Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s pronájmem pozemku od Lesů ČR na pastvinu? V obci má naše rodina několik všude možně rozfrcaných pozemků a do budoucna uvažuji o pořízení koně (plus ponyho jako společníka). Další problém by asi byl, že ten pozemek je veden jako les, cca 1/2 je louka sousedící s naší... neřešil někdo podobnou situaci? Posuzují to jen papírově nebo třeba s místním lesníkem? Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V lese se nesmí pást. Je to v zákoně takže pokud je to katastrálně vedeno jako les, tak to nelze. Navíc to není možné ani oplocovat vyjma výjimek typu oplocenka, školka, atp.
Hmm, to je pitomy. Ony tam jsou vsechny pozemky tak nasekany, ze kdybych mela platit pronajem vsem vlastnikum okolo, abych se dostala aspon na hektar, mozna se ani nedoplatim. A zas chovat kone jen na rozsekanym pul hektaru a dalsi pidi pastvinu mit o dva km dal je trochu na nic i kdyz porad lepsi nez tady v okoli Brna, kolikrat maji ty chudaky po kolena v blate na 1000m2).

Hele, ono s pozemky je to kříž víceméně všude v těch lidnatějších oblastech. Jestli chcete velké pastviny, přestěhujte se do pohraničí leda...
Našla jsem info třeba tu:
http://www.forumochranyprirody.cz/pastva-v-lese.

Držím palce
Krasavice Carevna
napsal(a):
A pritom tam balikujou seno diky za odpovedi, budu to muset zkusit u sousedu nebo u obce, treba to nejak vymyslime. Sice to neni prihranici, ale pekna dira to je taky
Podívejte se na katastr na ten pozemek, jak je vedený, jestli jako zalesněná plocha nebo jako pástviště. Někdy se holt ze starého pástviště, stane les, poněvadž tam naroste nálet. A pak uvidíte. Dokud to není v katastru převedeno na les/lesní plochu, můžete jednat.
Právě, že je to vedený jako les, takže s tím asi nehnu.
Ono v okolí by se to třeba domluvit dalo, je tam velký obecní flák se sadem...A přinejhorším, kdyby mi nikdo nepronajal/neprodal něco poblíž, tak 4000 m2 není tak málo, stejně bych vozila vodu, tak se bude vozit i seno. A na ten další pidi kousek dál cca 2000m2 s potokem by se využíval v letních parnech.
Navíc než urvu z rodinného rozpočtu na toho tinkera, o kterém prahnu, třeba bude nějaká změna
zdravím, nejedná se sice o les, ale nechci přímo zakládat nové téma...
Mám teortickou velice zajímavou nabídku na necelý půlhektar zelené plochy, ale něco se mi na tom nezdá.
"Pozemek se dle platné ÚPD se nachází v ploše Zb - Plochy zeleně - skladebné prvky ÚSES. Tyto plochy jsou nezastavitelné plochy zeleně, vymezené pro vedení biokoridorů s důrazem na zachování původních přírodních podmínek. Plocha je vedena jako významný krajinný prvek."
může mi někdo říci co to znamená? Víc se dozvím až v pondělí ale přes víkend asi nevydržím nezkoumat.