Uživatel s deaktivovaným účtem

Ačkoliv se toto téma dosti probírá, tady nevidím ani zmínku, považuji tudíž za rozumné ho zmínit i zde.
Prosím, neberte toto varování jen jako mediální bublinu, šíření paniky apod., jde bohužel o více než reálnou skutečnost. Projděte své výběhy, pastviny a jejich okolí a pečlivě prohledejte případné nálety nažek a listů v nich. I kdyby toto varování zachránilo byť jediného koně, má smysl. Přestaňte si říkat, že vám se to stát nemůže. Tak, jako jsem si to říkala já sama...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ježiš to snad ne Efe?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Prosím vás ten javor babyka nebývá i jako živý plot? Sice píšou že by neměl být nebezpečný,ale já mám hrůzu i z kanadský vlajky teď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Hrozný je,že to by mohla koby slupnout klidně někde venku.Nebo valach samozřejmě. U výběhů nemáme žádný,ale tak my couráme všude možně.

Také děkuji za varování.
Je mi to moc líto.
Odkaz na článek z EQCH, který se mi zdá, že také stojí za to - pokud tu ještě někdo nečetl - http://www.equichannel.cz/atypicka-myopatie-koni-hrozba-skryta-v-barvach-podzimu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://www.lidovky.cz/relax/domaci-mazlicci/desitky-koni-po-konzumaci-javoru-umiraji-plody-stromu-obsahuji-smrtici-latku.A181109_165549_ln_domov_ele
Efe já se úplně bojím zeptat na to jestli vás to s tím javorem postihlo.Nevím jak nejjeměji se zeptat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Efe já se úplně bojím zeptat na to jestli vás to s tím javorem postihlo.Nevím jak nejjeměji se zeptat.
Postihlo, bohužel fatálně.

Neeee.... Efe, to mně strašně moc mrzí!!
Vím jak jste sháněla své vysněné plemeno a měla z něj takovou radost... do hajzlu... :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Requiescat in pace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dámy prosím vás co tohle je za javor? Myslíte že se takhle dá poznat?Mám víc fotek,ale to raději soukromě popřípadě.

Nejsem odborník, ale spíš bych řekla, že je to platan než javor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
No tak to jste na tom ale pořád lépe než já. Děkuju.
napsal(a):
I podle kmene. Bílé kůry. Platan javorolistý?

Taky tipuji platan podle té světlé kůry. Na fotce na větvích nevidím žádné nažky, ale visí z toho takové ty ostnaté kuličky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
I podle kmene. Bílé kůry. Platan javorolistý?
On na dnešní vyjížďce jeden z koní majitelky to listí "slupnul".Já šel daleko za nimi,ale viděl jsem jak si tam dává do nosu když stáli.A jak jsme se tam docourali s valáškem,tak tohle vidím.Tak jsem jí asi vyplašil zbytečně..Tedy platan by neměl koni nic udlat,ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Díky všem.

V tomto období opět pozor, tentokrát na mladé semenáčky, také prudce toxické.
napsal(a):
V tomto období opět pozor, tentokrát na mladé semenáčky, také prudce toxické.
Díky za upozornění, posouvám, aby to nezapadlo.
Vloni byla maxi úroda snad úplně všeho, nejen javorových nažek...mám pocit, že tolik semenáčků jako teď, jsem nikdy ze země lézt neviděla.

Ráda bych znala odpověď na to, jak bezpečně od nich sanovat pastvinu, zatím mi na to bohužel nikdo nebyl schopen odpovědět, tak kdyby náhodou někdo věděl...
napsal(a):
Ráda bych znala odpověď na to, jak bezpečně od nich sanovat pastvinu, zatím mi na to bohužel nikdo nebyl schopen odpovědět, tak kdyby náhodou někdo věděl...
Možná hloupost, ale ručně vytrhat? Pustit tam "brigádu" lidí a dětí...určitě to nepůjde úplně dočista, ale jde asi hlavně o množství? Pár semenáčků by vadit nemělo, stovky jo.

To je v plánu, plus my tam ještě na přepásnutí pouštíme ovce. Ale i tak mám strach tam pustit zpátky koně.
napsal(a):
To je v plánu, plus my tam ještě na přepásnutí pouštíme ovce. Ale i tak mám strach tam pustit zpátky koně.
Ten strach je pochopitelnej a bude tu vždy nebo alespoň ještě dlouho. Ale neexistuje stoprocentní řešení, krom zavření do boxu. Dokonce i přesunu koní úplně jinam bych se snad bála víc. Tuším, že jednou z ohroženějších skupin jsou koně, kteří jsou na daném místě krátce.
Myslím si, že na jaře nebude situace tak horká, pokud na pastvině bude čerstvá zelená tráva.

Strach už zůstane, to máš pravdu... Na týhle pastvině jsou koně víc jak dvacet let, většina ze stávajících ji obývá již několik let a tihle všichni jsou a byli v pohodě. Ten co to odnesl byl opravdu přistěhovalec...

Za poslední týden v našem okolí další tři úhyny koní.
Prosím, dávejte pozor!