Nezaregistrovaný

XXX.XXX.50.79
Dobry den. Mam hodnou 18-ti letou klisnu QH. Uz dlouha leta ji kvuli tezke podotrochloze nevyuzivam (v mekkcim terenu funguje dobre), zije na pastvinach.
Hodne jsem premyslela, co s ni do budoucna (chci si po x letech dodelat vysokou, takze jakakoliv financni uleva bude vitana).
Napadl me pronajem (prodavat nechci) k nejakemu diteti. Popr nejake mamince, ktera ma sveho kone a chtela by brat jeste druheho k sobe s ditetem- proste neco na tento zpusob.
Chtela jsem se zeptat, jestli o nekom takovym nevite? Nebo neni tady nekdo takovy? 🙂
Pečlivě bych prověřovala, komu ji pronajmu. Z cizího krev neteče, tak aby se vám na nevrátila zhuntovaná troska, co neudělá krok, jelikož ji nájemci využívali nadoraz, dokud to jde. Určitě bych nepronajala náhodným lidem z netu koně s velkým zdravotním handicapem jako koně k dětem. Maximálně někomu známému, a to ještě s otazníkem. Upřímně, pokud ji nechcete živit vy, proč by měl někdo cizí, co ani není majitelem a ví to? Natož jí poskytovat nějakou nadstandardní péči a úlevu, a za "prachy vražené do cizí herky" ji pořádně nevyužili? Však pokud začnou nějaké trable, tak ji vrátí. Viděla jsem 3 vrácené koně z bezplatného pronájmu, 2 ze 3 naprosto trosky, fyzicky i psychicky. Ta "světlá výjimka" na tom byla na první pohled dobře, ale po cca týdnu od vrácení se ukázalo, že má oddělaný hřbet a ve 13 letech tak započala kariéru drahé sekačky na trávu.
Radila bych si ji pokud možno nechat, co nejvíc zkrouhnout náklady na ustájení, a případně ji raději uspat, pokud ji nechci živit, prožila si hezký život, a konec života v pronájmu u bůhví jakých lidí si nezaslouží.
Nezaregistrovaný

XXX.XXX.50.5
Děkuji moc za zkušenost 🙂
Přesně kvůli tomu, co teď říkáte jsem si ještě nepodala inzerát. Samozřejmě, že mám z toho strach, ale od spousty znamých vím, že najít kvalitní domov pro handikepovaného koně jde, proto to aspoň zkusím.
To, že bych kobylu aspoň z části financovala je v pořádku, stejně jako to, že pokud už by nemohla být nijak využívaná, vzala bych si ji zpět. O tohle mi až tak nejde.
Ale momentálně "hnije" na pastvinách, přitom má lidský kontakt ráda a stejně tak by někomu určitě mohla dělat někomu radost.
Hlavně pravidelné krokovky ji dělají velice
dobře. Nejhorší to je, když zatuhne.
Já jsem se jí doposud věnovala aspoň na ruce, ale pak jsem ji přesunula do jiného ustájení, a je 200 km daleko. Takže to už prostě nejde.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jste si jistá, že jde o podotrochlozu, když se zmiňujete o "zatuhnutí"?
Nezaregistrovaný

XXX.XXX.38.58
Pro Ramzu: napíšete mi prosím svůj e-mail? Jak nejsem zaregistrovaná, tak si Vás nemůžu vyhledat. Nebo klidně se ozvěte na hovezakova.m@seznam.cz. Děkuju moc :)
Jinak ano, jsem si naprosto jistá, mám komplet RTG a vše řešené asi s 5-ti veterináři. Pár z nich má kupodivu podobnou zkušenost. Je více druhů podo s různými stádii, a každému koni sedí něco jiného- jako u všeho