Dobrý den. Přišla jsem se poradit. Našli jsme dům v blízkém okolí za slušnou cenu a s pozemkem 4tis. metrů. Plus možnost pronajmout 1ha. Jde o to, že dům není zem. usedlost je to spíše vilka z první republiky. Tedy žádné zázemí, stodola nic. Máme 4 koně 24/7. Usedlosti co jsou okolo na prodej jsou velké domy ale s pozemkem max do 2tis. metrů což je pro mě nepochopitelné. Dům je na polosamotě v blízkosti jen domek chatařů se kterými jsme mluvili a s konňmi nemají problém. Vzdala bych se tím sice svého snu na minipenzionek, ale zase nechci úplně zaváhat. Šli by jste do toho? Díky za jakýkoli názor.
Těžko říct.
Kdybyste měli být se 4mi koňmi nepřetržitě jen na tom, co by vám patřilo, museli byste asi vyasfaltovat
Pronájem, na jak dlouho, jak je to jisté?
Sousedi, zpočátku pohodička, za chvíli vzniknou problémy.Byli zvyklí na polosamotu a najednou tam budou koně a vy
Jak hodláte skladovat hnůj?
Jak je to tam s vodou pro vaše koně a vodou sousedovou?Blízkost koní od vodního zdroje ?
Co skladovací prostory na seno, stlaní atd. ?Bude to velká investice do zpevnění ploch, přístřešků, prostě vytvoření zázemí.
Předně bych si ujasnila, co vlastně chci a jak na to spěchám. Prvorepublikova vilka s velkou zahradou vs statek je dost rozdíl. Kromě velikosti výběhu bych řešila i bydlení. Opravy staré vily budou dost nákladné a moderní nízkoenergetické bydlení z ní nikdy nebude. Plus tam určitě bude spousta hluchých prostor a schodů, které by třeba na statku nebyly.
Koupě domu bývá velké životní rozhodnutí, které musíte řešit hlavně se svou rodinou. Radit tady na fóru je těžké, protože nikdo neví, co je zrovna pro vás důležite. Každopádně bych se snažila to nespěchat a počkat si na něco, co vás skutečně vezme na srdce. Vyplatí se to a budete do toho dal investovat a rozvíjet to mnohem radši.
akscha
napsal(a):
Předně bych si ujasnila, co vlastně chci a jak na to spěchám. Prvorepublikova vilka s velkou zahradou vs statek je dost rozdíl. Kromě velikosti výběhu bych řešila i bydlení. Opravy staré vily budou dost nákladné a moderní nízkoenergetické bydlení z ní nikdy nebude. Plus tam určitě bude spousta hluchých prostor a schodů, které by třeba na statku nebyly.
Koupě domu bývá velké životní rozhodnutí, které musíte řešit hlavně se svou rodinou. Radit tady na fóru je těžké, protože nikdo neví, co je zrovna pro vás důležite. Každopádně bych se snažila to nespěchat a počkat si na něco, co vás skutečně vezme na srdce. Vyplatí se to a budete do toho dal investovat a rozvíjet to mnohem radši.
Máte pravdu :) děkuji.
koně
napsal(a):
Těžko říct.
Kdybyste měli být se 4mi koňmi nepřetržitě jen na tom, co by vám patřilo, museli byste asi vyasfaltovat
Pronájem, na jak dlouho, jak je to jisté?
Sousedi, zpočátku pohodička, za chvíli vzniknou problémy.Byli zvyklí na polosamotu a najednou tam budou koně a vy
Jak hodláte skladovat hnůj?
Jak je to tam s vodou pro vaše koně a vodou sousedovou?Blízkost koní od vodního zdroje ?
Co skladovací prostory na seno, stlaní atd. ?Bude to velká investice do zpevnění ploch, přístřešků, prostě vytvoření zázemí.
Prostě blbost . Víte jak to je s tou vodou? Když máte u domu třeba jen vodu ze studny? To asi nejde mít na tom pozemku koně ?
Rossalie
napsal(a):
Prostě blbost . Víte jak to je s tou vodou? Když máte u domu třeba jen vodu ze studny? To asi nejde mít na tom pozemku koně ?
Když vy něco nevíte, je to automaticky blbost ?
Má li soused studnu někde poblíž, kde vy hodláte mít koně, je problém.Ochranné pásmo pro vodní zdroje
Zkuste si o této a nejen o této, problematice něco načíst, ať už hodláte provozovat cokoli, tyhle věci je dobré znát.
Máte li vy vaší studnu, to je ideál.4koně něco vypijou.Pokud to studna utáhne.
Hodláte li platit obecní či městskou, je to už o něčem jiném.
Je dost věcí, o kterých je třeba přemýšlet a očekávat je, být na ně dobře připravená.Už kvůli pohodě zvířat.
Pokud si vy myslíte, že vypustíte koně na zahrádku za domečkem a bude vše zalité sluncem, tak potom hodně štěstí
Výhody u statku jsou maštale nebo chlévy. Obojí už je z podstaty věci určeno k chovu hospodářských zvířat. - Tudíž Vám pak nikdo nemůže zakázat v nich něco chovat.
Neměl by být problém si hospodářství zaregistrovat.
Velkou výhodou je pak velká stodola.
U té vily budou koně ustájený kde? Budete stavět venkovní boxy? Pokud to bude poblíž hranic pozemku, pak budete potřebovat územní souhlas. A co až si někdo vzpomene, že mu smrdí hnůj nebo vadí mouchy, řehtání,...?
Rozhodně volte statek.
koně
napsal(a):
Když vy něco nevíte, je to automaticky blbost ?
Má li soused studnu někde poblíž, kde vy hodláte mít koně, je problém.Ochranné pásmo pro vodní zdroje
Zkuste si o této a nejen o této, problematice něco načíst, ať už hodláte provozovat cokoli, tyhle věci je dobré znát.
Máte li vy vaší studnu, to je ideál.4koně něco vypijou.Pokud to studna utáhne.
Hodláte li platit obecní či městskou, je to už o něčem jiném.
Je dost věcí, o kterých je třeba přemýšlet a očekávat je, být na ně dobře připravená.Už kvůli pohodě zvířat.
Pokud si vy myslíte, že vypustíte koně na zahrádku za domečkem a bude vše zalité sluncem, tak potom hodně štěstí
To prostě blbost jsem napsala k tomu, co jste napsala vy. To znamená že vaše argumenty jsou správné a pro mě byla blbost. že jsem vůbec nad tím přemýšlela.
Nebojte se nejsem blbka co chce vypustit koně na zahradu. Samozřejmě, že se o to zajímám. Byla jsem to vše zjišťovat na obci předem.
Hnůj samozřejmě taky řeším.
Nicméně tento dům pro nás prostě není.
nuit
napsal(a):
Výhody u statku jsou maštale nebo chlévy. Obojí už je z podstaty věci určeno k chovu hospodářských zvířat. - Tudíž Vám pak nikdo nemůže zakázat v nich něco chovat.
Neměl by být problém si hospodářství zaregistrovat.
Velkou výhodou je pak velká stodola.
U té vily budou koně ustájený kde? Budete stavět venkovní boxy? Pokud to bude poblíž hranic pozemku, pak budete potřebovat územní souhlas. A co až si někdo vzpomene, že mu smrdí hnůj nebo vadí mouchy, řehtání,...?
Rozhodně volte statek.
Rozhodně budu volit statek :) I když to se teda načekáme v našem kraji. V okolí nebyl nikdo komu by koně byli na obtíž. Samozřejmě nejbližší chataře jsem obešla a neměli problém. Neříkám že by nemohl vyvstat, ale s to může vždy a všude, bohužel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Vždy je to o lidech.Moje ustájení je částečně v nové zástavbě a lidi úplná pohoda.Dokonce chlap co sousedí s pastvinou říkal, že koníci jsou nejlepší sousedi. Dokonce jim tam večer zkropí kus pastviny a tam se trochu tráva "drží" díky tomu.Hodní a rozumní lidé ještě nevymřeli. A to je z Prahy.
Super sousedi jsou jako výhra v loterii, bohužel z mého okolí znám případy, kdy po změně majitele začali problémy. Například dědictví nebo i prodej nemovitosti někomu jinému. Za sebe bych si to chtěla smluvně ošetřit, poradila bych se s právníkem. Využívám http://comeflexoffice.cz/sluzby/pravni-sluzby a hlavně si nechejte nemovitost zkontrolovat znalcem než koupíte.
Hmmm, dneska se nick lvkalv zaregistruje, aby nám ve svém jediném příspěvku poskytl nevyžádanou reklamu na jakousi obskurní právní poradnu (jiná než obskurní a nedůvěryhodná by takovouto formu reklamy nepoužila).
Fakt miluju takovéhle přispěvatele, co vytáhnou starší příspěvek (i když tady je to jen měsíc, nekdy najdou i něco pět let starého) a prudí s reklamou...