventive.

17.1.2018 12:54
Horsana

XXX.XXX.40.140

A je to určite predkus ?
Ktorá časť je dlhšia, sánka, alebo horná čeľusť ?

Na to si nájdite v prvom rade naozaj konského zubára, nie iba brúsiča zubov, to vám na nete nikto neporadí, to musí vidieť a upravovať skúsený človek (platí pre akýkoľvek konský chrup, aj pravidelný).

17.1.2018 17:58
Monga

XXX.XXX.136.158

Jo jde urcite o predkus horni čelist cca o 2 cm delsi nez predni. Esteticka vada to není a potravu prijma tez v normalnim mnozstvim jen teda ma problémy treba ukousnout treba mrkev, jablka atd. A take mu to trva dele treba i s travou a tak. Dobre dekuji za rady :).

17.1.2018 20:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Monga napsal(a):
Jo jde urcite o predkus horni čelist cca o 2 cm delsi nez predni. Esteticka vada to není a potravu prijma tez v normalnim mnozstvim jen teda ma problémy treba ukousnout treba mrkev, jablka atd. A take mu to trva dele treba i s travou a tak. Dobre dekuji za rady :).

Pokud je delší horní čelist, jedná se o podkus.

17.1.2018 21:07
Horsana

XXX.XXX.40.140

Jo, to je podkus.

Ohľadom úpravy zubov kontaktujte dobrého konského zubára.

Rezákmi kôň odhrýza sústa, ako to vyzerá v jeho papuli ďalej, to už musí posúdiť ten, kto sa mu do nej pozrie a navrhne nejaký individuálny režim úpravy chrupu.

18.1.2018 21:37
jesie

XXX.XXX.35.227

Mám taky fesaka s podkusem. Do určitě míry se to dá upravit zubarem, rozhodne pozvat a domluvit jak často upravovat. Pocitat s tím, ze na jádro potřebuje víc času, než rozmnelni a stejně tak i na seno. Jinak to nebývá žádný další problém.
Pokud byste to neřešila a ani zubaře nevolala, časem začnou problemy se zpracováním potravy, hubnutim...

Přidejte reakci

Přidat smajlík