Perličky z inzercí III

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2020 21:02
Dotaz

XXX.XXX.235.225

kapička napsal(a):
Na fb je i vyjádření proč to tak je. Mají přijít o skoro všechny pozemky, zbydou jim prý 3 ha.... Je to jezdecký klub, takže ač to jejich rozhodnutí není asi úplně košér z etického pohledu, tak z pohledu existence/neexistence klubu je to logické. Jezdecký klub u Prahy nemůže fungovat se stádem důchodců a hříbat.

Ztráta pozemků bych řekla, že je docela palčivý problém stáji kolem Prahy a potažmo dalších velkých měst. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat za 10-20 let

Nemyslela spíš autorka, že by je tedy měli doma uspat, než posílat takové koníky dál? Myslím tedy ty 25+.

13.2.2020 23:35
canka

XXX.XXX.35.234

Pipilota napsal(a):
Tenhle chlap je prostě Neználek po penězích lačnící. Jednala jsem s ním už. Vůbec nechápe že koně dostal do stavu kdy už jedině na maso ... Však se ho snažil vymenit za tele a nechápal že moje nabídka byla přiměřená. Prostě chudák kůň. Rady jak inzerovat už dostal taky a z různých stran...

Chtěla jste koníkovi pomoct? Vy víte v jakém je reálně stavu? Jestli to není tajné,kolik jste mu za koníka nabídla?

Sisi: Samozřejmě mi nenapsal...

13.2.2020 23:36
canka

XXX.XXX.35.234

Dotaz byl směřován na Pipilotu,nějak mi blbne citace příspěvků..

14.2.2020 08:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):
Na fb je i vyjádření proč to tak je. Mají přijít o skoro všechny pozemky, zbydou jim prý 3 ha.... Je to jezdecký klub, takže ač to jejich rozhodnutí není asi úplně košér z etického pohledu, tak z pohledu existence/neexistence klubu je to logické. Jezdecký klub u Prahy nemůže fungovat se stádem důchodců a hříbat.

Ztráta pozemků bych řekla, že je docela palčivý problém stáji kolem Prahy a potažmo dalších velkých měst. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat za 10-20 let

Myslím, že toho hřebce za 5000,- by měli nechat odejít za duhový most. Koupí ho tak někdo na jatka.Smrt jak smrt, ale umřít tam, kde žil, by bylo pro koníka lepší. U ostatních by neměl být problém, huculové jsou dlouhověcí.

14.2.2020 13:15
anobbona

XXX.XXX.84.98

Jenom blb zaplatí za starého koně peníze... Holý fakt a skutecnost

14.2.2020 15:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):
Dotaz byl směřován na Pipilotu,nějak mi blbne citace příspěvků..

Za tele, ale malé...

neverend

14.2.2020 16:11
neverend

XXX.XXX.213.247

anobbona napsal(a):
Jenom blb zaplatí za starého koně peníze... Holý fakt a skutecnost

Nemusí být blb aby zaplatil za starého koně peníze.Jsem taky blb co to udělal a to z jednoho prostého důvodu.Za měsíc mám deset takových koní zpátky na kontě a ještě mi chodí 2000 dolarů měsíčně výsluha.Plus vlastně 500 dolarů "rehabilitační" příspěvek,který mohu použít k rehabilitaci u koní.V podstatě kobča mi k tomuto účelu slouží a tudíž jí platí armáda.🙂 Ale nebojte se že ta vaše.😀😀 Z vašich kapes to nejde.🙂

14.2.2020 16:40
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):
Nemusí být blb aby zaplatil za starého koně peníze.Jsem taky blb co to udělal a to z jednoho prostého důvodu.Za měsíc mám deset takových koní zpátky na kontě a ještě mi chodí 2000 dolarů měsíčně výsluha.Plus vlastně 500 dolarů "rehabilitační" příspěvek,který mohu použít k rehabilitaci u koní.V podstatě kobča mi k tomuto účelu slouží a tudíž jí platí armáda.🙂 Ale nebojte se že ta vaše.😀😀 Z vašich kapes to nejde.🙂

"Jenom blb zaplatí za starého koně peníze... Holý fakt a skutečnost! "
Tohle není napsáno aby sis mohl zamachrovat jak si finančně stojíš, jsi jen výjimka potvrzující pravidlo. Každý kdo pár starých koní dochoval ví, že každý konec je jiný a v jinou dobu. Ale všechny ty dochování staroušků jsou finančně náročná záležitost. Proto si je dobrovolně na sebe uváže jen neználek, nebo hlupák (čest výjimkám). Jinak to člověk zvládá z jakési vděčnosti a na základě dlouhodobějšího vztahu s tím zvířetem.
Ještě mě napadla výjimka u super plemeníků, kdy i na stáří ještě nějakého potomka lze mít...

14.2.2020 17:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):
Tohle není napsáno aby sis mohl zamachrovat jak si finančně stojíš, jsi jen výjimka potvrzující pravidlo. Každý kdo pár starých koní dochoval ví, že každý konec je jiný a v jinou dobu. Ale všechny ty dochování staroušků jsou finančně náročná záležitost. Proto si je dobrovolně na sebe uváže jen neználek, nebo hlupák (čest výjimkám). Jinak to člověk zvládá z jakési vděčnosti a na základě dlouhodobějšího vztahu s tím zvířetem.
Ještě mě napadla výjimka u super plemeníků, kdy i na stáří ještě nějakého potomka lze mít...

Až mi odejde Linda a už nebudu jezdit, ještě si mohu vzít nějakého koníka, ale mladého už ne. Starého koně mohu mít,pro ten pocit,že mám koníka. A kdyby se mi něco stalo, nikdo nebude drštit síru, když odejde za duhový most. I teď jsem domluvená, kdybych nebyla syn nechá Lindu uspat.
Věřím, že jsou lidi, co si starého koně vezmou. Jen to nevytrubují do světa.

neverend

14.2.2020 18:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):

Ale prd machrování..😀Na to mám ještě moc málo a taky to tak nebylo myšleno.🙂 Jen mě vadilo to označení,že kdo si vezme starého koně,protože je mu ho líto a může si to dovolit je automaticky blb.🙁 To přece dar útulku je taky blbost,ne? Nebo že občas koupí člověk dětem něco pro radost je taky známkou blbosti? Jo mám na to,ale to je přeci dobře že nejsem lakomý a mám radost když mohu radost udělat třeba těm dětem,né? No tak snad můžu klidně cizímu dítěti koupit balení "kinder tyčinek", když vím že jeho maminka je v situaci kdy si to musí rozmyslet.🙁 Proč to troubit do světa? To se smí troubit do světa jen negativní zprávy? Jak zase někdo něco ukradl či někoho zbil do bezvědomí? Těch je plno v televizi a říkají tomu ještě senzace.Není lepší zpráva že někdo si vzal koníka na dožití jen tak? Bez očekávání že koník mu to nějak může vrátit? No nemůže když už je starej,to je jasný.Prostě máte v životě dvě možnosti jak se chovat.Buď hnusně nebo příjemně.Můžete jiným štěstí přát nebo jim ho závidět.🙂 Někomu kdo druhému vrátil nalezenou peněženku s penězi říkat buď blbec nebo charakter se ctí.🙂 A mlčet by se o to nemělo,protože to pak svědčí o tom že ještě jsou mezi námi lidi slušní a cizímu přející.Ostatní to může motivovat k podobnému chování.Lidi jsou totiž stádo stejně jako koně a co je naučíte to budou dělat.

14.2.2020 19:16
Dotaz

XXX.XXX.110.178

neverend napsal(a):
Ale prd machrování..😀Na to mám ještě moc málo a taky to tak nebylo myšleno.🙂 Jen mě vadilo to označení,že kdo si vezme starého koně,protože je mu ho líto a může si to dovolit je automaticky blb.🙁 To přece dar útulku je taky blbost,ne? Nebo že občas koupí člověk dětem něco pro radost je taky známkou blbosti? Jo mám na to,ale to je přeci dobře že nejsem lakomý a mám radost když mohu radost udělat třeba těm dětem,né? No tak snad můžu klidně cizímu dítěti koupit balení "kinder tyčinek", když vím že jeho maminka je v situaci kdy si to musí rozmyslet.🙁 Proč to troubit do světa? To se smí troubit do světa jen negativní zprávy? Jak zase někdo něco ukradl či někoho zbil do bezvědomí? Těch je plno v televizi a říkají tomu ještě senzace.Není lepší zpráva že někdo si vzal koníka na dožití jen tak? Bez očekávání že koník mu to nějak může vrátit? No nemůže když už je starej,to je jasný.Prostě máte v životě dvě možnosti jak se chovat.Buď hnusně nebo příjemně.Můžete jiným štěstí přát nebo jim ho závidět.🙂 Někomu kdo druhému vrátil nalezenou peněženku s penězi říkat buď blbec nebo charakter se ctí.🙂 A mlčet by se o to nemělo,protože to pak svědčí o tom že ještě jsou mezi námi lidi slušní a cizímu přející.Ostatní to může motivovat k podobnému chování.Lidi jsou totiž stádo stejně jako koně a co je naučíte to budou dělat.

Jasně, mlčet by se o tom nemělo a nejlíp se člověk pochválí sám, že?

neverend

14.2.2020 19:31
neverend

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Až mi odejde Linda a už nebudu jezdit, ještě si mohu vzít nějakého koníka, ale mladého už ne. Starého koně mohu mít,pro ten pocit,že mám koníka. A kdyby se mi něco stalo, nikdo nebude drštit síru, když odejde za duhový most. I teď jsem domluvená, kdybych nebyla syn nechá Lindu uspat.
Věřím, že jsou lidi, co si starého koně vezmou. Jen to nevytrubují do světa.

Moc hezky Zuzko.🙂 Jsou lidi dobré vůle,ale nejsou tak hluční jako ty s tou "špatnou".Což je podle mého obrovská chyba a stala se díky tomu "normální" ta blbá nálada a i pocit takové marnosti bych řekl.Starý kůň je k ničemu a proč si ho tedy brát? Stejně chcípne,ne? Není lepší uvažování třeba starý kůň chce taky žít? V nejhorším mu umožním klidný odchod na věčné pastviny když už nebude moci.I kdyby člověk na léčbu neměl a musel koníka utratit dříve,tak pořád je to čin hodný uznání a obdivu,než transport do "vyhlazovacích táborů" v Itálii.Vlastně pardon "masokombinát" se tomu má říkat.

neverend

14.2.2020 20:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Jasně, mlčet by se o tom nemělo a nejlíp se člověk pochválí sám, že?

Tak snad jste si všimla za tu dobu,že se snažím pochválit každého kdo něco správného udělal a podělil se o to s námi.🙂 Jestli jsem na někoho zapomněl,tak dodatečně mu projevím čest a uznání před nastoupenou jednotkou.😀 Ať se klidně ozve.🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2020 23:03

Myslím že lidi delajici dobré věci nepotřebuji pochvalu od anonymního internetového trolla. Prostě je dělají, a nemusí to cpát nikde na net, aby sklizeli uznání...

neverend

14.2.2020 23:35
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím že lidi delajici dobré věci nepotřebuji pochvalu od anonymního internetového trolla. Prostě je dělají, a nemusí to cpát nikde na net, aby sklizeli uznání...

Tak nejste tu sama a třeba by si někdo také rád poslechl něco hezkého namísto pořád dokola opakující se"otřesné" inzeráty "skoro" lidí, co nevědí kolik si říct za starého koně.Vždyť to pak budí dojem že kolem koní jsou jen "ubožáci" bez citu,kteří dovedou jen koně "ojezdit" a na stáří za co nejvíc hodit starosti na někoho jiného.

15.2.2020 00:30
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Přesně. Znám lidi, co skoro denně dělají dobré smutky až zázraky a nemají potřebu okolo každého skutku dělat haló, protože je to pro ně samozřejmé a běžné. Ti mají můj obdiv. Nejvíc cirkusu nadělají ti, co pomůžou výjimečně a protože je to vlastně ojedinělá "událost", mají potřebu to sdílet ostatním. Chválí se zpravidla sami, protože ostatním ty činy až tak mimořádné nepřijdou...

neverend

15.2.2020 00:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak konejte dobro a hlavně o tom nikomu neříkejte.Aby si ještě nějaký "trouba" snad nemyslel že se vytahujete.

15.2.2020 01:06
Dotaz

XXX.XXX.110.178

neverend napsal(a):
Tak konejte dobro a hlavně o tom nikomu neříkejte.Aby si ještě nějaký "trouba" snad nemyslel že se vytahujete.

A to je právě ten rozdíl mezi námi. Lidi primárně pomáhají z jiných principů, než aby získali nějaké tleskánky, o které si navíc sami řeknou. Ale to vy asi nedokážete pochopit, že je důležitý výsledek (pomoc), možná jako odměna dobrý pocit, ale že není hlavním cílem být u toho viděn, mít z toho konání nějaký zisk... To se pak o nezištné pomoci nedá jaksi mluvit.

neverend

15.2.2020 01:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
A to je právě ten rozdíl mezi námi. Lidi primárně pomáhají z jiných principů, než aby získali nějaké tleskánky, o které si navíc sami řeknou. Ale to vy asi nedokážete pochopit, že je důležitý výsledek (pomoc), možná jako odměna dobrý pocit, ale že není hlavním cílem být u toho viděn, mít z toho konání nějaký zisk... To se pak o nezištné pomoci nedá jaksi mluvit.

Ne to Vy nedokážete pochopit,že pokud se mluví jen o špatných věcech,co kde kdo ukradl,kde kdo koho podvedl,kde kdo někoho vytlačil ze silnice,kde jaký úředník ba i soudce je namočen s mafií v podvodech,kde jaký ministr si hraje "malou" domů,tak tohle Dotaz šíří blbou náladu mezi lidmi.Dokonce se tak začnou i chovat jeden k druhému a ani si to neuvědomují.Víte proč lidi nechtějí aby se o jejich skutcích mluvilo? Protože lidi jsou takový "sv*ně",že jim buď závidí rovnou a nebo budou hledat jaký on z toho asi má prospěch? Kde na to bere? Tak proto o tom raději nemluví.Viz. útulky,které bez sebemenšího pokusu o návštěvu rovnou lidi odsoudí.Naštěstí ne všichni.Čili tolik k tomu,proč se v názoru na věc nikdy nemůžeme shodnout.

15.2.2020 01:57
Dotaz

XXX.XXX.110.178

neverend napsal(a):
Ne to Vy nedokážete pochopit,že pokud se mluví jen o špatných věcech,co kde kdo ukradl,kde kdo koho podvedl,kde kdo někoho vytlačil ze silnice,kde jaký úředník ba i soudce je namočen s mafií v podvodech,kde jaký ministr si hraje "malou" domů,tak tohle Dotaz šíří blbou náladu mezi lidmi.Dokonce se tak začnou i chovat jeden k druhému a ani si to neuvědomují.Víte proč lidi nechtějí aby se o jejich skutcích mluvilo? Protože lidi jsou takový "sv*ně",že jim buď závidí rovnou a nebo budou hledat jaký on z toho asi má prospěch? Kde na to bere? Tak proto o tom raději nemluví.Viz. útulky,které bez sebemenšího pokusu o návštěvu rovnou lidi odsoudí.Naštěstí ne všichni.Čili tolik k tomu,proč se v názoru na věc nikdy nemůžeme shodnout.

Nevšimla jsem si, že by se třeba pan Nguyen, což byla krásná zpráva, nějak obával závisti. Navíc pomohl nezištně hned 2x. Proto pomáhali i další a za ta piva platili pro ty děti víc, než je jejich cena. A nepotřeboval to troubit do světa. Max. ten pivovar si na tom podle mě mohl chtít udělat promo.

A jestli vnímáte jen negativní zprávy a nevidíte ty pozitivní, mluví to spíš o vašem nastavení. Jiní vidí i to krásné.

Jestli chcete zlepšovat pozitivitu zpráv tím, že se sám pochválíte, jak kupujete dětem čokoládu, tak teda nevím. Asi vám to nikdo nevysvětlil, ale ocenit by vás měli za nezištnou pomoc právě ti, kterým bylo pomoženo, ne vy sám sebe, to prostě smrdí samochválou a mindrákem na sto honů.

Kdyžtak jako studijní literaturu doporučuju Neználkovy příhody a kapitolu o tom, jak konal Neználek dobré skutky proto, aby získal kouzelnou hůlku. Přesně tam je totiž dobře popsán rozdíl mezi zištným a nezištným dobrým skutkem a pochopí to z toho i děti. ;)

15.2.2020 09:10
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Koník z Plzně-severu s problémovou majitelkou je opět k prodeji, tentokráte za 10 000. Lidi by i koupili, ale nějak to nevydrželo pár přepravníků - viz FB diskuze.

https://www.facebook.com/groups/539619666078187/permalink/3766266023413519/

https://www.facebook.com/groups/1590873364467625/permalink/2575342699354015/

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/115986662/prodam-valacha.php

neverend

15.2.2020 13:23
neverend

XXX.XXX.231.71

Dotaz napsal(a):
Nevšimla jsem si, že by se třeba pan Nguyen, což byla krásná zpráva, nějak obával závisti. Navíc pomohl nezištně hned 2x. Proto pomáhali i další a za ta piva platili pro ty děti víc, než je jejich cena. A nepotřeboval to troubit do světa. Max. ten pivovar si na tom podle mě mohl chtít udělat promo.

A jestli vnímáte jen negativní zprávy a nevidíte ty pozitivní, mluví to spíš o vašem nastavení. Jiní vidí i to krásné.

Jestli chcete zlepšovat pozitivitu zpráv tím, že se sám pochválíte, jak kupujete dětem čokoládu, tak teda nevím. Asi vám to nikdo nevysvětlil, ale ocenit by vás měli za nezištnou pomoc právě ti, kterým bylo pomoženo, ne vy sám sebe, to prostě smrdí samochválou a mindrákem na sto honů.

Kdyžtak jako studijní literaturu doporučuju Neználkovy příhody a kapitolu o tom, jak konal Neználek dobré skutky proto, aby získal kouzelnou hůlku. Přesně tam je totiž dobře popsán rozdíl mezi zištným a nezištným dobrým skutkem a pochopí to z toho i děti. ;)

Dotaz,nezištná pomoc neznamená že to nikomu nebudu říkat,ale je to pomoc bez zjevného důvodu.😀

S tím že mám prachy jsem začal tady kvůli tomu,že jsem si vědom svých "znalostí" kolem koní a někteří by možná měli strach jak se dovedu postarat o své koníky.Proto jsem jim chtěl říct,že na to mám lidi,kterým za to dokážu zaplatit.

Koukáte někdy na zprávy? Nebo do novin? Asi moc ne protože byste věděla,že negativní zprávy násobně převyšují ty pozitivní.Nedávno jsem jednu pozitivku četl,to máte pravdu.Chlap vrátil peněženku s desítkami tisíc majiteli.Slyšel jsem od lidí všechno možné,od toho že je "blb*j" a podobně,ale že je to sakra frajer neřekl snad nikdo.🙂

Tak nevím,ale o dobrých skutcích se nejenom málo mluví,ale i názor lidí je celkem na "prd".

15.2.2020 13:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

neverend napsal(a):
Dotaz,nezištná pomoc neznamená že to nikomu nebudu říkat,ale je to pomoc bez zjevného důvodu.😀

S tím že mám prachy jsem začal tady kvůli tomu,že jsem si vědom svých "znalostí" kolem koní a někteří by možná měli strach jak se dovedu postarat o své koníky.Proto jsem jim chtěl říct,že na to mám lidi,kterým za to dokážu zaplatit.

Koukáte někdy na zprávy? Nebo do novin? Asi moc ne protože byste věděla,že negativní zprávy násobně převyšují ty pozitivní.Nedávno jsem jednu pozitivku četl,to máte pravdu.Chlap vrátil peněženku s desítkami tisíc majiteli.Slyšel jsem od lidí všechno možné,od toho že je "blb*j" a podobně,ale že je to sakra frajer neřekl snad nikdo.🙂

Tak nevím,ale o dobrých skutcích se nejenom málo mluví,ale i názor lidí je celkem na "prd".

Tomu rozumíte špatně, nezištně znamená, že za to nic neočekávám, dělám to jen tak, abych prostě dotyčnému pomohl. A pokud je tohle mým cílem, není pro mě důležité si dělat nějaké promo, což zřejmě opravdu nejste schopen pochopit, jak se zdá. Pořád máte potřebu za to něco získat - vděk, pozornost, uznání, ať to zdůvodňujete jakkoliv.

15.2.2020 13:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Koník z Plzně-severu s problémovou majitelkou je opět k prodeji, tentokráte za 10 000. Lidi by i koupili, ale nějak to nevydrželo pár přepravníků - viz FB diskuze.

https://www.facebook.com/groups/539619666078187/permalink/3766266023413519/

https://www.facebook.com/groups/1590873364467625/permalink/2575342699354015/

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/115986662/prodam-valacha.php

Inzerát byl vymazán.

15.2.2020 14:03
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Inzerát byl vymazán.

Ano, paní ho smazala před hodinou i z FB. Lidi se tam dělili o zkušenosti s opakovaně nepodařeným odvozem a jednáním prodejkyně. Asi to neustála. Koně se chtěla zbavit do 25.2. Nevím, jestli to bude k přečtení.

15.2.2020 14:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Ano, paní ho smazala před hodinou i z FB. Lidi se tam dělili o zkušenosti s opakovaně nepodařeným odvozem a jednáním prodejkyně. Asi to neustála. Koně se chtěla zbavit do 25.2. Nevím, jestli to bude k přečtení.

Podle toho, co bylo na FB a té jedné fotky paní v sedle, jde o nezkušenou ženu, které koník buď přerostl přes hlavu nebo je z ní úplně vedle a neví chudák, co dělat, tak se všemu brání.
Zas na druhou stranu do inzerátu majitelka všechno vypsala, což nebývá zvykem. Na jejím místě bych ho prodala prvnímu zájemci, kterému by se podařil naložit bez hliníkového parelliho.

15.2.2020 14:44

Dotaz napsal(a):

Já ho v inzerci viděla, a zdálo se mi, že má nějak prošláplou zadní spěnku...nebo něco v tom smyslu, já koukám nejdřív na nohy, i když to nemusí být pravda, z fotky těžko usuzovat, bylo to na několika fotkách takové divné.....

15.2.2020 14:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Já ho v inzerci viděla, a zdálo se mi, že má nějak prošláplou zadní spěnku...nebo něco v tom smyslu, já koukám nejdřív na nohy, i když to nemusí být pravda, z fotky těžko usuzovat, bylo to na několika fotkách takové divné.....

Já moc zkušeností nemám, ale taky jsem si toho všimla, byla taková "medvědí", ale právě nevím, jestli třeba jen blbě nestál.

Sisi - ona ten inzerát upravila až na nátlak lidí, v komentářích k autorovi inzerátu jí psali, že má popravdě vypsat, že jde o problémové zvíře. Ten jediný funkční odkaz výše, tam to je snad někde v diskuzi zobrazené.

neverend

15.2.2020 15:01
neverend

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Tomu rozumíte špatně, nezištně znamená, že za to nic neočekávám, dělám to jen tak, abych prostě dotyčnému pomohl. A pokud je tohle mým cílem, není pro mě důležité si dělat nějaké promo, což zřejmě opravdu nejste schopen pochopit, jak se zdá. Pořád máte potřebu za to něco získat - vděk, pozornost, uznání, ať to zdůvodňujete jakkoliv.

Chápu Dotaz že to zní zvláštně,ale to bych se o lidech nikdy nic nedozvěděl, pokud by i tady na fauně třeba Couďas nenapsala,že si vzala stařešinku na dožití jen tak z nezištného důvodu.Oťásek kdyby to tu nenapsal o svém přístupu ke koním, tak vím taky prd.A vůbec by mě nenapadlo jim psát že se vytahují či něco podobného.🙂 Horsana tu také sdílela nějaký pokus o záchranu koníka z "hladomorny" a někdo jí snad psal ať nemachruje a nechá si to pro sebe? Nebo že to dělá v rámci profese a tím vlastně nic extra neudělala? Bohužel to nedopadlo dobře jak víme,ale stejně za koníka jí patří dík a uznání.🙂

Dotaz a na Mělníku občas chodím do útulku pro pejsky.🙂 Nezdá se mi,že by lidi byli až tak štědří v té "dobročinnosti".Spíš se jim zdá ten poplatek 1000 kč za adopci až dost a pokud psa vrátí,tak ho požadují zpět.😀 To jsou příběhy když se pán rozpovídá o lidech a jejich chování.🙁

15.2.2020 15:06
Dotaz

XXX.XXX.235.225

neverend napsal(a):
Chápu Dotaz že to zní zvláštně,ale to bych se o lidech nikdy nic nedozvěděl, pokud by i tady na fauně třeba Couďas nenapsala,že si vzala stařešinku na dožití jen tak z nezištného důvodu.Oťásek kdyby to tu nenapsal o svém přístupu ke koním, tak vím taky prd.A vůbec by mě nenapadlo jim psát že se vytahují či něco podobného.🙂 Horsana tu také sdílela nějaký pokus o záchranu koníka z "hladomorny" a někdo jí snad psal ať nemachruje a nechá si to pro sebe? Nebo že to dělá v rámci profese a tím vlastně nic extra neudělala? Bohužel to nedopadlo dobře jak víme,ale stejně za koníka jí patří dík a uznání.🙂

Dotaz a na Mělníku občas chodím do útulku pro pejsky.🙂 Nezdá se mi,že by lidi byli až tak štědří v té "dobročinnosti".Spíš se jim zdá ten poplatek 1000 kč za adopci až dost a pokud psa vrátí,tak ho požadují zpět.😀 To jsou příběhy když se pán rozpovídá o lidech a jejich chování.🙁

Je to marný. Vzdávám to, vám to prostě nedojde.

15.2.2020 15:49

Dotaz napsal(a):

..tak on koupí haran.tům místo nových bot nebo zájezdu k moři cukrlata a nikdo ho nepochválí, tak to tady učiní sám a vy na něj takhle

15.2.2020 15:53

neverend napsal(a):

..ježíš vy naděláte........kdyby jste ty děti alespoň obul nebo ošatil anebo poslal na cestu kolem světa, ale vy "kinder tyčinky", vždyť to se dětem kupuje běžně ne.....

Coudas

15.2.2020 16:05
Coudas

XXX.XXX.87.254

Prosim Vas mne vubec nezminujte. Jednak kdyby se neprobirala atla, tak se to nikdy nedozvite, ze jsem si vzala jakehosi kone, o tech predchozich taky nevite, protoze nemam duvod to ventilovat. Druhak pochvala od Vas mne po tom, co jste predvedl loni, spise nastve, nez potesi. A utulky ty vubec radsi nekomentuju. Pohled druhe strany nejste schopny akceptovat, nebo nechcete, nebo nemuzete, to je vcelku jedno, tak nevim, proc by druha strana mela akceptovat ten Vas. A sam stale pisete, jak lidi na internetu vetsinou nepisi pravdu, proc byste Vy mel? Jen recnicka otazka. Prosim neodpovidejte.
Lidi ve skutecnosti delaji spoustu veci, a dokud to nevykvakaji na net, vi to maxinalne okoli. Ktere je schopno to tam vykvakat taky, a pak vznikaji priserne situace. Prave presne pro to, ze lidi se ve virtualu chovaji a mluvi jinak, nez jaka je pak realita.

15.2.2020 16:39
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Hm, tak to je nakonec stejně nebezpečnej kůň, jako byla Zlatka, taky na něm jezdily děti a nyní je nezvladatelný a je jen pro zkušeného.

neverend

15.2.2020 16:42
neverend

XXX.XXX.213.247

..tak on koupí haran.tům místo nových bot nebo zájezdu k moři cukrlata a nikdo ho nepochválí, tak to tady učiní sám a vy na něj takhle

Počkejte,Vy u pokladny cizímu dítěti,jehož mamince asi nezbylo na "zbytečnost" pro dítě nabízíte zájezd k moři? 😀😀 To je dobrá inspirace pro příště a popravdě to jste fakt třída.😀

Hele že mělo příležitost to zaplatit dost lidí za mnou stojících a nikdo se k tomu neměl? Ještě koukali jak když slečnu asi balím či co? Kluk kouká,skoro na kahánku a ježiš tak to asi od mámy měl slíbené a teď "oči pro pláč"? Vždyť sakra nejde o nějaký "pocit",ale ten kluk za to asi nemůže když maminka neměla tolik peněz.Zájezd je možná super pro Vás,ale věřte že ta dotyčná osoba byla ráda že zaplatí nájem a kluka pošle v něčem slušném do školy. Tak se moc omlouvám že jsem se nechoval jak český zákon asi káže a neřekl si:Co je mi po tom,hlavně že já mám.Strčte si Vaše "pochvaly" do zadní části těla,na ty jsem nečekal,ale čekal jsem že někdo třeba taky napíše že mu není lhostejný cizí "nedostatek".

A to jsem měl chuť navrhnout Pipilotě že koníka místo telete zaplatím jestli by chtěla.Už nic,protože u Vás bych byl zase jen za pitomce a měl bych dobrý pocit.🙁

15.2.2020 16:48

neverend napsal(a):
Počkejte,Vy u pokladny cizímu dítěti,jehož mamince asi nezbylo na "zbytečnost" pro dítě nabízíte zájezd k moři? 😀😀 To je dobrá inspirace pro příště a popravdě to jste fakt třída.😀

Hele že mělo příležitost to zaplatit dost lidí za mnou stojících a nikdo se k tomu neměl? Ještě koukali jak když slečnu asi balím či co? Kluk kouká,skoro na kahánku a ježiš tak to asi od mámy měl slíbené a teď "oči pro pláč"? Vždyť sakra nejde o nějaký "pocit",ale ten kluk za to asi nemůže když maminka neměla tolik peněz.Zájezd je možná super pro Vás,ale věřte že ta dotyčná osoba byla ráda že zaplatí nájem a kluka pošle v něčem slušném do školy. Tak se moc omlouvám že jsem se nechoval jak český zákon asi káže a neřekl si:Co je mi po tom,hlavně že já mám.Strčte si Vaše "pochvaly" do zadní části těla,na ty jsem nečekal,ale čekal jsem že někdo třeba taky napíše že mu není lhostejný cizí "nedostatek".

A to jsem měl chuť navrhnout Pipilotě že koníka místo telete zaplatím jestli by chtěla.Už nic,protože u Vás bych byl zase jen za pitomce a měl bych dobrý pocit.🙁

..ach jo

neverend

15.2.2020 16:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Coudas napsal(a):
Prosim Vas mne vubec nezminujte. Jednak kdyby se neprobirala atla, tak se to nikdy nedozvite, ze jsem si vzala jakehosi kone, o tech predchozich taky nevite, protoze nemam duvod to ventilovat. Druhak pochvala od Vas mne po tom, co jste predvedl loni, spise nastve, nez potesi. A utulky ty vubec radsi nekomentuju. Pohled druhe strany nejste schopny akceptovat, nebo nechcete, nebo nemuzete, to je vcelku jedno, tak nevim, proc by druha strana mela akceptovat ten Vas. A sam stale pisete, jak lidi na internetu vetsinou nepisi pravdu, proc byste Vy mel? Jen recnicka otazka. Prosim neodpovidejte.
Lidi ve skutecnosti delaji spoustu veci, a dokud to nevykvakaji na net, vi to maxinalne okoli. Ktere je schopno to tam vykvakat taky, a pak vznikaji priserne situace. Prave presne pro to, ze lidi se ve virtualu chovaji a mluvi jinak, nez jaka je pak realita.

Couďas a byl jsem jediný kdo místo keců na netu kontaktoval Petru a chtěl Zlatce opravdu pomoci.Nikdo jiný nenapsal a pořád dokola jen "blafali" na netu nesmysly co by měla udělat a jak.Přitom se ani nezajímali co je proveditelné v daném ustájení a co je jen zbožné přání.Kdyby se chtělo Zlatce pomoci,tak nás tu bylo dost na to,abychom se třeba i domluvili na nějakém řešení či finanční pomoci a u někoho by prostě mohla být třeba.Každý dá pětikilo měsíčně a svět je hned veselejší,ale už je slyším a ani jsem se to neodvážil navrhnout.🙁 Tolik k internetovým diskuzím a jejich osazenstvu.

Coudas

15.2.2020 17:22
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):
Couďas a byl jsem jediný kdo místo keců na netu kontaktoval Petru a chtěl Zlatce opravdu pomoci.Nikdo jiný nenapsal a pořád dokola jen "blafali" na netu nesmysly co by měla udělat a jak.Přitom se ani nezajímali co je proveditelné v daném ustájení a co je jen zbožné přání.Kdyby se chtělo Zlatce pomoci,tak nás tu bylo dost na to,abychom se třeba i domluvili na nějakém řešení či finanční pomoci a u někoho by prostě mohla být třeba.Každý dá pětikilo měsíčně a svět je hned veselejší,ale už je slyším a ani jsem se to neodvážil navrhnout.🙁 Tolik k internetovým diskuzím a jejich osazenstvu.

Zas uplne mimo. Ale jinak, poprve kdyz se vedelo, ze se Zlatka prodava, jste nic nenavrhoval, a jen napsal, ze vy nemuzete. Takze machry az po. Dal to rozebirat nebudu, proroze bych tu zas delala materskou skolku.

15.2.2020 17:35

neverend napsal(a):

..když to tu začalo, sám jste napsal, že si nemůžete kobylku vzít.....respektive že nemáte místo....

Neregistrovaný uživatel

15.2.2020 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.213

Sama jsem ti rikala o kobyle co potřebuje helpnout....nic rek si jen hmm meifi. Vzdycky nabizis pomoc az po tom co je to fuc. Nikdy včas.

neverend

15.2.2020 18:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Coudas napsal(a):
Zas uplne mimo. Ale jinak, poprve kdyz se vedelo, ze se Zlatka prodava, jste nic nenavrhoval, a jen napsal, ze vy nemuzete. Takze machry az po. Dal to rozebirat nebudu, proroze bych tu zas delala materskou skolku.

Poprvé když se vědělo že se Zlatka prodává,tak jsem neměl kam jí dát.Až později mě napadl ten útulek a proto jsem napsal pozdě.Nemám zázemí své a musím se proto zeptat narozdíl od jiných.😉

Coudas

15.2.2020 18:08
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):
Poprvé když se vědělo že se Zlatka prodává,tak jsem neměl kam jí dát.Až později mě napadl ten útulek a proto jsem napsal pozdě.Nemám zázemí své a musím se proto zeptat narozdíl od jiných.😉

Kecy.

15.2.2020 18:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Sama jsem ti rikala o kobyle co potřebuje helpnout....nic rek si jen hmm meifi. Vzdycky nabizis pomoc az po tom co je to fuc. Nikdy včas.

Přesně. Po "bitvě", kdy je bezpečno a nehrozí, že by musel jakkoliv konat, začne vypisovat, co všechno teď by pro to zvíře udělal, ale ono to bohužel už nejde. Je akorát k smíchu, jak se snaží přiživit tu svou domnělou image.Akorát má tu smůlu, že lidi si pamatují a nenechají se opít rohlíkem.

neverend

15.2.2020 18:57
neverend

XXX.XXX.226.145

Dotaz napsal(a):
Přesně. Po "bitvě", kdy je bezpečno a nehrozí, že by musel jakkoliv konat, začne vypisovat, co všechno teď by pro to zvíře udělal, ale ono to bohužel už nejde. Je akorát k smíchu, jak se snaží přiživit tu svou domnělou image.Akorát má tu smůlu, že lidi si pamatují a nenechají se opít rohlíkem.

Vy toho tak víte generále.😀😀 Vůbec tady nehodlám rozebírat soukromou korespondenci s Leithian. Tečka a myslím že kobylka neexistovala.

15.2.2020 19:03
Dotaz

XXX.XXX.235.225

neverend napsal(a):
Vy toho tak víte generále.😀😀 Vůbec tady nehodlám rozebírat soukromou korespondenci s Leithian. Tečka a myslím že kobylka neexistovala.

Já mluvím spíš o tom, co jste předvedl se Zlatkou, jak se bijete v prsa a přitom jste včas nic neudělal. Ale cpete nám, jak jste lepší než ostatní, protože máte řešení v době, kdy je kobyla pryč.

Coudas

15.2.2020 19:08
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):

To si tu vetsina lidi mysli o Vas. Ze neexistujete. Tecka.

neverend

15.2.2020 19:27
neverend

XXX.XXX.226.145

Coudas napsal(a):
Kecy.

V kleci.😉

Neregistrovaný uživatel

15.2.2020 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

neverend napsal(a):

Kobyla existovala. Koukal jsi na inzerát. Jmenuje se zlatka. Je to velka kk. Stara pres 20. Zhuntovana. Stala 3tis a hrozila ji jatka. Neudelal si nic. Prosila sem te. Byvala jeden cas moje. Proto. Takže tu nezkousej hrat spasitele. Jestli chces najdem ti deset koni co zoufale potrebujou pomoc. A rozhodni kterymu helpnes. Treba tim sponzoringem v utulku. Ale zas plna hubicka kecu a skutek utek.

Coudas

15.2.2020 19:43
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):
V kleci.😉

Jeste jednou, nezminujte "Coudas" v jakekoliv souvislosti s nicim, Vy. Dekuji. Ze ja krava jsem se s Vami predtim "kamaradila" byla moje hloupost a naivita a dost mne to mrzi. Drzte se Otaska atd. Jeste jednou diky.

neverend

15.2.2020 19:53
neverend

XXX.XXX.226.145

Kobyla existovala. Koukal jsi na inzerát. Jmenuje se zlatka. Je to velka kk. Stara pres 20. Zhuntovana. Stala 3tis a hrozila ji jatka. Neudelal si nic. Prosila sem te. Byvala jeden cas moje. Proto. Takže tu nezkousej hrat spasitele. Jestli chces najdem ti deset koni co zoufale potrebujou pomoc. A rozhodni kterymu helpnes. Treba tim sponzoringem v utulku. Ale zas plna hubicka kecu a skutek utek.

To si moc šikovná že tohle mi píšeš až teď.Jaký inzerát proboha? Jatka? Pokud si dobře pamatuji,tak jsi se mě pouze ptala jestli o někom nevím kdo by se jí ujal a že jí chce tvá známá které si věřila prodat.Jani to si teda nemohla říct že by ti stačili peníze? Za tři tisíce je pro mě taky novinka kterou se dovídám až teď.🙁

15.2.2020 20:07
koně

XXX.XXX.174.63

neverend napsal(a):
To si moc šikovná že tohle mi píšeš až teď.Jaký inzerát proboha? Jatka? Pokud si dobře pamatuji,tak jsi se mě pouze ptala jestli o někom nevím kdo by se jí ujal a že jí chce tvá známá které si věřila prodat.Jani to si teda nemohla říct že by ti stačili peníze? Za tři tisíce je pro mě taky novinka kterou se dovídám až teď.🙁

Koukám ,jak se to tady vyvíjí
Takže jednou z X majitelek Zlatky Daiky byla Leithian?
A právě ona jí prodala známé, které věřila.To byla tehdy Atla?
Tady je to jak v reality show
Pod tlakem z lidí vylézají věci ,co by bez emocí na sebe nevylili

15.2.2020 20:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

koně napsal(a):

Myslím, že tam byl jeden mezimajitel. Petra ji měla od listopadu? 2016.

neverend

15.2.2020 20:09
neverend

XXX.XXX.226.145

Coudas napsal(a):
Jeste jednou, nezminujte "Coudas" v jakekoliv souvislosti s nicim, Vy. Dekuji. Ze ja krava jsem se s Vami predtim "kamaradila" byla moje hloupost a naivita a dost mne to mrzi. Drzte se Otaska atd. Jeste jednou diky.

Já sice vůbec netuším co jsem Vám Katko udělal,ale respektuji vaše přání.Že mám na některé věci jiný názor je mé právo stejně jako vaše.Držet se budu koho budu chtít a komu jsou mé názory nejblíž.Což např. Oťásek je určitě.

15.2.2020 20:18
koně

XXX.XXX.174.63

sisi58 napsal(a):
Myslím, že tam byl jeden mezimajitel. Petra ji měla od listopadu? 2016.

Já myslela,že mi odpoví Neverend ,když to začal

Coudas

15.2.2020 20:22
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):
Já sice vůbec netuším co jsem Vám Katko udělal,ale respektuji vaše přání.Že mám na některé věci jiný názor je mé právo stejně jako vaše.Držet se budu koho budu chtít a komu jsou mé názory nejblíž.Což např. Oťásek je určitě.

Nejde o nazory, ty dokazu respektovat i kdyz jsou uplne opacne nez moje. A ze nevite, co jste udelal, ale stejne byste mi nic nevysvetlil a nebo zas placal nejaky nesmysly, jako kuprikladu s vasi kamaradkou z meho kraje. Charakter, jaky zde vyzdvihujete, ze jste, se chova jinak.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2020 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

koně napsal(a):

Petry Zlatka se jmenuje ofiko Daika a je bez pp. Tohle byla papirova kinska kobyla ofiko jmenem Zlatka.

15.2.2020 20:59
koně

XXX.XXX.174.63

Petry Zlatka se jmenuje ofiko Daika a je bez pp. Tohle byla papirova kinska kobyla ofiko jmenem Zlatka.

Aha
A proč se jiná stará žlutá probírá v souvislosti s Atly starou žlutou ?A v obou případech se vy nějak vyskytujete .
Ještě chybí ta stará žlutá,co jí má Lenácie
Najednou je žlutých, starých chuděrek ve vlastech českých
Které by mohl zachránit a nezachránil, Neverend ?
To je zmatek

neverend

15.2.2020 21:05
neverend

XXX.XXX.226.145

Coudas napsal(a):
Nejde o nazory, ty dokazu respektovat i kdyz jsou uplne opacne nez moje. A ze nevite, co jste udelal, ale stejne byste mi nic nevysvetlil a nebo zas placal nejaky nesmysly, jako kuprikladu s vasi kamaradkou z meho kraje. Charakter, jaky zde vyzdvihujete, ze jste, se chova jinak.

Tak to jsem se toho taky dozvěděl.😀

Coudas

15.2.2020 21:08
Coudas

XXX.XXX.87.254

neverend napsal(a):
Tak to jsem se toho taky dozvěděl.😀

Aspon vite, jaky to je 😐

15.2.2020 21:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jejda. Takže už nám tu působí dvě kobyly Zlatky?

15.2.2020 21:10
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

koně napsal(a):
Aha
A proč se jiná stará žlutá probírá v souvislosti s Atly starou žlutou ?A v obou případech se vy nějak vyskytujete .
Ještě chybí ta stará žlutá,co jí má Lenácie
Najednou je žlutých, starých chuděrek ve vlastech českých
Které by mohl zachránit a nezachránil, Neverend ?
To je zmatek

Jo kenacia nebo sofii. Vyberte si člověk stejný jiný nicky 😂

15.2.2020 21:13
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Jejda. Takže už nám tu působí dvě kobyly Zlatky?

A k tomu zachránce Zlatoslav. :D

Coudas

15.2.2020 21:24
Coudas

XXX.XXX.87.254

Aspon vite, jaky to je 😐

15.2.2020 21:26
koně

XXX.XXX.174.63

CHS Modré Jezero (557) napsal(a):
Jo kenacia nebo sofii. Vyberte si člověk stejný jiný nicky 😂

Taky mám ten dojem
Že žluté staré kobyly Zlatky nejsou identické, mi bylo vysvětleno
Tak jestlipak ,když už jsme v tom vysvětlování ,proč Lenácie už je Sophii?
Já čekala vysvětlení od Neverenda ,když to celé nakousl s tou kobylou
Ale on na mé konkrétní dotazy nějak nereaguje .Ale Coudas konverzuje,tak na netu asi je

neverend

15.2.2020 21:31
neverend

XXX.XXX.226.145

Dotaz napsal(a):
A k tomu zachránce Zlatoslav. :D

A jsem odhalen kompletně.😀😀 Děkujeme federální kriminální ústředně MajorDotazZeman.😀

neverend

15.2.2020 21:47
neverend

XXX.XXX.226.145

koně napsal(a):
Taky mám ten dojem
Že žluté staré kobyly Zlatky nejsou identické, mi bylo vysvětleno
Tak jestlipak ,když už jsme v tom vysvětlování ,proč Lenácie už je Sophii?
Já čekala vysvětlení od Neverenda ,když to celé nakousl s tou kobylou
Ale on na mé konkrétní dotazy nějak nereaguje .Ale Coudas konverzuje,tak na netu asi je

Koně já už vůbec nevím co kde jsem měl zachránit.😀 Možná kdyby mi někdo řekl dřív,tak bych poslal třeba peníze alespoň na nějaký čas,ale nic takového se mi neřeklo.🙁 Teď taky koukám jak jelen.

15.2.2020 22:02
koně

XXX.XXX.174.63

neverend napsal(a):
Koně já už vůbec nevím co kde jsem měl zachránit.😀 Možná kdyby mi někdo řekl dřív,tak bych poslal třeba peníze alespoň na nějaký čas,ale nic takového se mi neřeklo.🙁 Teď taky koukám jak jelen.

Vaše reakce na Leithian
"To si moc šikovná že tohle mi píšeš až teď.Jaký inzerát proboha? Jatka? Pokud si dobře pamatuji,tak jsi se mě pouze ptala jestli o někom nevím kdo by se jí ujal a že jí chce tvá známá které si věřila prodat.Jani to si teda nemohla říct že by ti stačili peníze? Za tři tisíce je pro mě taky novinka kterou se dovídám až teď.🙁"

A takhle jsem se já ptala vás
"Takže jednou z X majitelek Zlatky Daiky byla Leithian?
A právě ona jí prodala známé, které věřila.To byla tehdy Atla? "

Rozumím tomu tak,že v soukromé konverzaci vás Leithian prosila o pomoc v souvislosti se žlutou kobylou Zlatkou ,kterou prodala přítelkyni.Ovšem přítelkyně se stala nedůvěryhodnou
Tak jsem myslela,že žlutá je Atlantidina Zlatka a původní majitelka byla Leithian
Což jste mi nijak neměl snahu vysvětlit a evidentně nemáte ani teď

Neregistrovaný uživatel

15.2.2020 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Kobylu zlatku jsem kdysi koupila aby nesla na jatka ci nebyla uspana prestoze jsem jiz kone mela. Bohuzrl prisla jsem o praci a dva kone v najemnim nebyli udrzitelni. Koby koupila jista pani na malou usedlost o trech konich pro sbpji dceru jako ucitelku. Dala jim jedno hribe ve svyxh 19letech. Myslela jsem ze tam dozije. Nicmene ditko rostlo, jiny zajmy kobyla starla takze ji v dost fuj stavu prodavali za 3000tis. Vedela jsem ze staré sklevive zvire nema moc sanci kort s tim jak vypadala na slusny domov. Prosila jsem meifiho jestli ji muze jakkoliv pomoct at pomuze. No nechtel. Coz samo jeho vec. A ted ted tu zacnr tahat jak by pomoh?? Vždycky vzdycky zacne mit kecy jak by udelal tohlr a tamto ale vzdycky az po. Nějak moc nahod ze to nikdy nestihne včas. At koupi a sponzoruje v utulku bejakeho z texh chudaku ze statnich aukci. Napr. Ale ne. Zas bude plna huba kecu jako vzdycky. Budto nechce a je to v pořádku nebo chce ale pak ma delat neco. Tohle je jen hraní si na spasitele

15.2.2020 22:09
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Koně, k tomu jen doplním, že s pomocí se tu kasal ohledně Daiky, tu chtěl po prodeji umisťovat někam do útulku. Sice jsem já i Couďas psaly "Zlatka", ale myslely jsme Daika, protože o existenci další Zlatky jsem třeba já vůbec nevěděla. To je pro upřesnění.

neverend

15.2.2020 22:15
neverend

XXX.XXX.226.145

koně napsal(a):
Vaše reakce na Leithian
"To si moc šikovná že tohle mi píšeš až teď.Jaký inzerát proboha? Jatka? Pokud si dobře pamatuji,tak jsi se mě pouze ptala jestli o někom nevím kdo by se jí ujal a že jí chce tvá známá které si věřila prodat.Jani to si teda nemohla říct že by ti stačili peníze? Za tři tisíce je pro mě taky novinka kterou se dovídám až teď.🙁"

A takhle jsem se já ptala vás
"Takže jednou z X majitelek Zlatky Daiky byla Leithian?
A právě ona jí prodala známé, které věřila.To byla tehdy Atla? "

Rozumím tomu tak,že v soukromé konverzaci vás Leithian prosila o pomoc v souvislosti se žlutou kobylou Zlatkou ,kterou prodala přítelkyni.Ovšem přítelkyně se stala nedůvěryhodnou
Tak jsem myslela,že žlutá je Atlantidina Zlatka a původní majitelka byla Leithian
Což jste mi nijak neměl snahu vysvětlit a evidentně nemáte ani teď

Nee,já se teď dozvěděl že kobylka Jany se jmenuje náhodou Zlatka,že jí hrozila jatka a bylo mi tehdy řečeno že jí ta kamarádka chce prodat.Nic víc.Tak vzhledem k tomu,že jsem držel místo jednomu adeptovi zde u nás,je pochopitelné že nemohu zase dotáhnout jiného koně kterého ani neznám.Jako už mám de fakto čtyři koně a bylo tu kým si zdůrazňováno,že lidé pomáhají nezištně a celkem často.Mohou tedy pomoci Leithianovi oni,ne? Také se ukázalo jak může dopadnout ta "důvěra" v kamarádku kterou jsem tu tehdy tak hlasitě zpochybňoval a mnoho lidí tu do mne šilo že jsem "blb".Tak Jana je zářným příkladem proč se důvěra v lidi moc nevyplácí.Je mi to líto za toho koníka.🙁

Neregistrovaný uživatel

15.2.2020 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Mamutek. Evidentně je alespoň stále živá a snad se má fajn. Foto je z roku 2013kdy se prodávala. Novější nemám.

15.2.2020 22:17
koně

XXX.XXX.174.63

Kobylu zlatku jsem kdysi koupila aby nesla na jatka ci nebyla uspana prestoze jsem jiz kone mela. Bohuzrl prisla jsem o praci a dva kone v najemnim nebyli udrzitelni. Koby koupila jista pani na malou usedlost o trech konich pro sbpji dceru jako ucitelku. Dala jim jedno hribe ve svyxh 19letech. Myslela jsem ze tam dozije. Nicmene ditko rostlo, jiny zajmy kobyla starla takze ji v dost fuj stavu prodavali za 3000tis. Vedela jsem ze staré sklevive zvire nema moc sanci kort s tim jak vypadala na slusny domov. Prosila jsem meifiho jestli ji muze jakkoliv pomoct at pomuze. No nechtel. Coz samo jeho vec. A ted ted tu zacnr tahat jak by pomoh?? Vždycky vzdycky zacne mit kecy jak by udelal tohlr a tamto ale vzdycky az po. Nějak moc nahod ze to nikdy nestihne včas. At koupi a sponzoruje v utulku bejakeho z texh chudaku ze statnich aukci. Napr. Ale ne. Zas bude plna huba kecu jako vzdycky. Budto nechce a je to v pořádku nebo chce ale pak ma delat neco. Tohle je jen hraní si na spasitele

A vaše žlutá ,to je záležitost aktuální?
Nebo z roku XY ?
Já nevím,jak dlouho si píšete s Meifim Neverendem ,ale myslela jsem ,že se jedná o nějakou současnou událost .
Proto to ve mě vzbudilo dojem,že se jedná o Atly žlutou ,co tady všichni řešili.Ke které si při koupi od vás nevzala certifikát KK ,a proto se kinská Zlatka stala jen žlutou Daikou bez PP

15.2.2020 22:21
koně

XXX.XXX.174.63

neverend napsal(a):
Nee,já se teď dozvěděl že kobylka Jany se jmenuje náhodou Zlatka,že jí hrozila jatka a bylo mi tehdy řečeno že jí ta kamarádka chce prodat.Nic víc.Tak vzhledem k tomu,že jsem držel místo jednomu adeptovi zde u nás,je pochopitelné že nemohu zase dotáhnout jiného koně kterého ani neznám.Jako už mám de fakto čtyři koně a bylo tu kým si zdůrazňováno,že lidé pomáhají nezištně a celkem často.Mohou tedy pomoci Leithianovi oni,ne? Také se ukázalo jak může dopadnout ta "důvěra" v kamarádku kterou jsem tu tehdy tak hlasitě zpochybňoval a mnoho lidí tu do mne šilo že jsem "blb".Tak Jana je zářným příkladem proč se důvěra v lidi moc nevyplácí.Je mi to líto za toho koníka.🙁

Vy jste tu někdy hlasitě zpochybňoval důvěru Jany Leithian ?? v její kamarádku?
To jsem nezaregistrovala
Takže tedy ve vašem dopisování nešlo o současnou starou žlutou,co už nemá Atla.Ale o nějakou jinou žlutou,co už nemá Leithian ?
Jestli to někdy dokážu pochopit

Neregistrovaný uživatel

15.2.2020 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

koně napsal(a):
A vaše žlutá ,to je záležitost aktuální?
Nebo z roku XY ?
Já nevím,jak dlouho si píšete s Meifim Neverendem ,ale myslela jsem ,že se jedná o nějakou současnou událost .
Proto to ve mě vzbudilo dojem,že se jedná o Atly žlutou ,co tady všichni řešili.Ke které si při koupi od vás nevzala certifikát KK ,a proto se kinská Zlatka stala jen žlutou Daikou bez PP

Ne uz to je rok? Nevim. A vytahla jsem to jen proto ze se meifi vzdycky kasa jak chce tomuhle nebo tamtomu pomoct a oooo vzdycky vzdycky to nestihne. Tak jsem dala priklad kde sanci mel a... Prd. To co tady predvadi je jen poza cumte jak sem dobrej

neverend

15.2.2020 23:19
neverend

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Vy jste tu někdy hlasitě zpochybňoval důvěru Jany Leithian ?? v její kamarádku?
To jsem nezaregistrovala
Takže tedy ve vašem dopisování nešlo o současnou starou žlutou,co už nemá Atla.Ale o nějakou jinou žlutou,co už nemá Leithian ?
Jestli to někdy dokážu pochopit

Nee Leithian kamarádku o té jsem tehdy neměl ještě ani tucha,ale přece tu kdysi byla všeobecná diskuze na téma jak každý má toho "svého" člověka,kterému věří a když koně třeba neutáhne,tak ho prodá s důvěrou vybranému majiteli.Přece mu věří a on by nikdy nic podobného neudělal.Tohle jsem měl na mysli a ne konkrétně Leithian kámošku.

Koně já ani nevěděl že je žlutá.😀 Nevím proč,ale měl jsem nějak za to že je to "vranka".Vidím jí na fotce poprvé v životě.🙁 Opravdu je to jiná kobča a s ATéčkem nemá nic společného.

Jana mi tehdy napsala jen jestli o někom nevím.Ustajovatelka mi řekla že absolutně nepřipadá v úvahu a o nikom neví.Tak jsem to Janě napsal a koně si zřejmě do obýváku nedám.Toť celé.

18.2.2020 17:45
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/fenka-amy-nasla-stesti-u-vazne-nemocne-divky-40312872
Není to inzerát, ale článeček jak se dostanou koně "od státu do inzerce".
Velice jsem překvapená čísly - vloni 18 koní, letos už nově 4 kladrubáci... a těch psů a koček, koz...

neverend

18.2.2020 18:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/fenka-amy-nasla-stesti-u-vazne-nemocne-divky-40312872
Není to inzerát, ale článeček jak se dostanou koně "od státu do inzerce".
Velice jsem překvapená čísly - vloni 18 koní, letos už nově 4 kladrubáci... a těch psů a koček, koz...

No vida že to půjde s tou státní účastí i koníků.🙂

19.2.2020 06:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):
No vida že to půjde s tou státní účastí i koníků.🙂

To je určitým způsobem smutné, že stát dává peníze na toto. Protože u koní jako jsou ti aktuální 3 chudáci hřebci je nejpravděpodobnější scénář, že je vydraží někdo za vyvolávací cenu a pošle na maso - stát v takovém případě platí čísi výdělek... To se mi nelíbí, když si vezmu v jaké situaci jsou nezaviněně různí lidé a pomoci od státu se nedostává...

Jinak si zrovna můžeš uvázat takového hřebce na krk a platit mu život v útulku....

23.2.2020 10:30
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/116313336/hrebec-pony.php

To je jako kupovat zajíce v pytli. 😅

23.2.2020 10:57
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Antisgarcia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/116313336/hrebec-pony.php

To je jako kupovat zajíce v pytli. 😅

Dík.
Po dlouhé době inzerát nad kterým jsem se zasmála...

24.2.2020 15:03
keira

XXX.XXX.147.255

Pipilota napsal(a):
Dík.
Po dlouhé době inzerát nad kterým jsem se zasmála...

Obávám se, jestli to není jeden z těch případů poníků neustále zavřených ve chlívku :-(

Btw.srovnejte jak ten samý člověk precizně inzeruje pneumatiky.

24.2.2020 15:11
Dotaz

XXX.XXX.235.225

keira napsal(a):
Obávám se, jestli to není jeden z těch případů poníků neustále zavřených ve chlívku :-(

Btw.srovnejte jak ten samý člověk precizně inzeruje pneumatiky.

On když si člověk zadá ten telefon, tak se ledasco najde. Pán bude prostě množitel.

https://tyrana-zvirata.blogspot.com/2012/11/adelka-z-kletecne-zookoutek-ladislava.html

24.2.2020 16:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ano ten pán je "vyhlášené pako". To je snad jasné každému, že to bude poník zavřený kdesi v koutě a z toho bude mít taky milionovou povahu a určitě je pro děti i když hřebec a další kopec plků...
Tak ale pobavilo, že je opravdu ten chlap takhle "blbé jak tři dni staré pes".
Zas se tam asi nedá poslat KVS, proto že z fotky není nic vidět...

24.2.2020 16:21
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pipilota napsal(a):
Ano ten pán je "vyhlášené pako". To je snad jasné každému, že to bude poník zavřený kdesi v koutě a z toho bude mít taky milionovou povahu a určitě je pro děti i když hřebec a další kopec plků...
Tak ale pobavilo, že je opravdu ten chlap takhle "blbé jak tři dni staré pes".
Zas se tam asi nedá poslat KVS, proto že z fotky není nic vidět...

Na druhou stranu koně na benzinku nedoveze jako psa, takže zájemce si musí pozvat, ne?

24.2.2020 16:34
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Na druhou stranu koně na benzinku nedoveze jako psa, takže zájemce si musí pozvat, ne?

No jasně, že zájemce uvidí ty podmínky ve kterých poncl je. Proto ho nejspíš okamžitě naloží a odveze. ( já jsem takhle dopadla před 5 lety - po půl roce prohlížení ponclů na prodej, jsem se nad nynější prostě smilovala a odvezla ji) Jenže poník se potom v novém projeví (u mě to byl kopanec zadkama do čela ošetřovatelky a jiné kousky na hraně jejího usmrcení - půl roku než se srovnala). Známá si takhle ke svojí dožívající důchodkyni pořizovala poníky a hned jak nakrmila, případně poléčila choroby musela prodávat pro velmi živý temperament k té důchodkyni. No tak aby si tohohle Černého Petra neodvezl Neználek a za 2 měsíce zas nevracel, že sis sním neporadí (případně ještě schváceného)...

24.2.2020 16:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pipilota napsal(a):
No jasně, že zájemce uvidí ty podmínky ve kterých poncl je. Proto ho nejspíš okamžitě naloží a odveze. ( já jsem takhle dopadla před 5 lety - po půl roce prohlížení ponclů na prodej, jsem se nad nynější prostě smilovala a odvezla ji) Jenže poník se potom v novém projeví (u mě to byl kopanec zadkama do čela ošetřovatelky a jiné kousky na hraně jejího usmrcení - půl roku než se srovnala). Známá si takhle ke svojí dožívající důchodkyni pořizovala poníky a hned jak nakrmila, případně poléčila choroby musela prodávat pro velmi živý temperament k té důchodkyni. No tak aby si tohohle Černého Petra neodvezl Neználek a za 2 měsíce zas nevracel, že sis sním neporadí (případně ještě schváceného)...

Blbý je, že když to zvíře někdo zachrání, on má důvod se tak chovat a množit dál.

24.2.2020 16:57
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Blbý je, že když to zvíře někdo zachrání, on má důvod se tak chovat a množit dál.

No jasně. A na druhém konci jsou chovatelé opravdu hodnotných poníků co raději ani nepřipouští kobyly...
Jde nám ten chov koní v ČR velmi špatným směrem. (a bohužel se tomu nedá než smát)

Neregistrovaný uživatel

25.2.2020 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.219

Majdalenka66 napsal(a):
Kopíruji z fb
Celá dlouhá léta makali a teď se nepojízdných bezohledně zbaví místo, aby měli koule na to to skončit sami

**ČISTOKREVNÍ HUCULOVÉ NA PRODEJ**

Toto jaro jsme nuceni z provozních důvodů nabídnout k prodeji několik námi odchovaných koní, včetně několika loňských hříbat. Všichni jsou zvyklí na veškerou manipulaci, komunikativní, bez zlozvyků.

Cedr – hřebec 23 let, cena k jednání 17.000Kč
Unkas – hřebec 28 let, cena k jednání 5.000Kč
Utah – valach 28 let
Aida – kobyla 25 let
Fortuna – kobyla 20 let
Sirael – kobyla 8 let

Cirrus II – hřebec, ročník 2019, cena k jednání 20.000Kč
Ceylon – hřebec, ročník 2019, cena k jednání 20.000Kč
Cílek – hřebec, ročník 2019, cena k jednání 20.000Kč

Podrobnější informace včetně fotek budou postupně doplňovány. Otázky ohledně těchto koní a termínů osobních návštěv pište prosím na e-mail huculclub2020@seznam.cz. Prosíme jen seriózní jednání! Děkujeme

Jsem čekala, kdo to sem dá. Co byste jako dělala vy, vy s nickem majdalenka? Mám pocit, že o provozu velké stáje víte naprostý prd...obzvlášť když jí zřizuje město.

28.2.2020 17:48
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/116571866/nabizim-valacha.php

Tohle je zajímavost! Vybavila jsem si starý článek z jezdectví o vysloužilém cirkusovém koni tuším Věry Martinové. Popisoval jak koník nezvládal a nechápal vyjížďky do přírody. Jinak že to byl skvělý parťák. Tenhle koník je mi sympatický a stojí blízko... (abych si vyčůraně nešla jenom povozit zadek ;-)))

28.2.2020 18:41
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Pipilota napsal(a):

Tohle je zajímavost! Vybavila jsem si starý článek z jezdectví o vysloužilém cirkusovém koni tuším Věry Martinové. Popisoval jak koník nezvládal a nechápal vyjížďky do přírody. Jinak že to byl skvělý parťák. Tenhle koník je mi sympatický a stojí blízko... (abych si vyčůraně nešla jenom povozit zadek ;-)))

Zaujala mě poznámka nezná cval. Jakože si nikdy ani v té manéži nebo venku nezacválá? Nebo jde jen o to, že nezná pomůcku?

28.2.2020 19:37
canka

XXX.XXX.35.234

Dotaz napsal(a):
Zaujala mě poznámka nezná cval. Jakože si nikdy ani v té manéži nebo venku nezacválá? Nebo jde jen o to, že nezná pomůcku?

Taky mě to zaujalo,že nezná cval...asi si v manéži nezacválal na těch jejich debilních upnutých otěžích k obřišníku,ale že by si nezacválal ani ve výběhu????
Každopádně mě se teda strašně líbí,a kdyby jste tám náhodou Pipiloto jela na kukandu,vyfotte ho prosím

29.2.2020 07:44
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No upřímně ten koník může být "zadarmo drahý". Co si budeme povídat o přemíře práce na kruhu... (pouťový poníci světských bývají odrovnaní už jen z kroku) K tomu nejspíš zná spoustu pomůcek k trikům ke kterým ale nezná běžný jezdec klíč - prostě bude mluvit řečí jiného kmene. Při představě španělského kroku když o něj šmérne děcko, nebo nečekaná poklona pod sedlem, vzpínání na zadní... Kdyby jenom neznal pobídku k nacválání, tak nejspíš ten nejmenší problém.
No a teď mám 2 víkendy předem obsazené jinými akcemi. Jenže kdo měl v ruce takového norika - ví jak umí být povahově supr, umí se učit a vyloženě rádi spolupracují s lidmi - to mě láká...(i když vím že taky může mít naučenou spoustu zlozvyků z nudy: strašit lidi okolo, otevírat box, karabiny, nebo blikat celou noc vypínačem co je trochu za roh a dosáhne na něj jen pyskem když se zcela zatáhne a minimálně 10 jiných "maličkostí" co mě ani nenapadly)
Tohle bude zvíře které prodá barva a případná historka o zachránění...

29.2.2020 20:48
keira

XXX.XXX.136.229

Pipilota napsal(a):

Bych se víc bála o zdraví, záda a nohy se mi nelíbí ....

2.4.2020 22:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kdo by koupil?

https://www.facebook.com/groups/1662518734059537/permalink/2449385685372834/

Prodam nebo daruji v 18.cervence 14 leteho valacha. Na leve zadni ma bilou korunku
Konik je mazel jen do doby nez neco po nem nechcete na tlak .
Lonzovani ne vzpina se 3 krat si hrabnul po trenerce a jde pres vas.
Pod sedlem to jde ale. Prepne mu a couva vyhazuje vzpina se a nejde... snazi se ukazat ze on je pan ne vy ! Kovar v pohode. Vet taky.
3 roky byl mezi hrebcaky pak jsme ho koupili a az ted jsme zkusili pod sedlem kdyz prace ze zemne nesla. Ale je to kun pro chlapa se zkusenosti se zlyma(dominantnima) konmi.
Ve stade mezi valachy nekonfliktni.
Vse pisi popravde aby budouci majitel vedel co ho ceka. Nevratny
Vice foto a videa poslu do sz

3.4.2020 06:58
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jo tak to je parádní zadarmodrahý hnědáček, však mrkev žrát z ruky umí...

Cirkusák už z inzerce zmizel, navíc jsou teď jiné starosti než výletovat.

Teď mi hodně leží v hlavě tenhle chudák - zvláště jeho kopýtka
https://www.sbazar.cz/bohuslava.matejkova/detail/104761024-kun

3.4.2020 16:24
keira

XXX.XXX.138.66

Dotaz napsal(a):
Kdo by koupil?

https://www.facebook.com/groups/1662518734059537/permalink/2449385685372834/

Prodam nebo daruji v 18.cervence 14 leteho valacha. Na leve zadni ma bilou korunku
Konik je mazel jen do doby nez neco po nem nechcete na tlak .
Lonzovani ne vzpina se 3 krat si hrabnul po trenerce a jde pres vas.
Pod sedlem to jde ale. Prepne mu a couva vyhazuje vzpina se a nejde... snazi se ukazat ze on je pan ne vy ! Kovar v pohode. Vet taky.
3 roky byl mezi hrebcaky pak jsme ho koupili a az ted jsme zkusili pod sedlem kdyz prace ze zemne nesla. Ale je to kun pro chlapa se zkusenosti se zlyma(dominantnima) konmi.
Ve stade mezi valachy nekonfliktni.
Vse pisi popravde aby budouci majitel vedel co ho ceka. Nevratny
Vice foto a videa poslu do sz

Myslím, že se udá bez problémů, díky typické narcistické osobnosti jakou má snad polovina koňáků.

Obecně si myslím, že se většina problémových koní prodá ze 2 důvodů:

1) kupující je začátečník a nevšimne si problému, případně problém je dobře maskován i pro zkušeného koňáka (to tu ovšem odpadá, protože problém není zatajován)

2) Zájemce překypuje sebevědomím a domnívá se, že kůň vlastně žádný vážný problém nemá a že se jedná jen o snadno odnaučitelnou reakci na naprostou nekompetentnost současného majitele a ve spravných rukách ( = ruce zájemce) se z něj snadno stane vděčný mazlíček a hupací koník.

3.4.2020 19:21
anobbona

XXX.XXX.84.98

Pipilota napsal(a):
Jo tak to je parádní zadarmodrahý hnědáček, však mrkev žrát z ruky umí...

Cirkusák už z inzerce zmizel, navíc jsou teď jiné starosti než výletovat.

Teď mi hodně leží v hlavě tenhle chudák - zvláště jeho kopýtka
https://www.sbazar.cz/bohuslava.matejkova/detail/104761024-kun

A z čeho usuzujete, že je to chudák?
No tak ty kopyta fakt není nic hrozného...

3.4.2020 21:10
Moyda

XXX.XXX.147.89

Mě přijde ta levá přední dost schvácená, to není jenom přerostlé.

3.4.2020 21:53
Dotaz

XXX.XXX.235.225

keira napsal(a):
Myslím, že se udá bez problémů, díky typické narcistické osobnosti jakou má snad polovina koňáků.

Obecně si myslím, že se většina problémových koní prodá ze 2 důvodů:

1) kupující je začátečník a nevšimne si problému, případně problém je dobře maskován i pro zkušeného koňáka (to tu ovšem odpadá, protože problém není zatajován)

2) Zájemce překypuje sebevědomím a domnívá se, že kůň vlastně žádný vážný problém nemá a že se jedná jen o snadno odnaučitelnou reakci na naprostou nekompetentnost současného majitele a ve spravných rukách ( = ruce zájemce) se z něj snadno stane vděčný mazlíček a hupací koník.

Hezky napsáno.

Moc jsem z toho nepochopila, jestli jako koupili koně bez vyzkoušení po třech letech pobytu ve výběhu a když si s ním nevěděli ze země rady, šupli na něj sedlo, že to jako bude lepší? A on se problém kupodivu nevyřešil?

4.4.2020 06:41
Pipilota

XXX.XXX.46.93

anobbona napsal(a):
A z čeho usuzujete, že je to chudák?
No tak ty kopyta fakt není nic hrozného...

Celé držení těla... Neradostný výraz... Na hřbetu chybí svaly, z toho soudím na nedostatek pohybu a to zase vrací kruhem k podezření ze skrývané bolesti... A taky hřebec o samotě...
Mršina to rozhodně není. ALE spokojený koňský život má vypadat jinak.

5.4.2020 09:47

Pipilota napsal(a):
Celé držení těla... Neradostný výraz... Na hřbetu chybí svaly, z toho soudím na nedostatek pohybu a to zase vrací kruhem k podezření ze skrývané bolesti... A taky hřebec o samotě...
Mršina to rozhodně není. ALE spokojený koňský život má vypadat jinak.

To jako vážně ze dvou fotek dokážete vyčíst jaky kůň žije život?
Klidně vám vyfotím 20 fotek svého koně kdy na 15 bude vypadat jak osel s ušima svesenyma, pyskem povolenym, popřípadě klidne může vypadat urazene, naštvaně, dosadte si. A je to naprosto spokojené zvíře.
Nasvaleny hřbet asi nemá z čeho být, když kůň nepracuje, nejspíš ho nemá ani co bolet, maximálně ztuhly z nicnedelani.
Souhlasím, že spokojený koňský život vypadá jinak, ale přijde mi úsměvné ze dvou fotek dělat takové závěry.

5.4.2020 10:05
anobbona

XXX.XXX.84.98

No jo, když ono je teď moderní posuzovat zvířátka podle "smutných vocicek"

7.4.2020 13:15
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Když bych byla případný zájemce tak vlastně nevím jak kůń, krom dob kdy byl hříbě, vypadá a jestli si myslet že už ve 2 letech je obsedlý a jezdí na něm takový kus chlapa? O.o
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/116376099/zrebec.php

7.4.2020 13:38
Slon Indický

XXX.XXX.244.210

Antisgarcia napsal(a):
Když bych byla případný zájemce tak vlastně nevím jak kůń, krom dob kdy byl hříbě, vypadá a jestli si myslet že už ve 2 letech je obsedlý a jezdí na něm takový kus chlapa? O.o
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/116376099/zrebec.php

Na těch prvních třech fotkách je podle mě otec - hříbě je bez odznaků a otec má bílou zadní, pak fotka jako hříbě s matkou a ty poslední tři aktuální - už nosí uzdečku.

12.4.2020 09:46
canka

XXX.XXX.35.234

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3371442/prodam-hrebce-velspony/

Myslíte si,že je reálné,že toho chudáka z takovouhle fotkou ve hnoji a z bodlákama v hlavě někdy prodají?? Jak dlouho už v té inzerci je?

12.4.2020 12:11
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):

Myslíte si,že je reálné,že toho chudáka z takovouhle fotkou ve hnoji a z bodlákama v hlavě někdy prodají?? Jak dlouho už v té inzerci je?

Taky na něj smutně koukám. Oni si welšíci často stoupají takhle blbě a nejen předkama... No a zase koule navíc, zbytečně - vždycky si říkám, že to je dalších 6000,- navíc za kastraci, jen ho někdo doveze domů... kdo ví jak je na tom se socializací, jestli se umí chovat ve stádě, nebo to bude samý úraz z ohrady... K tomu barva zavánějící problémy se sluníčkem...Ne že by to byl úplně koník z kategorie "zadarmo drahý", ale nejspíš se tam hodně blíží. Nejspíš ani nic neumí, jinak by napsali tahá, obsednutý, opečovávaný dětmi...
Já vím že ho nabízí nejméně rok. Stejně jako toho podivně hrbatého žluťáka.

12.4.2020 12:22
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
Taky na něj smutně koukám. Oni si welšíci často stoupají takhle blbě a nejen předkama... No a zase koule navíc, zbytečně - vždycky si říkám, že to je dalších 6000,- navíc za kastraci, jen ho někdo doveze domů... kdo ví jak je na tom se socializací, jestli se umí chovat ve stádě, nebo to bude samý úraz z ohrady... K tomu barva zavánějící problémy se sluníčkem...Ne že by to byl úplně koník z kategorie "zadarmo drahý", ale nejspíš se tam hodně blíží. Nejspíš ani nic neumí, jinak by napsali tahá, obsednutý, opečovávaný dětmi...
Já vím že ho nabízí nejméně rok. Stejně jako toho podivně hrbatého žluťáka.

Náhodou mám u inzerátů tohohle hřebečka a žlutého s rozbitým kohoutkem ,zaznamenáno (červeně si to tam značí I fauna ),že jsem si je prohlížela už 26.11. 2018
A to bůhví,jak dlouho tam byli předtím
Momentálně letos v dubnu nabízeli sheltie
Prodám polosamotu a koupím samotu tam taky přetrvává a X jiných položek

12.4.2020 16:04
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jejda já tam mám 26.11. 2018 ve 14.46 - nějak moc ten čas letí... To je mi toho poncla líto čím dál víc. Nejspíš se jeho podmínky za tu dobu nijak nezlepšily :-(

12.4.2020 18:19
canka

XXX.XXX.35.234

Je mi ho právě taky líto..už je tam takovou dobu...o tom druhém chudákovi ani nemluvě..ale spíš mě udivuje,jak si ti majitelé můžou myslet,že s takovýma fotkama jako někoho zaujmou?Každýmu se těch koní akorát zželí....

12.4.2020 19:47
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
Jejda já tam mám 26.11. 2018 ve 14.46 - nějak moc ten čas letí... To je mi toho poncla líto čím dál víc. Nejspíš se jeho podmínky za tu dobu nijak nezlepšily :-(

A na Ifauně nemažou staré inzeráty? Po uplynutí nějaké doby ? Nebo tam může viset léta ,třeba už koně jsou bůhví kde ? Nevíte?

12.4.2020 19:54
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):
Je mi ho právě taky líto..už je tam takovou dobu...o tom druhém chudákovi ani nemluvě..ale spíš mě udivuje,jak si ti majitelé můžou myslet,že s takovýma fotkama jako někoho zaujmou?Každýmu se těch koní akorát zželí....

No právě,zželí a zachraňovat je ,moderní
Čím větší mizérie ,tím lepší mají lidé pocit,že jí "zachrání".A všichni jim budou klepat na ramínka ,jak zachránili ze špatných podmínek .A těch fotek a cituplných story na sociálních sítích.
Když si koupí normálního koně za normální peníze,nejde z toho udělat takový humbuk

12.4.2020 20:13
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

canka napsal(a):

na toho jsem narazila už několik měsíců zpátky a řekla bych že to bylo na bazoši.

12.4.2020 20:35

koně napsal(a):
A na Ifauně nemažou staré inzeráty? Po uplynutí nějaké doby ? Nebo tam může viset léta ,třeba už koně jsou bůhví kde ? Nevíte?

mažou se, normálně přijde na mejl upozornění , že bude inzerát smazán.....

12.4.2020 22:18
koně

XXX.XXX.174.63

mažou se, normálně přijde na mejl upozornění , že bude inzerát smazán.....

Tak si je tedy pravděpodobně obnovují,ti prodejci ,a možná je šimlík stále ve hnoji a žlutý hrbatý nevím kde

12.4.2020 22:27
canka

XXX.XXX.35.234

koně napsal(a):
Tak si je tedy pravděpodobně obnovují,ti prodejci ,a možná je šimlík stále ve hnoji a žlutý hrbatý nevím kde

Pravda je,že ten hrbatý chudák za cenu,za kterou prodává,je nerealné,že ho někdo koupí...v inzerátu uváděl,jak je kůň ve skvělé formě,bohužel asi neví,jak ta skvělá forma vypadá...docela bych chov jejich koní chtěla vidět..i když..

Ten bílý si myslím,že pokud by se nafotil jinak a třeba by šli ještě s cenou dolu(pochybuji,že od nich má bůhví jakou jezdeckou průpravu a návyky),tak by měl šanci dostat se někam do rodiny třeba..

13.4.2020 07:25
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):
Pravda je,že ten hrbatý chudák za cenu,za kterou prodává,je nerealné,že ho někdo koupí...v inzerátu uváděl,jak je kůň ve skvělé formě,bohužel asi neví,jak ta skvělá forma vypadá...docela bych chov jejich koní chtěla vidět..i když..

Ten bílý si myslím,že pokud by se nafotil jinak a třeba by šli ještě s cenou dolu(pochybuji,že od nich má bůhví jakou jezdeckou průpravu a návyky),tak by měl šanci dostat se někam do rodiny třeba..

Špatné fotky jsou jádro neúspěchu takových inzerátů. Přitom stačí tak málo... Projít si okolí a vybrat nějaké hezké místo - hezká tmavá vrata stodoly, zeď porostlá psím vínem... k tomu vhodná denní doba aby sluníčko krásně nasvítilo. Koníka hezky vyčistit, jednoduchá uzdečka a zootechnický postoj. K tomu mrkev v kapse aby neměl tak nasr... výraz, ale naopak se hezky živě zajímal. Nic co by stálo peníze navíc ze strany majitele!
Jenže když někdo prezentuje svoje zvíře takhle humpolácky, předpokládám že se k němu i humpolácky chová. Já už nikdy víc nic takového kupovat nebudu (ano před lety se mi zželelo ponice, ale příště ty peníze za koně dám raději opravdovému chovateli). A každý s rozumem v hlavě si umí představit jaká je pro hřebce pravděpodobnost že si ho koupí někdo opravdu znalý a jaká je pravděpodobnost, že skončí sám na zadním dvorku...

13.4.2020 07:33
Pipilota

XXX.XXX.46.93

A opět starý známý:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118405084/hrebec.php

Stejné místo, stejně žalostné... opravdu výkrm býků starou metodou na vazném ustájení (nekoupil koni ani ohlávku). Je mi to hrozně líto, ale nemá cenu více než za maso... zase je to jako výše - 6000 za kastraci a nebude se umět chovat ve stádě...

13.4.2020 09:20
canka

XXX.XXX.35.234

Pipilota napsal(a):
A opět starý známý:

Stejné místo, stejně žalostné... opravdu výkrm býků starou metodou na vazném ustájení (nekoupil koni ani ohlávku). Je mi to hrozně líto, ale nemá cenu více než za maso... zase je to jako výše - 6000 za kastraci a nebude se umět chovat ve stádě...

Tenhle koník mě točí v inzerci úplně nejvíc..ten je tam co já pamatuju od hříběte přivázaný na stejném místě..chudák zvíře..ještě hřebec,který nic neumí,nemá si kde vybít energii počítám..to by přeci udělali fotku ve výběhu..

13.4.2020 09:54
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ser* mě ten majitel pan Mirek. Jak má koně prezentovat měl napsané v hodnoceních inzerce někdy už před rokem. Taky se tu dříve ozval původní chovatel co ho prodal jako odstávče prý za hubičku. No ale tenhle pan Mirek se rozhodl že vydělá na koni. (kdo je opravdu od koní, ví že do nich se peníze sypou, návratnost se dá přirovnat ke hře na automatech). Přitom tomu hřebečkovi velmi pravděpodobně už ujel vlak - jak dohonit ten obr rozdíl mezi mlaďochem rostlým na pastvě a tímto uvázaným na stání?

13.4.2020 10:11
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
A opět starý známý:

Ale je moc pěkný,nakrmený a celkem souměrný.Sympaťák
Ovšem tipuji,že z chlíva nevylezl ,co žije.Takže práce by s ním byla ,převeliká.
Škoda ho .I výšku má ideální,na rekreaci by to bylo moc pěkné zvíře.

13.4.2020 11:04
Pipilota

XXX.XXX.46.93

koně napsal(a):
Ale je moc pěkný,nakrmený a celkem souměrný.Sympaťák
Ovšem tipuji,že z chlíva nevylezl ,co žije.Takže práce by s ním byla ,převeliká.
Škoda ho .I výšku má ideální,na rekreaci by to bylo moc pěkné zvíře.

Přesně takhle jsem ho zvažovala před rokem (pán chtěl měnit za tele). Jako že dvouletek se za rok v ohradě trochu stádem převychová (mám tu jedno hříbě) a pomalu začít dělat a šup na prodej koníka se solidními základy. No jenže matika to prostě nedala (kastrace, odčervení, minerálka, krmení). A k tomu riziko že prostě bude mít nějakou metabolickou poruchu... Nainvestuji do něj a po prodeji mi ho někdo bude vracet, že nějaké třepání svalů atd. No nic. :-(

13.4.2020 11:34
koně

XXX.XXX.174.63

Pipilota napsal(a):
Přesně takhle jsem ho zvažovala před rokem (pán chtěl měnit za tele). Jako že dvouletek se za rok v ohradě trochu stádem převychová (mám tu jedno hříbě) a pomalu začít dělat a šup na prodej koníka se solidními základy. No jenže matika to prostě nedala (kastrace, odčervení, minerálka, krmení). A k tomu riziko že prostě bude mít nějakou metabolickou poruchu... Nainvestuji do něj a po prodeji mi ho někdo bude vracet, že nějaké třepání svalů atd. No nic. :-(

A nevíte,co to je vlastně za křížence?
Myslím,že kromě výdajů na kastraci ,najet schéma očkování atd. (a to nejsou vidět kopyta,i když postoj se zdá celkem dobrý) ,byste měla ještě hlavu zamotanou z chudáka asociála ,co by vám trhal ohradník plus třeba prudil ostatní.
Taky nevíte,jak se chová k člověku .Jestli zná,že mu hodějí vidlemi dopředu žrádlo a dozadu shrábnou hnůj?
Určitě by se udělat dal,ale chtělo by to zkušenost,čas,peníze a nic od toho nečekat
Za mě je zadarmo drahý

13.4.2020 12:16
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Matku má mít huculku, nějak "nechtěně"obskočenou APA - tak to tu popisoval člověk ze stáje kde se narodil. Prý to bylo nějaké nechtěné překvapení a kobyla se po tom zdravotně zhoršila. Hříbě mělo jít jako odstávče z domu a peníze za něj se okamžitě investovaly do kobyly. No a hřebečka má nyní "takyzemedělec" co chce svoje peníze za odchov - a vlastně chce ze svého pohledu málo, vždyť se podívejte do inzerce co ti koně stojí... No ale já vidím další nemalé peníze aby byl použitelný!
Koně je mi líto. Jenže řešením je jedině nekupovat nic od takových lidí. Je to jako s množiteli psů...

neverend

13.4.2020 12:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Ano souhlasím že by se mělo zabránit tahání hříběte z kobyly každou "pipkou" co si pořídí koně.V podstatě je to "množírna" kde si jen málo lidí je schopno najít a zjistit jak "spojení" dopadne.Vím,koně budou dražší a pro mnohé nedostupní,ale to už tak prostě je.Buď budeme mít kvantitu či kvalitu.Pro koně s různými vadami je totiž nejlepší pokud se vůbec nenarodí.Stejně jako pro těžce postižené děti.

13.4.2020 14:04
Horsana

XXX.XXX.40.140

Neviem akú máte skúsenosť s koňmi, ktoré strávili dlhší čas (roky) na štonde, ale ja vynikajúce.

Nikdy som si nevšimla, že by ich to nejako poznačilo, adaptovali sa okamžite a veľmi dobre.

V jednom prípade išlo o hucula, 3 ročného žrebca, v druhom o shetlanda (predtým bol v cirkuse a hipodrome, rok trvalo, než vonku prestal chodiť dokolečka, možno aj preto, že bol slepý a starší) a moja tretia skúsenosť bola moja milovaná prvá konská láska, kríženka hucul a norik.

Štvrtý bol žrebček, zase kríženec hucula a takéna, čo strávil kdesi v chlieve so svojou matkou cca 2 roky, potom ho predali samého, viem, že prišiel henger a v ňom zúfalé malé čudo, nechcel vyliezť von, hodiny. Majiteľ ho získal za hubičku, takže bol jasné, že pôjde na predaj a mali sme ho teda naučiť všetko potrebné, dvíhať nohy, vodiť atď. Trochu hrýzol, ale to ho prešlo po tom, čo mohol ísť do stáda, na vodenie a dvíhanie nôh sa naučil veľmi rýchlo. Po roku sa obsadol a predal do jazdeckej školy, už ako valach a deti miloval a oni jeho.

Žrebec - hucul sa obsadol a krásne prijazdil, bol úplne normálny aj s koňmi.

Tá bola zlá, ale to iba preto, že ju bili, tiež bola slepá na jedno oko, ale zlá bola fakt iba chvíľu.
S koňmi bola v pohode. Ale tá kedysi pracovala v lese a ťahala voz, vedela aj na lonži, netuším, odkiaľ sa k nám dostala.

Takéto kone väčšinou človeka, čo im otvorí nový svet milujú a pokiaľ je to kríženec hucula, tak ten to pochopí okamžite.

13.4.2020 14:06
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jako ono se prostě přihodí, že se hřebec ke kobylám nějak prorve. Jenže od toho je tu možnost zamáčknutí vetem.
Ale tenhle hřebeček se měl narodit jako překvápko - prostě si někdo koupil jen kobylu, ne březost, ale ona porodila. Bohužel znám takových případů více - a i tohle je dobrý důvod pro včasnou kastraci. Další problém je ten člověk Mirek co si toho hřebečka koupil nejspíš pro barvu a s vidinou zisku... Tenhle koník mohl mít normální budoucnost, pokud by se dostal do nějaké normální odchovny, byl celé dny venku s jinými koňmi a někdo mu nechal udělat panel testy jestli se bude klepat či ne a až podle toho ho zařadil do práce ( no to je jen takový sen, jakože když se nevydaly peníze za připouštění...) Ale takhle škoda ho.
Je to celkově obraz úpadku koní u nás. Opravdu zlatí A1/1.

13.4.2020 14:10
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ten koník z inzerátu je úžasne sympatický.

V Poľsku tak chovajú kone celé roky, alebo pokiaľ nie sú v jatočnej zrelosti, alebo prípadne pokiaľ nie sú na mäso, tak sa vytiahnu zo štondu keď ich idú zapriahať, možno tým, že sú to chlaďáky nebýva s nimi problém, jeden náš klient takého koňa má, normálne pracuje v záprahu a chodí do výbehu s ostatnými koňmi, do troch rokov iba stál v chlieve, už si ale nespomínam, či je to žrebec, alebo už valach.

13.4.2020 15:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsano nějak nemůžu uvěřit, že takto odchovaný kůň bude dlouhodobě zdravý... Prostě zkušenosti starých zootechniků jasně praví, že co bylo na výkrmu už se do chovu používat nemá (jen v nouzi nejvyšší - potom co se krajem prožene nemoc v obrovském měřítku - a tím se zjistilo, že zvířata z výkrmu nemají pevné zdraví a dlouhověkost).
Jen vliv stájového prostředí na plíce (víme co a jak boxáci, natož když stojí vedle krav). Co pohybový aparát - nějaké sklony k čipům u mladých koní co jsou překrmováni a mají málo pohybu? Dále nervová soustava - prostě když se pravidelně a dostatečně nehýbe, s pestrostí, jak má potom zvládat plně ovládat svoje tělo? Ta výhoda když kůň opravdu ví kde má kdy kterou nohu - jedno zda pod sedlem či tažák v lese! Navíc co ta chybějící socializace (sice to asi nevhodně porovnávám s ústavní deprivací dětí ale na koně žádnou studii neznám, jen vím že se takový chovají hodně nepředvídatelně)
Jako chci věřit tomu, že jsou místa kde se například na celou zimu ustájí někam na štont a tam odsud se bere do zápřahu, tak snad ano. ALE nejspíš celé léto byl se stádem někde na pastvině. (víme že roštová podlaha (kejdové hospodářství) u krav je špatně, přesto to v horských podmínkách někteří hospodáři uměli a dělali to jen na zimu. Tak chápu že jsou v Polsku hospodářství kde výkrm koní dokončují na vazném ustájení. Ale dobře to není a koně z takových podmínek bych nedoporučila k jezdeckému využití ani k zapřahání - on ten výcvik je dost velká investice na to aby se pak ukázaly potíže...

13.4.2020 16:40
Pipilota

XXX.XXX.46.93

3x hurá koník má i fotky mimo stání!

13.4.2020 17:35
canka

XXX.XXX.35.234

Pipilota napsal(a):
3x hurá koník má i fotky mimo stání!

Asi pomohl můj komentář v hodnocení uživatele a někdo se tam ke mě ještě přidal koukám...

13.4.2020 19:10
Moyda

XXX.XXX.147.89

Ale kravičky má hezké a čisté. Koník bude asi sociálně zanedbaný, ale jinak je čistý, nestojí ve hnoji a pán asi na něj úplně nekašle.

13.4.2020 20:18
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ja som v tej stajni nebola a neviem, aké je tam prostredie, nie každý kôň predsa ochorie na astmu, musí mať zdedenú nejakú predispozíciu.

Kone mávajú čipy pretože na to jednak majú predispozíciu a preto, že rýchlo narastú, čo myslím u nejakého huculoida nehrozí.

Ten huculoid, čo do dvoch rokov bol sám s matkou dodnes jazdí, akurát že prešiel na western, tak isto ťažák, čo stál v štonde 3 roky dodnes funguje a nielen že robí v lese, ale aj chodí na furmanské preteky, normálne pracuje a kvôli jeho zlatej povahe si ho aj nechali.

Socializácia - neviem, či okrem matky videl aj iné kone, ale pokiaľ bol do odstavu v nejakej skupine koní, väčšinou s tým nebýva problém.

A áno, sú aj kone, ktoré môžu ísť do samoty, ak im to s inými koňmi nejde, nevidím na tom nič zlé.
K tomuto záveru som ale prišla až tak, že taký kobylu dôverne poznám, keby som ju nestretla a denne s ňou nezažívala kadečo, tak budem tiež dokolečka tvrdiť, že kôň do samoty nikdy.

Ja neviem z fotky určiť, aký bude či nebude ten koník zdravý, či dobrý, ale popravde, mne sa veľmi páči a nemať na krku starobinec, tak by som do neho išla bez váhania.
Minimálne je vyčistený a stajňa je tiež čistá a vyzerá byť vzdušná a to stojisko celkom veľké.
Pokiaľ už chodí von, tak super.

14.4.2020 06:18
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak si myslím, že výjimka prověřuje pravidlo (nepotvrzuje). Všem koním kteří mají geneticky dané pevné zdraví a dlouhověkost to ze srdce přeji (zažila jsem si 33letou kobylu norika, no ALE ta byla jedna a dobře vím kolik jiných mladších tažáků s nakřápnutým zdravím se mi mihlo životem)
Prakticky celý život jsem na Hané. Kroměříž je jeden z jejich koutů. Tady jsou životní podmínky pro hucula nevhodné - kdekterý tu měl potíže s nohama. Prostě zdejší krajina je velmi intenzivně zemědělsky využívaná, vyhnojená, chemicky promořená - odrůdy rostlin jsou velmi orientované na výnos a ano i u trav. Tady se prostě daří výkrmu (parádně tu naroste hříbě A1/1 jen na trávě). Prostě moje životní zkušenost už je jiná...
Velice si vážím toho co sem Horsana napsala ze svých zkušeností. Dost jsem i přemýšlela jestli a nakolik škodím tomuhle hřebečkovi, když zveřejňuji svoje odhady o jeho budoucnosti. No jenže mi to nedá, když si porovnám tu snahu poctivých chovatelů o co nejlepší podmínky odchovu hříbat ve smyslu prostoru, společnosti, pobytu v přírodě, nepřekrmování a přitom důraz na mikroprvky atd. A proti tomu kdeco nevhodně, jen líbivé zbarvení jedince... Je na každém za co vydá svoje peníze.

14.4.2020 13:20
Slon Indický

XXX.XXX.244.210

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118423900/darujeme-slepou-klisnu.php

Tohle zvedlo ze židle mě. Slepá kříženka, majitelé uznávají, že budou ještě výdaje. A samozřejmě na chov.

14.4.2020 14:52
Dotaz

XXX.XXX.68.89

Slon Indický napsal(a):

Tohle zvedlo ze židle mě. Slepá kříženka, majitelé uznávají, že budou ještě výdaje. A samozřejmě na chov.

Vzít slepého koně ze známého prostředí je sakra kruté. Ta kobyla tu může být klidně deset let, v jakých podmínkách asi skončí? Místo, aby ji uspali doma, kde to zná, tak ji pošlou o dům dál, protože už není bezproblémová. A kdo jiný, než ten, komu dala své dobré dny, by se měl postarat, aby v budoucnu nestrádala?!

14.4.2020 15:39
koně

XXX.XXX.174.63

Upřímně doufám,že si tuhle chuděru nikdo nevezme .Aby mohl s velkou pompou zahltit sociální sítě příběhem své dobroty a jedinečnosti
Že jí majitel bude muset nechat uspat kde stojí ,to bych jí přála

neverend

14.4.2020 16:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Vzít slepého koně ze známého prostředí je sakra kruté. Ta kobyla tu může být klidně deset let, v jakých podmínkách asi skončí? Místo, aby ji uspali doma, kde to zná, tak ji pošlou o dům dál, protože už není bezproblémová. A kdo jiný, než ten, komu dala své dobré dny, by se měl postarat, aby v budoucnu nestrádala?!

Právě Dotaz,ale to by museli lidi tu lásku a kecy o členech rodiny myslet vážně.🙁 Kobyla oslepla? Jejda to se jí musím rychle zbavit.Ono jim jde strašně moc o to aby se kobča dostala do dobrých rukou,ale hlavně aby jí už měli z krku.Tohle udělat někdo z mých známých u koní,tak končíme jakoukoliv komunikaci navždy.Zradí koně,zradí klidně i mě a to v okamžiku kdy to nejméně budete čekat.🙁 Nevěřím takovým lidem.

14.4.2020 17:59
Dotaz

XXX.XXX.23.155

neverend napsal(a):
Právě Dotaz,ale to by museli lidi tu lásku a kecy o členech rodiny myslet vážně.🙁 Kobyla oslepla? Jejda to se jí musím rychle zbavit.Ono jim jde strašně moc o to aby se kobča dostala do dobrých rukou,ale hlavně aby jí už měli z krku.Tohle udělat někdo z mých známých u koní,tak končíme jakoukoliv komunikaci navždy.Zradí koně,zradí klidně i mě a to v okamžiku kdy to nejméně budete čekat.🙁 Nevěřím takovým lidem.

Já dokážu pochopit, že to není třeba už únosné finančně, kvůli rodině, ale není podle mě řešením takového koně poslat dál. To se raději rozloučit , poděkovat a uspat, i když je to mladý kůň. Jeho budoucnost růžová s velkou pravděpodobností nebude, spíše naopak.

14.4.2020 18:27
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Slon Indický napsal(a):

Tohle je asi normální. Když jsem hledala koně do pronájmu ozvala se mi paní od Olomouce že mi nabízí kobylu, čistokrevnou appu, 5 letou ale taky slepou. Prý jí nemůže mít u sebe, protože jí všichni koně na pastvině utíkají a ona potřebuje dřevěnou ohradu, ale že jestli chci tak mi jí může připustit jejich super plemenným hřebcem abych měla aspoň hříbě

neverend

14.4.2020 18:50
neverend

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Já dokážu pochopit, že to není třeba už únosné finančně, kvůli rodině, ale není podle mě řešením takového koně poslat dál. To se raději rozloučit , poděkovat a uspat, i když je to mladý kůň. Jeho budoucnost růžová s velkou pravděpodobností nebude, spíše naopak.

Asi tak nějak.🙂 Ale to by opravdu nesměla být jiná možnost a stejně nevím jak bych se s tím vyrovnal.V podstatě je to vždy mé selhání a aby to přítele stálo život je asi také těžké i sám před sebou obhájit.Ovšem než takového koně poslat z domu,tak to opravdu raději tu smrt.Lidi jsou totiž "zvěř" nejhoršího kalibru.Ne tedy všichni,ale je jich dost takových.

14.4.2020 19:45
jesie

XXX.XXX.35.227

Slon Indický napsal(a):

Nejhorší na tom je,ze zřejmě došlo k zanedbání péče o oči ,protože v případě kvalitni léčby je šance na záchranu oka celkem velká...osobní zkusenost u Appa valacha.
Ještě bych tak pochopila jedno oko,ale druhé?
Podle fotek bych tipovala,že jedno oko by se možná dalo zachránit,ale muselo by se léčit hned a s očním veterinarem...náklady cca 20 tis v základu.
Je to fakt smutný,krásná kobyla a....

14.4.2020 22:19
Slon Indický

XXX.XXX.244.210

Tak další případ zadarmo drahého koně, tohle snad horší než ta kobyla: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118489372/ponik-pouze-jako-spolecnik.php
Tady se vyhrožuje jatkami, 17 let je vtip, tak možná 27, podle fotek určitě cushing, k tomu ty nohy a kopyta.
Pobavilo mě, že je vhodný jako společník, když teď koně bije.

neverend

14.4.2020 22:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Tohle zakázat množit jako vadný genetický materiál.🙁 Nemyslím koně.

15.4.2020 09:33
Arbora

XXX.XXX.192.218

Slon Indický napsal(a):
Tak další případ zadarmo drahého koně, tohle snad horší než ta kobyla: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118489372/ponik-pouze-jako-spolecnik.php
Tady se vyhrožuje jatkami, 17 let je vtip, tak možná 27, podle fotek určitě cushing, k tomu ty nohy a kopyta.

pre tohto bude bitúnok vyslobodením.

15.4.2020 15:26
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Slon Indický napsal(a):

Já ty fotky čtu jinak. Schválně jestli se ozve někdo další co a jak si všiml...
Mě u fotek toho poníka jako první do očí praštil HLAD. A vážně takhle veliký hlad (prohlédla bych si nejdříve stav zubů, začervení, chronická bolest). Nemá svaly na stehnech ani na krku. Stav srsti mi přijde spíš že se zrovna zpotil do přelínávání než cushing (ti mívají tukový hřeben na krku a tak). No chudák je to veliký o tom žádná. Ale kdyby ho dali za odvoz, snad by se do kupy mohl dát...Jenže reál není ideál, tak na první pohled je jasné, že 10000 za veta atd. Takže než pokusy, rychlá konečná to nejspíš vyhraje. Navíc uvádí věk 17let, to už je ta hrana...

15.4.2020 15:31
Pipilota

XXX.XXX.46.93

A jak jsem dnes měla volnou chvilku zaujal mě tenhle kandidát na cushinga, tedy pokud kvůli schvácení neskončí na jatkách dříve než se mu projeví...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118008654/hobby-konik.php
A ještě napíšou že sice na předky schvácený, ale jinak má vše v dobrém stavu. Tihle lidi si to koňské zdraví představují opravdu divně :-( Přitom stačí upravit krmení směrem dolů a přidat práce...

neverend

15.4.2020 16:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
Já ty fotky čtu jinak. Schválně jestli se ozve někdo další co a jak si všiml...
Mě u fotek toho poníka jako první do očí praštil HLAD. A vážně takhle veliký hlad (prohlédla bych si nejdříve stav zubů, začervení, chronická bolest). Nemá svaly na stehnech ani na krku. Stav srsti mi přijde spíš že se zrovna zpotil do přelínávání než cushing (ti mívají tukový hřeben na krku a tak). No chudák je to veliký o tom žádná. Ale kdyby ho dali za odvoz, snad by se do kupy mohl dát...Jenže reál není ideál, tak na první pohled je jasné, že 10000 za veta atd. Takže než pokusy, rychlá konečná to nejspíš vyhraje. Navíc uvádí věk 17let, to už je ta hrana...

Velmi podobně srst vypadala u staré dostihačky s potvrzeným cushingem.Podle té "zvlněnosti" bych určitě veta požádal o testy.Jinak těžko soudit jestli koník nemůže řádně žrát,či jestli vůbec dostane nažrat.🙁 Klidně ho ten druhý nažrat nemusí nechat a popravdě toho druhého jsme neviděli.Aby na tom nebyl podobně s výživovým stavem.Naproti tomu o majiteli máme obrázek myslím již celkem jasný.🙁

15.4.2020 17:59
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No a vybavíš si jaký měl ten exdostihák tvar krku při bočním pohledu? Jaká měl bedra při pohmatu shora.
Ta zvlněná srst je hodně typická, ale jsou tam i další znaky. Těžko soudit z fotky zpoceného poníka v zimní srsti (jo jasné by to bylo, kdyby takovou srst měl v červnu).
Já mám o majiteli také jasno - dotáhne si domů poncla a diví se že je v novém prostředí divoký a kope druha - a tak se ho do týdne musí zbavit...

16.4.2020 09:38

Není nad inzeráty s vyčerpávajícím popisem a kvalitními fotografiemi:

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118315739/kun.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/117247492/prodam-kone.php

16.4.2020 10:30
canka

XXX.XXX.35.234

Souhlasím,tady něco podobného,nevím jestli fotí koně nebo dvůr:-)

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118351649/prodam-haflinga.php

17.4.2020 01:46

Pipilota napsal(a):
A jak jsem dnes měla volnou chvilku zaujal mě tenhle kandidát na cushinga, tedy pokud kvůli schvácení neskončí na jatkách dříve než se mu projeví...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118008654/hobby-konik.php
A ještě napíšou že sice na předky schvácený, ale jinak má vše v dobrém stavu. Tihle lidi si to koňské zdraví představují opravdu divně :-( Přitom stačí upravit krmení směrem dolů a přidat práce...

No ten text v inzerátu lze pochopit i jinak, ....že je sice schvácený na předky, ale vše je v dobrém stavu (to schvácení) je už zaléčen, byl jen přichvácený a.t.d. ...někdy lidí píší ve svém místním dialektu a ono to výsledek může zkreslovat, nejlépe tam při zájmu zavolat a optat se na to zchvácení....a taky myslím, že zchvácených přibude, pokud se koně nebudou i v době omezeného pohybu osob řádně pohybovat, travička roste

17.4.2020 15:15
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No ten text v inzerátu lze pochopit i jinak, ....že je sice schvácený na předky, ale vše je v dobrém stavu (to schvácení) je už zaléčen, byl jen přichvácený a.t.d. ...někdy lidí píší ve svém místním dialektu a ono to výsledek může zkreslovat, nejlépe tam při zájmu zavolat a optat se na to zchvácení....a taky myslím, že zchvácených přibude, pokud se koně nebudou i v době omezeného pohybu osob řádně pohybovat, travička roste

Dobrý postřeh, že to lze vnímat i takto.
Já tedy ale na první dobrou když vidím takhle tlustého koně s podkovami na všechny 4, tak si myslím to výše. Jinak pokud by měl dělané RTG, asi by se i pochlubili... (no asi už jsem škarohlíd, jdu se odmlčet na jarní sluníčko)

21.4.2020 23:29
canka

XXX.XXX.35.234

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118876247/irvil-hleda-domov.php

Tenhle koník už taky nejednou byl v inzerci..moc informací tam o něm není teda..jasný,člověk z fotek vidí,že má záda v prd...a povolené zadní spěnky,ale žadné info,kromě toho,že je to alias Hurvínek..
Místo aby napsali třeba starší koník vhodný jako společník nebo tak něco,tak jen že Irvil alias Hurvínek hledá domov

21.4.2020 23:43
Dotaz

XXX.XXX.110.178

canka napsal(a):

Tenhle koník už taky nejednou byl v inzerci..moc informací tam o něm není teda..jasný,člověk z fotek vidí,že má záda v prd...a povolené zadní spěnky,ale žadné info,kromě toho,že je to alias Hurvínek..
Místo aby napsali třeba starší koník vhodný jako společník nebo tak něco,tak jen že Irvil alias Hurvínek hledá domov

Musím říct, že tohle je přesně způsob, co by mě spolehlivě odradil a neozvala bych se. Nepůsobí to na mě vůbec seriózně.

Taky nechápu, to každému zájemci píše slohové cvičení a odpovídá dokola na dotazy? Nebo jestli doufá, že spíš někoho ukecá, když s člověkem je déle v kontaktu? Kdo se asi tak, mimo profesionálních zachraňovatelů a holčiček, na takový inzerát přihlásí ?

22.4.2020 07:38
Slon Indický

XXX.XXX.244.210

Mně přijde, že u téhle sorty lidí, co se zbavují koní, prostě stačí, že napíšou do dobrých rukou nebo hledá domov a tím to hasne. O tom, že by se jim přihlásil někdo nezodpovědný nechtějí slyšet.
Známá se takhle nedávno zbavovala dušné kobyly A1/1, 22 let, velmi blbě krmitelné. Ozývali se jí naprosto naivní osoby bez zkušeností, a darovala ji nakonec "moc hodným lidem na zahrádku". O tom, že by kobyla měla špatně dopadnout nechce ani slyšet, dala ji do dobrých rukou a hotovo, má se dobře.
Myslím, že dokud se opravdu nevymýtí ta představa milujících rukou pro každou nepoužitelnou herku, budou inzeráty jako tyhle pořád dokola, bez ohledu na formu.

22.4.2020 09:00
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):

Chudák ,Hurvínek je nabízený už léta.
Paní ho z neznámých důvodů ,myslím jako hříbě,odněkud vytáhla .Už tenkrát totálně podraženého a beznadějného s tím lavorem na zádech . Proč,to nechápu.
Trošku ho nakrmila a oprášila .A už léta nabízí.Ať se zase jinej stará.
Zpočátku to byly slohové dojemné práce,jak statečná teta Hurvínka zachránila a on Hurvínek je děsně rád ,ale chtěl by raději svého páníčka
Teď koukám,že "teta" už zkrátila text ,nicméně Hurvínka má stále.
Aspoň už ,kromě ještě jednoho chudáka co nabízí ,nebude "zachraňovat " další a může si plně užívat radosti z těchto

22.4.2020 23:06
canka

XXX.XXX.35.234

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118424045/8-lety-valach.php

Prej z důvodu nedostatku času..proč rovnou nenapíše zadavatelka,že je to v prd.li,protože má v hajzlu nohu a to už nebude na žádný závodění a drezůru..bože tohle fakt nechápu..poslední dobou mě ta inzerce fakt štve..proč nemá spousta majitelů koule přiznat,jak to opravdu je a tu pravdu prostě napsat???Inzeráty začínají z nedostatku času,s těžkým srdcem,rodinný miláček...a skutečnost?Škoda mluvit...

23.4.2020 07:27
Pipilota

XXX.XXX.46.93

canka napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/118946322/prodam-kobylku.php

Krásná stáj...

Opravdu vzdušná stáj!
Je to pořád dokola a já to pořád ne a ne pochopit. Proč to zvíže nevyčistí a nevyfotí na pěkném místě. Stejně cenu 10tis. nemá, ale takhle nemá ani moc šancí na nějaký slušný domov...

23.4.2020 07:30
Slon Indický

XXX.XXX.244.210

Pipilota napsal(a):
Opravdu vzdušná stáj!
Je to pořád dokola a já to pořád ne a ne pochopit. Proč to zvíže nevyčistí a nevyfotí na pěkném místě. Stejně cenu 10tis. nemá, ale takhle nemá ani moc šancí na nějaký slušný domov...

Podle mě tihle lidé vůbec nevědí, že je něco špatně. Prostě kůň je dobytek, tak k němu patří smrad a hnůj, a navíc se takhle chovali vždycky, tak jaképak cavyky.
Oni to berou jako normální stáj a normální stav koně, nic za co by se měli stydět.

23.4.2020 07:52
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Slon Indický napsal(a):
Podle mě tihle lidé vůbec nevědí, že je něco špatně. Prostě kůň je dobytek, tak k němu patří smrad a hnůj, a navíc se takhle chovali vždycky, tak jaképak cavyky.
Oni to berou jako normální stáj a normální stav koně, nic za co by se měli stydět.

Reál prostě není ideál. Já jsem si toho vědomá. Ale z fotek tohohle typu prostě čiší, že minimálně 10tis, dáte do toho poníka v prvních 6 týdnech! To mě na tom hrozně s**e, ten fakt jak moc se ti lidé vyprdli na běžnou prevenci u koní - vždyť tohle by ve slušné stáji měli odmítnout ustájit jinam než do karantény na zadním dvorku. Z toho poncla čiší že nikdo o něj nedbal (kopyta nevidět, možná naštěstí, ale vsadím se že potřebuje zkouknout zuby + odčervení a očkování a minerálka rozhozená divným krmením)
To mě dokáže nakrknout, že lidi nechtějí pochopit, že velkou složkou ceny koně je kromě zdraví i jeho výcvik. Že ten modrý průkaz není jen "deníček do šuplíku", že tu cenu v něm tvoří ty pravidelné zápisy od veta, že očkováno, odčerveno, sem tam krve, případně kontrola zubů....
Doprčic dojnici prodávají její nadojené litry, případně březost po konkrétním býkovi. Žírné zvíře prostě prodávají KG. Na tom se nic nedá okecávat. Tak proč a za co si myslí, že prodávají toho poncla? Kg nemá, péči nemá, jak asi to ježdění vypadalo...
Je mi strašně líto těchto poníků o samotě a ze zadního fuj dvorku. Ale nelze reagovat jinak než nekupovat, nepodporovat...

23.4.2020 08:11
Dep

XXX.XXX.233.169

canka napsal(a):

Prej z důvodu nedostatku času..proč rovnou nenapíše zadavatelka,že je to v prd.li,protože má v hajzlu nohu a to už nebude na žádný závodění a drezůru..bože tohle fakt nechápu..poslední dobou mě ta inzerce fakt štve..proč nemá spousta majitelů koule přiznat,jak to opravdu je a tu pravdu prostě napsat???Inzeráty začínají z nedostatku času,s těžkým srdcem,rodinný miláček...a skutečnost?Škoda mluvit...

Ted se to bude takovými inzeráty jenom hemžit. Lidi nemají a nebudou mít prachy, takže co není tak "podstatné" to půjde. A nejvíce tihle chudáci, do kterých je potřeba sázet peníze. Staří a s vadou. Přijde mi, že na to, že je jaro, je i hodně inzerátů. Na bazoši jsem tuhle koukala a z jednoho dne tam byly snad dvě stránky "TOPů" a dohromady pět stran inzerátů z jednoho dne.

23.4.2020 08:20
Slon Indický

XXX.XXX.244.210

Ono tu cenu často stupňuje i ta "péče", co těm koním věnují. Řadu let zpátky v bývalém bydlišti koupila matka dceři poníka, pak klasický scénář - dítko spadlo a ponice se bálo, takže skončila uvázaná za řetěz u krav. O něčem jako výběh se podle mě nevědělo, že existuje, ten byl maximálně pro ovce. Kopyta, očkování a odčervení nic, prostě se hodilo seno a vyhrabal se hnůj, jako u těch krav. Po více než roce skončila v nabídce, myslím že ještě tištěné a bez fota. Více než půl roku ji překvapivě nemohli prodat, mně jí bylo hrozně líto, tak jsem chtěla pomoct a odkoupit ji. Cena byla pevná 25 tisíc s argumentací, že za 10 ji koupili a za těch 15 se jim už na seně prožrala. O stavu kopyt, souvislé vrstvě kaštanů a nákladech, co by byly s uvedením do původního stavu nechtěli ani slyšet, prostě nikomu neživili koně rok zadarmo...
Ponička do dalších 3 měsíců uhynula sama, občas na ni myslím - jemný temperamentní poník se štičí hlavou, bohužel holka, které ji pořídili se tak akorát občas vozila na pouti a neměla čas ji zvládnout.
U těch chudáků z inzerce vidím to samé na pozadí, no bohužel jediná cesta je opravdu jako píšete - nezachraňovat a nekupovat, oni už si pak dalšího koně rozmyslí.

23.4.2020 08:29

Pipilota napsal(a):
Reál prostě není ideál. Já jsem si toho vědomá. Ale z fotek tohohle typu prostě čiší, že minimálně 10tis, dáte do toho poníka v prvních 6 týdnech! To mě na tom hrozně s**e, ten fakt jak moc se ti lidé vyprdli na běžnou prevenci u koní - vždyť tohle by ve slušné stáji měli odmítnout ustájit jinam než do karantény na zadním dvorku. Z toho poncla čiší že nikdo o něj nedbal (kopyta nevidět, možná naštěstí, ale vsadím se že potřebuje zkouknout zuby + odčervení a očkování a minerálka rozhozená divným krmením)
To mě dokáže nakrknout, že lidi nechtějí pochopit, že velkou složkou ceny koně je kromě zdraví i jeho výcvik. Že ten modrý průkaz není jen "deníček do šuplíku", že tu cenu v něm tvoří ty pravidelné zápisy od veta, že očkováno, odčerveno, sem tam krve, případně kontrola zubů....
Doprčic dojnici prodávají její nadojené litry, případně březost po konkrétním býkovi. Žírné zvíře prostě prodávají KG. Na tom se nic nedá okecávat. Tak proč a za co si myslí, že prodávají toho poncla? Kg nemá, péči nemá, jak asi to ježdění vypadalo...
Je mi strašně líto těchto poníků o samotě a ze zadního fuj dvorku. Ale nelze reagovat jinak než nekupovat, nepodporovat...

No já vidět (možná špatně) překlubní LP. A s ostatním samozřejmě souhlasím - ale je to marný, je to marný, je to marný...

23.4.2020 08:51
Arbora

XXX.XXX.192.218

canka napsal(a):

To je ale ozaj veľmi zvláštne, napísať, že pozitívne ohybovky, ale nenapísať diagnózu, tomu nerozumiem. Veď to môže byť šľacha, ktorá sa za rok "státia" prelieči aj sama a kôň bude normálne použiteľný.

Veď 40 000, to je taká cena za koňa, ktorý by nemal byť úplne chromý a nepoužiteľný.

23.4.2020 09:10
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Slon Indický napsal(a):
Ono tu cenu často stupňuje i ta "péče", co těm koním věnují. Řadu let zpátky v bývalém bydlišti koupila matka dceři poníka, pak klasický scénář - dítko spadlo a ponice se bálo, takže skončila uvázaná za řetěz u krav. O něčem jako výběh se podle mě nevědělo, že existuje, ten byl maximálně pro ovce. Kopyta, očkování a odčervení nic, prostě se hodilo seno a vyhrabal se hnůj, jako u těch krav. Po více než roce skončila v nabídce, myslím že ještě tištěné a bez fota. Více než půl roku ji překvapivě nemohli prodat, mně jí bylo hrozně líto, tak jsem chtěla pomoct a odkoupit ji. Cena byla pevná 25 tisíc s argumentací, že za 10 ji koupili a za těch 15 se jim už na seně prožrala. O stavu kopyt, souvislé vrstvě kaštanů a nákladech, co by byly s uvedením do původního stavu nechtěli ani slyšet, prostě nikomu neživili koně rok zadarmo...
Ponička do dalších 3 měsíců uhynula sama, občas na ni myslím - jemný temperamentní poník se štičí hlavou, bohužel holka, které ji pořídili se tak akorát občas vozila na pouti a neměla čas ji zvládnout.
U těch chudáků z inzerce vidím to samé na pozadí, no bohužel jediná cesta je opravdu jako píšete - nezachraňovat a nekupovat, oni už si pak dalšího koně rozmyslí.

Je to o vědomí že nákupní cena zvířete je vlastně ten nejnižší finanční výdaj který s tím zvířetem bude člověk mít...

A o tom že tu cenu alespoň udržet dá práci a čas!

Mě to tak dostalo, že asi odpoledne napíšu na příslušnou KVS. (je to ta samá KVS co mi odmítla reagovat na vysokobřezí 2 letou miniponici)

23.4.2020 09:43
canka

XXX.XXX.35.234

Pipiloto vy jste to ještě z KVS nevzdala???Já už teda jo...pokud se ke mě nepřidá vždycky víc lidí,které o případu informuji,tak mi přijde,že už na podněty nereagují

23.4.2020 11:37
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ne s KVS to rozhodně a dlouhodobě nehodlám vzdávat. To že se úředníkům nechce neznamená že se nic nestane. (jo že mě to někdy skoro rozpláče a hodně často vytočí, je pravda) Naštěstí nejsou všichni na KVS stejní a zcela lhostejní. Jsou tam i doktoři na svém místě co jim to komplikuje jejich okolí.
Nevzdávali to lidi od psů. A myslím, že by se koňáci měli více zapojovat. Kde není žalobce, není soudce. Navíc stále věřím na ostudu, že část lidí co je KVS navštíví už to dá do pořádku, nebo přestane zvířata vlastnit... Vím že je to jen část, ALE stojí to za to. (nemůžu si všechny chudáky poníky dovést domů k sobě)
Navíc se mi nelíbí stále klesající úroveň chovu koní. Obecně je na kusy koní tisícově více než v 90., jenže když se podívá člověk blíže jací to jsou koně... (zdraví, obvod holeně, nějaký původ ve smyslu chovatelského cíle a tím výkonnosti atd.) Co se pouští na co a s jakými výsledky... Kdo jiný udělí pokutu za černou plemenitbu?
Do toho už tolik let sucho. Tak je jasné, že "nadbyteční" půjdou za duhový most. Ale měli by se tam dostat rychle a bezbolestně. Ne takové chcípání na zadním dvorku!

27.4.2020 02:24
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Opět kvalitní fotografie, kde koně je a vlastně vůbec není vidět. Prezentují akorát tak barvu a hlavu, zbytek asi není tak důležitý. :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/117891805/klisnicka-wpb-na-prodej.php

27.4.2020 07:28
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Opět kvalitní fotografie, kde koně je a vlastně vůbec není vidět. Prezentují akorát tak barvu a hlavu, zbytek asi není tak důležitý. :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/117891805/klisnicka-wpb-na-prodej.php

Tak zas ale už před druhým rokem chodí dělat něco na lonži na jízdárnu... :-(
To je taky informace.

Tady něco v podobném duchu focení. (zaujalo info, že korektury kopyt bez problémů - jen je asi trochu zapomněli dělat)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119105567/pony-klisna-7-let.php

27.4.2020 13:33
Sophii

XXX.XXX.173.31

Což o to fotky koní v téhle cenové kategorii, ale prodávat koně se slovy "skvělý exteriér" a za částku 130k
S fotkami, které tam má... To je ostuda
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119159848/mlada-klisna.php

27.4.2020 14:09
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pipilota napsal(a):
Tak zas ale už před druhým rokem chodí dělat něco na lonži na jízdárnu... :-(
To je taky informace.

Tady něco v podobném duchu focení. (zaujalo info, že korektury kopyt bez problémů - jen je asi trochu zapomněli dělat)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119105567/pony-klisna-7-let.php

Jo,to je taky pěkné. Občas mi to přijde jako "vady si domysli". U té ani ne dvouleté kobči by mě zajímalo, jak vám připadají ty přední, resp. LP. Jsou ok? Nebo je taky jen focená neprofesionálem a na blbém povrchu (se sklonem)? :)

27.4.2020 16:27
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No tak ta přední vypadá nějaká strmější. Ale může to být lecjak (např. špalek na levé a pravá OK jak si stoupá ve vypasené ohradě = v dospělosti křivá záda; hodně častá vada ). Prostě jsou ty fotky špatně - koni nelichotí, kupující se nic hezkého nedozví...

30.4.2020 16:54
Dep

XXX.XXX.254.64

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119359161/valach-plavy-siml-kvh-148-cm.php

To je takovy zvláštní inzerát. Prodávají koníka, ale zároveň chtějí aby zůstal u nich a mohli s ním pracovat

30.4.2020 23:43
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Dep napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119359161/valach-plavy-siml-kvh-148-cm.php

To je takovy zvláštní inzerát. Prodávají koníka, ale zároveň chtějí aby zůstal u nich a mohli s ním pracovat

Jinak řečeno, dostanou 75000 +DPH, někdo bude platit celý provoz koně včetně ustájení do jejich kapsy a budou mu do toho ještě kecat. A to se fakt vyplatí. 😂

1.5.2020 16:11
koně

XXX.XXX.174.63

Spíš by měli rovnou napsat ,že hledají sponzora .
Ale to by zas přišli o kupní cenu

3.5.2020 16:55
Slon Indický

XXX.XXX.255.145

Pipilota napsal(a):
Zase férová nabídka ... :-(
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/117640300/prodam-nebo-vymenim-valaska.php

No jo, prodá žebřiňák, nebo vymění za hodného pro děti. Asi aby se taky měl tak "dobře"...

7.5.2020 00:07
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak kulíšky už spousta koníků nosí, co říkáte na letní model? :)
(inzerce Wish)

14.5.2020 14:01
Sophii

XXX.XXX.211.203

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119960956/frisky-kun-kobylka.php

Jo, to přesně chcete vidět, když máte zájem o 9 letou Kobylu. Fotky průkazu a fotku katalogu ve kterém sou fotky když jí byl rok a půl.

14.5.2020 16:20
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tohle je podobné. Prodává koně s vadou zad, kterou pořádně nevyfotí.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119806918/daruji-kone.php

14.5.2020 16:27
etnies86

XXX.XXX.245.26

Dotaz napsal(a):
Tohle je podobné. Prodává koně s vadou zad, kterou pořádně nevyfotí.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119806918/daruji-kone.php

asi je nechce hned odradit, už z tý první fotky bych řekla, že ty záda budou hodně propadlá. a když vidim toho sněhuláka a průvlečky :(

14.5.2020 16:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

etnies86 napsal(a):
asi je nechce hned odradit, už z tý první fotky bych řekla, že ty záda budou hodně propadlá. a když vidim toho sněhuláka a průvlečky :(

Taky jsem na to koukala, i ty zadky mi přijdou nějaké divné. Kůň jen jako společník, pak na rekreaci nebo pro juniora, k tomu to uždění... Co si o tom myslet?

15.5.2020 08:28

Pisou ze ma propadla záda ale to mu nevadi ve sportovani...ale druji jako spolecnika. takze od hribete vada,ale asi sportuji....úžasne

15.5.2020 12:25
Dotaz

XXX.XXX.68.164

Pisou ze ma propadla záda ale to mu nevadi ve sportovani...ale druji jako spolecnika. takze od hribete vada,ale asi sportuji....úžasne

Já si myslím, že to budou ta záda s výraznou lordosou, což vypadá hrozně, ale prý když je to od mala, tak ten pohyb není omezen. Ale prostě cajky dělají most, kdysi jsem viděla na YT sedláře, co dělal takovému koni sedlo na míru. Nakolik je ale možné s tím sportovat na úrovni S, ne jen štrádovat po lese, to by mě taky zajímalo.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2020 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.113

Dotaz napsal(a):
Já si myslím, že to budou ta záda s výraznou lordosou, což vypadá hrozně, ale prý když je to od mala, tak ten pohyb není omezen. Ale prostě cajky dělají most, kdysi jsem viděla na YT sedláře, co dělal takovému koni sedlo na míru. Nakolik je ale možné s tím sportovat na úrovni S, ne jen štrádovat po lese, to by mě taky zajímalo.

Za me by takovyhle zvirata nemely bejt jezdeny a pokud je to od hribete mely bejt davno utraceny. Zdravejch nechtenejch koni jsou tuny co s timhle?

15.5.2020 13:51

Dotaz napsal(a):

Hodně záleží na rtg páteře, ne nutně každý kůň s prohnutym hřbetem je jezditelny (kissing spines). Osobně nechápu, jak toho kone do S dostali, možná je tím myšleno že skočil 130 doma tak už by mohl do S.
Sama mám kone s lordozou, RTG páteře je v pořádku sedlo jsem hledala hodně dlouho a pořád řeším, jestli sedí, jestli netlačí, jestli vše v pořádku. Ale do sportu tak nanejvýš křížkove hobbicka.

17.5.2020 09:22
jesie

XXX.XXX.35.227

Hodně záleží na rtg páteře, ne nutně každý kůň s prohnutym hřbetem je jezditelny (kissing spines). Osobně nechápu, jak toho kone do S dostali, možná je tím myšleno že skočil 130 doma tak už by mohl do S.
Sama mám kone s lordozou, RTG páteře je v pořádku sedlo jsem hledala hodně dlouho a pořád řeším, jestli sedí, jestli netlačí, jestli vše v pořádku. Ale do sportu tak nanejvýš křížkove hobbicka.

Možná jsem to špatně pochopila,ale jen poupravuji,že kissing spines není prohnutý hřbet,je to postižené páteře,které vzniká dlouhodobě špatným ježděním v prohnutí koně (takže u naprosto zdravých jedinců).
Vrozená lordosa páteře nemá s kissing spines nic společného,maximálně jako důsledek dlouhodobého "sportování" na takovém koni,který lordosu má.

17.5.2020 10:41

jesie napsal(a):
Možná jsem to špatně pochopila,ale jen poupravuji,že kissing spines není prohnutý hřbet,je to postižené páteře,které vzniká dlouhodobě špatným ježděním v prohnutí koně (takže u naprosto zdravých jedinců).
Vrozená lordosa páteře nemá s kissing spines nic společného,maximálně jako důsledek dlouhodobého "sportování" na takovém koni,který lordosu má.

To já vím, že KS nerovná se prohnuty hřbet. Ale často u těchto měkkých zad je, právě proto, že obratle mají tendenci se přibližovat k sobě.

17.5.2020 12:25
Pipilota

XXX.XXX.46.93

K té fotce - hned mě napadlo porovnat ji s fotkou staršího frýsáka...

Prostě jsou tvary generacemi před námi vypozorované jako problematické pro určité využití. Držela bych se toho. Je škoda patlat se s výchovou a výcvikem koně který po 10 roce už na jistotu využitelný nebude. (sekačka na trávu či společník se dá pořídit výhodněji)

17.5.2020 13:12

Pipilota napsal(a):
K té fotce - hned mě napadlo porovnat ji s fotkou staršího frýsáka...

Prostě jsou tvary generacemi před námi vypozorované jako problematické pro určité využití. Držela bych se toho. Je škoda patlat se s výchovou a výcvikem koně který po 10 roce už na jistotu využitelný nebude. (sekačka na trávu či společník se dá pořídit výhodněji)

Můj kůň s jistotou využitelný bude. Ale u každého to takto není.

18.5.2020 07:32
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Můj kůň s jistotou využitelný bude. Ale u každého to takto není.

Já to myslela obecně. A hlavně že když jsou záda slabá je lepší dát koně do tahu než pod sedlo. (ale jako chápu, že šedá je teorie a zelený košatý je strom života)

19.5.2020 15:49
Slon Indický

XXX.XXX.255.184

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120073394/prodam-hribe.php
Už tu dlouho nebylo nějaké to hříbě. Zajímalo by mě, na co takový inzerát je - má těch skoro dvouletků celé stádo a v různých plemenech a výškách, tj pro každého zájemce je podle vkusu?

19.5.2020 16:56
keira

XXX.XXX.133.126

Slon Indický napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120073394/prodam-hribe.php
Už tu dlouho nebylo nějaké to hříbě. Zajímalo by mě, na co takový inzerát je - má těch skoro dvouletků celé stádo a v různých plemenech a výškách, tj pro každého zájemce je podle vkusu?

Navíc ta fotka je z fotobanky.
Jako ne že bych někdy nepoužila fotku staženou z webu při prodeji něčeho, naposledy to bylo když jsem se zbavovala zahradní hlíny, ale inzerovat takhle koně je mazec.

neverend

19.5.2020 17:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Prodám koně na fotografii úplně vlevo.😀 V případě zájmu o bližší info a další foto pište na email Divímseženikdonemázájem@natvrdlý.cz.😀

20.5.2020 19:27
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Momentálně nejdražší koník na Bazoši. Koupili byste, kdybyste měli zbytečných 600 000? Zaujala mě zmínka o jemné hubě a potom to pilování huby na prvním videu. Na výkonnost jsem nekoukala, ve sportu se nepochybuji, vůbec netuším, jestli je cena adekvátní? Za sebe bych asi chtěla za tu cenu snáze ovladatelného koně a otázkou by byl i ten konkrétní nález na rtg. Co vy? Láká/lákala by vás kobylka?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119591210/top-8leta-princezna.php

20.5.2020 20:21
Sophii

XXX.XXX.211.203

Dotaz napsal(a):
Momentálně nejdražší koník na Bazoši. Koupili byste, kdybyste měli zbytečných 600 000? Zaujala mě zmínka o jemné hubě a potom to pilování huby na prvním videu. Na výkonnost jsem nekoukala, ve sportu se nepochybuji, vůbec netuším, jestli je cena adekvátní? Za sebe bych asi chtěla za tu cenu snáze ovladatelného koně a otázkou by byl i ten konkrétní nález na rtg. Co vy? Láká/lákala by vás kobylka?

No... Můžeme o tom diskutovat, nicméně, těch S ST s umístěním tolik nezískala většinu lepších umístění má kobyla na L,
https://www.jezdectvi.org/kun/KJ0LUT/skoky
Takže jestli počítat 21 umístění ze 70 startů dle cjf, kdy do toho patří i ZL závody... Takového koně podle mě lze sehnat do 200k a ještě nebude lekavej a ani dopřednej.

20.5.2020 21:34
Slon Indický

XXX.XXX.255.184

Já tedy myslím, že za ty peníze stojí - kobyla má odchozeno dost parkurů čistě, podle videí s výškou nemá problém, stejně tak je rychlá a obratná. Navíc je osmiletá, tj má ještě tak 6 let kariéry před sebou. Že má málo parkurů vyhraných - to dneska nemá skoro žádný kůň, v těch polích 40 plus koní se stabilně umisťuje/vyhrává málokdo.
Lekavost se často pojí s pozorností na skocích, stejně tak jako ta horší voditelnost.
Otázkou je ten drobný nález - pokud je opravdu drobný, tak opět - málokterý kůň ve vysokém sportu žádný nemá.
Je to prostě kůň do vyššího sportu, případně vyhrávací kůň do "L", těch taky není moc. Jen potencionální kupec je prostě někdo jiný, než běžný rekreační kochač. :)

20.5.2020 21:44
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Dotaz napsal(a):

Já osobně bych do takového koně nešla. Ale já jsem možná i ovlivněná tím že jsem pracovala ve stáji která nabízí pouze a jen koně do vyššího sportu, takže bych šla radši tam, než kupovala koně u kterého bych neměla jistotu zda se opravdu nějak umístí a nebude hrozit že se na parkuru přerazím, protože na to kobyla letí jak splašená. Přece jen vyšší parkury se dají odjet i v hezkém tempu a dokonce i vyhrát. Ale to je asi jen můj názor.

20.5.2020 21:46
Arbora

XXX.XXX.212.168

8-ročný kôň s výkonnosťou ST, oblastný majster, jazdený ak dobre vidím na stihle, ženou. 20.000 € uřcite hodnotu má, pokiaľ ten nález je fakt miniatúrny. Pravda, potenciálny kupec asi nechodí hľadať kone bazoš. Dokonca by som povedala, že ani nie je veľmi do českých podmienok.

20.5.2020 21:48
koně

XXX.XXX.174.63

"Mým snem bylo vždycky vyhrávat, ale ne vždy jsem k tomu měla rychlého, pozorného a obratného koně, který by chtěl vyhrávat se mnou"

Spíš je zvláštní ,když paní nebo slečna je tak odvázaná z kobyly úžasné ,milé a vyhrávací,proč jí prodává?
"S" ka přece nejsou zdaleka konečná v kariéře
A když si kobylu cení takhle vysoko,tak bych předpokládala, že by měla něco ukázat i na dalších obtížnostech, a mohly společně dál závodit
Chápu,že se koně prodávají ,že je někdo najezdí a pošle dál ,ale proč k tomu ty výlevy?
Ve mně to budí dojem,že dál a výš a možná už ani dlouho, to asi nepojede

20.5.2020 21:51
canka

XXX.XXX.35.234

koně napsal(a):
"Mým snem bylo vždycky vyhrávat, ale ne vždy jsem k tomu měla rychlého, pozorného a obratného koně, který by chtěl vyhrávat se mnou"

Spíš je zvláštní ,když paní nebo slečna je tak odvázaná z kobyly úžasné ,milé a vyhrávací,proč jí prodává?
"S" ka přece nejsou zdaleka konečná v kariéře
A když si kobylu cení takhle vysoko,tak bych předpokládala, že by měla něco ukázat i na dalších obtížnostech, a mohly společně dál závodit
Chápu,že se koně prodávají ,že je někdo najezdí a pošle dál ,ale proč k tomu ty výlevy?
Ve mně to budí dojem,že dál a výš a možná už ani dlouho, to asi nepojede

Mám úplně ten samý pocit....prostě se přišlo na nález při RTG,a byť je sebemenší,paní tuší,že to bude dělat problémy,takže radši prodám teď,dokud má kobyla cenu a nález je malý.........

20.5.2020 21:58
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):
Mám úplně ten samý pocit....prostě se přišlo na nález při RTG,a byť je sebemenší,paní tuší,že to bude dělat problémy,takže radši prodám teď,dokud má kobyla cenu a nález je malý.........

Že jo
Možná když by tam vynechala citovky s vyhrávacím, jediným, životním,taky by to tak netlouklo do očí .
Kdyby dala normálnější cenu,tak věřím,že se jí zbaví .Ale takhle,nevím nevím
Zas taková dokonalá perla to není .
Ale je fakt,že každé zboží má svého kupce,tak třeba možná ..........

20.5.2020 22:52
canka

XXX.XXX.35.234

koně napsal(a):
Že jo
Možná když by tam vynechala citovky s vyhrávacím, jediným, životním,taky by to tak netlouklo do očí .
Kdyby dala normálnější cenu,tak věřím,že se jí zbaví .Ale takhle,nevím nevím
Zas taková dokonalá perla to není .
Ale je fakt,že každé zboží má svého kupce,tak třeba možná ..........

Přesně,ale fakt že jo...ty citové výlevy mohla vynechat,protože v tomto případě si myslím,že nejde o city,ale jak sama přiznává,tak o výhry a na to už kobyla dlouho sloužit asi nebude..takže se pravděpodobně bude hledat jiný koník,tzv.jiná liga
Já si myslím,že cena je nereálná...jak již někdo psal,reálnější cena je kolem 200 000,- si myslím a pak se paní svého jediného,životního vyhrávacího koníka s nálezem zbaví..

21.5.2020 07:49
jesie

XXX.XXX.224.171

My máme ve stáji kobylu,co se kupovala za 550tis. Měla by být vyhrávací do L. Rodiče jí koupili celkem zkušené jezdkyni,která ale na ní prostě nemá sílu,takže je kobyla v tréninku ježděná na průvlečkách ,aby se dala vůbec ujezdit. A teď ten nepoměr.

Když jsem se slečnou o kobyle mluvila,tak o ni mluvila jako o jemné na hubu,jemné na holeň,která krásně a ráda skáče.A že není moc mazlivá.
Z mého pohledu ze země je kobyla věšící se do otěží i na průvlečkách,ježděná špornama (protože dopředu přes průvlečky nemůže) ,s bolavýma zádama,která to svoje velké tělo nedokáže pod sebe pořádně poskládat. ALE!! Ona fakt skáče takhle vysoko. Když k ní do boxu přijdu,je vděčná za podrbání a teď už se na to těší.
No,já mít bolavé tělo,tak asi o nikoho nestojím,aby mě ošmatával.

Já bych si takového koně nekoupila už kvůli tomu stylu,jak je kůň naježděný. Ani za 50tis . I když za tyhle peníze bych se jí alespoň pokusila zjemnit.

Tak jen k tomu inzerátu,že slečna kobylu vychvaluje až do nebes.

21.5.2020 09:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):

Za mě je to dobrý inzerát. Cenu taky chápu - kdo by na začátku prodeje trochu nezkusil nadsadit si...
Nekoupila bych, protože na to nemám jezdecky a hlavně ani tolik volných peněz co by rodině nechyběli.
ALE musím uznat, že dát takhle videa k inzerátu už chce koule. V Česku je kritika dost velká a je fakt, že ne vždy prodávajícímu (ten co vidí koně denně) dojde co na tom videu uvidí jiní.
No a ke chválení si vlastního zboží, to by mělo být normálka - vždyť je přece známo, že každá liška si chválí svůj ocas... Pokud se nelže, ale max. trochu nadsadí. Inzerát má zaujmout, ostatní se dá domluvit, ozkoušet, poptat se - když se kupec dojede podívat. Mě to přijde mnohem lepší než inzeráty které žádnou přednost koně neuvádí + jen pár hodně špatných fotek, žádné video s koněm v pohybu, natož pod sedlem...(to mi přišel ten puntíkatý hřebec z Kroměříže za 35000 dražší, že nic neuměl a možná už byl "pokažený")

21.5.2020 11:28
Arbora

XXX.XXX.192.218

Mne je teda celkom sympatické, že hneď v inzeráte uvádza, že má nález na RTG, koľko ľudí to spraví?

Jasne, keď je na bazoši priemerná cena okolo 50.000, tak zviera za 10-násobok udrie do očí. Ale tie ceny u koní, ktoré sa pohybujú na vyššej úrovni, prípadne medzinárodne vyššej úrovni sa takto pohybujú. Šikovný kôň na medzinárodnej úrovni môže vyskákať cez víkend 1000 euro. Prečo by nemohol mať kôň hodnotu cez 20.000?

Trebárs vytrvalec kvalifikovaný na medzinárodnú súťaž, čo je v podstate S, stojí tak 8.-10.000 €. A 90% súťaží na úrovni S je bez dotácie, so štartovným tak 200 € minimálne. A to S dokáže vybehnúť väčšina zdravých koní.

21.5.2020 15:27
canka

XXX.XXX.35.234

Můžete sem prosím dát někdo nový odkaz na to video té kobyly?Mě to nejde otevřít

21.5.2020 16:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
Můžete sem prosím dát někdo nový odkaz na to video té kobyly?Mě to nejde otevřít

Myslíte jako ťukatelný odkaz? https://youtu.be/K6Nt8N_BegI

21.5.2020 22:20
canka

XXX.XXX.35.234

Dotaz napsal(a):

Ano děkuji moc ..mě se teda tento styl jízdy opravdu nelíbí..tohle je kobyla jemná v hubě za 600 000,- kč?????????

21.5.2020 22:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

canka napsal(a):
Ano děkuji moc ..mě se teda tento styl jízdy opravdu nelíbí..tohle je kobyla jemná v hubě za 600 000,- kč?????????

Zajímala by mě reálná cena, těch 600 000 mi přijde v poměru cena/výkon moc, ale nevyznám se, proto jsem se ptala.

Já teď měla větší šok. Známá prodává hříbátko, tak jsem si přečetla inzerát a na konci textu se dozvěděla, že stojí 900 000,-. To mi opravdu a doslova spadla brada. Ale samozřejmě jde o překlep. :)

22.5.2020 07:47
jesie

XXX.XXX.224.171

canka napsal(a):

No ten samý pocit mám z videa i já...jemná rozhodně není...

22.5.2020 08:05

jesie napsal(a):
No ten samý pocit mám z videa i já...jemná rozhodně není...

Mně to zase tak strašné nepřipadá, na hobby parkurech vídám mnohem horší "prasárny". Ale je to věc názoru.

22.5.2020 08:11
anobbona

XXX.XXX.115.36

mě se ta kobyla líbí, je to vyšší liga než lesokůň, tak proto tady spoustě z vás připadá, že je to tvrdá, nezvladatelná kobyla......
ale podívejte se na to i z jiného pohledu - kobyla jde s chutí, nájezdy jsou plynulé a vždy do středu překážky, nekouká co kde lítá, je poslušná na pobídky jezdce - koukejte na přeskoky, doskoky, oblouky....., neštycuje, neklepe, skládá nohy....ono zmíněné pilování v hubě - no zkuste si to na svém koni - rozjeďte ho a pak ho zkuste během 9 metrů stáhnout na požadovanou rychlost, délku skoku a ještě dobře najet.....tahle kobyla je super, nenechá se rozhodit v nájezdu, nechybuje i při zásahu jezdce
Netuším jestli cena je adekvátní, ale rozhodně to není kůň za 200 tis....Otázka je co je za nález, ale vzhledem k tomu, že sporťáci prostě ty "nálezy" mají, tak nejspíš nic omezujícího

22.5.2020 08:12
jesie

XXX.XXX.224.171

Mně to zase tak strašné nepřipadá, na hobby parkurech vídám mnohem horší "prasárny". Ale je to věc názoru.

Tohle přece není odpověď :) Vídám horší věci,tak si na úrovni S můžeme dovolit klidně taky prasárny.

Já vždycky žila v tom,že čím vyšší úroveň vzdělání ,tím vyšší úroveň provedení. Že ti lidé jsou pak vzor pro ty,kteří začínají....No ale,evidetně ne

22.5.2020 10:37
Rif Du Madon

XXX.XXX.70.103

Tak toto je medzinárodná hanba najvyššieho kalibru.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120312974/2-r-kobyla-st-giuliette.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120312918/2-r-kobyla-cierna-copacabana.php

Normálne mi tečú slzy. Keď člověk mrkne na stránky chovateľov MT na Morave a potom vidí, kam sa dostali Motešice.
Boha jeho, keby ich aspom vytiahli z bahna a vybrali tu slamu s chvosta. Na tú čiernu pozerám už dlhšie, naviac v pk má uvedeného otca Przedstwit Nemo.

22.5.2020 13:42

jesie napsal(a):
Tohle přece není odpověď :) Vídám horší věci,tak si na úrovni S můžeme dovolit klidně taky prasárny.

Já vždycky žila v tom,že čím vyšší úroveň vzdělání ,tím vyšší úroveň provedení. Že ti lidé jsou pak vzor pro ty,kteří začínají....No ale,evidetně ne

Vždyť jsem psala, že mi to tak strašné nepřipadá. Hezky to napsala annabona pode mnou.

22.5.2020 13:58
Dep

XXX.XXX.233.133

Dotaz napsal(a):

Ta cena je šílená, ale to je můj subjektivní názor, protože bych prostě takovéhle peníze za koně nedala. Asi teda proto, že nejsem sporťák :). Co se týče videa - není to můj šálek kávy, ale neviděla bych to tak drsně, že je kobyla nezvladatelná apod. Prostě má jenom "ajfr" do skoků a jezdkyně jí bere trošku více hruběji, protože jí vede na stíhle a před skokem musí rychle zkrátit. A mezi skoky mi nepřijde nijak těžko voditelná. Přijde mi naprosto tuctová jako všichni hnědáci a podle každého prodávajícího je každý jeho kůň ten nejúžasnější :D.

22.5.2020 17:37
Arbora

XXX.XXX.212.168

Rif Du Madon napsal(a):

Normálne mi tečú slzy. Keď člověk mrkne na stránky chovateľov MT na Morave a potom vidí, kam sa dostali Motešice.
Boha jeho, keby ich aspom vytiahli z bahna a vybrali tu slamu s chvosta. Na tú čiernu pozerám už dlhšie, naviac v pk má uvedeného otca Przedstwit Nemo.

To sú Motešice? Čo sa tam stalo, mávali pekné kone v inzercii.

22.5.2020 22:54
canka

XXX.XXX.35.234

Tak tento inzerát mě takhle večer před usnutím opravdu pobavil

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120355675/vimenim-ponika-za-stenatko.php

22.5.2020 23:11

canka napsal(a):
Tak tento inzerát mě takhle večer před usnutím opravdu pobavil

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/120355675/vimenim-ponika-za-stenatko.php

Chudák dítě, chtělo psa, dostalo poníka to mě teda dostalo

23.5.2020 07:38
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Arbora napsal(a):
To sú Motešice? Čo sa tam stalo, mávali pekné kone v inzercii.

Je to fotené vzadu za fotbalovým ihriskom, kde sa grilovávali ryby, vidieť aj stajňu žrebcov.
Nestalo sa asi nič nové, bohužial ani zázrak, nie sú prachy na žrádlo asi. Sem ta predávajú na bazoši niečo, čo vo výcviku dokrmili. Ale stádo kobýl a žriebät vyzerá otrasne už pár rokov, stačí si sadnúť za rybník na múrik a spraviť si obrázok o odchove. Hala je opravená a slúži ako Potemkynova dedina. Krosová dráha sa rozpadla a vpíja sa do zeme a zbytok budov asi tiež.

23.5.2020 08:55
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Rif Du Madon napsal(a):

Tak podle inzerce už je ta černá asi pryč... Hnědá tak nezaujme. No přála bych jí honem do lepšího... (ale kolik takových je :-( )

24.5.2020 17:25
koně

XXX.XXX.174.63

Aduuuska napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119853289/aph-qh-appa-appalosa-quater-horse-paint.php
Ňáká další množka :(

potrebujeme esco 10 ks kone Ne budu pouzivane na jazdene a i a ako hovne

Jestli se tohle dá přeložit,jako že nebudou používaní na ježdění,ani na chov.
Tak to je,jako by potřebovali doplnit vagon ,nebo kamion,co vezou na maso
Jestli doufají,že na amerických plemenech nějaké bude spíš,než kdyby poptávali volbluty ?

24.5.2020 17:26
keira

XXX.XXX.95.69

Aduuuska napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/119853289/aph-qh-appa-appalosa-quater-horse-paint.php
Ňáká další množka :(

Jojo, vykupuje takhle i psy.

https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=1815647&idphone=106794&jmeno=Janek

9.6.2020 20:16
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tohle mi dělají naschvál! :-(( Parádní zvíře a já ho mít nemůžu.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121135400/mula-valach.php

Po dnešním článku o mulách na EQ, jsem v práci zahlásila, že nutně potřebuji sehnat cca 60 tis. na nějakou svoji mulu. A hned je v inzerci... (no nic nemám, nejdříve musím prodat mladou ponici a pak si teprve něco můžu koupit - nejen stáj není nafukovací, i peněženka není bezedná, fňukám jak malá)

16.6.2020 14:19
Sophii

XXX.XXX.211.203

Hledáte sedlo ke koupi. Máte jasno že potřebujete vědět velikost komory a posedlí....
Prodejce: naah, tuhle informaci řeknu jen vážnejm zájemcům
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121387916/Svycarske-sedlo-dragoner.php

18.6.2020 11:48
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Vím, že tam ti koně nejsou pořádně vidět, ale inzerát zaujme a na takové prdelky se člověk rád podívá.

https://zvierata.bazos.sk/inzerat/112209781/predam-tazne-valachy-s-pp-naucene-v-lese.php

A ještě jedna "kardashianská"
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/112599551/predam-cieneho-zrebca.php

18.6.2020 12:43

Nejvíc sexy jsou ty bílé nohy a prdýlka...

19.6.2020 07:58
llol

XXX.XXX.55.16

19.6.2020 09:29

llol napsal(a):
Jdu někam odchytit kocoura
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121569126/kun.php

inzerent asi ví, že vstupní investice je ta nejnižší :-D

19.6.2020 09:58
etnies86

XXX.XXX.245.26

inzerent asi ví, že vstupní investice je ta nejnižší :-D

inzerent má velmi málo let :)))

27.6.2020 16:47
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pobavila mě fotka, člověk získá dojem, že prodávají spíš ty hraniční kameny. :))))

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3606122/kobylka-13-let/

27.6.2020 17:18
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Pobavila mě fotka, člověk získá dojem, že prodávají spíš ty hraniční kameny. :))))

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3606122/kobylka-13-let/

Nejspíš jsou hrozně hrdí, že kobyla došla až tam... jen nevíme odkud ;-) Brala bych to jako doplňující fotku k popisku, že zvládá vícedenní vandry či tak. No jinak klasika špatně inzerát - jenom tažáků je míň, tak snad se někdo ozve.

30.6.2020 11:49

etnies86 napsal(a):
inzerent má velmi málo let :)))

no to je jasné, já to komentovala žertem :-)

2.7.2020 17:46
Sophii

XXX.XXX.211.203

Tak darování s tím že kůň zůstane v ustájení už je out. Odteď už se koně i prodávají s podmínkou že zůstane tam kde je
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122123993/frisky-valach-a-shetty.php

2.7.2020 17:46
Sophii

XXX.XXX.211.203

Tak darování s tím že kůň zůstane v ustájení už je out. Odteď už se koně i prodávají s podmínkou že zůstane tam kde je

2.7.2020 18:26
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Sophii napsal(a):

A může se na něm aspoň jezdit, nebo vlastníkovi zakážou i to?

2.7.2020 21:09
Sophii

XXX.XXX.211.203

Dotaz napsal(a):

Vsadím se že jen ta předpokladu souhlasu že rozumí že jej bude celá stáj pomlouvat bývalým majitelům.... Ne vážně, je by fakt zajímalo... Ve chvíli kdy to zvíře budu vlastnit, jak mi můžou v jeho odvozu zabránit.

2.7.2020 21:09
Sophii

XXX.XXX.211.203

Dotaz napsal(a):

Vsadím se že jen ta předpokladu souhlasu že rozumí že jej bude celá stáj pomlouvat bývalým majitelům.... Ne vážně, je by fakt zajímalo... Ve chvíli kdy to zvíře budu vlastnit, jak mi můžou v jeho odvozu zabránit.

2.7.2020 21:25
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Sophii napsal(a):

Fakt by mě zajímalo, jestli je to vymahatelné, kdyby to člověk ve smlouvě podepsal - popírá to přece podstatu vlastnictví.

2.7.2020 22:39
Sophii

XXX.XXX.211.203

Dotaz napsal(a):
Fakt by mě zajímalo, jestli je to vymahatelné, kdyby to člověk ve smlouvě podepsal - popírá to přece podstatu vlastnictví.

Možná se někdy zeptám na nějaké právnické poradně..., 🤷‍♀️ale ve chvíli kdy něco vlastním tak je to moje, a pokud vím, tak takovýto dodatek ve smlouvě vymahatelný není. Na koně se věcné břemeno uvalit nedá, a bývalý majitel už nemá k rozhodování právo
Policie člověku v odvozu nezabrání, protože je to přece jeho kůň, smlouva nesmlouva...

Rielaka

7.7.2020 14:12
Rielaka

XXX.XXX.104.196

Tak tyhle dva stojí u nás za kopcem. Docela často je tam očumuju, taky mě to zarazilo,když jsem to viděla. A ta ta jejich stáj je normoš výběh uprostřed vsi u rodinného domku. Možná proto nechtějí převoz, aby jim tam jeden nezůstal na ocet.

7.7.2020 15:38
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dotaz napsal(a):

Není to vymahatelné.
Vlastního koně můžete přepravovat, kam budete chtít.

7.7.2020 21:55
Dotaz

XXX.XXX.92.54

Neregistrovaný uživatel

7.7.2020 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

Dotaz napsal(a):
Proč nejezdit na miminu, že...

https://zvierata.bazos.sk/inzerat/113489945/predam-fiord.php

Nj a este prej fjord. No echm... Chudatko tak jako tak.

8.7.2020 09:07

Nj a este prej fjord. No echm... Chudatko tak jako tak.

Hnus, velebnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík