Dobrý den, před měsícem jsme si nastehovali domů naše 3 koně, které jsme měli 5 let v komerční stáji. Od té doby, co mám koně doma mam o ně šílený strach. Chodím je několikrát za den i v noci kontrolovat-nemůžu spát. Vím že stáje máme kvalitní a zabezpečené, vůbec nevím, kde se ten strach bere. Myslíte, že strach přejde po delší době? Děkuji
Taky jsem něco podobného prožívala, když jsem si kobylu nastěhovala domů...ale já jí nemám přímo u baráku, takže si myslím, že u mě to bylo opodstatněné . Ale taky jsem furt kontrolovala, večer nemohla spát a furt přemýšlela, co se může stát, když tam nejsem...po nějaké době to přešlo samo, když jsem zjistila, že vlastně žádný důvod ke strachu nemám, že je vše ok..máte je přímo u baráku?
canka
napsal(a):
Taky jsem něco podobného prožívala, když jsem si kobylu nastěhovala domů...ale já jí nemám přímo u baráku, takže si myslím, že u mě to bylo opodstatněné . Ale taky jsem furt kontrolovala, večer nemohla spát a furt přemýšlela, co se může stát, když tam nejsem...po nějaké době to přešlo samo, když jsem zjistila, že vlastně žádný důvod ke strachu nemám, že je vše ok..máte je přímo u baráku?
Ano mám přímo u baráku. Stodola je dokonce součástí baráku. Prostě mi to ale nedá. V hlouby duše vim, že je zamčeno, ale stejně to jdu ještě 5x zkontrolovat
Snad to časem odezní, děkuji za komentář :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
To je snad normální že o někoho koho mám rád mám strach, ne? Nic divného snad na tom není.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je snad normální že o někoho koho mám rád mám strach, ne? Nic divného snad na tom není.
To sice ano, není však normální kvůli tomu nespat, lítat na opakovaně na kontrolu ve dne v noci, trpět panickými stavy a úzkostmi. Pokud se to za nějaký čas nespraví, zvážila bych pomoc odborníka (psychologa, psychiatra) - a myslím to opravdu vážně, ne jako invektivu. Druhá možnost je vrátit koně do komerční stáje, kde má zadavatelka asi větší pocit bezpečí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem to měla. Kontrola ve stáji byla několikrát za noc, přes den na pastviny vidím z oken, takže v podstatě trvalý dozor, trvalo to pár měsíců, než jsem se uklidnila, že je pro koně vše OK a že jim nic nehrozí. Koně si na dobré zvyknou rychle a pokud nejsou problémy, časem si zvykne i majitel , ale i po pěti letech, občas v noci kontroluju
.