Hříbě - poškozené vazy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2018 23:31
Horsana

XXX.XXX.40.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No já doplnil lékárničku tady majitelce stáje.Ovšem živočišné uhlí dvacet balení při tom lékárnice v celku hekla aby to dala dohromady. Danilon je bohužel na lékařský předpis a ten Equipalazon taky.Ten v lékárničce asi bude chybět.Myslíte, že by se dalo někde sehnat co tam má být všechno? Horsanko a vzhledem k tomu, že se tady u nás k té klinice rozjela docela debata, jak si vlastně klinika účtuje zákroky? Kolik se zhruba počítá za hodinu.Myslím odhadem alespoň?Prostě jen orientačně za den léčby.Je to pět tisíc a nebo deset? Můžu poprosit? smajlík

Čierneho uhlia sa podáva cca 0,5 - 1 kg na 500 kg koňa

Závisí od kliniky, v ČR sa dokonca berie dopredu záloha, v HM určite, ako spomínala Terven.
My nemáme hodinovú sadzbu.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2018 00:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Horsana napsal(a):

Závisí od kliniky, v ČR sa dokonca berie dopredu záloha, v HM určite, ako spomínala Terven.

Varování pro obyvatele Okolí Prahy východ.Zítra je opravdu nejnevhodnější den na to dostat průjem.Musím znásilnit pravděpodobně ještě šest lékáren a mám to jen tak tak.

4.5.2018 07:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):

V Brně podepisujete při příjmu papír o předpokládané ceně. Pokud by překračovala, volají. Tedy tak to bylo cca 5 let zpět.
Myslím, že v Brně jsou ceny nižší, pokud si nestanovíte, že vám na koně nesmí sahat medici. Nevím, jaká je tam teď kvalita služeb po tom, co odešli někteří doktoři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2018 07:58

V HM opravdu musíte zaplatit 10 tisíc ještě před tím, než složíte koně z hengru. Brání se tím proti obrovskému množství dlužníků, kteří si koně odvezli a dodnes nezaplatili. Jinak ceny jednotlivých zákroků se samozřejmě liší, plus spotřeba materiálu, plus ustájení bylo před třemi lety za 450, - Kč denně. To pak při dlouhodobém pobytu dělá jednu z nejvyšších částek na faktuře.

4.5.2018 08:07
Moyda

XXX.XXX.74.8

sisi58 napsal(a):
V Brně podepisujete při příjmu papír o předpokládané ceně. Pokud by překračovala, volají. Tedy tak to bylo cca 5 let zpět.
Myslím, že v Brně jsou ceny nižší, pokud si nestanovíte, že vám na koně nesmí sahat medici. Nevím, jaká je tam teď kvalita služeb po tom, co odešli někteří doktoři.

Před cca 6 lety v HM taky tak, roček s kolikou, léčila se konzervativně. Dohodli jsme se na částce kterou mají k dispozici co by bylo na víc hned by volali a dohadoval by se další postup. Tehdy nám bylo řečeno že jen otevření stojí 20 000. Za čtyři dny jsme tehdy platili 11 000. Ale po zkušenostech s neplatiči se teď musí skládat záloha.

4.5.2018 08:12
22verunka

XXX.XXX.168.42

ano v hm se bere 10 tis zaloha. ale treba u nas si vet za leceni koliky,3 dny (podotykam ze delal par klistyru, pichl injekci na podporu peristaltiky a prijel 4 krak. jednou v noci kdy uz jsem byla zoufala. ) vzal 7 000 kc.
ja cele dny nespala, chodila jsem s ni hlidala trnula hruzou a stejne vysledek nula.
4 den rano kdy kolika stale neustupovala jsem sve trapeni a hlavne to kobyly ukoncila nastoupenim do voziku a odvozem do hm. cena 10354, - za 5 denni pobyt. s tim ze 2 den uz se streva konecne rozbehla jak mela. vezla jsem si domu zdrave zvire. konecne jsem se vyspala. kdyby byl tenkrat ochotny vet a dal nam ve staji infuzy nemuseli jsme nikam. jenze nikdo nam ji nedal. take jsem to od pani doktorky v hm vyslevhla co to tu mame za cu...ky ze takhle leci koliku. navic ucebnicovou, zadne komplikace.

4.5.2018 09:07
Horsana

XXX.XXX.40.140

Podávanie klystýru je jedno z neklamných znamení, že treba pána okamžite poslať do...domov, no.

4.5.2018 11:32
rencamo

XXX.XXX.224.98

sisi58 napsal(a):
Takto sepsané je to fajn. Ukládám si.

Souhlas. Vytiskla jsem pro děti, které učím.

4.5.2018 12:12
manitschka

XXX.XXX.35.124

No já doplnil lékárničku tady majitelce stáje.Ovšem živočišné uhlí dvacet balení při tom lékárnice v celku hekla aby to dala dohromady. Danilon je bohužel na lékařský předpis a ten Equipalazon taky.Ten v lékárničce asi bude chybět.Myslíte, že by se dalo někde sehnat co tam má být všechno? Horsanko a vzhledem k tomu, že se tady u nás k té klinice rozjela docela debata, jak si vlastně klinika účtuje zákroky? Kolik se zhruba počítá za hodinu.Myslím odhadem alespoň?Prostě jen orientačně za den léčby.Je to pět tisíc a nebo deset? Můžu poprosit? smajlík

Já (bohužel) doplním orientační informace o cenách o mnichovskou kliniku - původně jsme jeli na vitrektomii, nakonec se oko muselo vyndat. Pobyt cca 10 dní, RTG hrudních končetin, celkem jsem platila zhruba 75 TCK, jsou to 4 roky. Platila jsem fakturou, dorazila až poté, co už jsem koně měla doma.

4.5.2018 13:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

manitschka napsal(a):
Já (bohužel) doplním orientační informace o cenách o mnichovskou kliniku - původně jsme jeli na vitrektomii, nakonec se oko muselo vyndat. Pobyt cca 10 dní, RTG hrudních končetin, celkem jsem platila zhruba 75 TCK, jsou to 4 roky. Platila jsem fakturou, dorazila až poté, co už jsem koně měla doma.

A bylo to alespoň k něčemu dobré? Tedy pro koně. Pro Vás jednoznačně nikoli.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2018 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No já pro jistotu nosím u sebe asi třicet tisíc.Nikdy člověk neví kdy to bude potřebovat, bankomat daleko a třeba nebude fungovat.Teď mám u sebe teda jen 23 tisíc, protože to uhlí přátelé mě stálo skoro sedmičku. Objednal jsem ale velké balení 1kg.Dovybavení lékarničky místní odkládám na příští měsíc.

5.5.2018 13:57
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak len pre zaujímavosť, kôň bral sirup na kĺby a "niečo od bolesti" - mám iba kostný preparát, živého koňa sme nefotili, iba nejaké video a to neviem vložiť. Ale proste celé zle.

To už musí byť človek riadna hyena, keď 2 roky kŕmi majiteľov tým, že toto vyrieši sirup, mno...

5.5.2018 15:53
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak toto se ani nedá komentovat.

5.5.2018 16:31

no tvl...

6.5.2018 08:33
22verunka

XXX.XXX.135.91

tak poslusne hlasime ze hrazka vydrzela a drzi. v pondeli druhe kolo esteticke operace a uz snad konecne budem mit klid na pristich 20 let.

6.5.2018 11:00

22verunka napsal(a):
tak poslusne hlasime ze hrazka vydrzela a drzi. v pondeli druhe kolo esteticke operace a uz snad konecne budem mit klid na pristich 20 let.

Jupííí! Palce držím dálsmajlík.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2018 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

22verunka napsal(a):

No to je paráda. smajlík Určitě držím palce dál ať to nezakřiknu.

6.5.2018 19:25

Horsano, budu za blbce, ale prosím o diagnozu onemocnění, které je na fotce. Děkuji.

Veru: Super, držte se!

6.5.2018 23:22
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Horsano, budu za blbce, ale prosím o diagnozu onemocnění, které je na fotce. Děkuji.

Veru: Super, držte se!

To sú vážne artrotické zmeny v karpálnom kĺbe, pravdepodobne po traume karpu, kedy v ňom ostal kostný úlomok a dráždil a dráždil a dráždil všetky okolité tkanivá.

6.5.2018 23:49
keira

XXX.XXX.113.173

Horsana napsal(a):
Tak len pre zaujímavosť, kôň bral sirup na kĺby a "niečo od bolesti" - mám iba kostný preparát, živého koňa sme nefotili, iba nejaké video a to neviem vložiť. Ale proste celé zle.

To už musí byť človek riadna hyena, keď 2 roky kŕmi majiteľov tým, že toto vyrieši sirup, mno...

Pro méně zdatné googliče vkládám (snad správný) obrázek, jak by to tam mělo vypadat.

7.5.2018 08:28

Horsana: Mno, tak to mě nenapadlo, že to může dojít až do téhle podoby... Resp. jsem to prostě takhle vypreparované neviděla, tak jsem se chtěla přivzdělat.
Děkuji.

7.5.2018 14:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Horsana napsal(a):

No jako...
To vůbec nevypadá jako noha, to vypadá jako krápník.

7.5.2018 15:46
Moyda

XXX.XXX.74.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Horsana: Mno, tak to mě nenapadlo, že to může dojít až do téhle podoby... Resp. jsem to prostě takhle vypreparované neviděla, tak jsem se chtěla přivzdělat.
Děkuji.

To se nedivím že vás to nenapadlo, normální člověk s mozkem v hlavě by to tak daleko dojít nenechal.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2018 17:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Je jasné, že Horsana na klinice uvidí ty nejotřesnější případy.Od toho je to klinika a ne svaz dobrovolných ošetřovatelek.smajlík

7.5.2018 20:29
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak jasně ale toho koně dva roky léčil veterinář a to je prasárna ho v tom takhle nechat plácat.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2018 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To bez pochyb.Jinak další lekce co lidi dovedou udělat pro peníze.Zřejmě je totiž veterinář z majitelů toho nebožátka jenom tahal.

7.5.2018 21:38
Horsana

XXX.XXX.40.140

To bez pochyb.Jinak další lekce co lidi dovedou udělat pro peníze.Zřejmě je totiž veterinář z majitelů toho nebožátka jenom tahal.

Áno, je to tak.
Proste, sila a ten kôň vyzeral...mno...niet na to slov, žiaľ.

My máme šikovného študenta, ktorý vie vyrobiť takéto krásne kostné preparáty. Tú odfaklenú nohu som mu doviezla v kufri auta, koňa sme utrácali v teréne, nebolo to veru nic moc, ale tak máme pekný preparát, ktorý poslúži roky.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2018 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Hrozný viď.Když si člověk uvědomí, že Evikk tam mohla mít takového veterináře na žetony taky.Vůbec možná nelhala.

8.5.2018 07:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hrozný viď.Když si člověk uvědomí, že Evikk tam mohla mít takového veterináře na žetony taky.Vůbec možná nelhala.

Lhát nemusela.
Ale pokud jí tu většina lidí radí to, co je pro koně dobré a nakonec se dozvíme, že nejspíš všechno nechá na nějaké vyšší moci, je to na pováženou. Chtěla jsem napsat něco ostřejšího, ale nepustilo by mě to.
Mít zadara naservírovaný postup ošetření koně od první minuty, a kdyby požádala, tak i další dny a roky, a takto se k tomu postavit, je nevděčnost a vůči koníkovi vlastně zločin.
Ten kůň každou promeškanou minutou ztrácí naději na slušný život. Schvácení je hnusota, která vykoukne ve chvíli, kdy to nejméně čekáte. A přichvácení poznáte až posléze, kdy s tím už houby udělate a s péčí o taková kopyta můžete začít zase od začátku.

8.5.2018 07:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jinak název nekompetentního veterináře "veterinář na žetony" je velmi výstižný. Slušně řečeno, že je na houno.

8.5.2018 08:29
kapička

XXX.XXX.5.211

sisi, pletete si diskuze, tady to je ten kůň kůň se zlomeninou, schvácený kůň je vedle

Ale jinak zase pěkná ukázka, že já vlastně nevím, jestli o zdrav. problémech koní diskutovat nebo ne.
Padne otázka, s tím, že vet přijede. Odpověď, co my víme, počkejte na veta, nevěřte lidem na diskuzi. Vet přijede, stanoví nějakou diagnózu, doporučí léčení. Osazenstvo ifauny: ale já mám zkušenost, mělo by se to léčit jinak, no když nedáte na dobré rady z diskuze... Trošku Kocourkov

8.5.2018 11:38
Horsana

XXX.XXX.40.140

Je zbytočné ju ospravedlňovať, chuderku, to máš tak krátku pamäť ?

Stačilo mailom poslať fotky Dr. Žertovi a počúvnuť ho.

Evikk sa rozhodla pre veta, ktorý hovoril, čo ona chcela počuť, ako mnoho iných sebeckých ľudí. Prípadne sa rozhodla pre to skúsiť to, len tak, lebo to skúsiť chcela. No mňa by zaujímalo, či by chcela takto skúšať hojiť svoju vlastnú zlomeninu.

Majiteľku nebohého frízáka tiež jej okolie podporovalo v tom, čo chcela počuť, že treba bojovať, že to koník zvládne, že tomu treba dať čas. Oči jej otvorila až naša spoločná kamarátka, vetka, ktorá koňa videla po roku a ako nezaujatá osoba, ktorá z pofidérnej starostlivosti o koňa nijako neprofitovala jej prehovorila do duše a proste ten pohľad na toho koňa, pokiaľ ste na neho neboli pripravení skutočne vyludzoval tak autentické emócie šoku a hrôzy, že majiteľke asi doplo, že to už nie je tak úplne sranda...

8.5.2018 14:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
sisi, pletete si diskuze, tady to je ten kůň kůň se zlomeninou, schvácený kůň je vedle

Ale jinak zase pěkná ukázka, že já vlastně nevím, jestli o zdrav. problémech koní diskutovat nebo ne.
Padne otázka, s tím, že vet přijede. Odpověď, co my víme, počkejte na veta, nevěřte lidem na diskuzi. Vet přijede, stanoví nějakou diagnózu, doporučí léčení. Osazenstvo ifauny: ale já mám zkušenost, mělo by se to léčit jinak, no když nedáte na dobré rady z diskuze... Trošku Kocourkov

Měla jsem otevřenou diskuzi na FB a vložila jsem to opačně.

Neregistrovaný uživatel

8.5.2018 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):

Měla jsem otevřenou diskuzi na FB a vložila jsem to opačně.

No vidíte a já si toho ani nevšiml a málem jsem Vám odpovídal. Přitom patřím k lidem co ctí striktně zadaná témata a nikdy bych nic nepsal do tématu co se ho vyloženě netýká.

Neregistrovaný uživatel

8.5.2018 15:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Horsana napsal(a):
Je zbytočné ju ospravedlňovať, chuderku, to máš tak krátku pamäť ?

Stačilo mailom poslať fotky Dr. Žertovi a počúvnuť ho.

Evikk sa rozhodla pre veta, ktorý hovoril, čo ona chcela počuť, ako mnoho iných sebeckých ľudí. Prípadne sa rozhodla pre to skúsiť to, len tak, lebo to skúsiť chcela. No mňa by zaujímalo, či by chcela takto skúšať hojiť svoju vlastnú zlomeninu.

Majiteľku nebohého frízáka tiež jej okolie podporovalo v tom, čo chcela počuť, že treba bojovať, že to koník zvládne, že tomu treba dať čas. Oči jej otvorila až naša spoločná kamarátka, vetka, ktorá koňa videla po roku a ako nezaujatá osoba, ktorá z pofidérnej starostlivosti o koňa nijako neprofitovala jej prehovorila do duše a proste ten pohľad na toho koňa, pokiaľ ste na neho neboli pripravení skutočne vyludzoval tak autentické emócie šoku a hrôzy, že majiteľke asi doplo, že to už nie je tak úplne sranda...

Víš já když tu byl poprvé na ifauně, tak jsem taky nevěděl komu co věřit a kdo je zkušený a kdo si s prominutím někde něco jenom čte a v praxi ví "kulové" Evikka neomlouvám, měla využít tvé nabídky a alespoň se zamyslet a najít si něco o zlomeninách u koní a tím by zjistila jak skoro nemožné je to léčit.Popravdě si myslím, že koník Evikka již běhá tam na horních pastvinách a rozhodla se nakonec správně.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2018 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3210946/prodam-valacha/

No tak z toho jsem už jelen.Jak to, že chodí a přitom měl zlomenou nohu?

9.5.2018 19:00

Mal zlomenú bodcovú kosť, čo je kosť v nohe veľmi zjednošuene povedané, kosť “na ozdobu”. Láme sa celkom často(stačí dobre namierený kopanec), v niektorých prípadoch sa operatívne odstráni a kôň funguje bez obmedzení ďalej.
Mám koňa po operácii bodcovky a behal ešte štyri roky po tom dostihy.

9.5.2018 19:03
anobbona

XXX.XXX.84.98

Bodcove kosti nejsou nosné, zlomeniny jsou docela časté.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2018 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Aha.Tak děkuju.smajlík

10.5.2018 11:16
manitschka

XXX.XXX.35.124

sisi58 napsal(a):
A bylo to alespoň k něčemu dobré? Tedy pro koně. Pro Vás jednoznačně nikoli.

Sisi, nic ve zlém, ale moc nechápu, na co se ptáte. Operace se nepovedla, tedy ne, k ničemu dobré to asi nebylo. Mohla jsem se na to rovnou vykašlat a nechat udělat enukleaci na boxe. Ušetřila bych tak 70 tisíc. Ale oko jsem koni zachránit chtěla, proto jsem ho vezla na kliniku, o které jsem dle informací od různých veterinářů a dle toho, co jsem sama načetla, usoudila, že je pro řešení daného problému (ERU) nejlepší. Ne, nečekala jsem na boží smilování či co jiného, prostě se to celý pos... kde mohlo, průběh byl fakt hnusnej, holt i při myslím zodpovědném přístupu můžete mít třeba taky smůlu. Nebo jsme něco podělali, kdoví. Snažila jsem se na maximum, fotila, posílala, konzultovala, telefonovala, vezla, nepovedlo se, no. Co už. Kůň je v pohodě, jen je z něj bohužel Žižka. Aspoň se ho bojí děti smajlík.

10.5.2018 11:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

manitschka napsal(a):
Sisi, nic ve zlém, ale moc nechápu, na co se ptáte. Operace se nepovedla, tedy ne, k ničemu dobré to asi nebylo. Mohla jsem se na to rovnou vykašlat a nechat udělat enukleaci na boxe. Ušetřila bych tak 70 tisíc. Ale oko jsem koni zachránit chtěla, proto jsem ho vezla na kliniku, o které jsem dle informací od různých veterinářů a dle toho, co jsem sama načetla, usoudila, že je pro řešení daného problému (ERU) nejlepší. Ne, nečekala jsem na boží smilování či co jiného, prostě se to celý pos... kde mohlo, průběh byl fakt hnusnej, holt i při myslím zodpovědném přístupu můžete mít třeba taky smůlu. Nebo jsme něco podělali, kdoví. Snažila jsem se na maximum, fotila, posílala, konzultovala, telefonovala, vezla, nepovedlo se, no. Co už. Kůň je v pohodě, jen je z něj bohužel Žižka. Aspoň se ho bojí děti smajlík.

Na toto, co jste napsala, jsem se ptala. Asi blbě.
Já vozila svého koníka na kliniku do Brna opakovaně. Operace probíhaly s různou úspěšností několik let. Doufám, že jsem mu tím prodloužila život. Odešel ve 23 letech na zástavu srdce.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2018 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Zázraky se třeba dějí? smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.6.2018 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.133

Ne budou se plácat po ramei jak koníška zachránily a doma budou mít koníška sice zdravého ale do konce života pajdajícího a nejspíš i v bolestech což ony ovšem nepoznaj neb koníšek se bude snažit běhat bude řehtat a papat...
Sorry tomuhle netleskam.

9.6.2018 13:58
neznasme

XXX.XXX.208.77

Mě se to vůbec nelíbí, to zvíře musí trpět.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2018 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To si fakt myslíte, že tohle lidi dělají aby se mohli plácat po ramenou? Naprosto teď vynecháme oč se tu jedná a že je to vážně asi týrání zvířete, ale proč pořád máte někteří pocit, že je to kvůli honění nějakého ega? Bohužel někdy je člověk zaslepený "láskou"ke zvířeti a dělá co se kde dá.Osobně bych třeba pro většinu lidí taky udělal nepochopitelné věci. Jasně uznávám, že u mě byla blbost to tady zvonit jak jsem třeba já přišel ke koním.Všechno to byla jedna velká hloupost i o útulcích a podobně.Neříkám, že nejsou lidi co si to ego nehoní prostřednictvím těchto skutků a ještě si plní klidně peněženku, ale proboha nejsou všichni stejní! Podle mě není nic zlého na tom, aby to slečna prostě sdílela na SVÉM FB. Dneska se na FB chlubí lidi i kde byli na dovolené.Přitom upřímně?Co je mi po tom..Dávají tam své děti a zkuste být upřímný a napsat mamince, že teda už jsem viděl hezčí dítě. Určitě mi napíše: Ano já taky nejsem moc hezká a bude mít po mě holčička ještě malé "kozy".

9.6.2018 14:47

Slečna to nezdieľa na svojom fb, možno preto také reakcie.

9.6.2018 14:48
lodenka333

XXX.XXX.130.100

To si fakt myslíte, že tohle lidi dělají aby se mohli plácat po ramenou? Naprosto teď vynecháme oč se tu jedná a že je to vážně asi týrání zvířete, ale proč pořád máte někteří pocit, že je to kvůli honění nějakého ega? Bohužel někdy je člověk zaslepený "láskou"ke zvířeti a dělá co se kde dá.Osobně bych třeba pro většinu lidí taky udělal nepochopitelné věci. Jasně uznávám, že u mě byla blbost to tady zvonit jak jsem třeba já přišel ke koním.Všechno to byla jedna velká hloupost i o útulcích a podobně.Neříkám, že nejsou lidi co si to ego nehoní prostřednictvím těchto skutků a ještě si plní klidně peněženku, ale proboha nejsou všichni stejní! Podle mě není nic zlého na tom, aby to slečna prostě sdílela na SVÉM FB. Dneska se na FB chlubí lidi i kde byli na dovolené.Přitom upřímně?Co je mi po tom..Dávají tam své děti a zkuste být upřímný a napsat mamince, že teda už jsem viděl hezčí dítě. Určitě mi napíše: Ano já taky nejsem moc hezká a bude mít po mě holčička ještě malé "kozy".

A co kromě honění ega to je? Mam nápad - sobectví. Jinak totiž nechápu jediný důvod, proč kůň není na klinice a není o něj opravdu postaráno. To by bylo úplně o něčem jiném. Jo a ještě hloupost - její i všech ostatních, kteří pokládají za něco úžasného piplat každého mrzáka pofidérní domácí léčbou a podporovat se v tom navzájem. A co jiného než ego je v tom, že jste ochotný dělat jenom něco a všichni vás za to chválí a velebí než vzít rozum do hrsti, uznat že to není úplně sranda a poslechnout si hold i to nepříjemné, vrazit do toho peníze atd.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2018 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lodenka333 napsal(a):
A co kromě honění ega to je? Mam nápad - sobectví. Jinak totiž nechápu jediný důvod, proč kůň není na klinice a není o něj opravdu postaráno. To by bylo úplně o něčem jiném. Jo a ještě hloupost - její i všech ostatních, kteří pokládají za něco úžasného piplat každého mrzáka pofidérní domácí léčbou a podporovat se v tom navzájem. A co jiného než ego je v tom, že jste ochotný dělat jenom něco a všichni vás za to chválí a velebí než vzít rozum do hrsti, uznat že to není úplně sranda a poslechnout si hold i to nepříjemné, vrazit do toho peníze atd.

Jak vidíte všichni nechválí a stejně to lidi dělají.Mnoho lidí nacpe do svého koně velké množství peněz a jiní se diví proč z něj nenechá nadělat uzeninu a nekoupí si jiného? Proč ho nedat řezníkovi? Vždyť je to "normální" a pohodlné.Dokonce za to i něco dostanu a ne že vydám za kafilerku ještě k tomu.Víte kolik lidí si myslí že milují svého koně? Víte kolik lidí si nedovede ani v nejmokřejším snu představit, že je to jen zlomek toho co dovedou jiní? Mluvit o penězích když něco a nebo někoho miluju? Nemluvím tu o tomto konkrétním případu a napsal jsem to výš, ale všeobecně k tématu plácání po ramenou.Taky nevím proč by měla být hned sobec..Sobec je člověk co kouká jen na sebe a vše přizpůsobuje svému prospěchu.Jinak ano láska je svým způsobem vždy sobecká.Vlastně když se zamyslím, tak i nový iphone je věc sobeckosti.Chci svůj a s nikým se o něj nechci dělit.

9.6.2018 16:17
Horsana

XXX.XXX.40.140

Mumio a himalájsky čaj robia divy !

9.6.2018 16:25
Dom2

XXX.XXX.21.26

Konstruktivní kritiku chápu, chápu rozhořčení všech vás, ale trochu mě zaráží, že vám nevadí se bavit o někom bez někoho aniž by to bylo vlastně mířeno na toho člověka..Takto nedosáhnete ničeho, vždyť všichni máme na to stejný názor, nebuďme pomlouvační.

9.6.2018 17:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Mumio a himalájsky čaj robia divy !

Určitě to nemůže srůst? Ano, viděla jsem RTG, ale je hodně věcí mezi nebem a zemí...

9.6.2018 17:41
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Určitě to nemůže srůst? Ano, viděla jsem RTG, ale je hodně věcí mezi nebem a zemí...

To ja z FB statusu nedokážem posúdiť.

Môže, nemusí, pani nepíše nič koknrétne k liečbe a k prognóze, z toho ťažko niečo vyvodiť.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2018 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Jako ale moc bych jim oběma přál aby to vyšlo.

9.6.2018 22:00
koně

XXX.XXX.174.63

sisi58 napsal(a):

Třeba to sroste, ale tak nějak, že bude omezená hybnost? Tenhle RTG je hned po úrazu, nebo už jako po těch dvou měsících mazání?
My jsme u kobyly měly tak zdatnou veterinářku, naštěstí už nepraktikuje, že na svém vlastním RTG snímku nepoznala naprasklé kloubní pouzdro
Kobyla stále nešla čistě, tak jí tahle specialistka dodávala homeopatika.Ordinovala asi podle momentálního nápadu střídavě absolutní klid, a pak zas pohyb po tvrdém atd atd.
Tak jsme zapojili selský rozum.Nakonec jsme s kovářem udělaly ortopedické podkování, nohu přeúhlil, aby si ulevila, daly jsme minerální směs, Alavis, chodila do výběhu a na pastvinu.No a když přijel očkovat náš praktik, po cca půl roce od zásahu paní šikovné, jen tak mezi řečí jsem mu ukázala snímek.Praktik nám ukázal prasklinu a usoudil, že se kobyla pravděpodobně hojí, protože kdyby se tohle rozlezlo, byla by už totálně chromá.Zůstalo jí zateklé hlezno a lehce omezená hybnost kloubu, ale použitelná v tahu i pod sedlem byla dál ještě léta.Navzdory veterinářce
Čímž jsem chtěla potvrdit ty věci mezi nebem a zemí

10.6.2018 08:48
lodenka333

XXX.XXX.130.100

Jak vidíte všichni nechválí a stejně to lidi dělají.Mnoho lidí nacpe do svého koně velké množství peněz a jiní se diví proč z něj nenechá nadělat uzeninu a nekoupí si jiného? Proč ho nedat řezníkovi? Vždyť je to "normální" a pohodlné.Dokonce za to i něco dostanu a ne že vydám za kafilerku ještě k tomu.Víte kolik lidí si myslí že milují svého koně? Víte kolik lidí si nedovede ani v nejmokřejším snu představit, že je to jen zlomek toho co dovedou jiní? Mluvit o penězích když něco a nebo někoho miluju? Nemluvím tu o tomto konkrétním případu a napsal jsem to výš, ale všeobecně k tématu plácání po ramenou.Taky nevím proč by měla být hned sobec..Sobec je člověk co kouká jen na sebe a vše přizpůsobuje svému prospěchu.Jinak ano láska je svým způsobem vždy sobecká.Vlastně když se zamyslím, tak i nový iphone je věc sobeckosti.Chci svůj a s nikým se o něj nechci dělit.

Musím říct že váš text je pro mě občas těžký k přelouskání a pochopení. Mluvíme ještě k tématu nebo už jste úplně odbočil? Já bych se raději držela tématu, no budiž.

Všichni lidi nechválí... Ono stačí zasklít ty, co se vyjadřují jinak než byste si přáli, což lidé často dělají, a hned slyšíte jen to co chcete, takže jen ty pochvaly.

Pokud do svého koně nacpou hromadu peněz na smysluplnou péči pod odborným dohledem v případě, že prognóza není infaustní - klobouk dolů, to je super. V tom případě, pokud se někdo diví, že nejde do salámu - nejde protože ho mám rád, dělám pro něj maximum, má šanci tak do záchrany jdem. Ale některé posílače do salámu jde i pochopit - například proč utrácet desítky tisíc za koně a ne za rodinu, i to je názor. Ale nevím proč to tady řešíme, když to není k tématu a je to k mé reakci, která k tématu byla.

A poznámku k sobectví nechápu... Ano, láska je sobecká, a často to zvířata odnáší, takže s iPhonem který můžete hodit do kanálu až vás přestane bavit se to fakt nedá srovnávat. Sobec je i člověk, kterému se nechce řešit zraněný kůň, není ochoten vrazit čas, peníze a rozum do toho dát ho do pořádku jak má, ne ho léčit doma za minimum peněz a namlouvat si že je to v pohode. A reakce na fb, s prominutím hloupých lidi, to je jen povzbuzení v sobeckosti.

10.6.2018 09:50
jesie

XXX.XXX.35.227

Paní vůbec nezveřejnila, kteří lékaři ji mazání schválili, tudíž silné pochybuji, ze to tak doopravdy je. Internet snese všechno.

Obavám se, ze pořad narazíme jen na to, ze paní si něco mysli a domysli, ale fakta jsou a budou nezvratna.

Pokud někdo polemizuje o tom, jak je paní statecna, ze do toho šla, tak evidentně popíra fakta a medicínu vůbec.

Sobectví je cokoliv, co děláme s myšlenkou na sebe a svůj prospěch. Popřít ego, to je možnost dat prostor i jiným hlasům.

Své koně miluji velmi a dobra pece je pro me primární. Neznamená to ale, ze budu léčit zlomeninu mazáním a svými úvahami.

Neregistrovaný uživatel

10.6.2018 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lodenka333 napsal(a):
Musím říct že váš text je pro mě občas těžký k přelouskání a pochopení. Mluvíme ještě k tématu nebo už jste úplně odbočil? Já bych se raději držela tématu, no budiž.

Všichni lidi nechválí... Ono stačí zasklít ty, co se vyjadřují jinak než byste si přáli, což lidé často dělají, a hned slyšíte jen to co chcete, takže jen ty pochvaly.

Pokud do svého koně nacpou hromadu peněz na smysluplnou péči pod odborným dohledem v případě, že prognóza není infaustní - klobouk dolů, to je super. V tom případě, pokud se někdo diví, že nejde do salámu - nejde protože ho mám rád, dělám pro něj maximum, má šanci tak do záchrany jdem. Ale některé posílače do salámu jde i pochopit - například proč utrácet desítky tisíc za koně a ne za rodinu, i to je názor. Ale nevím proč to tady řešíme, když to není k tématu a je to k mé reakci, která k tématu byla.

A poznámku k sobectví nechápu... Ano, láska je sobecká, a často to zvířata odnáší, takže s iPhonem který můžete hodit do kanálu až vás přestane bavit se to fakt nedá srovnávat. Sobec je i člověk, kterému se nechce řešit zraněný kůň, není ochoten vrazit čas, peníze a rozum do toho dát ho do pořádku jak má, ne ho léčit doma za minimum peněz a namlouvat si že je to v pohode. A reakce na fb, s prominutím hloupých lidi, to je jen povzbuzení v sobeckosti.

Jo nic se neděje.Šlo my pouze o ten význam, že kdo pomůže zvířeti si tím automaticky nehoní ego.smajlík Třeba se jen vcítí do jeho situace? Jsou lidé, kteří mají vyvinutý smysl pro empatii víc než ostatní.Nedovedou nad tím otočit hlavu a nechat to být.Sobec není člověk který se snaží oddálit odchod svého zvířete a nebo i třeba dítěte.Ovšem zdůraznil jsem, že se to netýká tohoto konkrétního případu.Iphone byl jen příklad věci neživé a stejně jen na takové "hloupé" kravince dokázalo moře lidí jak brutálně jsou sobečtí.Tudíž proto jsem to porovnal s Iphonem a předpokládal, že víte kolik lidí takhle "šílelo" při jeho uvedení.smajlík Už se v tom nebudeme rýpat.Slečna nebo paní si stejně udělá co chce a nikdo s tím nic neudělá.

27.7.2018 00:19
saola

XXX.XXX.255.54

Jak to pro vymodlenou kladrubačku zadavatelky dopadlo? Zahojila se?

Přidejte reakci

Přidat smajlík