Ježdění na nákrčáku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2018 11:44
Hanka Brumerová

XXX.XXX.233.181

Dobrý den mám dotaz jak začít s koněm jezdit na nákrčáku? Děkuju za rady..

25.3.2018 12:34
karo2702

XXX.XXX.172.116

Jedná se zase o jiného koně než v předchozích diskuzích? Ať vím jestli má cenu vůbec odpovídat.

25.3.2018 13:21
Hanka Brumerová

XXX.XXX.233.181

Myslím že to je úplně jedno o jakého koně se jedná... Ale když vás to zajímá tak o stejného...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2018 13:54

Takže je to ten istý kôň, ktorý nevie chodiť na lonži(a vy mu to nie ste schopná vysvetliť), pod sedlom si robí, čo chce(a vy mu to neviete vysvetliť), ale chcete radu, ako ho naučiť jazdiť na nákrčaku? Nemáte trochu dojem, že niekde nejaké základy trochu preskakujete?

25.3.2018 14:15

Dobrý den,

nechci být zlá, ale pokud nerozumíte svému koni, váš kůň vás nerespektuje a neumíte koně ovládat perfektně sedem, tak bych si nezahrávala. Můžete také dopadnout velmi špatně.

Já sama se na nákrčáku neučím, ale kamarádka se učila sama tak, že dala koni uzdečku i nákrčák, otěže nechala zahozené a zkoušela ho ovládat na nákrčáku - při nejhorším mohla vzít otěže do ruky. Ve vašem případě bych nezkoušela

Neregistrovaný uživatel

25.3.2018 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,

nechci být zlá, ale pokud nerozumíte svému koni, váš kůň vás nerespektuje a neumíte koně ovládat perfektně sedem, tak bych si nezahrávala. Můžete také dopadnout velmi špatně.

Já sama se na nákrčáku neučím, ale kamarádka se učila sama tak, že dala koni uzdečku i nákrčák, otěže nechala zahozené a zkoušela ho ovládat na nákrčáku - při nejhorším mohla vzít otěže do ruky. Ve vašem případě bych nezkoušela

nebo velmi dobře - z evolučního hlediska je pro populaci přínosné, když se mentálně méně vybavení jedinci sami vyselektují (viz. Darwinova cena).

25.3.2018 16:44
Hanka Brumerová

XXX.XXX.233.181

Děkuju všem co poradily... A ostatní nevíte jak pracujeme, nevíte kam jsme se pohnuli nevíte o nás nic tak třeba dělejte že se neptam já ale někdo jiný a odpovidejte na určený dotaz a neredte na něco jiného dotaz byl jak začít jezdit na nákrčáku... Odpovědi je to kůň který není schopný chodit na lonzi... O ježdění na nákrčáku nic... Jestli se zabiju je jen moje věc.. Vám do toho nic není... Tak příště když se na něco zeptám tak neodpovidejte na něco úplně jiného ale na dotaz, rizika mi jsou taky úplně jedno...Dotaz zněl jasně a jestli jste ho nepochopili tak na něj neodpovidejte... A dyztak se nejedná o koně co neumí chodit na lonzi ( teď už ví co má dělat),... Děkuju za pochopeni.

25.3.2018 19:29
koně

XXX.XXX.205.252

Hanka Brumerová napsal(a):
Děkuju všem co poradily... A ostatní nevíte jak pracujeme, nevíte kam jsme se pohnuli nevíte o nás nic tak třeba dělejte že se neptam já ale někdo jiný a odpovidejte na určený dotaz a neredte na něco jiného dotaz byl jak začít jezdit na nákrčáku... Odpovědi je to kůň který není schopný chodit na lonzi... O ježdění na nákrčáku nic... Jestli se zabiju je jen moje věc.. Vám do toho nic není... Tak příště když se na něco zeptám tak neodpovidejte na něco úplně jiného ale na dotaz, rizika mi jsou taky úplně jedno...Dotaz zněl jasně a jestli jste ho nepochopili tak na něj neodpovidejte... A dyztak se nejedná o koně co neumí chodit na lonzi ( teď už ví co má dělat),... Děkuju za pochopeni.

Na váhu a nohy, nezávislým sedem
No, myslím, že většina diskutujících to s vámi myslela dobře.
Ale když se chcete zabít, tak se zabte, vaše věc.Selekce je přínosná
Jenže bohužel ve vašem jednání je zaangažovaný naprosto nevinný kůň.Plus nedejbože nějací kolemjdoucí, či řidiči.
Kteří budou mít tu smůlu a odnesou váš nesmyslný nácvik něčeho, na co, podle charakteru dotazů, opravdu nemáte
Takže, dělejte jak rozumíte, klidně na nákrčáku, ale v bezpečně uzavřeném prostoru, ideálně zavřené hale.

25.3.2018 20:45
karo2702

XXX.XXX.172.116

Hanka Brumerová napsal(a):
Myslím že to je úplně jedno o jakého koně se jedná... Ale když vás to zajímá tak o stejného...

Není to jedno. Pokud je to ten kůň, u kterého si nemůžete získat respekt, tak na to zapomeňte. Tohle chce opravdu velký respekt a důvěru.
A ten starý co si pod sedlem na uzdě dělá co chce tak vás zabije.

Ale jak je libo.
Naučíte ho na udidle dělat co má. Pak ho naučíte poslouchat jen na sed, aby nepotřeboval otěže. Během toho nebo před tím ho naučíte z uzdy na ohlávku. A nakonec dáte k ohlávce nákrčák a postupně mu vysvětlíte jak ten nákrčák funkuje a odděláte ohlávku. Ale jeho použití je prakticky jen na hlídání, aby vám nežral a aby jste líp držela rovnováhu. Ovládá se pouze sedem.
U dobře přiježděného koně to trvá tak 1 - 2 roky. Tak aby se toho ten váš kůň dožil.

26.3.2018 16:20

Hodně koní se taky rychle a ochotně naučí reagovat na hlas - třeba na lonži ;)

Než se s rozdováděným koněm venku prát, tak ho radši rovnou brzdím hlasem (s pomocí sedu) - reaguje hned, udidlo nemá moc smysl. Ale to vy mít stejně nebudete ;).

Neregistrovaný uživatel

26.3.2018 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nebo pak už jen čekat až koni dojde "benzín". Já mám opravdu zlatíčko kobylu a na hlas ze země reaguje skoro dokonale.Sice se jí někdy někam nechce, ale ukecat se dá normálně slovem.Rozumí slovům jako "tam nejdeme", "zlobíš", "stůj", "nech to", "ustup", "můžeš".Slovu "nemáme(mrkev)" sice rozumí, ale nechce tomu uvěřit. Samozřejmě jen ze země na ruce a nebo i na volno.Ze sedla bych to nerad zkoušel. Takže kůň se naučí na slova velmi dobře, ale opravdu to vyžaduje trávit s ním hodně času.U koní zkrátka rok je jak chvilka, co jsem tak pochopil a vysledoval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík