Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2018 13:04
Elain

XXX.XXX.205.242

Dobrý den,
už několikrát jsem tu psala že mám březí kobylu atd. Vyšetřená byla 16 dní po připouštění a domů jsem jí vezla jako březí. Ve třetím měsíci začala něco jako říje a proto jsem volala veta. za 14 dní jsem znovu vyšetřovali a březost byla potvrzena znovu. Veterinář řekl že teď už by se to poznalo hned kdyby zmetala. Teď by kobylka měla být v 8. měsíci, ale mě se zdá že nemá vůbec břicho. Mohl by mi tady někdo poradit nebo mě uklidnit či potvrdit mé obavy z toho že žádné hříbě nebude. Kobylka je prvnička a není moc mohutná. Děkuji všem za radu.

7.2.2018 13:44
blackmyday

XXX.XXX.33.80

U některých kobyl není březost poznat, jedná kobyla se nafoukne jak balón a jiná má pořád břicho jako sporťák a pak se jen divíte, jak se do ní to obří hříbě vlezlo. Takže nezoufejte, na velikosti pupku nezáleží.

7.2.2018 14:32
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

blackmyday napsal(a):
U některých kobyl není březost poznat, jedná kobyla se nafoukne jak balón a jiná má pořád břicho jako sporťák a pak se jen divíte, jak se do ní to obří hříbě vlezlo. Takže nezoufejte, na velikosti pupku nezáleží.

Souhlasím.

Zkus sledovat břicho kobyly - v oblasti slabin a pupku ( oblastí kolem vemínka ) by jste měla sledovat pohyby hříběte. Sledujte třeba 5 min, každý den, v různý čas. Já vždy pohyby viděla od cca 7.měsíce březosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2018 15:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemusíte vidieť nič, ani tie pohyby. Žriebä narodené snáď na nejaký 350 deň, pohyby neboli vidieť absolútne nikde, iba veľké brucho. A narodilo sa celkom nohaté zviera. U inej kobyly zase brucho takmer žiadne- veterinárka, reprodukčná ju videla z diaľky vo výbehu a smiala sa, že tam určite nikto ďalší nebýva, týždeň na to sa narodila zdravá kobylka.
Neviem aký má kobyla termín, ale nestresovala by som- ani mlieko vo vemienku nemusí byť 100%-ný indikátor. niekedy sa brucho viac vyduje(ako keby smerom dozadu)až pár dní pred pôrodom, neviem, či už to začne žriebä pomaly postupovať ku pôrodným cestám, alebo z akého dôvodu, ale väčšinou to je známka toho, že sa blíži pôrod.

7.2.2018 16:09
Horsana

XXX.XXX.40.140

To ti z fotky nikto nepovie.

Sama mám kobylu, ktorá bola X krát vyšetrovaná a potvrdená ako gravidná, do cca 3,5 mesiaca, teraz by mala byť v 8. mesiaci a vemienko má ako jalová, akurát konfigurácia brucha pripomína graviditu (ale ktorá hucula nie je v zime bruchatá)a občas sa mi marí, že vidím pohyby, ale na svoje zmysly sa v tomto prípade radšej nespolieham.

Šahať do nej nechcem, ale keď budem vedieť termín pripúšťania, tak to odsledujem, sú kobyly, ktoré pôrod človeku doslova ohlásia, táto moja neviem, mám ju krátko, musím to odsledovať.

8.2.2018 08:03
Elain

XXX.XXX.205.242

Přesný termín jsem si nepočítala, ale mělo by to být v první polovině května. Já už taky do ní nechci šahat.

12.2.2018 14:21
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak ja som si dala kobylu dnes rektálne vyšetriť, je gravidná.

12.2.2018 14:25
anekapace

XXX.XXX.49.20

:) zdravím čekatelku.

12.2.2018 17:44
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dííík :)

Ako válčíte ?

12.2.2018 19:14
anekapace

XXX.XXX.49.20

Ale jde to. Běhna okometricky březí je, nožka jí slezla od chlupů od prdele až ke kopytu, ještě trochu zatíká, ale už se to dá. ;) Těším se na ty nervy kolem hřebení, to budou teprve starosti. :)
Máš představu jak budeš muculu menežovat? Necháš hřebit na pastvině, nebo stáhneš k baráku?

Už si to v hlavě rovnám a představu mám chvíli takovou, chvíli makovou. Snad se to nějak vyvrbí, do června ještě času dost.

12.2.2018 22:11
Horsana

XXX.XXX.40.140

Muculu asi budúci mesiac presuniem do boxu, kde sa bude aj žrebiť, termín má cca 9.4.

Len ešte úplne neviem, či jej tam pribalím aj niekoho zo stáda a kto to bude, lebo inak by asi musela byť vo výbehu sama a mať kone len cez pásku. Ale možno by jej to aj vyhovovalo, neviem, musím ešte rozprávať aj s ustajňovateľmi.

Ale ešte nie som rozhodnutá...

13.2.2018 13:34
evelda

XXX.XXX.92.78

Tak nám pro změnu veterinář nejprve zjistil kobylu březí, při kontrole byla údajně jalová, že asi potratila na výběhu, takže jsme ji přestali hlídat, a za nějaký čas přišla ráno z pastviny i s čerstvým mrnětem. Tož si vyberte...

13.2.2018 14:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ono výsledok vyšetrenia závisí aj od telesného rámca kobyly, mesiaca, kedy sa vyšetruje a polohy plodu, niekedy klesne tak dolu, že sa proste nahmatať nedá, ale v hucule nie je toľko miesta, aby to človek necítil.

A tiež vidím pohyby, teraz už viem, že si to nenamýšľam.

Přidejte reakci

Přidat smajlík