Uek a schčt - pomoc :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2018 21:22

Před měsícem jsem na uek do Slatiňan odeslala průkaz koně za účelem přepsání majitele na sebe (to se podle online evidence opravdu stalo).

Když mi ale průkaz stále nepřicházel zpět, tak jsem na uek zavolala a zjistila, že ho přeposlali na plemennou knihu čt do Písku.

Když jsem ale kontaktovala Plemennou knihu čt, tak mi nikdo nebyl schopný nic říct, panuje tam neskutečný zmatek, jeden se odkazuje na druhého a nikdo nic neví. Přitom jediné, co chci, je vrácení průkazu.

Pan Holík mě odkázal na p. Královou. Mobil vedený na oficiálních stránkách na Královou má teď pan Staněk, který mi řekl, že toto není jeho věc a dal mi číslo na Královou. Králová mi vynadala, že ji obtěžuji a že ona tyhle věci už dávno neřeší a ať jí dám pokoj. Volala jsem znovu Staňkovi, který mi řekl, ať se ozvu za 14 dní, že teď tohle nikdo nemá čas řešit a že si mám přečíst, co se píše na stránkách. Na stránkách jsem se dočetla jen tiskovou zprávu, že je Staněk lhář a podvodník.

Naprostý Kocourkov, který mě ale absolutně nezajímá. Poslala jsem průkaz koně na uek a ne těmhle bláznům, těm byl přeposlán bez mého vědomí.

Za 14 dní to bude 7 týdnů, co průkaz nemám. Odeslala jsem ho na uek s jednoduchým pozadavkem a následně mi byl zablokován v Písku a doufejme, že neztracen.

Katastrofa.

23.2.2018 22:52
helas

XXX.XXX.12.12

Pošli na úek doporučenej dopis s doručenkou - požádej je o urgentní vystavení duplikátu s tím, že náklady uhradí schčt. a ať ti pošlou podací číslo zásilky s tím průkazem, nebo urgují doručení u České pošty sami. Popiš situaci (nikoho neviň ale). Prostě je zaměstnej. On někdo ten telefon zvedne - někomu.
Jako fakt!
Páč třeba přijdou plemenáři a dostaneš flastr, ne? 8-).

24.2.2018 00:09
lenacia

XXX.XXX.205.245

Až na to, že duplikát též vydává schct... Teď sem řešila.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2018 00:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No to mě docela děsí, protože mě to čeká taky ten přepis.Moc bych byl rád teď když se možná budu stěhovat mít kobču "bezpapíráká".Osobně po takovém telefonátu bych již seděl na polici a líčil jim co se stalo.Budete alespoň krytá kdyby Vám ty (ani to raději nebudu psát) chtěli ještě pokutu.

24.2.2018 04:11
lenacia

XXX.XXX.205.245

No nevím co budu dělat. Chci připouštět a schct mu to zřejmě zatrhne. Už dost na tom že ji budu muset chudáka komplet přeočkovat když nemám původní průkaz.

24.2.2018 11:20

Nemusíš, stačí, keď ti tam napíše s razítkom ošetrujúci veterinár, že kobyla bola komplet vakcinovaná.
Riešili sme takto nový preukaz kvôli fei pasu, na tie staré z neznámych príčin fei pas nevystavuje, tak kobyla dostala nový preukaz, tam sa zapísalo, že očkovania prebehli, športovala s tým dva roky aj v zahraničí a problém s tým nebol.

24.2.2018 13:29
lenacia

XXX.XXX.205.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemusíš, stačí, keď ti tam napíše s razítkom ošetrujúci veterinár, že kobyla bola komplet vakcinovaná.
Riešili sme takto nový preukaz kvôli fei pasu, na tie staré z neznámych príčin fei pas nevystavuje, tak kobyla dostala nový preukaz, tam sa zapísalo, že očkovania prebehli, športovala s tým dva roky aj v zahraničí a problém s tým nebol.

Děkuji, to je dobré vědět.

24.2.2018 13:31
lenacia

XXX.XXX.205.245

Tak pardon, duplikát uek vystavuje, ale posílá jej schčt... tak to sem zvědavá jestli dorazí

Dobrý den,

duplikát průkazu koně a potvrzení o původu vystavíme a obdržíte jej prostřednictvím plemenné knihy, tj. ze schčt Písek.

S pozdravem a.dvořáková.

26.2.2018 10:59
Miselasa

XXX.XXX.61.86

Mám podobnu skusenost přepis kona mi trval viac ako 3 mesiace musela som obvolat vsetky čísla co som našla na internete samozřejmě to nikto nastarosti nemal až nakoniec sa im podařilo moj pas od kona najst aj to este nestačilo konečně mi pas poslali a na poště mi ho nechceli dat lebo niekto poplietol moje příjmení nakoniec mi ho ale na poště dala tak som sa pozrela a omyl bol aj v pase :( musela som znovu volat tak mi povedali že som to mala já zlé že oni sa nepomilili hlavně že na internete v databázi to Bolo napisane správně tak zase na ten pas cakam :( a doufam že už konečně pride a bude to tam správně :/.

26.2.2018 20:30

Zrovna čítam na Fb:
“Sdělujeme chovatelům, že bylo ukončeno zapojení ing. Králové v sekretariátu schčt. Zůstalo po ní několik desítek nevyřízených průkazů koní, které nyní sekretariát zpracovává. Žádáme proto dotčené chovatele o trpělivost. - toto je oficiální zpráva ze stránek.”
Objavuje sa tam info, že preukazov sa tam zaseklo až 162.
Mimochodom, kamarátka riešila prepis kobyly z achpaku 4 roky...

26.2.2018 21:10
lenacia

XXX.XXX.168.82

No sem zvědavá, štve mě to pořádně, bez průkazu nebudu moct letos připouštět. a to sem se rozhodla ji přepsat do Slovenskýho, s schčt nechci mít nic společného.

26.2.2018 21:15

Tak dobrá zpráva - z uek mi hned dnes ráno odepsali, volat jsem nemusela. Dostala jsem od nich kontakt na dalšího člověka, který ty průkazy po Králové převzal a vypadalo, že ten můj snad má a dokonce mi ho snad i pošle.

Takže panika byla možná zbytečná, ale fakt teda nechápu, proč mi věcně a normálně nebyl ochotný odpovědět nikdo jiný, tedy nikdo z tzv. "nejvyšších" osob na svazu, na které jsou všude kontakty.

Pokud mi odejde člověk, který má něco na starosti, tak snad za něj najdu náhradu - a nebo to přinejhorším vyřeším sám, ne? Případně pokud odněkud odcházím, tak snad po sobě nechám čistý stůl?

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 01:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak dobrá zpráva - z uek mi hned dnes ráno odepsali, volat jsem nemusela. Dostala jsem od nich kontakt na dalšího člověka, který ty průkazy po Králové převzal a vypadalo, že ten můj snad má a dokonce mi ho snad i pošle.

Takže panika byla možná zbytečná, ale fakt teda nechápu, proč mi věcně a normálně nebyl ochotný odpovědět nikdo jiný, tedy nikdo z tzv. "nejvyšších" osob na svazu, na které jsou všude kontakty.

Pokud mi odejde člověk, který má něco na starosti, tak snad za něj najdu náhradu - a nebo to přinejhorším vyřeším sám, ne? Případně pokud odněkud odcházím, tak snad po sobě nechám čistý stůl?

Když ono je to tam složité teď. Handrkovali se o vedení. Minulé představenstvo nechtělo předat novým mandát a pokud jsem to správně pochopila tak ti minulí svaz vytunelovali a svaz je pomalu v dluhách. Svazoví hřebec je taky v čudu protože ho prodali. Chovatelé přišli o dotace kvůli Růžičkovi. Králová je jedna z těch co svaz rozkradli. Podle toho co jsem vyčetla. Otázka je zda Svaz půjde do insolvence či ne. Protože jeden naštvaný zaměstnanec kterému neproplatili náhrady cestovného podal na svaz insolvenci. Tím opět ohrozil dotace. Staněk se snaží zachránit asi jen co tam zbylo.

Nevím jestli jsem to pochopila správně. Moc se o to nezajímám. Mám koně bez plenmenné příslušnosti.

Pokud jsem to zmotala tak se omlouvám, ale kolem svazu je to ted celkem mazec. a za vše můžou chovatelé poděkovat Růžičkovi a spolu. Případně mě opravte vím jen asi to nejpoctatnější co kde kdo řekl nebo někdo psal. hodně článků je ted v jezdectví.

Je to smutné jak zničili svaz čt.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 01:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já jenom vím, že na jejich schůzi je dobré vzít si sebou boxerské rukavice.smajlík Jsou to normální pacienti.Jeden takový stačí aby zničil vše na čem ostatní i poctivě pracovali.Teda jestli ještě vůbec někdo takový co něco nedělá pro prachy vůbec je.. Malinko se do svazu dostal jeden psychopat a je ende.

27.2.2018 05:50

Mně je tohle ale úplně jedno, kdo se s kým hádá a kdo s kým peče a kdo umí líp jezdit a kdo se stará o jakého koníška, naštěstí už nejsem v oddíle, abych musela toto řešit :)

Jako chovatel od organizace, která si říká "svaz chovatelů" očekávám základní služby, které usnadnějí a pomáhají s chovem. Je opravdu ubohé, že kvůli tomu, jak jeden tuneleje a podvádí druhého, nejsou schopni zachovat alespoň to a musí to za ně dělat někdo jiný.

Když přijdete do železářství a chcete 10 vrutů, tak očekáváte, že se s vámi bude prodavač bavit o tom, jak dlouhých, do čeho a co s nimi budete přidělávat, ne, že vám začne vykládat, že to mají teď hrozně složité, že žádný vrut nemůžou najít a že nemají čas ani náladu teď takovéhle požadavky řešit.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 05:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jenom vím, že na jejich schůzi je dobré vzít si sebou boxerské rukavice.smajlík Jsou to normální pacienti.Jeden takový stačí aby zničil vše na čem ostatní i poctivě pracovali.Teda jestli ještě vůbec někdo takový co něco nedělá pro prachy vůbec je.. Malinko se do svazu dostal jeden psychopat a je ende.

Naprosto souhlasím. Dneska jsou lidi k sobě horší jak zvířata. Vidím to i na kasách kde dělám. Zaráží mě jak k sobě dokážou být lidi zlý. Bohužel i ti staří. To je kolikrát terno. Závist zloba a zlomyslnost. Máme v práci jednu co vyvolala konflikt mezi nadřízeným a podřízenými a bavila se jak jsme se tam navzájem málem požrali. Nepochopila jsem co z toho dotyčný má.

Každej honí akorát peníze. Je škoda co provedli se svazem. Je to na dlouhý běh aby se svaz postavil zpět na nohy a spíš skoro nemožné.

Kam ten svět spěje?. Naučila jsem se přijít udělat svou práci a jít pryč. s koněm si taky už dělám po svém a hlavně pravidelně a výsledky se už dostavují. Někdy je lepší jít opravdu za svým a na ostatní kašlat nemyslíte?

Prosím nekamenujte mě. Jsou to jen myšlenky. Fotky dám pouze případně na vyžádání.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 05:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Mně je tohle ale úplně jedno, kdo se s kým hádá a kdo s kým peče a kdo umí líp jezdit a kdo se stará o jakého koníška, naštěstí už nejsem v oddíle, abych musela toto řešit :)

Jako chovatel od organizace, která si říká "svaz chovatelů" očekávám základní služby, které usnadnějí a pomáhají s chovem. Je opravdu ubohé, že kvůli tomu, jak jeden tuneleje a podvádí druhého, nejsou schopni zachovat alespoň to a musí to za ně dělat někdo jiný.

Když přijdete do železářství a chcete 10 vrutů, tak očekáváte, že se s vámi bude prodavač bavit o tom, jak dlouhých, do čeho a co s nimi budete přidělávat, ne, že vám začne vykládat, že to mají teď hrozně složité, že žádný vrut nemůžou najít a že nemají čas ani náladu teď takovéhle požadavky řešit.

Rozumím vám ale tady záleží v jakém stavu to přebírali. Králová jim to asi neusnadnila. Je ale pravda že se pan Staněk měl s vámi bavit no. Je to jeho selhání. Přece jen jde o důležité dokumenty. Myslím že hodně chovatelů přejde pod knihu cs.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Naprosto souhlasím. Dneska jsou lidi k sobě horší jak zvířata. Vidím to i na kasách kde dělám. Zaráží mě jak k sobě dokážou být lidi zlý. Bohužel i ti staří. To je kolikrát terno. Závist zloba a zlomyslnost. Máme v práci jednu co vyvolala konflikt mezi nadřízeným a podřízenými a bavila se jak jsme se tam navzájem málem požrali. Nepochopila jsem co z toho dotyčný má.

Každej honí akorát peníze. Je škoda co provedli se svazem. Je to na dlouhý běh aby se svaz postavil zpět na nohy a spíš skoro nemožné.

Kam ten svět spěje?. Naučila jsem se přijít udělat svou práci a jít pryč. s koněm si taky už dělám po svém a hlavně pravidelně a výsledky se už dostavují. Někdy je lepší jít opravdu za svým a na ostatní kašlat nemyslíte?

Prosím nekamenujte mě. Jsou to jen myšlenky. Fotky dám pouze případně na vyžádání.

Jo mě taky čeká zítra schůze s místními majiteli koní a ještě nic ani nezačalo a již jedna má obrovský problém.Totiž tady součástí areálu je i byt pro ošetřovatelku a teď když by jsme si to tedy pronajímali my jako sdružení, tak co s ní? Tohle bude hned první konflikt zítra mezi mnou a dotyčnou.Jako co s ní chce jako udělat? Vystěhovat jí?! Stejně je ten byt započítaný v nájmu a hlavně ta tady udělala zrovna pro ní tolik, že by jí ruce měla líbat.Na zkoušky jí připravovala vlastně zdarma, koně jí léčila když měl zánět v kopytě.Kdyby alespoň dotyčná neměla peníze, ale to relativně má.Nikdo z ostatních ani nepřemýšlí o tom, že by tu ošetřovatelka jako neměla bydlet.Jen tahle jedna.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jo mě taky čeká zítra schůze s místními majiteli koní a ještě nic ani nezačalo a již jedna má obrovský problém.Totiž tady součástí areálu je i byt pro ošetřovatelku a teď když by jsme si to tedy pronajímali my jako sdružení, tak co s ní? Tohle bude hned první konflikt zítra mezi mnou a dotyčnou.Jako co s ní chce jako udělat? Vystěhovat jí?! Stejně je ten byt započítaný v nájmu a hlavně ta tady udělala zrovna pro ní tolik, že by jí ruce měla líbat.Na zkoušky jí připravovala vlastně zdarma, koně jí léčila když měl zánět v kopytě.Kdyby alespoň dotyčná neměla peníze, ale to relativně má.Nikdo z ostatních ani nepřemýšlí o tom, že by tu ošetřovatelka jako neměla bydlet.Jen tahle jedna.

To je taky síla si dotyčná může jít házet hnůj sama když jí tolik ta ošetřovatelka vadí.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To je taky síla si dotyčná může jít házet hnůj sama když jí tolik ta ošetřovatelka vadí.

Jo mě by ani ve snu nenapadlo že tohle někomu bude vadit.Kdyby třeba vadilo kdo se bude strat o koně a nebo jízdárnu kdo bude udržovat.kolik bude ustájení celkově aby jsme vyšli i na zimu.Ne, jí bude vadit že by tu ošetřovatelka bydlela vlastně zdarma.Přitom ustájení bude vycházet zhruba o dva tisíce méně když netvoříme zisk.Pane bože ty jsi daroval sousedovi kozu, viď? Ano synu a ty by si chtěl taky? Ne, já bych chtěl aby sousedovi ta koza chcípla.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jo mě by ani ve snu nenapadlo že tohle někomu bude vadit.Kdyby třeba vadilo kdo se bude strat o koně a nebo jízdárnu kdo bude udržovat.kolik bude ustájení celkově aby jsme vyšli i na zimu.Ne, jí bude vadit že by tu ošetřovatelka bydlela vlastně zdarma.Přitom ustájení bude vycházet zhruba o dva tisíce méně když netvoříme zisk.Pane bože ty jsi daroval sousedovi kozu, viď? Ano synu a ty by si chtěl taky? Ne, já bych chtěl aby sousedovi ta koza chcípla.

A co dotyčné vypovědět ustájení. Defakto dělá potíže tak by jste k tomu oprávnění měli.

27.2.2018 15:52
lenacia

XXX.XXX.205.245

Tak úpadek svazu soud zamítl.

27.2.2018 16:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

V žádném případě nenechejte ošku odejít s tím, že si vše budete dělat sami! Nefunguje to! Mnohem lepší je, někomu platit i kdyby to mělo být víc. Má velmi špatná zkušenost s takovou dohodou.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2018 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
V žádném případě nenechejte ošku odejít s tím, že si vše budete dělat sami! Nefunguje to! Mnohem lepší je, někomu platit i kdyby to mělo být víc. Má velmi špatná zkušenost s takovou dohodou.

Určitě nenecháme ošku odejít.To ani nemůžeme kvůli jejím znalostem a zkušenostem.Již jsem obvolal všechny ostatní zúčastněné a souhlasí všichni.Tak když bude slečna na tom trvat, tak může jít.Nikdo jí tu nedrží.smajlík Je nás deset a pokud každý dá 4000 za ustájení, tak jsme v pohodě i s rezervou.Cenu jakou nám udělal majitel stáje za pronájem je prostě naprosto fantastická.Máme i slušnou rezervu financí v jk.jinak ještě je stále ve hře majitelův syn a to by bylo nejlepší, ale když nebude chtít, tak jdeme do toho sami.smajlík

27.2.2018 18:07
kapička

XXX.XXX.5.211

Přeju a držím palce ať vám to vyjde

Přidejte reakci

Přidat smajlík