https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101372102/prodam-kona-hrebca-25mesicu-kvotr-hucul-kun-nic-neumi.php
Jednou je to kvotr, v dalším inzerátu zase apaluza 🤦♀️🤭
Ludmilk
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101372102/prodam-kona-hrebca-25mesicu-kvotr-hucul-kun-nic-neumi.php
Jednou je to kvotr, v dalším inzerátu zase apaluza 🤦♀️🤭
Jeví se spíše jako apačůza. Pokud ho koupí někdo, kdo koním rozumí, může z něj být šikovný koník pro juniora. A s atraktivní barvou. Původ bych zřejmě příliš nezkoumala.
25 měsíců, kvotr - hucul, nic neumí. Asi se zeptám majitele na panel test...
Sama žiji na Hané. Tyhle křižovatky tu hynou na schvácení. Hrozně mě to vadí, úplně mi rve srdce když to vidím. Zase místo kastrace se to majitel snaží prodat za cenu barvy. Opravdu nepochopím proč se tohle křížení děje... (tedy kromě postoje "chovatele" - kobyla má díru a ve vedlejší dědině je ještě nekastrovaný hřebec - toš ať je koruna) Brrr Grrr
sisi58
napsal(a):
Jeví se spíše jako apačůza. Pokud ho koupí někdo, kdo koním rozumí, může z něj být šikovný koník pro juniora. A s atraktivní barvou. Původ bych zřejmě příliš nezkoumala.
Kolik lidí umí připravit šikovného koně pro juniora?
Jinak do Jeseníků by se mohl hodit. Na Hané zajde. Opravdu co má v sobě hucula a není pro to práce 2x denně (jakože dopoledne v tahu s dědou a odpoledne rajtují děcka), to tu nevydrží z důvodů překrmení. Nepomůže jen náhubek a sláma.
Pipilota
napsal(a):
25 měsíců, kvotr - hucul, nic neumí. Asi se zeptám majitele na panel test...
Sama žiji na Hané. Tyhle křižovatky tu hynou na schvácení. Hrozně mě to vadí, úplně mi rve srdce když to vidím. Zase místo kastrace se to majitel snaží prodat za cenu barvy. Opravdu nepochopím proč se tohle křížení děje... (tedy kromě postoje "chovatele" - kobyla má díru a ve vedlejší dědině je ještě nekastrovaný hřebec - toš ať je koruna) Brrr Grrr
Umí krásně valit očka Asi zahlédl prvně světlo světa. Už je na inzerci možná rok a stále jedna a ta samá fotka...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pipilota
napsal(a):
Jinak do Jeseníků by se mohl hodit. Na Hané zajde. Opravdu co má v sobě hucula a není pro to práce 2x denně (jakože dopoledne v tahu s dědou a odpoledne rajtují děcka), to tu nevydrží z důvodů překrmení. Nepomůže jen náhubek a sláma.
Co myslíte tím "nepomůže jen náhubek a sláma"? Jen mě to zajímá. Koník vypadá zajímavě, ale přesně jak píšete, obávala bych se panel testu.
napsal(a):
Co myslíte tím "nepomůže jen náhubek a sláma"? Jen mě to zajímá. Koník vypadá zajímavě, ale přesně jak píšete, obávala bych se panel testu.
Oni se prostě snaží procházet ohradou, pryč z hladomorny. Také na vycházce se snaží sežrat cokoliv (jednou přiotrávení z okousání hrazení z akátu - na návštěvě v jiné stáji). Tady je prostě tak intenzivní zemědělství, že i ta tráva na příkopě je velice výživná. Pořád mají snahu sundat si náhubek (jsou velmi inteligentní). Nejspíš jsou některá schvácení i "dílo" krmičů - hucul se ve stádě umí prosadit.
Bohužel podobně v našem okolí končí i hafloši. Za to A1/1 prospívají ;-) Každý kout má něco.

Chápu, díky za vysvětlení.
Pipilota
napsal(a):
No vzhledem k tomu, že na Hané je v půlce léta suchopár a tráva žádná, možná se tam těm křížencům bude nakonec dařit lépe, než u nás v Jeseníkách, kde ještě občas prší a v říjnu máme trávu jako na fotce.
Ale s tou prací máte pravdu.

sisi58
napsal(a):
No vzhledem k tomu, že na Hané je v půlce léta suchopár a tráva žádná, možná se tam těm křížencům bude nakonec dařit lépe, než u nás v Jeseníkách, kde ještě občas prší a v říjnu máme trávu jako na fotce.
Ono to na té Hané není o trávě. Už se k tomu přiklání spoustu veterinářů.
Je to o postřicích (chemii). Stříká se pořád a vše pesticidy, herbicidy co 14 dnů. Už se ani neoře. Jen postříká, povláčí a zaseje. Hlavně i před sklizní se stříká roundupem, aby všechno pěkně jednotně dozrálo. Pak se sláma zbalíkuje a prodá. Zase další chemie pro koně. Pokud máte kolem obce jen pole a nemáte výběh uprostřed vsi, ale na kraji vše se nese i do něho. Možná malé množství, ale stokrát nic umořilo vola. Bohužel jednodušší plemena hucul, pony, hafling atd. jsou na toto citlivější a postupně je to metabolicky zničí. Pamatuji, že před lety se pásli huculové i haflingové ve stádech běžně a nikdy jim nic nebylo. Jezdili jsme k nim pravidelně na brigády. Samozřejmě, že se na jaře na pastvu navykali. U nás choval pán na pastvě stádečko haflingů a poníků na chov a nikdy jim nic nebylo a to nepracovali. Ve Vlachovicích bylo obrovské stádo poníků jen na pastvě a žádný nebyl schvácený. Samozřejmě jen pastva a žádný příkrm. Jsou sice typy např. IR, kterým pastva opravdu moc nesvědčí a musejí se hlídat, ale těch není moc. Kolik schvácených koní bylo před lety. Já se pohybovala mezi mnoha koňáky a viděla jsem za ty léta pouze jednoho A1/1, který byl překrmen ovsem a šlo to do kopyt. Dnes je takových koní nespočet a pořád se říká, že z překrmení. Není to pravda. Spoustu koňáku, kteří mají takto postižené koně do nich nevalí nadměrné krmivo, hlídají jako oko v hlavě a přeci se jim to nevyhne. Pán chová koně a co mu způsobil postřik pole kousek od výběhu :
https://www.stream.cz/adost/10003558-zluta-smrt
sisi58
napsal(a):
Tak já jsem zrovna v nivě Moravy. Sucho bylo velké, ale po příkopech rostla tráva stále + tam byla ta uschlá...
Ono jde přece hlavně o to, že když vím, že nějaká plemena mají metabolické potíže, tak je nekřížím, aby se to někde ještě vyštíplo.
Žádná úcta k předkům... Hucul je prostě hucul a když se "přihodí" kříženka a mám potřebu ji množit, tak přeci zas do hucula. Tohle vymýšlení co s bezpapírákem z Polska.
Nebo když se chovatelé snaží postkomunistický bordel nějak dát do kupy a vytvoří CSP - jouda pak na mladou malou kobylu pustí APA https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99912460/Cerny-hrebecek-otec-Appaloosa-matka-cesky-sportovni-ponny.php
napsal(a):
Ono to na té Hané není o trávě. Už se k tomu přiklání spoustu veterinářů.
Je to o postřicích (chemii). Stříká se pořád a vše pesticidy, herbicidy co 14 dnů. Už se ani neoře. Jen postříká, povláčí a zaseje. Hlavně i před sklizní se stříká roundupem, aby všechno pěkně jednotně dozrálo. Pak se sláma zbalíkuje a prodá. Zase další chemie pro koně. Pokud máte kolem obce jen pole a nemáte výběh uprostřed vsi, ale na kraji vše se nese i do něho. Možná malé množství, ale stokrát nic umořilo vola. Bohužel jednodušší plemena hucul, pony, hafling atd. jsou na toto citlivější a postupně je to metabolicky zničí. Pamatuji, že před lety se pásli huculové i haflingové ve stádech běžně a nikdy jim nic nebylo. Jezdili jsme k nim pravidelně na brigády. Samozřejmě, že se na jaře na pastvu navykali. U nás choval pán na pastvě stádečko haflingů a poníků na chov a nikdy jim nic nebylo a to nepracovali. Ve Vlachovicích bylo obrovské stádo poníků jen na pastvě a žádný nebyl schvácený. Samozřejmě jen pastva a žádný příkrm. Jsou sice typy např. IR, kterým pastva opravdu moc nesvědčí a musejí se hlídat, ale těch není moc. Kolik schvácených koní bylo před lety. Já se pohybovala mezi mnoha koňáky a viděla jsem za ty léta pouze jednoho A1/1, který byl překrmen ovsem a šlo to do kopyt. Dnes je takových koní nespočet a pořád se říká, že z překrmení. Není to pravda. Spoustu koňáku, kteří mají takto postižené koně do nich nevalí nadměrné krmivo, hlídají jako oko v hlavě a přeci se jim to nevyhne. Pán chová koně a co mu způsobil postřik pole kousek od výběhu :
https://www.stream.cz/adost/10003558-zluta-smrt
A to nemusíte být ani na Hané, kvůli postřikům a problémům z nich. Kamarádka měla koně cca 20 km od nás. Tam měli březí kobyly v ohradě u pole, jako skoro všude, a následně jich,po postřiku toho pole,několik uhynulo a další zmetaly. A ničeho se majitelé nedovolali.
A přitom stačilo zavolat majiteli pastviny, hoďte si koně jinam, budeme postřikovat.
A ty postřiky škodí nejen zvířatům, ale i lidem. Byla kauza, že se děti osypaly po procházkách mezi poli. Bylo to i v televizi.
Bohužel jsou peníze až na prvním místě.

Pipilota
napsal(a):
Tak já jsem zrovna v nivě Moravy. Sucho bylo velké, ale po příkopech rostla tráva stále + tam byla ta uschlá...
Ono jde přece hlavně o to, že když vím, že nějaká plemena mají metabolické potíže, tak je nekřížím, aby se to někde ještě vyštíplo.
Žádná úcta k předkům... Hucul je prostě hucul a když se "přihodí" kříženka a mám potřebu ji množit, tak přeci zas do hucula. Tohle vymýšlení co s bezpapírákem z Polska.
Nebo když se chovatelé snaží postkomunistický bordel nějak dát do kupy a vytvoří CSP - jouda pak na mladou malou kobylu pustí APA https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99912460/Cerny-hrebecek-otec-Appaloosa-matka-cesky-sportovni-ponny.php
.. prodáváme ho, protože jsme chtěli puntíkatého koně. Ani při druhém línání se nezdá, že by měl puntíky. Nemáme čas čekat na další línání. Ale určitě se do tří let puntíky objeví, uvidíte. Poničku ještě máme, tak to zkusíme znovu, tentokrát to určitě vyjde.
napsal(a):
.. prodáváme ho, protože jsme chtěli puntíkatého koně. Ani při druhém línání se nezdá, že by měl puntíky. Nemáme čas čekat na další línání. Ale určitě se do tří let puntíky objeví, uvidíte. Poničku ještě máme, tak to zkusíme znovu, tentokrát to určitě vyjde.
Zabít takového vola!
Vypadá to, že nakonec budou nejžádanější plnokrevníci. Při troše rozumu se neschvátí, na zimu se jim dá deka a mohou být v režimu 24/7 , jsou to hodná zvířata, člověku neublíží. Sice jsou živější letory, ale zažila jsem i plňase, který nerad běhal, Je to o majiteli, jak se s koněm domluví.

Postřiky jsou svinstvo. Bohužel se stříká roundapem před dozráním právě to obilí. Sice od letoška je zakázáno stříkat obilí ke konzumním účelům pro lidi, ale pro zvířata se může. On je ten bordel i v těch krmivech, krmných směsích prostě všude.
Sisi má pravdu, že A1/1 je v tomto ohledu odolnější. On je vybíravější a nežere vše jak kyselina narozdíl od primitivních plemen. My jich měli v 70 letech kdysi plnou stáj. Vyřazení z dostihu (špatné šlachy) tak šli na parkur. Ochotní, krásně skákali, hodní, ale někdy i dost temperamentní. Všichni se časem hodně zklidnili. Hlavně úžasně chytří, žádná tvrdohlavá palice. Tenkrát byli plnokrevníci dost robusní a vypadali někteří jako ČT. Jako dítě si pamatuji, že koně žrali 2x denně seno, 2x denně oves, krmnou řepu, slámu, Plastin a pak jen pastva.Víc nic. Hlavně jsme vždy po práci dlouho krokovali, pak šli do řeky nebo šlachy stříkali. Kopyta se nemazala jen občas Cornusanem a koně byli zdraví. Já vím, že je dnes chov koní úplně někde jinde. Ale je to hlavně byznys - super krmiva, super potřeby a super péče. No nekupte to.
Já bych klidně šla do A1/1, protože jsou to fakt super koníci i povahově. Oni ti huculové, haflingové a různí kříženci jsou fakt povahově strašně různí. Bohužel nejhorší je, že koně si dnes pořídí kdejaká blbka, která si myslí, že umí jezdit a rozumí chovu. Zaplatí si pár hodin jízdy a pak si hned koupí koně. Když má peníze tak ho valí super krmivem horem spodem. Nebo když peníze nemá tak nekrmí viz. Stekník apod. Pak je spoustu milovníků co jim koně nejsou lhostejní a ty tyto trosky nebo nemocné koně koupí a zachraňují. Stojí je to spostu peněz, času a nervů. Já je proto za to obdivuji. Protože ten kůň nemůže za to, že se na něm podepsal laik.
Dnes ve svém věku už by to nedělala. Protože nemocných, týraných a degenerativně zprzněných koní je strašně moc. Chtělo by to udělat opravdu kvalitní zákony. Tvrdé postihy za týrání, černou plemenitbu apod. Toho se bohužel asi už nedožiju.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.70
Pipilota
napsal(a):
Tak ja treba nesoudim nikoho,pokud nevim jak to doopravdy je.Kamaradka si treba koupila kobcu do sportu a az po par mesicich se zjistilo,ze je brezi.Po narozeni tedy hribe prodala co s nim mela jineho delat hribe nechtela a na inzerci ji taky lidi bombardovali zlymi komentari o tom ze produkuje krizence bez PP.
Takze opatrne koho chcete ukamenovat

sisi58
napsal(a):
Zabít takového vola!
Vypadá to, že nakonec budou nejžádanější plnokrevníci. Při troše rozumu se neschvátí, na zimu se jim dá deka a mohou být v režimu 24/7 , jsou to hodná zvířata, člověku neublíží. Sice jsou živější letory, ale zažila jsem i plňase, který nerad běhal, Je to o majiteli, jak se s koněm domluví.
Nebo bude po dalších pěti letech sucha seno těžko sehnatelné i v zahraničí, koně budo víceméně na jiném krmivu a dnes snadno tlustá plemena koní budou tak akorát. Nedostatku sena a vody se bojím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ja treba nesoudim nikoho,pokud nevim jak to doopravdy je.Kamaradka si treba koupila kobcu do sportu a az po par mesicich se zjistilo,ze je brezi.Po narozeni tedy hribe prodala co s nim mela jineho delat hribe nechtela a na inzerci ji taky lidi bombardovali zlymi komentari o tom ze produkuje krizence bez PP.
Takze opatrne koho chcete ukamenovat
Ona o lidech dost řekne i jejich představa o ceně. Když se u bezpapíráka začnete ptát třeba na původ z té 1 strany, nebo chtít nějaký panel test atd.
Komu se přihodilo opravdu nechtěné hříbě, tak nabízí ještě před odstavem a cena je taková normální, prostě ví jak se mu to hříbě prožere atd. Opravdu v té ceně nebývá zisk (tak akorát zaplacené náklady za vet. prevenci)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.70
Pipilota
napsal(a):
Ona o lidech dost řekne i jejich představa o ceně. Když se u bezpapíráka začnete ptát třeba na původ z té 1 strany, nebo chtít nějaký panel test atd.
Komu se přihodilo opravdu nechtěné hříbě, tak nabízí ještě před odstavem a cena je taková normální, prostě ví jak se mu to hříbě prožere atd. Opravdu v té ceně nebývá zisk (tak akorát zaplacené náklady za vet. prevenci)
To co pisete neni vzdy pravda,nedavno jsme koupili taky nechteneho hrebecka.Majitele si kobcu poridili do sportu a najednou kobca tloustla a tloustla a vysetreni ukazalo,ze je brezi.Prodavalo se po odstavu a ta cena nebyla za naklady nebylo to levne ale opravdu jsme zaplatili poradnou palku.Nestezuji si z hribatka mame radost,ja jen ze ne vzdy je pravdo to co pisete,ze neplanovana hribatka jsou levna,nejsou ne vzdy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Zabít takového vola!
Člověku neublíží? Tudle mne můra nakopala do stehna, když jsem ji deku dávala. 🤨
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Člověku neublíží? Tudle mne můra nakopala do stehna, když jsem ji deku dávala. 🤨
Mate pravdu mam i plnasku,kterou v dostih.staji nazyvali nepritel behu ale je to jen o tom,ze behat nechtela protoze ji neumeli spravne namotivovat a jen ji prudili a drtili,u nas funguje jako spolehlivy hobicek,po spravne prevychove je trpeliva tolerantni sveze i deti a jezdi se klidne i jen na parelce,proste kobca partak kazdej ma kone takoveo jak si ho vychova a ono je jedno jake plemeno to je pokud je clovek sef,dusledny,spravedlivy a trpelivy tak to proste vidim ja
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mate pravdu mam i plnasku,kterou v dostih.staji nazyvali nepritel behu ale je to jen o tom,ze behat nechtela protoze ji neumeli spravne namotivovat a jen ji prudili a drtili,u nas funguje jako spolehlivy hobicek,po spravne prevychove je trpeliva tolerantni sveze i deti a jezdi se klidne i jen na parelce,proste kobca partak kazdej ma kone takoveo jak si ho vychova a ono je jedno jake plemeno to je pokud je clovek sef,dusledny,spravedlivy a trpelivy tak to proste vidim ja
To vidíte správně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak treba kamarad ma dva plnasky a jsou dve nevychovane potvurky co by cloveka i zabili a to myslim vazne,prirazi vas v boxe a proste jsou nevychovani a dost nebezpecni,on je nevychovava protoze se mu nechce a je pohodlnejsi rikat no jo je to plnas ty jsou takovy blaznivy,ale jak jsem psala je to o vychove.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak asi o majiteli je to u všech zvířat,nejen u koní.🙂 Koně si časem zvyknou na všechno.I na mě si zvykli.🙂 Ovšem ten čas,že? Ten má málokdo a je to cenný artikl.Jako sedět s valachem půl hodiny než se mu povede vyplenit všechny pampelišky fakt vydrží málokdo.😂 Otestováno na mnoha koňařkách které šli semnou "venčit".Všechny selhaly na nedostatek trpělivosti.😂 Na otázku kam spěcháš neví vlastně.🙂 Tohle je přeci jeho čas,né? Já když mu řeknu on půjde dál úplně v klidu,ale proč ho budu tahat od největších dobrot co jsme našli? No je to někdy s lidmi těžký.Pořád z něčeho musí mít profit jen oni.🙁 A v klidu budou až v hrobě asi.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Njn, asi chtěla jinou barvu.
Nebo si mne s někým spletla 🤫

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101674079/DARUJEME.php
Opět a zas. Snad opravdu najde dobrého majitelea neskončí špatně, vypadá opravdu krásně na to kolik mu je..
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101674079/DARUJEME.php
Opět a zas. Snad opravdu najde dobrého majitelea neskončí špatně, vypadá opravdu krásně na to kolik mu je..
Ten vypadá natolik dobře, že se zájemce jistě najde, bohužel vzhledem k dnešní situaci okolo koní ho ovšem obratem pošle na jatky do Polska.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101723568/Hrebecek.php
Zahrádkové množení poníků stále jede, a popis barvy "když se narodil modrý a momentálně ryzák" spolu s tou poslední fotkou mluví za vše...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99529340/Prodam-valacha-CT.php
jak kdyby koně fotili na tajńačku :D :D
lenacia
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99529340/Prodam-valacha-CT.php
jak kdyby koně fotili na tajńačku :D :D
Já bych doufala, že chtěl vyfotit jak šikovný je koník se dřevem... Ale jak hlídal sebe, aby neschytal od dřeva, trochu se mu třásly ruce.
Na tajňačku by byla varianta oblíbeného vesnického vtipu - prodám metrákové prase, 25,-/kg a sousedova adresa s telefonem.
Ludmilk
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/102013648/Prodam-hrebce.php
Já jsem si to spletla. Psala jsem k tomuto tažákovi...
Jinak chudák žluťák je prostě neprodejný. Stejně jako ten bílý welš hřebec. Jo kvalita!
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3371442/prodam-hrebce-velspony/
Není to tedy inzerce, ale stojí to za podívání.
http://www.autoforum.cz/bleskovky/ridic-uhanel-pres-110-km-h-se-stojicim-dostihovym-konem-na-korbe-pick-upu/
Nebudu komentovat řidiče/majitele, ale ten kůň je machr, že to ustál 🙂
neluše
napsal(a):
Není to tedy inzerce, ale stojí to za podívání.
http://www.autoforum.cz/bleskovky/ridic-uhanel-pres-110-km-h-se-stojicim-dostihovym-konem-na-korbe-pick-upu/
Nebudu komentovat řidiče/majitele, ale ten kůň je machr, že to ustál 🙂
Jako koupit koně za 340 000, neznat ho a rovnou ho testnout na korbě pick-upu sto kilometrovou rychlostí, bůh ví, co se tomu člověku honilo hlavou. Při takové ceně koně ho jeden den ustájení asi nezabije, než sežene pojízdný odvoz... Kůň je teda každopádně kliďas roku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/PErFJsqbUqo
To by tady v ČR policajti čuměli,co? 😂😂
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101884383/Prodej-Appa-klisna-dvouleta.php
tak tohle nechápu... cena za křížence adekvátní... neadekvátní je požadovat v budoucnu hříbě. Nechápu to. Kobyla je bezpapírovej kříženec, s čím takového koně chce pustit? Druhořadým hřebcem bůhvíjaké kvality bůhvíjakého plemene? A kdo zaplatí monimálně ono připouštění? Inseminačně to asi nepůjde, takže přirozeně? Převoz, ustájení, vet. prohlídky... A kdy jako si představuje hříbě? To jako že si napíše, teď chci hříbě a nový majitel by musel skákat?
Jak by řekl Admirál Ackbar...JE TO PAST!
Sophii
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101884383/Prodej-Appa-klisna-dvouleta.php
tak tohle nechápu... cena za křížence adekvátní... neadekvátní je požadovat v budoucnu hříbě. Nechápu to. Kobyla je bezpapírovej kříženec, s čím takového koně chce pustit? Druhořadým hřebcem bůhvíjaké kvality bůhvíjakého plemene? A kdo zaplatí monimálně ono připouštění? Inseminačně to asi nepůjde, takže přirozeně? Převoz, ustájení, vet. prohlídky... A kdy jako si představuje hříbě? To jako že si napíše, teď chci hříbě a nový majitel by musel skákat?
Jak by řekl Admirál Ackbar...JE TO PAST!
Je to blbost. Nikdo mi nemůže nařizovat, co mám s koupeným koněm dělat. Navíc množit křižovatku,která navíc ani jako appa nevypadá (snad jen to oko), je blbost a nezodpovědnost.
Na novém majiteli nechají veškerou práci a jen si řeknou o hříbě? Vážně nesmysl.
Není to vyloženě inzerce, ale snad nevadí.
https://radiozurnal.rozhlas.cz/sportovcem-i-po-osmdesatce-7750456/5

Taky chci mít u důchoďáku zaparkovaného svého koně, mohl by to do té doby někdo zavect, důchodci a jejich staří koně v jednom baráku.....vyřešilo by to problém "kam s ním".
K videu s koněm na pikapu- koník si to docela užíval, asi nejel poprvé, ad. k tomu dostihovému koni s westernovým sedlem
Kdo se včera koukal na ct2 na 700mil v sedle?
Shizle

XXX.XXX.23.21
Na toho "kvotrxhucula" taky koukám už hodně dlouho, krásný kůň, škoda že je tam kde je. Přivázaný v nějakým kravíně bůhví jak dlouho, aby mu tím nepřivodil nějaké zdravotní problémy, možná neumí ani chodit na ohlávce, kdo ví. Za takového koně 30000, když neumí absolutně nic a zřejmě ani o kontaktu s člověkem nic moc neví, původ, zdravotní stav? 15000 by bylo adekvátní, max 20000. Hlavně vzhledem k tomu že je na inzerci koník už zhruba rok a to pochybuju že se mu zájemci hrnou přímo do bytu, nevím co si pán od prodeje slibuje, protože místo toho aby z ceny slevil tak jí konstantně navyšuje... 20000, 25000 a teď 30000 what the fuck.
Shizle
napsal(a):
Na toho "kvotrxhucula" taky koukám už hodně dlouho, krásný kůň, škoda že je tam kde je. Přivázaný v nějakým kravíně bůhví jak dlouho, aby mu tím nepřivodil nějaké zdravotní problémy, možná neumí ani chodit na ohlávce, kdo ví. Za takového koně 30000, když neumí absolutně nic a zřejmě ani o kontaktu s člověkem nic moc neví, původ, zdravotní stav? 15000 by bylo adekvátní, max 20000. Hlavně vzhledem k tomu že je na inzerci koník už zhruba rok a to pochybuju že se mu zájemci hrnou přímo do bytu, nevím co si pán od prodeje slibuje, protože místo toho aby z ceny slevil tak jí konstantně navyšuje... 20000, 25000 a teď 30000 what the fuck.
No nejspíš cenu navyšuje, jak se mu zdá, že se koník prožírá (pastva se nepočítá).
To bude ale ošklivé překvápko, když bude v 6 letech zcela neprodejný...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/100944129/Pony-hrebec-po-Arabskem-hrebci.php
Co na to říct, mám chuť té holce rozdrápat obličej. 😢
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.136
blackmyday
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/100944129/Pony-hrebec-po-Arabskem-hrebci.php
Co na to říct, mám chuť té holce rozdrápat obličej. 😢
Za co? Na posledni fotce neni hribe ale mama.
Tak vkládám znovu obrázky, co mě včera v inzerci zarazily. Inzerce bohužel v prvním případě není. Dostala mě detailnost inzerátu. :)
K druhému koni:
zde odkaz https://zvirata.bazos.cz/inzerat/102159330/Valach-prodejvymena.php
Je tato záď v pořádku? Mně to přijde jako jumpers/hunters bump (skokový hrbol). V inzerátu píší, že kůň neskáče (nemůže? nechce?) V odkazu další obrázky. Děkuji za vysvětlení a názory, nikdy jsem takto výrazné skloubení neviděla, proto se ptám.
Dotaz
napsal(a):
Tak vkládám znovu obrázky, co mě včera v inzerci zarazily. Inzerce bohužel v prvním případě není. Dostala mě detailnost inzerátu. :)
K druhému koni:
zde odkaz https://zvirata.bazos.cz/inzerat/102159330/Valach-prodejvymena.php
Je tato záď v pořádku? Mně to přijde jako jumpers/hunters bump (skokový hrbol). V inzerátu píší, že kůň neskáče (nemůže? nechce?) V odkazu další obrázky. Děkuji za vysvětlení a názory, nikdy jsem takto výrazné skloubení neviděla, proto se ptám.
Je to i na fejsu,tak jsem se v komentářích optala.Jestli je to po úrazu,nebo důsledek křížení.Paní psala,že úraz neměl,tak asi se tam nějak kosterně potkal volblut a američan
Tvrdí,že při nasvalení to vidět,nebo tedy tolik výrazné,není a teď je opadlý .
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/102557043/klisna-A11-6-let.php
Tohle zaujalo - ve srovnání s A1/1 valachem výš. Zvláště ta druhá fotka (výborná dostihová kondice) je špička s porovnáním s valáškem... Cena vlastně stejná a je to kobyla s předpoklady k chovu, 6 let. Tento inzerát je prostě reálnější, asi prodá rychle.
Pipilota
napsal(a):
Tohle zaujalo - ve srovnání s A1/1 valachem výš. Zvláště ta druhá fotka (výborná dostihová kondice) je špička s porovnáním s valáškem... Cena vlastně stejná a je to kobyla s předpoklady k chovu, 6 let. Tento inzerát je prostě reálnější, asi prodá rychle.
Tahle už sedí v inzerci cca půl roku, jen byla za 60-45 tisíc (postupné snižování) a fotky měla aktuální. Tyhle z dostihového tréninku jí víc lichotí, otázka bude, co až přijede kupec, navnazen novými fotkami.
Obecně letos sedí v inzerci koně hodně, hodně dlouho, i na zimní období, sleduji dost bedlivě inzerci, a vidím pořád ty samé koně, plus kopec nepoužitelných starých, prodávají se jen úplně levná odstavcata/rocci.
Pipilota
napsal(a):
Tak kobyla je v inzerci už delší dobu, původně byla za 100tis. A tuhle bych do chovu nechtěla ani zadarmo, možná na provozní hřibata ale i tak je to skrček.
Tak dokonce za 100, já ji zaznamenala za 60 a s eleboratem o tom, jak prodává dráž než koupila, ale každý pochopí že s dostihovym koněm bylo spousta práce a jen si nesedly, bla bla. Pak ten samý elaborat, a cena 45. Teď už jsou veškeré aktuální fotky pryč kromě té z prepravniku kde nic není vidět, přiznána slacha a něco na hlavě, tj bych řekla, že šlacha půjde vidět nebo přímo kulhá a kosmetická vada na hlavě bude třeba od zubu a bude stát nového majitele dalších 25 tisíc za trhání.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/103461871/Rucni-zatloukac-kulu.php?fbclid=IwAR1EZi87uhNVpC4Sf2L0TGTFcDb1xZMKmqEkgkNJ6vM5MASJTqInpgVF_uI
no nekupte to :D jenom teda nevím, jestli ten pán neprodává sám sebe :D
Dep
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/103461871/Rucni-zatloukac-kulu.php?fbclid=IwAR1EZi87uhNVpC4Sf2L0TGTFcDb1xZMKmqEkgkNJ6vM5MASJTqInpgVF_uI
no nekupte to :D jenom teda nevím, jestli ten pán neprodává sám sebe :D
To mě napadlo jako první, koupím chlapa a ušetřím tak svoje ruce při zatloukání kůlů, jak stojí v inzerátu. Ale co s chlapem, až bude ohrada hotová 🤔😂

To není chlap, podle mne je to ženská.........viděla jsem jen kousek videa, nemám čas sápe se po mě vnučka....
Edit: jako že to zvládne to zatloukání kůlů i pipinka, to asi mělo to video říct...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To není chlap, podle mne je to ženská.........viděla jsem jen kousek videa, nemám čas sápe se po mě vnučka....
Edit: jako že to zvládne to zatloukání kůlů i pipinka, to asi mělo to video říct...
Asi to bude opravdu žena.☺️ Akorát asi na koni moc nejezdí,protože nemá nohy do "O".😂
Dražšího koníka jsem zatím na Bazoši neviděla. Co vy na něj? Líbí?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/103468208/Luxusni-Lusitano-hrebec-FADO.php

Dotaz
napsal(a):
No kdyby mi ho někdo koupil, nezlobila bych se 😂
Dotaz
napsal(a):
Nemám na něj názor - video není k dispozici veřejně, a z fotek není nic moc vidět - vše pod sedlem a s bandážemi. Popis se mi nelíbí - dozvím se o úžasném temperamentu a luxusním koni a jeho zvladatelnosti v přítomnosti klisen, ale nic o tom, jestli chodí třeba do terénu sám i s koňmi, zda je bezproblémový na veškeré ošetřování, atd. To, že je ježděn 13 letou dívkou je pro mě osobně spíše negativum - neumím si představit, co by to mohlo koni přinést a upřímně si nemyslím, že dítěti patří do rukou dospělý, poměrně vysoký hřebec. Chybí mi také informace o tom, zda má nějakou výkonnost, pouze informace, že je do T drezur připraven by mi nestačila - kým připraven, má nějaké zkušenosti ze závodů? Hodně mi chybí informace o zdravotním stavu, očekávala bych kompletní předkupní vyšetření včetně rtg připraveno prodávajícím.
Celkově - můj osobní názor - třeba je ten kůň vážně dobrý, ale popis a prezentace mi přijde dost amatérská, žádné pro mě opravdu podstatné informace se nedozvím a ani tam nevidím nic, co by zvyšovalo cenu až tolik - kromě toho, že to je lusitano, hřebec a koukejte, je bílý a krááásný a exkluzivní. Pokud je to o připravenosti k T drezuře pravda, samozřejmě by to cenu zvyšovalo, ideálně třeba v tom případě, že má alespoň ze stupně S - ST zkušenosti ze závodů a není to tak, že se jedná o import ze Španělska/ Portugalska, který umí nějaké prvky T drezury (tam se piafa a pasáž učí v podstatě každého koně, k tomu asi umí i španělský krok a kurbetu/ levadu, spíše jakožto show prvky).
Osobně bych u koně v téhle cenové relaci chtěla podrobné výše uvedené informace, k tomu přístupná videa pod sedlem i ve volnosti, a alespoň jedno foto v zootechnickém postoji.

Kůň za půl mega a v inzerátu rozmazané fotky a ani jedna, kde by byl ten kůň "vidět"... Tohle mě nikdy nepřestane překvapovat.

k ceně..... vidět jeho drezurní index., cenu dělají zkušenosti ze závodů a dosažená umístnění.....
Jinak se mi líbí
Asi bude z této farmy, dle tlf. https://www.facebook.com/farmaudvoupstrosu/?tn-str=k*F
neverend

XXX.XXX.213.247
Já myslím,že s takovou cenou se počítá při vážném zájmu s domluvou návštěvy a tam se člověk teprve vše dozví a zřejmě dojde i na předvedení koně a jeho dovedností.Ovšem na tu zvladatelnost v blízkosti kobyl bych tolik nespoléhal.😂

neverend
napsal(a):
Já myslím,že s takovou cenou se počítá při vážném zájmu s domluvou návštěvy a tam se člověk teprve vše dozví a zřejmě dojde i na předvedení koně a jeho dovedností.Ovšem na tu zvladatelnost v blízkosti kobyl bych tolik nespoléhal.😂
Proč ne. Můj hřebec byl vedle kobyl jezditelny na ohlavce. Hrebci nejsou monstra.
A to jsem nechtěla reagovat achjo, už nikdy víc 🙄
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Proč ne. Můj hřebec byl vedle kobyl jezditelny na ohlavce. Hrebci nejsou monstra.
A to jsem nechtěla reagovat achjo, už nikdy víc 🙄
Vždyť já Vám nic nevyvracím a ani neberu.🙂 Je jasné,že všichni nejsou stejní a monstrum jsem tedy nenapsal.😂
Tak video mají veřejné, myslím, že je to tento koník, tak se pokochejte. :)
https://www.facebook.com/pavlina.folkman/videos/10217160622594944/
Tak třeba moje známá kdysi inzerovala hřebce za podobnou cenu. Pravda, byl to quartera s dobrým původem a pár umístění z Kreuthu taky měl. Ale hlavním důvodem ceny byl fakt, že trénoval u v té době nejznámějších trenérů a vpodstatě jakoukoliv disciplínu by si člověk zvolil, jak western tak i Anglie (pravda jen ne do vysokého parkuru ale L by určitě přešel) tak v té by vynikal i když úspěchy přímo neměl, ovšem výcvik a všechno ostatní ano. Bohužel se obávám že na tyto koně v ČR vpodstatě chybí kupci
lenacia
napsal(a):
Tak třeba moje známá kdysi inzerovala hřebce za podobnou cenu. Pravda, byl to quartera s dobrým původem a pár umístění z Kreuthu taky měl. Ale hlavním důvodem ceny byl fakt, že trénoval u v té době nejznámějších trenérů a vpodstatě jakoukoliv disciplínu by si člověk zvolil, jak western tak i Anglie (pravda jen ne do vysokého parkuru ale L by určitě přešel) tak v té by vynikal i když úspěchy přímo neměl, ovšem výcvik a všechno ostatní ano. Bohužel se obávám že na tyto koně v ČR vpodstatě chybí kupci
Přesně tak. Takové koně je třeba inzerovat na stránkách zahraničního typu.
Arbora
napsal(a):
Mňa skôr prekvapuje celkovo kôň s takouto hodnotu, takou výkonnosťou a skvelým charakterom, a na bazoši?
Na druhou stranu pokud se bude ukazovat více takových inzerátů na bazoši, teoreticky pak bude mít každý slušný chovatel prodat za normální cenu (ne to dotovat z vlastního). A zároveň z "žebráků" by se jednoznačně stalo neprodejné zboží.
Jako že když někdo prodává zdravého a ježděného koně za pár tisíc (když cena za připouštění, očkování atd. je vyšší).
Zase je dobře, že tam ta cena je. Cena dohodou nikomu nic neřekne. Laici rodiče když si projdou běžné inzerce, vážně nabudou dojmu, že rekre koník je do 50 tis. i s cestou...
Pipilota
napsal(a):
Na druhou stranu pokud se bude ukazovat více takových inzerátů na bazoši, teoreticky pak bude mít každý slušný chovatel prodat za normální cenu (ne to dotovat z vlastního). A zároveň z "žebráků" by se jednoznačně stalo neprodejné zboží.
Jako že když někdo prodává zdravého a ježděného koně za pár tisíc (když cena za připouštění, očkování atd. je vyšší).
Zase je dobře, že tam ta cena je. Cena dohodou nikomu nic neřekne. Laici rodiče když si projdou běžné inzerce, vážně nabudou dojmu, že rekre koník je do 50 tis. i s cestou...
Oni ho v únoru nabízeli a byla tam právě cena dohodou. Nedokážu posoudit, nakolik je ta cena nyní adekvátní, ale je pravda, že se tím eliminují zájemci, kteří nebudou mít na seno a provoz, u nichž by kůň materiálně strádal, odradí to i holčičky, co chtějí koně na samotku za barák.
Ještě ad bazoš...
Bazoš je vpodstatě největším inzerentním prostorem a největší návštěvností. Čím vyšší návštěvnost, tím větší pravděpodobnost prodeje, byť i takto drahého zvířete. Však stačí se podívat, odkud je většina perliček? Z bazoše, tedy minimálně my všichni bazoš sledujeme, už jen tím ukazujeme jeho rozsah mezi lidmi. Nejsem si jistá, zda je v ČR i další stejně úspěšný portál. Ať už se jedná o Ifaunu, equimarket nebo přímo prodejní stáje, nenabízí tak široký výběr koní jako právě bazoš.
Tedy názor že takovy kůň na bazoš nepatří mi nepřijde až tak pravdivý, inzerovat by se měl koník všude... Zda jsou informace dostačující to už je na uvážení majitele. Ale zase, co člověka coby kupce zajímá, tak v téhle cenové relaci si už naseká jako jednu žádost za druhou telefonicky, nebo přes e-mail.
Porad mi to přijde jako mnohem rozumnější inzerát, než na FB nedávno zveřejněná věta "prodám 13 letou Kobylu, volejte na tel: xxx" a tři fotky hlavy hnědého koně... Žádná cena, žádné plemeno, nic.... A majitelka se pak na lidi naštvala že sou to skety
lenacia
napsal(a):
To si vôbec nemyslím, práve naopak. Len ľufia, čo nakupujú kone v týchto sumách nehľadajú na bazoši- obvykle tam ani kone pre takúto klientelu nie sú.

mulan
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/104946207/QH-Valasek.php
Kromě toho vyvazu, co se vám nezdá?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Já bych viděla problém v Dunnitovi, ale nemusí se to na koni projevit. Jinak ano, asi vyvaz, ale to je holt western.

sisi58
napsal(a):
Njn, musím si brat brýle. To vyvázání jsem vážně přehlídla.
Já se nejdříve podivila, že vám (tobě) nevadí takové udělátko. Protože jinak jsme s názory docela nastejno. Souhlasím s vámi všemi, na dvouletého koně (a nejspíš na žádného) to nepatří.
napsal(a):
Já se nejdříve podivila, že vám (tobě) nevadí takové udělátko. Protože jinak jsme s názory docela nastejno. Souhlasím s vámi všemi, na dvouletého koně (a nejspíš na žádného) to nepatří.
Jj. Kde končí umění, začíná řemení. A ty brejle budu nosit. Je to ostuda, takto se přehlídnout.
Promiňte, zrovna teď koně nescháním, ale drive jsem se dívala a když už tady o tom byla řeč, tak jaké jsou nějaké další stránky, portály, kupní stáje kde se schaní koně? 🤔 Nikdy jsem nenašla nic jiného než bazoš a myslím že i tahle diskuze je, důkazem že tam vás lidi chtějí někdy jenom oškubat. (To samozřejmě neplati na všechny)
Equimarket, equichannel a nebo inzerce tady, ale bazoš je zdaleka největší inzertní portál.
Nemyslím si, že by nabídka koní na bazoši byla horší než jinde, ono se dneska hrozně rozevřely pomyslné nůžky kvality koní - pár chovatelů se snaží chovat top koně, připouští ze zahraničí atd, a pak je tu ohromná skupina "takychovatelů", co pouští bez rozmyslu cokoli, jen kvůli barvě nebo i absolutně bez rozmyslu, koně klidně chromé atd. Pak začíná chybět ten střed - kůň s plemennou příslušností, hezkým třeba i českým rodokmenem, ale zdravý a charakterní. Takoví se bohužel vyplatí nejmíň - do zahraničí se to moc prodat nedá, a cena za hříbě je třeba menší než u křížence chromé slepé kobyly a Tondy od vedle, který se ale náhodou povedl flekatý, takže chybí motivace takové koně chovat, na průměrnou čt kobylu se raději prskne paint nebo apačůza nebo cokoli s fleky.
Stav chovu pak úzce souvisí i s tím, že následně chybí kdokoli, kdo by soustavně připravoval spolehlivé koně na rekreaci a třeba hobby sport, přestože je to nejpoptávanější kategorie, lidé by tam rádi kupovali koně ideálně do 30, maximálně 50 tisíc, a to je cena za dobře odchované hříbě.
Co s tím nevím, po očku pokukuji po novém koni právě v kategorii "spolehlivý rekre kůň", a je to bída, bída a ještě jednou bída, v podstatě na trhu chybí i ve vyšší cenové relaci.
Slon Indický
napsal(a):
Equimarket, equichannel a nebo inzerce tady, ale bazoš je zdaleka největší inzertní portál.
Nemyslím si, že by nabídka koní na bazoši byla horší než jinde, ono se dneska hrozně rozevřely pomyslné nůžky kvality koní - pár chovatelů se snaží chovat top koně, připouští ze zahraničí atd, a pak je tu ohromná skupina "takychovatelů", co pouští bez rozmyslu cokoli, jen kvůli barvě nebo i absolutně bez rozmyslu, koně klidně chromé atd. Pak začíná chybět ten střed - kůň s plemennou příslušností, hezkým třeba i českým rodokmenem, ale zdravý a charakterní. Takoví se bohužel vyplatí nejmíň - do zahraničí se to moc prodat nedá, a cena za hříbě je třeba menší než u křížence chromé slepé kobyly a Tondy od vedle, který se ale náhodou povedl flekatý, takže chybí motivace takové koně chovat, na průměrnou čt kobylu se raději prskne paint nebo apačůza nebo cokoli s fleky.
Stav chovu pak úzce souvisí i s tím, že následně chybí kdokoli, kdo by soustavně připravoval spolehlivé koně na rekreaci a třeba hobby sport, přestože je to nejpoptávanější kategorie, lidé by tam rádi kupovali koně ideálně do 30, maximálně 50 tisíc, a to je cena za dobře odchované hříbě.
Co s tím nevím, po očku pokukuji po novém koni právě v kategorii "spolehlivý rekre kůň", a je to bída, bída a ještě jednou bída, v podstatě na trhu chybí i ve vyšší cenové relaci.
Ano tak to je.
Ještě si popláču, že za mlada se dobře na rekre hodil exdostihák. Dokud bylo zdraví, člověk si ho mohl předělat po svém a z živosti měl radost. S přibývajícími roky už to nejde.
No a koupit si vyřazeného školního to už dnes znamená koupit si koně se zdravotní problémy. Prostě všichni všechno hned - bez ohledů na zdraví koně. (předčasné obsedání, ježdění drndacím stylem co ničí záda, špatná zootechnika atd.)
Já vidím vlastně naději v tom nedostatku sena - že spousta koní už prostě nebude a snad zůstane kvalita.
Sixauer
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/105824448/vymenim-kona-hucul-kvotr-za-jalovicky-nebo-bycky.php
Za celou dobu,co ten chlap toho chudáka prodává,neexistuje jiná fotka,než že je ten kůň přivázaný na tom jednom a samém místě...asi by stálo za to napsat mu o fotku v pohybu..
canka
napsal(a):
Za celou dobu,co ten chlap toho chudáka prodává,neexistuje jiná fotka,než že je ten kůň přivázaný na tom jednom a samém místě...asi by stálo za to napsat mu o fotku v pohybu..
Myslím, že fotka v pohybu není a nebude, kůň pravděpodobně celý život prožil v tom chlívku...
canka
napsal(a):
Tady je jiná. Píše, že pro děcka není, no a dospělého neunese. To je jouda, ten Mireček.

sisi58
napsal(a):
Tady je jiná. Píše, že pro děcka není, no a dospělého neunese. To je jouda, ten Mireček.
Chudák koník.
Dobrý den než mě ukamenujete mám matku toho hrebecka je to krizenka hucul a hafling koupil jsem jí březí a otec je appalusa oba rodiče jsou velice hodná zvířata hřebeček byl krásný a učenlivý ve14 dnech chodil priprazeny u ojky starala se o něho 10 letá dcera krásně dával nožky ale bohužel jsem ho musel prodat protože kobyla chudla dávala všechno do mléka a asi by umřela a na hribarnu jsem neměl peníze peníze za hříbě jsem dal za léčení kobyly bohužel hřebeček se dostal do špatných ruk strašně mě to mrzí Broněk
bronek
napsal(a):
Dobrý den než mě ukamenujete mám matku toho hrebecka je to krizenka hucul a hafling koupil jsem jí březí a otec je appalusa oba rodiče jsou velice hodná zvířata hřebeček byl krásný a učenlivý ve14 dnech chodil priprazeny u ojky starala se o něho 10 letá dcera krásně dával nožky ale bohužel jsem ho musel prodat protože kobyla chudla dávala všechno do mléka a asi by umřela a na hribarnu jsem neměl peníze peníze za hříbě jsem dal za léčení kobyly bohužel hřebeček se dostal do špatných ruk strašně mě to mrzí Broněk
Nikdo dopředu neví, jak dopadne prodaný koník. To neovlivníte.
Snad jen, že byste mu sehnal nějakého vhodného kupce, co by ho vysvobodil z místa, kde je.

bronek
napsal(a):
Ne, nekamenuji. Každý děláme chyby.
Ludmilk
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/106302440/Welsch-pony-klisna-14-mesicu.php
Páni to je síla! A všimli jste si diskuze v hodnocení?
Jinak welš bred to být může. Já mám doma 13 měsíční WB po Bohemiah Florian a je strakatá s jedním modrým okem. (jenže postavu má tedy o třídu lepší a taky je normálně vylínalá) A hlavně bych na ni žádné děcko neposadila (a že se kolem chtivě motají) Nohatost mi příjde normální, jako u ročka.
Jinak tohle je za mě na KVS, proto to taky podám.
Pipilota
napsal(a):
Páni to je síla! A všimli jste si diskuze v hodnocení?
Jinak welš bred to být může. Já mám doma 13 měsíční WB po Bohemiah Florian a je strakatá s jedním modrým okem. (jenže postavu má tedy o třídu lepší a taky je normálně vylínalá) A hlavně bych na ni žádné děcko neposadila (a že se kolem chtivě motají) Nohatost mi příjde normální, jako u ročka.
Jinak tohle je za mě na KVS, proto to taky podám.
Evidentně paní má i psy
Ano,partbred
Nikoli čistý welsh ,o to mi šlo .
Partbred ,je podílový,tudíž může být i krpatý,flekatý,ohavný ,a nevím jaký .
Protože ten podíl čisté welšské krve nemůže opravit každý nedostatek druhého, bůhví jakého rodiče.
A mě štve,jak každý ,kdo prodává jakéhokoli ,trochu vyššího ponyho,ne typického krátkonohého obtloustlíka, použije název welš
Ale zas už by se měli orientovat kupci sami ,za co vyhodí peníze
Pipilota
napsal(a):
Ano tak to je.
Ještě si popláču, že za mlada se dobře na rekre hodil exdostihák. Dokud bylo zdraví, člověk si ho mohl předělat po svém a z živosti měl radost. S přibývajícími roky už to nejde.
No a koupit si vyřazeného školního to už dnes znamená koupit si koně se zdravotní problémy. Prostě všichni všechno hned - bez ohledů na zdraví koně. (předčasné obsedání, ježdění drndacím stylem co ničí záda, špatná zootechnika atd.)
Já vidím vlastně naději v tom nedostatku sena - že spousta koní už prostě nebude a snad zůstane kvalita.
Asi trochu OT, ale zeptam se, proc ted uz exdostihak ne? Nejsou? Nebo jak to myslite zamlada? Omlouvam se, nemam prehled. :-) Exdostihaka ale mam, koupila jsem ve trech a pul, je mu sestnact, nejlepsi hobbykun na svete, budu-li jeste nekdy shanet, asi bych to videla stejne, plnasci jemnost mi maximalne hovi...
koně
napsal(a):
Evidentně paní má i psy
Ano,partbred
Nikoli čistý welsh ,o to mi šlo .
Partbred ,je podílový,tudíž může být i krpatý,flekatý,ohavný ,a nevím jaký .
Protože ten podíl čisté welšské krve nemůže opravit každý nedostatek druhého, bůhví jakého rodiče.
A mě štve,jak každý ,kdo prodává jakéhokoli ,trochu vyššího ponyho,ne typického krátkonohého obtloustlíka, použije název welš
Ale zas už by se měli orientovat kupci sami ,za co vyhodí peníze
A já ty inzerenty svým způsobem chápu. Kdo napíše chci za sprsklinu takhle peněz?
O poníky se zajímám už déle. Pamatuji si 90sátky a jak byla snaha něco s tím bordelem v ponících udělat - založilo se CSP. Jenže jak se začalo v dalších generacích štěpit, je to často smutná podívaná (jo jsou tam i výborné kousky, ale ty nemají v původech bílá místa). No a tak je snaha všechny mišmaš převést na welše. To hodnotím nakonec velmi dobře - proto že povahu mají milionovou a postavu i chody také zlepšují.
manitschka
napsal(a):
Asi trochu OT, ale zeptam se, proc ted uz exdostihak ne? Nejsou? Nebo jak to myslite zamlada? Omlouvam se, nemam prehled. :-) Exdostihaka ale mam, koupila jsem ve trech a pul, je mu sestnact, nejlepsi hobbykun na svete, budu-li jeste nekdy shanet, asi bych to videla stejne, plnasci jemnost mi maximalne hovi...
No proto, že už nemám to zdraví co za mlada. Už bych redrezuru exdostiháka zdravotně nedala. Případný pád už by mě "vyšel velmi draho". Nebudu riskovat, zvláště když mám možnost podrndat si na tažákovi k lesu... ten tak max. poskočí a zas se uklidní, cválání je jak v houpacím křesle...
Pipilota
napsal(a):
No proto, že už nemám to zdraví co za mlada. Už bych redrezuru exdostiháka zdravotně nedala. Případný pád už by mě "vyšel velmi draho". Nebudu riskovat, zvláště když mám možnost podrndat si na tažákovi k lesu... ten tak max. poskočí a zas se uklidní, cválání je jak v houpacím křesle...
Jo taaak, uz tomu chapu, pardon. :-) To je jasny, je fakt, ze uplna brnkacka to na zacatku neni (a to jsem mela kliku na velmi nezny kousek). Diky za odpoved!

Pipilota
napsal(a):
A já ty inzerenty svým způsobem chápu. Kdo napíše chci za sprsklinu takhle peněz?
O poníky se zajímám už déle. Pamatuji si 90sátky a jak byla snaha něco s tím bordelem v ponících udělat - založilo se CSP. Jenže jak se začalo v dalších generacích štěpit, je to často smutná podívaná (jo jsou tam i výborné kousky, ale ty nemají v původech bílá místa). No a tak je snaha všechny mišmaš převést na welše. To hodnotím nakonec velmi dobře - proto že povahu mají milionovou a postavu i chody také zlepšují.
Welsh a milionova povaha mi nejde do kupy 😁 vždyť jsou to vznetlivi temperamentní kone🤔
AD inzerat, od téhle paní nekupovat radši nic, po shlédnutí ostatních inzerátu...
napsal(a):
Welsh a milionova povaha mi nejde do kupy 😁 vždyť jsou to vznetlivi temperamentní kone🤔
AD inzerat, od téhle paní nekupovat radši nic, po shlédnutí ostatních inzerátu...
Nevím z čeho čerpáte. Já viděla welše co dětem pardonují fakt velmi mnoho (až jsem si říkala, že to dospělí dopustí, tolik nechat to zvíře zkusit). Jo při práci jsou živý, ale přemýšlí u toho. Není to nehybný nemotora.
sisi58
napsal(a):
Je to chudinek. A majitelka se zajisté vznáší jak holubička. Jak pravil doktor Štrosmajer.
Majitelka mi do telefonu řekla, že tu kobylku koupila pro sebe na ježdění. Ale po zjištění, že by měla počkat až trochu doroste, nechce 2 roky živit jen tak.
Zaujala mě ta kobylka, že je po stejném hřebci co mám doma já.
Taky mě napadlo, že paní hraje na soucit. Že schválně dává až skandální fotky.
Mě teda už téměř utáhla... když na té kobylce vidím to velké děcko... a naše 13 měsíční malá si chodí ještě i cucnout mléka od mámy, jedinou práci co má je slušné vodění a na volno se vyběhat v polích mezi dědinami.
(jsem zachraňovatelský typ, rozum velí že NE, ale stejně o ní přemýšlím, je to do 50km od baráku... Asi jsem se zas přehřála na slunku)
Pipilota
napsal(a):
Taky mě napadlo, že paní hraje na soucit. Že schválně dává až skandální fotky.
Mě teda už téměř utáhla... když na té kobylce vidím to velké děcko... a naše 13 měsíční malá si chodí ještě i cucnout mléka od mámy, jedinou práci co má je slušné vodění a na volno se vyběhat v polích mezi dědinami.
(jsem zachraňovatelský typ, rozum velí že NE, ale stejně o ní přemýšlím, je to do 50km od baráku... Asi jsem se zas přehřála na slunku)
Však si ji nemusíte nechat navždy. Vím, že na odchovu běžného hříběte nikdo nezbohatne, ale pokud jste "na svém", tak snad ani nezchudnete.

Pipilota
napsal(a):
Nevím z čeho čerpáte. Já viděla welše co dětem pardonují fakt velmi mnoho (až jsem si říkala, že to dospělí dopustí, tolik nechat to zvíře zkusit). Jo při práci jsou živý, ale přemýšlí u toho. Není to nehybný nemotora.
Z vlastní zkušenosti, welshe mám a pohybuji se mezi welsh coby celkem dost 🤔 nicméně údajně je rozdíl mezi cobem a ponym v povaze... Znám i welsh poniky pod děckama, ale asi bych byla s tou milionovou povahou opatrná. Není to typ kone na kterého hodíte začátečníka a bude na něm spokojeně drandit. Děcka co umí se dobře povozi.
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti, welshe mám a pohybuji se mezi welsh coby celkem dost 🤔 nicméně údajně je rozdíl mezi cobem a ponym v povaze... Znám i welsh poniky pod děckama, ale asi bych byla s tou milionovou povahou opatrná. Není to typ kone na kterého hodíte začátečníka a bude na něm spokojeně drandit. Děcka co umí se dobře povozi.
Taky z vlastní zkušenosti ,welsh mountain a welsh of cob type C .Jsou to milionoví poníci k dětem .Ve výsledku
Ale je s jejich přípravou práce .Hodně práce.
Povahově bych řekla tak spíš volblut a arab .Citliví ,vznětliví ,specifičtí,moc ochotní
Musí člověk vědět a přijít na to,jak na ně .
Mě fascinuje jejich povaha,musí být generacemi prochovaná.Absolutní ohled na malé ,nemožné dětičky
napsal(a):
Mě tak napadlo co by jste tedy doporučila pro děcko po shetlandovi - welše, CSP, hucula? ;-) když vím, že máte welše...
S milionovou povahou to mám možná trochu zkreslené oddílovými poníky (hucul x arab, hucul x fjord) a i dalšími dosti pokaženými poníky.
A už jsem i vícero welšů viděla, že děckám zvedli 2 nohy zároveň na příč a tiše vyvažovali...(jo to jsou chvilky kdy šílím)

Pipilota
napsal(a):
Mě tak napadlo co by jste tedy doporučila pro děcko po shetlandovi - welše, CSP, hucula? ;-) když vím, že máte welše...
S milionovou povahou to mám možná trochu zkreslené oddílovými poníky (hucul x arab, hucul x fjord) a i dalšími dosti pokaženými poníky.
A už jsem i vícero welšů viděla, že děckám zvedli 2 nohy zároveň na příč a tiše vyvažovali...(jo to jsou chvilky kdy šílím)
Viděla jsem i araba tak hodného že dělal loutku malým dětem... Řekla bych že je to spíš o jedinci než o plemeni.
Kone: souhlasím s tím, že když si dá člověk práci, je to výborný kůň. Ale je to podstatně víc práce než by člověk měl s méně vznetlivym jedincem 🤔
napsal(a):
Viděla jsem i araba tak hodného že dělal loutku malým dětem... Řekla bych že je to spíš o jedinci než o plemeni.
Kone: souhlasím s tím, že když si dá člověk práci, je to výborný kůň. Ale je to podstatně víc práce než by člověk měl s méně vznetlivym jedincem 🤔
Jo,přesně tak u welšů je to prostě specifické ,náročné,ale zas to pak stojí za to
A jsou krááásní

koně
napsal(a):
Jo,přesně tak u welšů je to prostě specifické ,náročné,ale zas to pak stojí za to
A jsou krááásní
Krásní jsou, a ty jejich očička 👀😁
bassrock
napsal(a):
Viděla jsem i hucula, co děckám držel dvě nohy a ještě sklonil hlavu, aby ho třetí mohl česat
je to o jedinci, ne o plemeni
Jasně že v každém plemeni takový existují.
Ale když poodstoupíte a pokusíte se na to podívat tak, že jak často se vyskytují v plemeni tito super hodní jedinci... Pak vyjde na povrch fakt, že už spoustu generací jsou welši vybíráni i podle povahy. (nevím, že by hucul byl, zase hodně často má reakci prostě odejít, když ho to nebaví a nedává to smysl). Taky je jasné, že přetížený jízdárenský welš nebude takové zlatíčko jako dobře vedený rodinný hucul. Pokazit se dá lecos, stejně jako vhodně vycvičit.
Prostě jsem tím myslela tu četnost výskytu vhodně se chovajících jedinců k dětem. A z toho plynoucí s čím případně připouštět pony kříženky, kdy nevíte co se jak a kam vyštípne.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/106582997/klisna.php
To těm lidem příjdou ta kopyta normální?
Já vím, je spousta mnohem horších věcí, ale stejně mě to zarazilo.
Většině koníků koukají žebra. Možná redukují počty, protože je neuživí?
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=20881&telefon=774246599&jmeno=Lola%20Beri

Dotaz
napsal(a):
Většině koníků koukají žebra. Možná redukují počty, protože je neuživí?
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=20881&telefon=774246599&jmeno=Lola%20Beri
Většina koni jsou rocci, což je nejohyzdnejsi věk kone... Hlavně u rostoucích koni méně je někdy více a extrémně hubení taky nejsou...
napsal(a):
Většina koni jsou rocci, což je nejohyzdnejsi věk kone... Hlavně u rostoucích koni méně je někdy více a extrémně hubení taky nejsou...
No, nejvíc mě zarazil ten dvouletý hřebeček, ale jestli je to takhle správně, tak ok. Hříbátka nemám v oku, to přiznávám.
napsal(a):
no to teda neviem...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/105570737/Prodam-klisnu-welsh-pony-sekce-B-.php

Arbora
napsal(a):
no to teda neviem...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/105570737/Prodam-klisnu-welsh-pony-sekce-B-.php
Tak tahle je zrovna seredna, to uznávám. Nekoukala jsem poctivě na všechny inzeráty.
Dotaz: netvrdím že to je nějaké pravidlo, ale znám víc zebratych rocku, dvouletku chovaných pastevne a vypadajíc všelijak... Ve třech čtyřech už pak krásní koně.
napsal(a):
Tak tahle je zrovna seredna, to uznávám. Nekoukala jsem poctivě na všechny inzeráty.
Dotaz: netvrdím že to je nějaké pravidlo, ale znám víc zebratych rocku, dvouletku chovaných pastevne a vypadajíc všelijak... Ve třech čtyřech už pak krásní koně.
ako píše Slon, je rozidel trochu vidieť rebrá a "nemám ani gram tuku". Keby boli traja ok a traja viac rebratí, budiš, ale tu nie je ani jeden ok a všetci mierne podvýživení. Mám dosť pochybnosti, či si kone v tomto stave za také peniaze kúpi.
Upřímnost cením, ale co od takového koně doma čekat? Koupili byste?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107351834/Teplokrevna-kobyla.php

Dotaz
napsal(a):
S jedním takovým zavislakem mám zrovna teď co do činění. Oba kone ve stade, kobyla celkem v klidu, na ni totálně závislý valach. Valach nema problém vodiče zaslapnout, zvlášť se dá z ohrady vytáhnout pouze s tusirkou. Práce s ním je těžká, furt rehta a otáčí se smerem k ohrade, do terénu se dojít nedá, začne se stavět na zadní a kravit. Přitom s tou kobylou je to kun pro začátečníka.
Osobně bych od takového kone čekala, že v novém domove bude nepricetny a prilepi se k prvnímu sympatickému koni, který se naskytne, a začne se chovat stejně nebo hůř. A těžko říct, jestli se za "ty prachy" někomu chce X měsíců řešit problém, který třeba ani úplně nikdy nevymizi...
Dotaz
napsal(a):
Zavislost bych vubec neresila, sice hezky ze to zminuji a vyzdvihuji, ale pro me nepodstatna informace, zajima me zdravotni stav a ten je nastinen velmi lehce.
Od tohohle bych cekala, ze zdravotni stav neni vyhovujici a nekoupila bych
anobbona
napsal(a):
Zavislost bych vubec neresila, sice hezky ze to zminuji a vyzdvihuji, ale pro me nepodstatna informace, zajima me zdravotni stav a ten je nastinen velmi lehce.
Od tohohle bych cekala, ze zdravotni stav neni vyhovujici a nekoupila bych
A co byste chtěla za jatečnou cenu? Když koupíte koninu pro psy, dáte víc.

Arbora
napsal(a):
no to teda neviem...
http://www.svatava-richtrova.cz/horse-detail.php?id=198
tady vypadá hezky
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107349474/Pripousteni-Arabskym-Plnokrevnikem.php
když pominu ty nelichotivé fotky a že polovina textu je lživá,tak zde někdo nabízí hřebce,který ani není uchovněn. To bohužel vím.Před časem jsem se o něj taky zajímala.Tak snad se někdo nenachytá.
jahodapavel
napsal(a):
A co byste chtěla za jatečnou cenu? Když koupíte koninu pro psy, dáte víc.
No vzhledem k tomu, ze vim ze lze koupit zdraveho, mladého, v dnesni dobe i barevneho kone v rozmezí 5-20 tis, tak bych ani neuvazovala, ze bych vyplazla 25 tis za starou nemocnou herku
25tis fakt neni jatecni cena
anobbona
napsal(a):
No vzhledem k tomu, ze vim ze lze koupit zdraveho, mladého, v dnesni dobe i barevneho kone v rozmezí 5-20 tis, tak bych ani neuvazovala, ze bych vyplazla 25 tis za starou nemocnou herku
Dáte mi prosím typ na zdravého, mladého koně v rozmezí 5 - 20 tis.? Mám zájem, a ani nemusí být barevný. Moc děkuji.
anobbona
napsal(a):
kobyla cca 600 kg, výtěžnost 50% = 300kg svaloviny= 83Kč/1kg
maso pro psy = 125Kč/kg
https://www.barfcb.cz/konske-maso/

jahodapavel
napsal(a):
kobyla cca 600 kg, výtěžnost 50% = 300kg svaloviny= 83Kč/1kg
maso pro psy = 125Kč/kg
https://www.barfcb.cz/konske-maso/
Konina za 125 kč ???
Lidi vzdyt se staci mrknout do inzerce a nebo si dejte inzerat. Je to 14 dnu, co mi sem dojel dvouletek za 15 tis (kdyby smlouvali byl by za min), staci se jen rozhlednout - na podany inzerat bylo nabidek hafo.
Na porazku jsem zname zajistovala kone pred 3 roky - zadna jatka ho nechtela vykoupit, protože neni o koninu zájem. Jedina jatka v cechach (uz nevim nazev) meli zajem, odvoz okamzity a plat 15,-/kg v mrtvem, ovsem narovinu rekly, ze je to porazka halal, zakaznik požadoval, jinak by ani oni nebrali. Kun nakonec skoncil nekde na pastvinach a nejspis uz je utracen.
Ja osobne mam svych 6 koní, vse kupovano jako mlady kone max. 7 let a ani jeden me nestal vic jak 20 tis
"Ja osobne mam svych 6 koní, vse kupovano jako mlady kone max. 7 let a ani jeden me nestal vic jak 20 tis “
A co je to za koně? Velcí koně nebo poníci? Jaké plemeno? K čemu mají předpoklady? Jaký mají stupeň výcviku? A jak máte jistotu, že jsou skutečně zdraví? Prohlížel je veterinář?
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3433180/prodam-klisnu-starokladrubskeho-vranika/
No ona je ta cena vážně diskutabilní věc. Třeba kladrubačka v tomhle inzerátu - je to vlastně ještě kladrubák, když je to neodsvodované a matka je v 2 pomocné... Takže ono to často bývá podobné, nic moc původ, podivné křížení bez ohledu na zdravotní rizika. Vlastně je to jako se psy - prostě je to móda a tak nějak to vypadá jako že a cenově je to příznivější, tak se třeba přehlédne nějak divný odchov a tak... Prostě ta nízká cena je vždy divná (pokud neprodává v nouzi).
Pipilota
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3433180/prodam-klisnu-starokladrubskeho-vranika/
No ona je ta cena vážně diskutabilní věc. Třeba kladrubačka v tomhle inzerátu - je to vlastně ještě kladrubák, když je to neodsvodované a matka je v 2 pomocné... Takže ono to často bývá podobné, nic moc původ, podivné křížení bez ohledu na zdravotní rizika. Vlastně je to jako se psy - prostě je to móda a tak nějak to vypadá jako že a cenově je to příznivější, tak se třeba přehlédne nějak divný odchov a tak... Prostě ta nízká cena je vždy divná (pokud neprodává v nouzi).
Jo je to kladrubák. To že je v 2 pomocné knize může být klidně i proto, že se nezůčastnila výkonostních zkoušek. Což se nezůčastnila. To, že se kůň nezúčastní svodu nebo VZ je jen věc majitele.Ten původ má kobyla dobrý. Nevím jaké myslíte podivné křížení? Původ má kobyla do 5 té generace.
http://pk.nhkladruby.cz/185993/elis-11.html
A to, že je jen za 10 000 Kč může být z důvodu úrazu, nejezditelnosti, netahavosti apod. Nebo je majitel starý, potřebuje rychle prodat apod.
Nemám ráda takové souzení jen podle fotky koně.
Jo to jsem napsala neobratně... (taky si umím proklikat plemennou knihu,i matka byla 2pp až bába tedy hpp) Křížence jsem myslela na tuto cenovou skupinu obecně.
Prostě když se sečte cena za připouštění a řádnou vet. prevenci, už jste dávno nad 20K. Takže logicky tam nějaká chyba je...
Kladrubák není lacné zboží. Pokud je zdravý, každý soudný majitel si kobylu hýčká a opapíruje ji všemožným, protože tak tu hodnotu udrží...
Pipilota
napsal(a):
Jo to jsem napsala neobratně... (taky si umím proklikat plemennou knihu,i matka byla 2pp až bába tedy hpp) Křížence jsem myslela na tuto cenovou skupinu obecně.
Prostě když se sečte cena za připouštění a řádnou vet. prevenci, už jste dávno nad 20K. Takže logicky tam nějaká chyba je...
Kladrubák není lacné zboží. Pokud je zdravý, každý soudný majitel si kobylu hýčká a opapíruje ji všemožným, protože tak tu hodnotu udrží...
Ano nějaký problém, tam asi bude, proto nízká cena. Já koupila valacha 5 let
se super původem za 18 tis. Také tam byl problém. Kousal a nenachal se čistit.
Nenasvalený, velké břicho z pastvy a byl dost svůj. Byl ale obsedlý a občas ježděný.
Proto majitel, který na něj nestačil šel s cenou tak dolů. Řádně jej strouhal, odčervoval a vakcinoval. Koupil ho když měl rok za 25 tis. Za tu dobu co ho měl do něj vložil dalších cca 100 tis. Né každý chce na koni vydělat. Jen se ho chce prostě rychle zbavit, protože na něj třeba nemá nebo z rodinných důvodů apod. Po půl roce valach nekousal, byl hodný a super spolehlivý pod sedlem. Ono opravdu neznamená, že když je kůň levný tak je hned nemocný a na odpis. Znám od svých známých spoustu koní, které koupili za pár korun a byli zdraví a původoví.
https://www.sbazar.cz/misadiesel/detail/75521662-kinsky-kun
Chudinka ,je už teď docela "rozsednutý",a to je sotva tříletý .A cval na kroužku mu taky nepřidá
Jsou tříleťáci se kterými se pracovat dá.Ale tenhle mezi ně nespadá,řekla bych.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/110857052/pony-connemara.php
Tomuhle tedy říkám vyfotit koně. Si prohlédněte všechny fotky. Takovou špagetu tedy není hned tak vidět.
Já sice chápu, že pronájem koně se platí, ale kladu si otázku, jestli by někdo přistoupil na takovou nabídku. Platit za koně komplet ve vlastním ustájení, plus navíc hradit majiteli měsíční poplatek. Pochopila bych to u nějakého kvalitního koně do soutěží, kterého si nemůžu dovolit koupit, ale u koně na štrádování do lesa mě to trochu překvapilo. Co vy, šli byste do toho? Já tedy asi ne, ale možná mám pokřivený pohled v těchto případech častým bezplatným pronájmem.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3517114/nabizim-k-pronajmu-valaska/
Tak asi to prostě zkouší... No já bych do toho tedy nešla.
Jednou jsem si pronajímala poníka (s odvozem do stáje k nám) a při dohadování podmínek jsem vycouvala. Taky to bylo zvíře už v letech a v případě úhynu chtěli zaplatit jeho kupní cenu za mlada. Jako chápu, že má koně pronajímatel rád, proto se chce nějak jistit. Ale nohy na zem - co vlastně umí a čím může druhé straně prospět, v dnešní nabídce koní...?
Pipilota
napsal(a):
Tak asi to prostě zkouší... No já bych do toho tedy nešla.
Jednou jsem si pronajímala poníka (s odvozem do stáje k nám) a při dohadování podmínek jsem vycouvala. Taky to bylo zvíře už v letech a v případě úhynu chtěli zaplatit jeho kupní cenu za mlada. Jako chápu, že má koně pronajímatel rád, proto se chce nějak jistit. Ale nohy na zem - co vlastně umí a čím může druhé straně prospět, v dnešní nabídce koní...?
Jasně, že zkouší. :) Kdysi chtěl v inzerci příspěvek od lidí na auto, aby mohli jezdit se synem po závodech. Jen si říkám, když jsou ty inzeráty pořád ve stejném duchu, jestli se tedy najdou tací, kteří na takové inzeráty reflektují, že nemá potřebu tuhle svou podnikavost měnit. Jen mě to zaujalo, protože mně to prostě přijde přehnané. Ale to je můj názor. :)
Do tohohle bych nešla, ne úplně mladý plňas má hodnotu reálnou tak 20 - 30 tisíc a majiteli by takhle šlo ročně 30 tisíc, za ty dva roky by tak měl víc, než kdyby ho prodal a ještě by koně pořád měl a navíc neplatil ustájení a péči. Přijde mi to hodně jednostranně výhodné, pro pronajímatele výhoda veškerá žádná.
Slon Indický
napsal(a):
Do tohohle bych nešla, ne úplně mladý plňas má hodnotu reálnou tak 20 - 30 tisíc a majiteli by takhle šlo ročně 30 tisíc, za ty dva roky by tak měl víc, než kdyby ho prodal a ještě by koně pořád měl a navíc neplatil ustájení a péči. Přijde mi to hodně jednostranně výhodné, pro pronajímatele výhoda veškerá žádná.
Také si myslím, že než přistoupit na tohle, tak je lepší si pořídit koně vlastního. A za ušetřených 2500,- mu koupit třeba lepší žrádlo.
Navíc se zdá,že píše nepravdy o svém zdravotním stavu, neboť v dalším inzerátu se nabízí jako jezdec.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3333649/nabizim-se-jako-jezdec-pro-vaseho-kone-na-parkury/
sisi58
napsal(a):
Navíc se zdá,že píše nepravdy o svém zdravotním stavu, neboť v dalším inzerátu se nabízí jako jezdec.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3333649/nabizim-se-jako-jezdec-pro-vaseho-kone-na-parkury/
Myslím, že shání koně pro syna. (ten mladý letec nad překážkou) :)
Slon Indický
napsal(a):
No, myslím, že téhle rodině rozhodně nechybí sebevědomí. :) Nedávno sháněli i sponzora, tak teď může mít sponzor od nich i koně. :)
Vymyšlené to tedy mají, teď jen jestli se na to někdo chytí. :) Já bych tedy téčkového koně, kdybych ho měla, rozhodně takto nepronajala. Nelíbí se mi ten prezentovaný jezdecký styl, nemám pocit, že by to pro koně mělo nějaký pozitivní výcvikový a výkonnostní přínos - soudím dle FB prezentace a youtube videí.
Ty nabídky jsou výhodné vlastně pouze jednostranně, zisk druhé strany je v lepším případě nulový.
Kdo se tím nechá zlákat, to je mi záhadou.
Dotaz
napsal(a):
Vymyšlené to tedy mají, teď jen jestli se na to někdo chytí. :) Já bych tedy téčkového koně, kdybych ho měla, rozhodně takto nepronajala. Nelíbí se mi ten prezentovaný jezdecký styl, nemám pocit, že by to pro koně mělo nějaký pozitivní výcvikový a výkonnostní přínos - soudím dle FB prezentace a youtube videí.
Ty nabídky jsou výhodné vlastně pouze jednostranně, zisk druhé strany je v lepším případě nulový.
Kdo se tím nechá zlákat, to je mi záhadou.
Mě to donutilo kouknout se na CJF, má 2 koně, z toho jednoho externího, a má s nimi za období duben - září 46 startů, což mi přijde šílené, v podstatě každý víkend závody a většinou startují minimálně 2x v jednom dni. Takže prezentace a výcvik koně nula, to je sportovní náčiní pro syna, kde by ale náklady měl nést někdo jiný.
https://www.jezdectvi.org/jezdec/F3952
Ale dle všeho kluk teda výkonnost má a asi i někomu ty koně jezdí. Neprolézala jsem všechny ale dva koně ze tří, na které jsem koukala, mají jiné majitele.
A v rámci nudy jsem mu šmírovala i fb a pud sebezáchovy mu asi chybí od malička :D.
Dep
napsal(a):
https://www.jezdectvi.org/jezdec/F3952
Ale dle všeho kluk teda výkonnost má a asi i někomu ty koně jezdí. Neprolézala jsem všechny ale dva koně ze tří, na které jsem koukala, mají jiné majitele.
A v rámci nudy jsem mu šmírovala i fb a pud sebezáchovy mu asi chybí od malička :D.
Já jsem právě taky koukla tomu zadavateli inzerátů (otci) na Youtube a FB, kde syna hojně prezentuje, a jak říkám, mimo to, že tedy skáče vysoko, tak mi to přišlo takové jako " hrrrrr jedeme k ohni", k tomu silná ruka, neumím posoudit, nakolik je to koněm, ale přijde mi, že jim to moc neumí odpočítat a to točení mi přišlo jak s lodí. Držení se špornou taky nemám ráda. Přijde mi to, že jede tedy rychle, riskuje, ale styl se mi moc nelíbil a nepřišlo mi to jako hezká práce s koněm, spíš jen jako útok na speed limit. :)
Neumím si představit, že bych zapůjčila do takového "tréninku" koně.
Podotýkám, že jsem koukla jen na rok stará videa a fotky, starší podle mne není moc fér moc hodnotit. Ale je pravda, že nejsem žádný odborník, možná neumím posoudit kvalitně styl vlivem akčnosti situace, závody nejezdím,jen na ně občaszajdu. Zajímalo mě jenom, nakolik odpovídá prezentace realitě, protože některé ty fotky, v ne moc hezkém skokovém stylu, bych já asi jako prezentaci úspěšného parkurového jezdce nezveřejnila. :)
Jen poznámka - to není nějaká moje kampaň, i když to tak možná vypadá. V minulosti mě prostě zaujal právě ten jejich inzerát, aby jim lidi darovali auto, aby mohli jezdit po závodech. Ta obec je prostě zapamatovatelná, takže když to na mě vyskočí, tak se podívám a někdy mě text inzerátu svým zněním opět překvapí - jako dnes. :)
No prostě mají různé způsoby hledání sponzora. (já tomuhle stylu také nefandím, myslím, že je to spíš jen opotřebovávání koní)
Mě zas hrozně leží v paměti tenhle ponc
Nyní je v inzerci prý 17 dní... no pamatuji ho výrazně déle. Ani fotky nezměnili...
Pipilota
napsal(a):
No prostě mají různé způsoby hledání sponzora. (já tomuhle stylu také nefandím, myslím, že je to spíš jen opotřebovávání koní)
Mě zas hrozně leží v paměti tenhle ponc
Nyní je v inzerci prý 17 dní... no pamatuji ho výrazně déle. Ani fotky nezměnili...
Jj, ten poník je v inzerci už dlouho, dokonce byl i v tomto nebo předchozím vlákně o inzerátech. To je takový úkaz jako ten flekatý kladrubák s červenou uzdečkou, co se majitelka nemůže opakovaně rozhodnout, jestli ho prodá.
No prostě mají různé způsoby hledání sponzora. To mě právě zaujalo, to, jak je to podáváno, vs. skutečná "výhodnost". :)
Mě zase leží v hlavě tenhle chudák...prodává ho už snad od jeho 12 měsíců,co já pamatuji tento první inzerát a furt ten koník na každé fotce stojí přivázaný na štontě..zajímalo by mě,jestli život opravdu tráví jen na štontě nebo ho chudáka pouští i ven...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/111579539/vymenim-hrebca-do-3-roku-za-2-jalovice.php
Dotaz
napsal(a):
Já jsem právě taky koukla tomu zadavateli inzerátů (otci) na Youtube a FB, kde syna hojně prezentuje, a jak říkám, mimo to, že tedy skáče vysoko, tak mi to přišlo takové jako " hrrrrr jedeme k ohni", k tomu silná ruka, neumím posoudit, nakolik je to koněm, ale přijde mi, že jim to moc neumí odpočítat a to točení mi přišlo jak s lodí. Držení se špornou taky nemám ráda. Přijde mi to, že jede tedy rychle, riskuje, ale styl se mi moc nelíbil a nepřišlo mi to jako hezká práce s koněm, spíš jen jako útok na speed limit. :)
Neumím si představit, že bych zapůjčila do takového "tréninku" koně.
Podotýkám, že jsem koukla jen na rok stará videa a fotky, starší podle mne není moc fér moc hodnotit. Ale je pravda, že nejsem žádný odborník, možná neumím posoudit kvalitně styl vlivem akčnosti situace, závody nejezdím,jen na ně občaszajdu. Zajímalo mě jenom, nakolik odpovídá prezentace realitě, protože některé ty fotky, v ne moc hezkém skokovém stylu, bych já asi jako prezentaci úspěšného parkurového jezdce nezveřejnila. :)
Tak styl já teprve nehodnotím. Z důvodu že dvojici neznám. Ja jsem zase koukala na fb profil mladého :D. Ale jen fotky. Videa jsem neviděla.
Holky, ale na Bazosi na mne normálně vyskočil inzerát, je to tak necelý týden zpět, že někdo vymění chovné psi za koně. Nějaký jezevčík nebo tyhle malý čokli. Bohužel už je smazaný. Na to jsem Teda koukala.
Dep
napsal(a):
Tak styl já teprve nehodnotím. Z důvodu že dvojici neznám. Ja jsem zase koukala na fb profil mladého :D. Ale jen fotky. Videa jsem neviděla.
Holky, ale na Bazosi na mne normálně vyskočil inzerát, je to tak necelý týden zpět, že někdo vymění chovné psi za koně. Nějaký jezevčík nebo tyhle malý čokli. Bohužel už je smazaný. Na to jsem Teda koukala.
Já koukala na FB staršího, tam je fotek víc, a viděla jsem YT videa s Rusalkou a tou Almou.
Jinak jezevčíky za koně jsem taky zahlédla.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/111967557/valach-na-aktivni-rekreaci.php
Byl by takovy problem napsat plemeno a puvod? Vim, ze je to valach, ale stejne. Ja treba mam rada A1/1, pod zadkem je celkem bezpecne poznam a volat na kazdy inzerat a ptat se, jestli to v sobe ma plnase (a kolik), mi prijde dost zoufale.
Jsou jí tři, stihla jízdárnu, terén a delší dobu nejezdit, tak si říkám, kdy ji obsedali? Vím, že plňasi jsou časnější, ale pokud nebyla plánována do dostihů, proč tak pospíchat? Zajímal by mě i názor na cenu, je podle vás adekvátní?
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3525466/3leta-klisna-a11/
Dotaz
napsal(a):
Jsou jí tři, stihla jízdárnu, terén a delší dobu nejezdit, tak si říkám, kdy ji obsedali? Vím, že plňasi jsou časnější, ale pokud nebyla plánována do dostihů, proč tak pospíchat? Zajímal by mě i názor na cenu, je podle vás adekvátní?
Tak tohle je kůň za nesmyslnou cenu i pro mě, jako se řeší v jiném vlákně. KVH těsně nad pony kategorií a drobný, subtilní koník. Osobně bych to viděla na nevhodný odchov a podraženého koně - 150 cm KVH je hodně málo na běžnou růstovou křivku. Jedna fotka a to dost nelichotivá, jisté je, že ten krk bude takhle tenký i v reálu, k tomu ta velká hlava. Nejspíš se obsedalo brzo, tipuji ve dvou letech (na hodně plňasů, i pokud neběhají, mají majitelé potřebu sedat brzo - jakože rané plemeno).
No, řve to na mě problém v každém ohledu, nechtěla bych ani zadarmo, podle mě nebude zdravá ani teď, vzhledem k pravděpodobné "kvalitě" odchovu a tomu brzkému obsednutí, natož v budoucnu.

Slon Indický
napsal(a):
Tak tohle je kůň za nesmyslnou cenu i pro mě, jako se řeší v jiném vlákně. KVH těsně nad pony kategorií a drobný, subtilní koník. Osobně bych to viděla na nevhodný odchov a podraženého koně - 150 cm KVH je hodně málo na běžnou růstovou křivku. Jedna fotka a to dost nelichotivá, jisté je, že ten krk bude takhle tenký i v reálu, k tomu ta velká hlava. Nejspíš se obsedalo brzo, tipuji ve dvou letech (na hodně plňasů, i pokud neběhají, mají majitelé potřebu sedat brzo - jakože rané plemeno).
No, řve to na mě problém v každém ohledu, nechtěla bych ani zadarmo, podle mě nebude zdravá ani teď, vzhledem k pravděpodobné "kvalitě" odchovu a tomu brzkému obsednutí, natož v budoucnu.
Vidím to úplně stejně. Další chudák kůň, co má smůlu na majitele.
Dotaz
napsal(a):
No,po druhém obsedli,vyjeli na jízdárnu a do lesa .Kolikrát,těžko říct?
Na fotce jsou kromě inzerované kobylky nějací cobi,či tak něco.A ona se oproti nim hůře krmí a musí se s ní citlivěji pracovat,protože je plnokrevná a taky na ní nemůže kydnout úplně každý,protože je zatím drobná a nijaká.
Tak jí zkouší poslat dál
Cena je přestřelená značně
Na fotce z letního inzerátu vypadá ještě hůř,protože nemá zimní srst
Ještě koukám,paní má asi hřebce coba,protože další z její nabídky je roček cob x hafla.
Tak třeba další rok bude cob x volblutka
koně
napsal(a):
No,po druhém obsedli,vyjeli na jízdárnu a do lesa .Kolikrát,těžko říct?
Na fotce jsou kromě inzerované kobylky nějací cobi,či tak něco.A ona se oproti nim hůře krmí a musí se s ní citlivěji pracovat,protože je plnokrevná a taky na ní nemůže kydnout úplně každý,protože je zatím drobná a nijaká.
Tak jí zkouší poslat dál
Cena je přestřelená značně
Na fotce z letního inzerátu vypadá ještě hůř,protože nemá zimní srst
Ještě koukám,paní má asi hřebce coba,protože další z její nabídky je roček cob x hafla.
Tak třeba další rok bude cob x volblutka
Teda, ten letní inzerát je teda síla, ten krk, ten krk... Šance ji prodat je nulová, tohle si snad nikdo soudný koupit ani nemůže, ne?
Slon Indický
napsal(a):
Teda, ten letní inzerát je teda síla, ten krk, ten krk... Šance ji prodat je nulová, tohle si snad nikdo soudný koupit ani nemůže, ne?
Koně mají zázračnou schopnost se dát dohromady,pokud jim k tomu uděláte podmínky.
První fotka 6.března, druhá 25.září a třetí z 2.listopadu 2019. Ta z Huberta je z vlečky za traktorem,tedy z výšky, tak to vypadá, že má kobyla krátké nohy, nemá.
Slon Indický
napsal(a):
Spíš bych to viděla ,že se nějak nenápadně, jakože kamarádšoft ,přesune k někomu jinému.
Tihle majitelé ,co jedou flekaté jí asi taky nekoupili, a už vůbec ne za draho .
Divím se ,že nepíšou oblíbenou formuli"zachráněná ze špatných podmínek " Přitom je ten kůň většinou inzerován z tak divných prostředích ,že už si neumím představit ty původní,horší podmínky
U nás je dost různých mořkobylek,síť propletená, a mají takovéhle chudáky ,které plynule přesunují mezi sebou a využívají ,co to jde.
Věřím,že by se při normálním krmení a pastvě ještě mohla dát dohromady .Jenže to štěstí asi mít nebude,protože ,jak píšete ,nikoho soudného a vědoucího nenapadne ,si kupovat podraženou volblutku
Co říkáte na ten krk?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112930833/teplokrevny.php
Opět krk, ale u mladého - není to už spíš optický klam? Čím déle na to koukám, tím delší a tenčí se mi zdá.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112380659/hrebecek-polovicni-csp.php
To je teda inzerát.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112905335/quater-horse-9-let.php
Dotaz - to jsou tedy "úlovky".
U bílého se asi sešel snadno krmitelný kůň s člověkem co rád dopřeje. Takové krčisko je dané i geneticky, některým jedincům se tam ten tuk prostě ukládá přednostně. Ale takhle hodně jsem to viděla u chlaďasů (kladrubák, norik kobyla měla tukový hřeben ještě ve 33). Nebo u hřebců - třeba později kastrovali. Zas tak hrozná záležitost to není, trochu bych koně zhubla a jinak se mi i líbí. Tihle obříci bývají mazlíci.
To hřebeček po CSP je větší pohroma. Typuji to na dvorkový chov s nedostatkem pohybu. Že je všelijaký je okolo roku normálka. Ale ty nohy už mají špatný postoj. Krk se ještě udělá, ale jelen už tam je (možná i vysoké dveře boxu). Tak třeba bude mít milionovou povahu... (pořád mi leží v hlavě dvouletý hřebeček z Jeseníku co byl sice bez původu, ale korektní tělesné stavby - šel na jatka pro přespočetnost - taky nemám místo)
Qvuarter má prostě smůlu na majitele. To se nedá jinak popsat.
Arbora
napsal(a):
U toho šimla by som to tipla na nejaké teplokrvno-chladnokrvné kríženie. Celkovo je tá postava mohutnejšia, ale zároveň je kôň opticky dosť "pri zemi".
Já se přiznám, jak koukám, tak koukám, jeho kopyta nevidím. Asi divné nastavení monitoru či co, ale splývá mi to v těch stínech.
Mně by se takový i líbil. Rozhodně lepší než ten pony. Jako lesokůň si myslím, že by byl super - kříženci s chladnokrevníky bývají docela snadno krmitelní. Znám dva křížence ČMB a PRE a dalšího křížence ČMB a ČT a jsou to koně povahově salámisti, žádné citlivky. A to by se řeklo, že po PRE ten kůň v povaze normální být nemůže - od 4 let chodili na vyjížďky i pod děti, naprosté začátečníky apod. A vypadají i docela podobně včetně toho hřebene.
Mně se ten šiml totiž taky líbí, takové teda trochu větší hovádko, krk mě pravda překvapil, ale je mi, jestli se to tak dá říct dle fotek a pohledu, takový sympatický, mám z něj dobrý pocit. Akorát bych na něj já lezla asi po štaflích a venku bych nemohla slézt, protože bych už nenalezla zpátky. :)
EDIT: Kolik tak tipujete váhu?
Dotaz
napsal(a):
Mně se ten šiml totiž taky líbí, takové teda trochu větší hovádko, krk mě pravda překvapil, ale je mi, jestli se to tak dá říct dle fotek a pohledu, takový sympatický, mám z něj dobrý pocit. Akorát bych na něj já lezla asi po štaflích a venku bych nemohla slézt, protože bych už nenalezla zpátky. :)
EDIT: Kolik tak tipujete váhu?
800 určo.Má pěknou holeň a vůbec je celý pěkný
Hlavně ta ušlechtilá hlavička.Já bych tam viděla Poláky, jak lehké tak těžké
Já bych tipla 750 (podle toho co vážila velká koby norika). Ale takhle bez KVH, je to jen odhad. Klidně 800 jestli je i vyšší.
A k původu - může být opravdu i teplas. U nás míval takové hnědáky Závodný z Nákla, narodil se u něj Century Schiff Nákelský - jezdil pak pod dámským sedlem). Jenže to Polsko je pravděpodobnější, tam je chovů ve kterých se s tím původem nemažou...
Dotaz
napsal(a):
Jen ze zvědavosti, lze na takového koníka sehnat vůbec anglické sedlo? To je komora tak 5, ne?
To by se muselo vidět a osahat naživo.
Pětky mívají koně zcela bez kohoutku a tenhle,při troše snahy kohoutek vidět má
Jak má vysoko nasazený krk , není úplně jen jako válec

Měla jsem na svojí kobylu Kieffer s komorou 5 (jí teda bylo i tak úzké, ale ona nemá kohoutek vůbec žádný).
Trochu smutnější perlička. Snad se najde hodný člověk, moc bych jí to přála.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/113102123/isabella.php?fbclid=IwAR2W7qadAD5UC_NnYpmFeRk4xy_iKmBLtY4i7B1bIqoSd-9ms9_pwpxbgIg
Dotaz
napsal(a):
Trochu smutnější perlička. Snad se najde hodný člověk, moc bych jí to přála.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/113102123/isabella.php?fbclid=IwAR2W7qadAD5UC_NnYpmFeRk4xy_iKmBLtY4i7B1bIqoSd-9ms9_pwpxbgIg
Jo, dneska ráno jsem taky koukala, nepsala náhodou, že kobyla má jít ke kamarádce?
Doufám, že najde někoho laskavého, kdo jí nabídne tu nejlepší péči.
Na tý první fotce je krásný spokojený kůň...a na té druhé fotce dost opadlá a hubenější verze....
Moc kobyle přeju dobrého a hodného majitele,který si s ní užije ještě pár hezkých klidných vyjížděk..bohužel se obávám,že kvůli své barvě se z ní stane troska co bude jen rodit hříbata..nový majitel naslibuje hory doly,ale co s kobylou bude po podpisu smlouvy je už pak čistě jeho věc jako nového majitele..
Petro,zamyslete se nad tím,co uděláte...pořádne si promyslete,na co vám budou hříbata,která se svou váhou stejně nemůžete obsednout.....nebylo by lepší prodat mladé a Zlatku si nechat jako nejlepší kamarádku jen tak na couračky pěšky,budete chodit spolu a třeba i s pejskem a bude vám všem fajn...Zlatce dopřejete krásný důchod a užijte si ten fajn vztah,který budete mít...nemusí jít přeci o ježdění..jde vám snad o blaho koně????
canka
napsal(a):
Na tý první fotce je krásný spokojený kůň...a na té druhé fotce dost opadlá a hubenější verze....
Moc kobyle přeju dobrého a hodného majitele,který si s ní užije ještě pár hezkých klidných vyjížděk..bohužel se obávám,že kvůli své barvě se z ní stane troska co bude jen rodit hříbata..nový majitel naslibuje hory doly,ale co s kobylou bude po podpisu smlouvy je už pak čistě jeho věc jako nového majitele..
Petro,zamyslete se nad tím,co uděláte...pořádne si promyslete,na co vám budou hříbata,která se svou váhou stejně nemůžete obsednout.....nebylo by lepší prodat mladé a Zlatku si nechat jako nejlepší kamarádku jen tak na couračky pěšky,budete chodit spolu a třeba i s pejskem a bude vám všem fajn...Zlatce dopřejete krásný důchod a užijte si ten fajn vztah,který budete mít...nemusí jít přeci o ježdění..jde vám snad o blaho koně????
Jenže problém je v tom, že kůň, na kterém se nejezdí, nepřináší tu pozornost, kterou ona chce. Ona se přiživuje na těch zvířatech, asi aby si jí někdo všiml i nějak pozitivně - viz ten hop, pes, který měl také závodit, ale neudělal zkoušky, předchozí sportující fenka, blonďatí koně. Zvíře má zajistit pozitivní pozornost, s kterou se ona "sveze". Ona podle mě neumí upřímně milovat, bez podmínek. "Miluje" pokud se jí to hodí.
jahodapavel
napsal(a):
Nevám proč se do ní navážíte. Ani nevíte jestli je to její kobyla. A jestli je, dejte dýchavičnou kobylu na jatka, dostanete za ni stejně a netrapte ji.
Je to její kobyla, každý tu Zlatku/Daiku pozná, její fotky jsou tu v mnoha fórech, plus vedle k tomu majitelka navíc reaguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Je to její kobyla, každý tu Zlatku/Daiku pozná, její fotky jsou tu v mnoha fórech, plus vedle k tomu majitelka navíc reaguje.
Jako správný Stalker potvrzuji.
No žlutá vždycky neprodává... Tenhle je v nabídce více než rok.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3371433/prodam-valacha/
A upřímně kdo a proč si vezme dušnou kobylu co má dobrá léta za sebou? A ani na jatkách v Čechách moc neberou (snad ji ani nenapadne poslat ji směr Polsko a kamionem po Evropě) Nové hříbě v dnešní době taky smysl nedává. Ach jo, snad zůstane prodávající na krku a z domu půjdou hříbata. To umí každý koně využít a pak poslat dál...
Pipilota
napsal(a):
No žlutá vždycky neprodává... Tenhle je v nabídce více než rok.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3371433/prodam-valacha/
A upřímně kdo a proč si vezme dušnou kobylu co má dobrá léta za sebou? A ani na jatkách v Čechách moc neberou (snad ji ani nenapadne poslat ji směr Polsko a kamionem po Evropě) Nové hříbě v dnešní době taky smysl nedává. Ach jo, snad zůstane prodávající na krku a z domu půjdou hříbata. To umí každý koně využít a pak poslat dál...
No, tenhle kůň v tomhle stavu a za takovy peníze je absolutne nemožné aby se prodal. Tohohle i kdyby davali zdarma budou mit problem sehnat odběratele, protoze ani maso na sobe nemá, takze ani vývoz neprichazi v úvahu.
Zato u te kobyly je to jiná, ta je zajímavá uz jen tim ze je to kobyla.....tu nebude mit problém odluftrovat do jinych ruk
canka
napsal(a):
Tohle všechno slibovala. Je to zdokumentované.
Tahle holka není dítě štěstěny. Vše,co udělá, se jí vrátí. A pokud o tom pak někde napíše, všichni jí to budou přát. Za kobylku.
jahodapavel
napsal(a):
Nevám proč se do ní navážíte. Ani nevíte jestli je to její kobyla. A jestli je, dejte dýchavičnou kobylu na jatka, dostanete za ni stejně a netrapte ji.
Nikdo by ani necekl, kdyby se na iFauně nekasala, jak u ní kobyla, opečovávaná a milovaná, dožije.
Zkurv.t koně umí kde, kdo, ale postavit se k tomu potom čelem,málokdo.
sisi58
napsal(a):
Nikdo by ani necekl, kdyby se na iFauně nekasala, jak u ní kobyla, opečovávaná a milovaná, dožije.
Zkurv.t koně umí kde, kdo, ale postavit se k tomu potom čelem,málokdo.
dýchavičnost jí úmyslně nepořídila. Nevíte ani jak kobyla vypadala když ji kupovala, to že je její jen předpokládáte, Tak se zdržte komentářů.
Jeana12

XXX.XXX.170.110
jahodapavel
napsal(a):
dýchavičnost jí úmyslně nepořídila. Nevíte ani jak kobyla vypadala když ji kupovala, to že je její jen předpokládáte, Tak se zdržte komentářů.
Kobyla je její, o tom není pochyb a kromě toho bylo za necelé 3 roky jejích ještě šest hříbat, a věřte že žádné z nich z její péče neodcházelo vítězně, pár jich to stěží přežilo. To asi nebude náhoda půlka koňské Ifauny je na téma Atlantida a trable jejich koní, jestli máte čas a zájem, tak pohledejte, možná trochu změníte názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ja jsem kobyle dýchavičnost také nepořídila, ale "prodala" jsem ji slečně, která ji malem zabila, protože zvolila špatný management, a trvalo rok a půl, než mi ji vrátila ve stavu, ze kterého jsem ji naštěstí dostala zase managementem, který potřebuje. Kdyby Atlantida zvolila správný management i po těch dvou letech, kdy ji chtěla vracet pro skrytou vadu, mohla na tom třeba kobyla být trochu jinak. Ale za vše můžou vždy všichni ostatní, jen ne ona majitekla.
jahodapavel
napsal(a):
Vím, jaká kobča byla. A co se týká dušnosti? Tak k té vám mohu dát info z první ruky. Mám dušnou muchařku. Jako muchařka se narodila, dušná je i díky nekvalitní práci jedné suverénní veterinářky.
Pokud byste se obtěžoval, pátrat v historii diskuzí na iFauně, zjistil byste, jaká kobyla byla dřív.
Na fotce Zlatka/Daika, než si ji koupila Petra.
Také žlutá, devatenáctiletá, zdravá, ale neježděná. Docela by mě zajímalo, která z blonďatých babiček najde kupce dřive.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112993395/chovna-klisna-welsh-cob.php
Nádherné zviera.
Bohužiaľ tá cena....ach jo :(
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/105599634/predam-kobylu.php?fbclid=IwAR012sbc8fLBB-oZ2wu6-i-cJxa7Svlob-_wGQp8ZfgA61E2Nk0TDBl8J2Q
Horsana
napsal(a):
Nádherné zviera.
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/105599634/predam-kobylu.php?fbclid=IwAR012sbc8fLBB-oZ2wu6-i-cJxa7Svlob-_wGQp8ZfgA61E2Nk0TDBl8J2Q
Mohla by být nádherná, kdyby přibrala. Tak velký kůň musí mít i příslušný objem.Nebo klame fotka?
Ta cena mi přijde nízká.
Horsana
napsal(a):
Nádherné zviera.
žebra jsou hodně viditelná :( ten krček...ale kdyby přibrala tak to bude asi pěkný koník. otázka proč je tak hubená

sisi58
napsal(a):
Mohla by být nádherná, kdyby přibrala. Tak velký kůň musí mít i příslušný objem.Nebo klame fotka?
Ta cena mi přijde nízká.
Fotka bohužel neklame. Je to žebřiňák. Ach jo.

Pipilota
napsal(a):
Má takový smutný kukuč, působí na mě hodně opotřebovaně (16 let). Jaksi mi na fotkách nesedí hubený krk a řádná prsa, k tomu propadlý hřbet...Zas holeň vypadá dobře.
To jsem si nevšimla, ale máš pravdu, smutný kukuč. A dobrá holeň. No jo, nemůžu zachránit všechny koně světa.
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Urcite bude i velmi zacervena...,hladova a jak tak koukam na ten vyraz,bude i bolava...
Ale asi by to jeste slo z takoveho kone udelat prekrasne zvire..
Pokud nema nejake zasadni zdravotni problemy,verim,ze by se docela rychle mohla dat do poradku a jeste peknych par let poslouzit pri rozumnem vyuziti...
A pak si uzivat dustojny duchod....
Horsana
napsal(a):
Zatiaľ.
To si vždy hovorím, no...
Jo, ten kukuč....ach jo :(
No tak šup zvednout telefon a zavolat majiteli... Topoval inzerát, nejspíš spěchá, pak by mohl o ceně nechat smlouvat. Než se mu doma prožere, nebo spíš ještě více vyhubne a bude zcela neprodejná.
Tedy doporučuji zdůraznit jak potřebuje odčervit, zubaře, chiropraktika atd. podtrženo a sečteno za cenu masa...
Prostor u vás je, znalosti též, finance se nějak postupně polepí...
Pipilota
napsal(a):
No tak šup zvednout telefon a zavolat majiteli... Topoval inzerát, nejspíš spěchá, pak by mohl o ceně nechat smlouvat. Než se mu doma prožere, nebo spíš ještě více vyhubne a bude zcela neprodejná.
Tedy doporučuji zdůraznit jak potřebuje odčervit, zubaře, chiropraktika atd. podtrženo a sečteno za cenu masa...
Prostor u vás je, znalosti též, finance se nějak postupně polepí...
Nedolepí.
Do takého koňa musí natiecť kopa prachov a tie musím momentálne vkladať inam.
A vlastné zázemie ešte nemám a tiež chvíľu potrvá, kým bude hotové.
Horsana
napsal(a):
Nedolepí.
Do takého koňa musí natiecť kopa prachov a tie musím momentálne vkladať inam.
A vlastné zázemie ešte nemám a tiež chvíľu potrvá, kým bude hotové.
Já vím, že šli mladí z domu...
Jenom prostě někdy to srdíčko rozum upozadí. (ale právě že víme kolik takové dávání koně do kupy stojí - tím více štvou ti co to lajdácky nechají zajít do těch konců a pak šup koně dalšímu)
Pipilota
napsal(a):
Já vím, že šli mladí z domu...
Jenom prostě někdy to srdíčko rozum upozadí. (ale právě že víme kolik takové dávání koně do kupy stojí - tím více štvou ti co to lajdácky nechají zajít do těch konců a pak šup koně dalšímu)
No práve, s mladými nie je problém, základ dostali dobrý, sú vychovaní, zdraví, majú radi ľudí, tak nech idú.
Starenky treba dochovať a to je obrovský záväzok.
K té hubené kobyle mu už někdo napsal hodnocení:
https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=2097335&telefon=0917071860&jmeno=Peter
Vím, že je to Google translator, ale stojí za to. Štěpkovaného koně od pěstitele, co při jízdě nosí kopyta, jsem ještě prostě neviděla. :D
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3542924/quater-horse-valach/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
No ono živit se koněm v otevřené stáji....
Dotaz
napsal(a):
Vím, že je to Google translator, ale stojí za to. Štěpkovaného koně od pěstitele, co při jízdě nosí kopyta, jsem ještě prostě neviděla. :D
Stejná fotka, tentokrát je to z Brna.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3540485/prodam-9-leteho-valacha-quarter-kune/

Dotaz
napsal(a):
Hlavně pozor, ten kůň má vodnaté oko :D

napsal(a):
Hlavně pozor, ten kůň má vodnaté oko :D
Ale zato není zamlžený!
Tak si to odpracovali a hurá na důchod. :(
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3531260/2x-hafling/

sisi58
napsal(a):
Vypadá to tak, protože ve vedlejší diskuzi "Marta Doienská,nemáte...." píše, cituji: "
Prodávala jsem starší kobylu a kdo mi volal? Chlap a proč tam mám napsáno že není na chov. "
No jo, ale to neznamená, že mu ji přece jenom neprodala. U Atlantidy se už jednou slova rozcházela se skutky.

Dotaz
napsal(a):
Tak si to odpracovali a hurá na důchod. :(
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3531260/2x-hafling/
Jasně! Nekupte to za ty peníze!